הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חושב על סגנון "פיצול"

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
אז זהו שהכותרת מטעה כי לא יכלתי להסביר לעומק חחח

קצת על עצמי לפני
מטרות עיקריות: להרים יותר במתח ומקבילים
ובכללי ביצועים מתעלים על מטרות גוף וביצועים הם לא הכרח לכוח "להרים יותר" אלא לעיתים להשיג תרגיל חדש בסטריט וכדו

שוקל 73 בוקר בערך
גובה 168 בערך

מקבילים שיא: 72קג×1
מתח 52.5×1 (לא כזה נקי אז נניח 50 שכן היה נקי)

סקוואט (שגם חשוב לי אבל סוג של מטרה משנית יותר) 97.5×5×3

דדליפט (כמו הסקוואט) 110×5×3

קיצר, יצא שאיזה 3 שבועות האימונים התחרבנו בלוח זמנים, חשבתי על שבועות שפחות נוח לי הראשון שלישי חמישי לבצע באיזה ימים שמתאפשרים לי ולהתחשב בנפח (להוריד וכדו)
א. איך לדעתכם צריך לתכנן דברים כאלה בצורה טובה

ב. האם בשבועות כאלה לעבוד דווקא לפי rpe ולא לדייק משקל×חזרות וככה להמנע ממצב שאני מגיע ל9-10 rpe

ג. בשבועות כאלה אולי לבצע נניח מתח-מקבילים-סקוואט/דדליפט
ואז בבידודים (כולל הכתפיים) לפצל לסוג של ab שחצי מהשרירים חוץ ממתח מקבילים וסקוואט/דד יהיו בa וחצי בb

בודק אם הבנתי אותך נכון.
אתה רוצה להרים יותר במתח ומקבילים בתור מטרה ראשית ולהתחזק בדדליפט ובסקוואט בתור מטרה משנית?

אם כך, יש הרבה תוכניות כוח שיכולות לעזור לך בזה (אגב, ממליץ גם לבצע פרס על מנת להימנע מפציעה כתוצאה מחוסר איזון)
תבחר תוכנית כוח (רק תשנה אותה מעט על מנת שתתאים לשילוב של מתח ודדליפט ומקבילים עם פרס) ותוכל להתחזק בצורה מטורפת.
בעיקרון תוכנית שמשלבת מתח + מקבילים + סקוואט + דדליפט + פרס תעבוד על כל השרירים בגוף (אולי חוץ מצוואר 😳) כך שאין ממש צורך "לבודד שרירים" אם פיתוח גוף זאת לא המטרה הראשית.

• פותח/ת השרשור
בודק אם הבנתי אותך נכון.
אתה רוצה להרים יותר במתח ומקבילים בתור מטרה ראשית ולהתחזק בדדליפט ובסקוואט בתור מטרה משנית?

אם כך, יש הרבה תוכניות כוח שיכולות לעזור לך בזה (אגב, ממליץ גם לבצע פרס על מנת להימנע מפציעה כתוצאה מחוסר איזון)
תבחר תוכנית כוח (רק תשנה אותה מעט על מנת שתתאים לשילוב של מתח ודדליפט ומקבילים עם פרס) ותוכל להתחזק בצורה מטורפת.
בעיקרון תוכנית שמשלבת מתח + מקבילים + סקוואט + דדליפט + פרס תעבוד על כל השרירים בגוף (אולי חוץ מצוואר 😳) כך שאין ממש צורך "לבודד שרירים" אם פיתוח גוף זאת לא המטרה הראשית.
כל מה שאמרת אני כבר עטשה (ואפילו עובד על צוואר לול)
יש צורך לבודד שרירים כי פיתוח גוף עדיין מטרה משנית ואני לא רוצה לאבד פורפורציות 😁

קיצר מעריך את התגובה אבל היא ממש לא קשורה למה שבאתי לדון/להתיעץ עליו

יכול להיות שהתנסחתי לא נכון, אז במילים יותר פשוטות בשבועות מסויימים שיש לי עומס מסויים ואני יכול נניח אימון ראשון שני ושישי
איך לעשות את הראשון שני, חשבתי על פול באדי בעצימות ונפח יותר נמוכים פשוט במקום לפצל לab במקרים כאלה

ישנן כמה חלוקות אפשריות, למשל:

יום ראשון אימון נפח.
שני אימון התאוששות קליל/תרגילי עזר.
יום שישי אימון עצימות.

או חלוקה שאני מניח שתתאים מעט יותר:
יום ראשון אימון נפח פלג גוף עליון.
יום שני אימון נפח פלג גוף תחתון.
יום שישי אימון עצימות (FBW).

אפשרות נוספת:
יום ראשון (מתח, תרגילי עזר לגב ויד קדמית).
יום שני (סקוואט, מקבילים, תרגילי עזר ללחיצות).
יום שישי (דדליפט, פרס, תרגילי עזר לפלג גוף תחתון וללחיצות).

אפשר לשחק עם זה כמה שרוצים.
אלא אם בשבועות האלה אתה עובד עבודה פיזית קשה באופן מיוחד אתה עדיין יכול להתקדם.

אני לא הבנתי מה המטרה שלך. "להרים יותר במתח ומקבילים" אוקיי, כמה זה יותר? עוד 10 קילו, עוד 30? לחזרה אחת או לחמש? איך נראית התכנית שלך היום, איך עבדת בשביל להגיע למספרים האלה עד עכשיו, איך נראית הטכניקה, מה ניסית לעשות ולא עבד, איך התזונה, שינה וסטרס? אלה חלק מהדברים שאתה צריך לבחון בשביל לתכנן קדימה.

זה לא כזה מסובך, הייתי עושה מתכונת של יום נפח ויום עצימות, ומתקדם בחצי קילו מתי שאפשר. תחשוב גם על לשנות את הווריאציות, פרונציה, סופינציה, מיד פוזישין, טבעות. חזרות שליליות ומשקלים סופרהמקסימיליים, גומיות.

• פותח/ת השרשור
אני לא הבנתי מה המטרה שלך. "להרים יותר במתח ומקבילים" אוקיי, כמה זה יותר? עוד 10 קילו, עוד 30? לחזרה אחת או לחמש? איך נראית התכנית שלך היום, איך עבדת בשביל להגיע למספרים האלה עד עכשיו, איך נראית הטכניקה, מה ניסית לעשות ולא עבד, איך התזונה, שינה וסטרס? אלה חלק מהדברים שאתה צריך לבחון בשביל לתכנן קדימה.

זה לא כזה מסובך, הייתי עושה מתכונת של יום נפח ויום עצימות, ומתקדם בחצי קילו מתי שאפשר. תחשוב גם על לשנות את הווריאציות, פרונציה, סופינציה, מיד פוזישין, טבעות. חזרות שליליות ומשקלים סופרהמקסימיליים, גומיות.
מה המטרה של פאוורליפטר בלהרים יותר בבנץ׳? לא דיברתי על זמן נתון דיברתי על רצון להרים יותר זה פשוט

אין איך לא לצאת פה מתנשא אבל אחי אתה לא מבין בנושא אני כמעט בטוח.. לא להציע דברים שנראה לך יצליח
לא מבין מה רשמתי לא נכון שגרם לך לחשוב שיש בעיות בהתקדמות ובאתי להתייעץ על זה.

מה המטרה של פאוורליפטר בלהרים יותר בבנץ׳? לא דיברתי על זמן נתון דיברתי על רצון להרים יותר זה פשוט

אין איך לא לצאת פה מתנשא אבל אחי אתה לא מבין בנושא אני כמעט בטוח.. לא להציע דברים שנראה לך יצליח
לא מבין מה רשמתי לא נכון שגרם לך לחשוב שיש בעיות בהתקדמות ובאתי להתייעץ על זה.

שיהיה בהצלחה. אדע להבא לא להגיב לך.

לא הבנתי כל כך מה אתה עושה כיום.
לדעתי כדאי לך לנסות לעבוד כבד 3 פעמים בשבוע במתח, כי הסיכוי לפציעה יותר נמוך במתח מאשר מקבילים. כשאני אומר כבד לא עד כשל, אלא תתכנן הורדת משקל כך שבסוף חודש תצליי להוסיף 1.25-2.5 קילו למקסימום הקודם שלך.
אל תתכנן התקדמות שבועית או כל שבועיים, מינימום התקדמות חודשית אולי אפילו יותר, כי זה הרבה משקל עליך.
במקבילים לא כדאי לעבוד כבד 3 פעמים בשבוע, טולי פעמיים רק, אבל גם דרך התקדמות אותו דבר.
זו דעתי

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי כל כך מה אתה עושה כיום.
לדעתי כדאי לך לנסות לעבוד כבד 3 פעמים בשבוע במתח, כי הסיכוי לפציעה יותר נמוך במתח מאשר מקבילים. כשאני אומר כבד לא עד כשל, אלא תתכנן הורדת משקל כך שבסוף חודש תצליי להוסיף 1.25-2.5 קילו למקסימום הקודם שלך.
אל תתכנן התקדמות שבועית או כל שבועיים, מינימום התקדמות חודשית אולי אפילו יותר, כי זה הרבה משקל עליך.
במקבילים לא כדאי לעבוד כבד 3 פעמים בשבוע, טולי פעמיים רק, אבל גם דרך התקדמות אותו דבר.
זו דעתי
אין מה להגיד כנראה התנסחתי ממש ממש גרוע כי אף אחד חא מבין אותי, שואל על איך לייעל פיצול של יומיים רצוף בשבועות שאין לי ברירה מבחינת זמנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית