הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עצירות תמידית

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
אני סובל מעצירות תמידית ולוקח את הכדורים האלה וזה מציל לי את החיים הבעיה היא שהכדורים האלה יקרים. אתם מכירים משהו דומה מהייהרב שדומה לזה או מה אני צריך לרשום כדי לקבל תוצאות של דברים בסגנון ? חשוב לי שיהיה טבעי שלא גורם לגוף להסתגל אליהם
A0502D9C-A4C8-4D39-8982-C133ABF934EA.jpeg

ועוד משהו האם הגיוני שבננה(בשלה לגמרי) תעשה לי עצירות? גם אם אני אוכל אחד

אתה בא להגיד לי שמגיע אליך בחור עם עצירות קלה, ואומר לך שאם הוא רק מכניס מספיק סיבים תזונתיים ביום וקצת שזיפים הכל בסדר.
אתה מעביר אותו קולונסקפיה בהרדמה, CT או בדיקה פולשנית אחרת כדי לשלול את הדברים האלו?
הגזמת.
אבל אתה לא יודע אם זה בידיוק המקרה. אבל בכל מקרה כל עצירות כרונית מחייבת בדיקה.
יכול להיות שבאמת הבדיקה תסתיים בבדיקת רקע כדי לדעת האם מדובר נטו במחסור בסיבים, ויכול להיות שצריך בדיקות רציניות יותר

אתה בא להגיד לי שמגיע אליך בחור עם עצירות קלה, ואומר לך שאם הוא רק מכניס מספיק סיבים תזונתיים ביום וקצת שזיפים הכל בסדר.
אתה מעביר אותו קולונסקפיה בהרדמה, CT או בדיקה פולשנית אחרת כדי לשלול את הדברים האלו?
הגזמת.
נסחפת חבר קודם כל אף רופא לא ממהר לתת ct וקלונוסקופיה בדיקה יקרה!! ובודקים מה הסיבה , תדירות יציאות וכו. הוא אומר שזה מציל לו את החיים" בלי זה הוא לא נכנס לשירותים יש מלא תרופות להקלה בעצירות וטיפולים , שיכולות לעזור לו כמו נרות גלצרין נורמלקס, וכו' אם זה במידה ולא נובע מתזונה. תתפלא לדעת כמה אנשים סובלים מעצירות ואין קשר לתזונה, זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול. אחרי הבחנה של רופא שיעשה מה שהבא לו.

אבל אתה לא יודע אם זה בידיוק המקרה. אבל בכל מקרה כל עצירות כרונית מחייבת בדיקה.
יכול להיות שבאמת הבדיקה תסתיים בבדיקת רקע כדי לדעת האם מדובר נטו במחסור בסיבים, ויכול להיות שצריך בדיקות רציניות יותר
איזה בדיקה? הבחור אמר שברגע שהוא צורך סיבים הכל בסדר.
אין טעם להתווכח, דעתי ודעתך ברורים, אני חושב שעימצא דרך להכניס את הסיבים והמגנזיום בתפריט שלו, כי הרי מנסיונו זה כל מה שחסר.
ודעתך שיעבור רשימת בדיקות מפרחות שכנראה יעלו חרס וסבל כדי לשלול דברים אחרים.

אני מוכן להתערב איתך, שהרופא יגיד לו לצרוך יותר סיבים או יתן לו תרופה משלשלת.
ועל הסיכוי הקלוש (0.001%) שהוא יערוך בדיקות, זה לא יעלה דבר.

אתה מוכן לקחת את ההתערבות שלי?
נסחפת חבר קודם כל אף רופא לא ממהר לתת ct וקלונוסקופיה בדיקה יקרה!! ובודקים מה הסיבה , תדירות יציאות וכו. הוא אומר שזה מציל לו את החיים" בלי זה הוא לא נכנס לשירותים יש מלא תרופות להקלה בעצירות וטיפולים , שיכולות לעזור לו כמו נרות גלצרין נורמלקס, וכו' אם זה במידה ולא נובע מתזונה. תתפלא לדעת כמה אנשים סובלים מעצירות ואין קשר לתזונה, זה מתחיל בקטן וממשיך בגדול. אחרי הבחנה של רופא שיעשה מה שהבא לו.
אם לא יערכו בדיקות מקיפות מה העניין ללכת לרופא?
זה בדיוק הסיבה שאני חושב שזה בזבוז זמן.
ולמה שירצה לדחוף לתח.. שלו נרות בזמן שתוסף תזונה טבעי ופשוט פותר את הבעיה יופי?
אני סקרן לשמוע מקרה בודד של אדם שסבל מעצירות שתזונה לא יכולה לפתור (במידה וזה לא נגרם מתרופות או כימותרפיה), לא שאני חושב שלא קיים, אבל בכל זאת, יש לך מקרה כזה?

גם מים מציל לי את החיים, בלעדיו אני לא הולך לשירותים או נרדם, אני צריך להיבדק אצל רופא?
אני לא מכיר אדם שמתפנה בלי לאכול אוכל ולשתות מים, ויש אנשים שצריכים יותר סיבים מאחרים.

אבל מי אני להמליץ, אולי באמת הבחור ששאל מעדיף את הפיתרון הנוח והלא פולשני של נרות 🫤.

יש כל מני בדיקות, והנחיצות שלהם תיקבע על פי הסימנים המחשידים שיתגלו, אבל הכל מתחיל באנמנזה טובה, שתבדוק האם מדובר נטו במשהו תזונתי, או שיש פה משהו נוסף, והאם מדובר פה נטו במחסור בסיבים, או שלא.
אנמנזה זה לא משהו שמבוצע בפורום ע"י אנשים לא מוסמכים.

מישהו אמר שהוא חייב לעבור בדיקות רציניות? יכול מאוד להיות שלא, ואפילו רוב הסיכויים שלא, אבל כן מומלץ לפחות להבין האם מדובר פה על מקרה פשוט או מורכב.
ותכלס, אם אומרים לי שמה שיש לי יכול להיות סימפטום מקדים של סרטן, רק כדי להיות עם ראש שקט הייתי הולך לבדוק את זה, גם אם הסיכוי נמוך.

אני גם אהמר על זה, אבל צריך קודם כל לברר

כי לא לך ולא לבחור יש את הידע של מה הם הדגלים האדומים למחלות ולמה, ולכן כדאי ללכת לאיש מקצוע שכן יודע

אני סקרן לשמוע מקרה בודד של אדם שסבל מעצירות שתזונה לא יכולה לפתור
לך למחלקת גסטרו בבית חולים, כמעט כולם שם ככה

יש כל מני בדיקות, והנחיצות שלהם תיקבע על פי הסימנים המחשידים שיתגלו, אבל הכל מתחיל באנמנזה טובה, שתבדוק האם מדובר נטו במשהו תזונתי, או שיש פה משהו נוסף, והאם מדובר פה נטו במחסור בסיבים, או שלא.
אנמנזה זה לא משהו שמבוצע בפורום ע"י אנשים לא מוסמכים.

מישהו אמר שהוא חייב לעבור בדיקות רציניות? יכול מאוד להיות שלא, ואפילו רוב הסיכויים שלא, אבל כן מומלץ לפחות להבין האם מדובר פה על מקרה פשוט או מורכב.
ותכלס, אם אומרים לי שמה שיש לי יכול להיות סימפטום מקדים של סרטן, רק כדי להיות עם ראש שקט הייתי הולך לבדוק את זה, גם אם הסיכוי נמוך.

אני גם אהמר על זה, אבל צריך קודם כל לברר

כי לא לך ולא לבחור יש את הידע של מה הם הדגלים האדומים למחלות ולמה, ולכן כדאי ללכת לאיש מקצוע שכן יודע

בוא נראה.
אני לא זר שם, ובכל זאת שאלתי, כנראה שלא מצאתי מקרה כזה עדיין.

אין טעם להתווכח, דעתי ודעתך ברורים, אני חושב שעימצא דרך להכניס את הסיבים והמגנזיום בתפריט שלו, כי הרי מנסיונו זה כל מה שחסר.

אתה מוכן לקחת את ההתערבות שלי?

זה בדיוק הסיבה שאני חושב שזה בזבוז זמן.
ולמה שירצה לדחוף לתח.. שלו נרות בזמן שתוסף תזונה טבעי ופשוט פותר את הבעיה יופי?
אני סקרן לשמוע מקרה בודד של אדם שסבל מעצירות שתזונה לא יכולה לפתור (במידה וזה לא נגרם מתרופות או כימותרפיה), לא שאני חושב שלא קיים, אבל בכל זאת, יש לך מקרה כזה?

גם מים מציל לי את החיים, בלעדיו אני לא הולך לשירותים או נרדם, אני צריך להיבדק אצל רופא?
אני לא מכיר אדם שמתפנה בלי לאכול אוכל ולשתות מים, ויש אנשים שצריכים יותר סיבים מאחרים.

אבל מי אני להמליץ, אולי באמת הבחור ששאל מעדיף את הפיתרון הנוח והלא פולשני של נרות 🫤.
@kotzer ענה לך בהרחבה אין לי מה להוסיף.

בדרך כלל יסתפקו באולטראסאונד אבל אי אפשר לדעת.יכול להיות חסימת מעי ויכול להיות גידול
אם היה לו חסימת מעיים תאמין לי שמשלשל כזה לא היה עוזר לו. אולטרסאונד לא יכול להגיד אם יש פוליפ. הרופא המפנה שומע ונותן טיפול התחלתי, אם אין שיפור מפנים לרופא גסטרו לבירור מורחב. כל עוד אין לו דם בצואה לא ימהרו לתת לו קלונוסקופיה. אני עברתי במשך שנתיים את הסיוט הזה ככה שאל תלמדו אותי. זה יכול להיות הרבה דברים אתם לא רופאים תנו למי שצריך לטפל לפתור את זה.

אני עברתי במשך שנתיים את הסיוט הזה ככה שאל תלמדו אותי
אני לא מנסה ללמד אותך אחי ואני זוכר מה עברת..
כחלק מהלימודים אני מסתובב הרבה בטיפול נמרץ,מיון,אורתופדיה וכו' אז אני אומר לך מה אני רואה..

קל לקבל סי טי במיון, ואם יש חשש אפילו הכי קטן למשהו,שולחים לצילום.
אם היה לו חסימת מעיים תאמין לי שמשלשל כזה לא היה עוזר לו
פיספסתי את החלק הזה

הרפואה הציבורית וקופות החולים זה ביזיון.
אם רוצים לקבל טיפול רפואי במדינה הזאת זה או חירום(מיון) או פרטי

אני לא מנסה ללמד אותך אחי ואני זוכר מה עברת..
כחלק מהלימודים אני מסתובב הרבה בטיפול נמרץ,מיון,אורתופדיה וכו' אז אני אומר לך מה אני רואה..

פיספסתי את החלק הזה

היום רק כסף מדבר ימח שימם, וגם שאתה משלם לרופא פרטי הוא מתנשא עליך , אם לא הוא לא רופא 😆 המיון הגישה הרבה יותר קלה לבדיקות כן. תלוי בבית חולים ובמטפל עניין של מזל , הלוואי ולא נצטרך אותם לעולם.

במיון מרביצים ct על ימין ועל שמאל.. כמעט כל תלונה על כאב ראש/בטן הולך לct
תנסה להיכנס למיון עם עצירות קלה שנפטרת עם מספיק סיבים תזונתיים ושזיפים.
תספר לי איך הלך לך.😆
בדרך כלל יסתפקו באולטראסאונד אבל אי אפשר לדעת.יכול להיות חסימת מעי ויכול להיות גידול
בדרך כלל ישלחו אותך לבית או שיתנו לך תרופה משלשלת, לעיתים נדירות יותר יעשו אולטרה סאונד, וזה רק בארץ שמחלקים אולטרה סאונד כמו צ'יפס.
ולא יראו חסימת מעי מאולטרה סאונד ולא גידול, בשביל זה CT יכול להויעיל, אבל בעיקר קולונסקפיה.
אך לא קל להיכנס למיון.
וגם לא כדאי לשלוח כל אחד למיון.
אמת לאמיתה.
על כן, אל לאדם עצור בעצירות שנפטרת עם סיבים ללכת לרופא משפחה. אם יש סיבה לחשוש לגידול או חסימת מעי (עצירות מוחללטת, או דימומים, התכווצויות, ועוד) הולכים למומחה פרטי.

אז בבקשה בא לא נמליץ לבחור הנחמד שפתח את הפוסט להיסחב למשרדים לא רלוונטים עבור בעיה שהוא לא ביקש ולא צריך עבורה פיתרון.
למי שיש תחליף זול יותר לתוסף שלו, מוזמן לשתף, אך להאכיל בן אדם סרטים של דיברטיקיוליטיס וIBS על מעי איטי זה סתם בזבוז לדעתי.

בנוסף אומר שממקור ראשון אני יודע שהרבה מטופלים המאובחנים ומטופלים עבור קרוהן וקוליטיס, אינם חולים בה כלל, אך מקבלים טיפול עבור המחלה בגלל דיאגנוזה שגויה, וממשיכים עם טיפול שנים לפעמים בלי לדעת שהטיפול פוגע בבריאותם ללא צורך.
היום רק כסף מדבר ימח שימם, וגם שאתה משלם לרופא פרטי הוא מתנשא עליך , אם לא הוא לא רופא 😆 המיון הגישה הרבה יותר קלה לבדיקות כן. תלוי בבית חולים ובמטפל עניין של מזל , הלוואי ולא נצטרך אותם לעולם.
אני מכיר כמה רופאי גסטרו ממש טובים בארץ אם אתה צריך, בינהם פרפסור גולדין משערי צדק. ובקלות אני יכול לברר לך על אחרים בערים ובבתי חולים אחרים.

תנסה להיכנס למיון עם עצירות קלה שנפטרת עם מספיק סיבים תזונתיים ושזיפים.
תספר לי איך הלך לך.😆

בדרך כלל ישלחו אותך לבית או שיתנו לך תרופה משלשלת, לעיתים נדירות יותר יעשו אולטרה סאונד, וזה רק בארץ שמחלקים אולטרה סאונד כמו צ'יפס.
ולא יראו חסימת מעי מאולטרה סאונד ולא גידול, בשביל זה CT יכול להויעיל, אבל בעיקר קולונסקפיה.

אך לא קל להיכנס למיון.
וגם לא כדאי לשלוח כל אחד למיון.

אמת לאמיתה.
על כן, אל לאדם עצור בעצירות שנפטרת עם סיבים ללכת לרופא משפחה. אם יש סיבה לחשוש לגידול או חסימת מעי (עצירות מוחללטת, או דימומים, התכווצויות, ועוד) הולכים למומחה פרטי.

אז בבקשה בא לא נמליץ לבחור הנחמד שפתח את הפוסט להיסחב למשרדים לא רלוונטים עבור בעיה שהוא לא ביקש ולא צריך עבורה פיתרון.
למי שיש תחליף זול יותר לתוסף שלו, מוזמן לשתף, אך להאכיל בן אדם סרטים של דיברטיקיוליטיס וIBS על מעי איטי זה סתם בזבוז לדעתי.

בנוסף אומר שממקור ראשון אני יודע שהרבה מטופלים המאובחנים ומטופלים עבור קרוהן וקוליטיס, אינם חולים בה כלל, אך מקבלים טיפול עבור המחלה בגלל דיאגנוזה שגויה, וממשיכים עם טיפול שנים לפעמים בלי לדעת שהטיפול פוגע בבריאותם ללא צורך.

אני מכיר כמה רופאי גסטרו ממש טובים בארץ אם אתה צריך, בינהם פרפסור גולדין משערי צדק. ובקלות אני יכול לברר לך על אחרים בערים ובבתי חולים אחרים.
ברוך ה' אני כבר לא צריך אף רופא תודה לאל. הייתי אצל הגסטרו הכי נחשב בארץ רמת על ד"ר מארק באל גאבל רק תגיד את השם שלו לרופא גסטרו הוא יסגוד לך שילמתי 1500 שקל לפגישה וכלום לא חידש לי הכל טוב ברוך ה' יש ניסים 😃
ותודה בכל מקרה !

• פותח/ת השרשור
שים בשייק חלבון כוס שיבולת שועל לא מבושלת ולא טחונה. תאמין לי שעצירות אתה כבר לא תחווה.
עצירות בדרך כלל נובעת ממחסור בסיבים תזונתיים, תשנה את התזונה שלך והבעיה תיפתר.
סיבים זה לא הפיתרון זה יכול לגרום ליותר צרות, זו בעיה שצריך למצוא מהשורש ומה הגורם לכך. בננה לא תעשה לך עצירות. עצירות יכולה להיגרם מהרבה דברים לך לרופא לבירור.
לך לרופא משפחה דחוף לפני שזה יחמיר. היו לי בעיות דומות בגלל סטרס מטורף בחיים וזה הוביל למצב של כאבי תופת עצביים שהייתי צריך לקחת משככי כאבים רציניים. זה לא משהו שפותרים דרך האינטרנט.
אכן, אני לא מתנגד חלילה לרופאים, אך אסור להתחיל טיפול ארוך טווח ומזיק סתם, במיוחד כשמדובר בבחור עם תוסף תזונה שעוזרת לו.
הWHO (ארגון עולמי לבריאות) תמיד מזהירה שהאנטיביוטיקה עוד תפסיק לעבוד עוד מעט כי החיידקים מתחזקים מולה מרוב שמשתמשים בה.
ומלבד זה, יש גם רופאים עכשיו שיוצאים ומודים שהרבה מחלות כרוניות במיוחד של מערכת העיכול נובעת מעודף אנטיביוטיקה בין כשיש בה צורך וקל וחומר כשאין בה צורך.
רופאים שמיד נותנים תרופות זה אסון, אך לצערי אנחנו גרמנו לזה בכך שלא נצא מהמשרד של הרופא בלי "מרשם" ש"תפטור" לנו את הבעיה.
צריך להיות חכם היום ולהכיר בכך שתרופות מצילות חיים אבל מסוכנות במיוחד כשאין בהם צורך.

הבן אדם מרגיש מעולה עם תוסף שמכיל סיבים תזונתיים, שזיפים וצמחים מפעילי מעיים, מה עכשיו ריצפת אגן? זה די ברור שזה נובע מליקוי תזונתי.
ברגע שתוסף תזונה פוטרת את הבעיה, סביר להניח שהבעיה (כמו שבדרך כלל במצבים כאלה) היא בתזונה.

תקשיבו אני אוכל אוכל מפוצץ סיבים אני אוכל לפחות 40 גרם שיבולת שועל כל יום אוכל 100 גרם פייבר 1 אוכל פחמימות מלאות אוכל קטניות הרבה הרבה ירקות ולפעמים תפוח אוכל גם שקדים ואגוזים אני לא חושב שהבעיה היא סיבים אם כבר אולי עודף סיבים אבל האם בכל זאת יש בעיה אם כדור כזה שהוא לא רפואי אלא מבוסס על צמחים טבעיים וגם לא גורם לפתח תלות עוזר לי ברמות הזויות כי בלעדיו אני פשוט לא הולך לשירותים אה גם פעם הייתי משתמש בסופרלס של אלטמן שזה אותו דבר בקיצור האם בכל זאת יש בעיה וכדאי לבדוק ? אולי לבקש בדיקת גסטרו ?

אני חושב שצריך להוריד סיבים זה יכול לגרום לעצירות , שיבולת שועל מעולם לא עשת לי טוב. יש אנשים שלא מגיבים לסיבים בכמות כזו כ"כ טוב. לגבי רופא גסטרו שווה לך ללכת להתייעצות במידה וזה נמשך כבר תקופה ארוכה

מסכים עם @Gnfit.
סיבים בכמות גדולה מדי גם כן יכול לגרום לאפקטים שליליים. אצלי למשל זה התבטא בעצירויות.
חשוב למצוא את האיזון.

תקשיבו אני אוכל אוכל מפוצץ סיבים אני אוכל לפחות 40 גרם שיבולת שועל כל יום אוכל 100 גרם פייבר 1 אוכל פחמימות מלאות אוכל קטניות הרבה הרבה ירקות ולפעמים תפוח אוכל גם שקדים ואגוזים אני לא חושב שהבעיה היא סיבים אם כבר אולי עודף סיבים אבל האם בכל זאת יש בעיה אם כדור כזה שהוא לא רפואי אלא מבוסס על צמחים טבעיים וגם לא גורם לפתח תלות עוזר לי ברמות הזויות כי בלעדיו אני פשוט לא הולך לשירותים אה גם פעם הייתי משתמש בסופרלס של אלטמן שזה אותו דבר בקיצור האם בכל זאת יש בעיה וכדאי לבדוק ? אולי לבקש בדיקת גסטרו ?
ככל שאתה אוכל יותר סיבים, אתה צריך יותר מים מכיוון שהם סוחפים נוזלים.
לכן סתם הייתי ממליץלך לשתות יותר מים.

אין לי משהו נגד רופאים, אתה יכול ללכת להיבדק.
אבל אני מאוד סבור שהתזונה צריכה להיות בראש מעיינך.

אני ממליץ לך לצרוך יותר מגנזיום בתפריט או בתוסף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית