הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה בסקוואט (סט אחד)

l3ilabong

משתמש פעיל
349
0
נק' מוניטין:
0
349
0
הספקתי לצלם רק סט אחד כי איזה מבוגר אחד ישב לי על הראש...יש קטע גם שאני מביא מן קפיצה כזאת לפני ההתחלה זה פשוט בגלל שהמוט החליק לי והאחיזה הייתה גרועה (ולא היה לי זמן להחזיר לכלוב בגלל המבוגר הזה) אז סידרתי את זה ככה.
http://www.flix.co.il/tapuz/myPage.asp?id=3349209&v=1

מקווה שזה עובד... 😃

עריכה:אני יודע שאין קשר אבל איזה מאמן הביא לי קריזה של החיים...הוא כל אימון דופק לי מבט כזה כשאני עושה LBS ובדרך כלל אני גם לא מתייחס אבל הפעם הוא בא ואמר לי שמשבוע הבא אי אפשר יהיה יותר לעשות תרגילים כמו LB ודדליפט בגילי (חבורה של ליצנים) הוא טען שLB גורם לשחיקה של הברך
ואני לא מבין לעומק במובן של לבוא ולהביא לו הסבר אקדמי כמו שהסבירו לו שם שאין קשר בין ירידה למקביל (הוא רוצה רבע סקוואט) לבין שחיקה של הבירכיים כל עוד זה נעשה בטכניקה נכונה... ואז הוא התחיל לבלבל לי את המוח על מפרק הברך ועל מפרק הפדלה או משהו כזה,דברים שאני עוד לא הגעתי אליהם בהבנה הכללית שלי.חשבתי אולי תוכלו להסביר לי למה הוא מתכוון ותוכלו לעזור לי במציאת הסבר נכון שיוכיח לליצנים האלה שLB לא פוגע בברכיים.ניסיתי להסביר להם על הספר והם פשוט לא היו מוכנים לשמוע.

נערך לאחרונה:
דבר אחד נורא צורם זה הכפות ידיים שלך שהן עקומות ככה, תרים מרפקים ותיישר את הכפות ידיים.
חוצמזה תנסה להסתכל טיפה יותר למטה, ולדחוף ברכיים כי הן מתנדנדות טיפה.

אני חושב שזה אמור לסדר לך מספיק.. הסקוואט עושה רושם בסדר חוצמזה.

ד"א תגיד למבוגר הזה, שהראק לא נועד לליצנים שצריכים לעשות לחיצת חזה, בשביל זה אני מאמין שיש לכם הרבה ספות חח

• פותח/ת השרשור
דבר אחד נורא צורם זה הכפות ידיים שלך שהן עקומות ככה, תרים מרפקים ותיישר את הכפות ידיים.
חוצמזה תנסה להסתכל טיפה יותר למטה, ולדחוף ברכיים כי הן מתנדנדות טיפה.

אני חושב שזה אמור לסדר לך מספיק.. הסקוואט עושה רושם בסדר חוצמזה.

ד"א תגיד למבוגר הזה, שהראק לא נועד לליצנים שצריכים לעשות לחיצת חזה, בשביל זה אני מאמין שיש לכם הרבה ספות חח
המכון כושר שלי זה מכון של ליצנים... יש שתי ספות של בנץ'... ו2 כלובים...ועזוב את זה גם יושבים 4 אנשים על כלוב\בנץ' אחד (כי הרי סקוואט ובנץ' אל התרגילים הכי "מגניבים" -.-) אז בכלל זה קטסטרופה ... מקווה לעבור מכון כושר בזמן הקרוב.
ובקשר לידיים לא הבנתי מה הכוונה ? אתה מתכוון לאחיזה? אני יודע שיש לי טיפה בעיה איתה,אני פשוט מרגיש כאב ממש כאב כשאני מנסה להחזיק את המפרק ישר.מה אפשר לעשות לגבי זה ?

מוזר, כשאתה מחזיק את המפרק ככה עקום המשקל יושב לך על שורש כף היד.. זה אמור לכאוב לך הרבה יותר.
יכול להיות שאתה עוד לא גמיש מספיק.. תנסה לעבוד יותר על זה ולהרים גם מרפקים זה מאוד חשוב.

• פותח/ת השרשור
כל הסיבות לעשות סקוואט מלא

שיקרא את זה,הא ואתה לא חייב לו כלום.
לולא זאת הייתה החלטה של כל צוות המאמנים יחד הייתי מסכים איתך.הבעיה היא בשורש,המכון כושר מלא בליצנים שמפחדים מהצל של עצמם...אותו מאמן שזכור למעלה תוך כדי סינון שטויות הוסיף ואמר שאפשר לקבל פריצת דיסק מחזרה אחת (כמובן שהוא התכוון לסקוואט ודדליפט).אני לא מאמין שאפשר לקבל פריצת דיסק בגב כשאתה יורד טיפה יותר ממש שהוא חושב וכשאתה מחזיק רק 40 קילו על הגב.

לבחור מעל,יש איזשהן דרכים לעבוד על גמישות במפרק? כי ניסיתי כמה וכמה פעמים לשנות את המנח של המפרק ובדרך כלל כשאני מיישר את החלק הזה אני סוג של מאבד את האחיזה והמוט טיפה יורד\עולה מתחת למקום שהוא אמור להיות בו... יש דרכים לשפר גמישות באיזור הזה?

לולא זאת הייתה החלטה של כל צוות המאמנים יחד הייתי מסכים איתך.הבעיה היא בשורש,המכון כושר מלא בליצנים שמפחדים מהצל של עצמם...אותו מאמן שזכור למעלה תוך כדי סינון שטויות הוסיף ואמר שאפשר לקבל פריצת דיסק מחזרה אחת (כמובן שהוא התכוון לסקוואט ודדליפט).אני לא מאמין שאפשר לקבל פריצת דיסק בגב כשאתה יורד טיפה יותר ממש שהוא חושב וכשאתה מחזיק רק 40 קילו על הגב.

לבחור מעל,יש איזשהן דרכים לעבוד על גמישות במפרק? כי ניסיתי כמה וכמה פעמים לשנות את המנח של המפרק ובדרך כלל כשאני מיישר את החלק הזה אני סוג של מאבד את האחיזה והמוט טיפה יורד\עולה מתחת למקום שהוא אמור להיות בו... יש דרכים לשפר גמישות באיזור הזה?

אז אם סקוואט מלא מסוכן ,"גם לחיצת חזה במוט מלאה מסוכנת,וגם פשיטת מרפקים בפולי עליון,וגם לחיצת רגליים ...."

לא להאמין שיש יצורים כאלה.

• פותח/ת השרשור
אז אם סקוואט מלא מסוכן ,"גם לחיצת חזה במוט מלאה מסוכנת,וגם פשיטת מרפקים בפולי עליון,וגם לחיצת רגליים ...."

לא להאמין שיש יצורים כאלה.
העניין הוא שהבנתי שזה מה שמכריחים אותם לעשות...בכל מקום דואגים יותר ל"בריאות" מאשר לדברים שבאמת עוזרים לפתח,אני לא אומר שכולם מעדיפים את המשקל על המוט מאשר איך ניראה הבייספס שלהם אבל כשיש כאלה שכן רוצים,אני לא חושב שצריך להביע איזשהי התנגדות כלפי זה.
במיוחד כשהענף הזה מלא במיתוסים וציפיתי שמאמנים יהיו שלא יאמינו לשטויות כאלה.
כניראה שטעיתי ... בכל מקרה אני חייב למצוא דרך להוכיח להם שהם טועים אחרת אני יצתרך לעבור למכון כושר אחר (מה שיצור קצת בעיה כי אמא שלי סומכת במיוחד על אחד המאמנים שם,שהוא יותר נכון מנהל המכון).

לגבי הסקוואט,אני ישמח לקבל עוד ביקורות.

-המוט ממקום גבוה מדי לדעתי, תרד אחד למטה וזה יספיק.
במשקלים יותר כבדים אתה תראה שזה בלתי אפשרי להתחיל מהמקום שאתה מתחיל ממנו.

-אתה משום מה שולח את עצמך אחורה מדי, אם אני לא טועה האצבעות של כפות הרגליים שלך קצת עלו למעלה לא?
תשלח ברכיים יותר מוקדם ואז תתחיל את הירידה למטה

-בעלייה אתה עושה חצי GM, תעלה כולך במכה למעלה ואל תסיים קודם לעלות עם הרגליים ואז עם הגב

יכול להיות שאני טועה בגלל הזווית צילום שהיא קצת מפריעה, אבל זה מה שרואים..

• פותח/ת השרשור
-המוט ממקום גבוה מדי לדעתי, תרד אחד למטה וזה יספיק.
במשקלים יותר כבדים אתה תראה שזה בלתי אפשרי להתחיל מהמקום שאתה מתחיל ממנו.

-אתה משום מה שולח את עצמך אחורה מדי, אם אני לא טועה האצבעות של כפות הרגליים שלך קצת עלו למעלה לא?
תשלח ברכיים יותר מוקדם ואז תתחיל את הירידה למטה

-בעלייה אתה עושה חצי GM, תעלה כולך במכה למעלה ואל תסיים קודם לעלות עם הרגליים ואז עם הגב

יכול להיות שאני טועה בגלל הזווית צילום שהיא קצת מפריעה, אבל זה מה שרואים..
לגבי זווית הצילום אני מקווה שבאימון הבא בע"ה אני יוכל לצלם מזווית טובה יותר.

המיקום של המוט זה קצת בעיה,הסיבה היא שהמרווחים גדולים מדי ואחד יותר למטה זה כבר נמוך מדי בשבילי.אבל אם אתה אומר אוכל לנסות באימון הבא למקם את המוט נמוך יותר.

השליחה אחורה,אם הבנתי נכון את הכוונה שלך אתה מתכוון שאני הולך יותר מדי אחורה אם הישבן? זה מה שהבנתי שצריך לעשות,שהירידה אמורה להיות אחורה ולא למטה,אני אשמח אם תסביר לי מה לעשות כדי שזה יהיה תקין.לגבי האצבעות לא שמתי לב לדבר כזה באימון הבא אני ידאג לשים לב אם קורה מצב כזה.

לגבי העלייה אין מה להסביר הבנתי את הכוונה ואני ישים דגש על זה באימון הבא.

עוד הערות? 😃

-עדיף שהמיקום יהיה נמוך מדי מאשר גבוה מדי

לגבי התחת- אתה צריך לשלוח את התחת אחורה ולרדת למטה, כן.
אבל ממה שרואים בסירטון אתה שולח פשוט את התחת בייחד עם כל הגוף אחורה.

קח סירטון של רן לדוגמא:

תראה שהוא שולח את התחת ומתחיל את הירידה למטה בתיאום טוב, אצלך אתה הולך יותר מדי אחורה ואז הירידה באה.
התחת שלך בסופו של דבר אמור ללכת החוצה ולמטה, השילוב הזה אמור להגיע עד לשבירת מקביל.
תעצור את התמונה בסירטון שלך בדקה 1:04, תראה שאתה זקוף והמוט נישען על כף היד מאשר שהוא ידחף לכתף אחורית שלך כמו שהוא אמור להיות, זה ניגרם ממה שאני אומר לך למעלה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
-עדיף שהמיקום יהיה נמוך מדי מאשר גבוה מדי

לגבי התחת- אתה צריך לשלוח את התחת אחורה ולרדת למטה, כן.
אבל ממה שרואים בסירטון אתה שולח פשוט את התחת בייחד עם כל הגוף אחורה.

קח סירטון של רן לדוגמא:
YouTube- Cutting, Squat 170 kg 3 reps.wmv

תראה שהוא שולח את התחת ומתחיל את הירידה למטה בתיאום טוב, אצלך אתה הולך יותר מדי אחורה ואז הירידה באה.
התחת שלך בסופו של דבר אמור ללכת החוצה ולמטה, השילוב הזה אמור להגיע עד לשבירת מקביל.
תעצור את התמונה בסירטון שלך בדקה 1:04, תראה שאתה זקוף והמוט נישען על כף היד מאשר שהוא ידחף לכתף אחורית שלך כמו שהוא אמור להיות, זה ניגרם ממה שאני אומר לך למעלה.
לא שמתי לב לזה עד עכשיו... הבנתי 😃 תודה רבה 😛

עוד הערות ? בעזרת השם אני גם יוסיף סירטון של הדדליפט,הטכניקה שלי דיי מסריחה אני מקווה שתוכלו לעזור לי פה 😃

בינתיים תודה לכל מי עזר עד כה !👑

• פותח/ת השרשור
אז ככה היום היה אימון צילמתי את הסקוואט וניסיתי לשים לב להערות שלכם,אז לפני הכל לבחור שדבר על המנח של הידיים ניסיתי לסדר את זה ואפילו הרגשתי טיפה יותר נוח אבל אני מקווה שאתה תוכל לראות ולהגיד לי אם זה ניראה יותר טוב עכשיו,לגבי הירידה המוגזמת אחורה אני מקווה ששיפרתי.
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3600226

יש לי רק שאלה... יש לי בעיה נורא קשה אם האחיזה... אני לא מצליח למצוא את המקום הנכון בשביל שזה יהיה נוח... אני מקווה שתוכלו לעזור לי פה כי במשקלים גבוהים אני בטוח שאני יפצע אם אני ימשיך ככה.
דרך אגב יש סיבה שתכאב לי קצת הברך אחרי האימון ? או שזה טבעי? תודה לעונים ! 😃

השני ניראה די טוב, תנסה יותר לזרום עם התנועה. אתה קצת מתנדנד.
לא רואים כ"כ, אתה עוטף את המוט עם האגודל?

אין שום סיבה שהברך תכאב לך אם הסקוואט מבוצע טוב ואתה מתרגל עם משקל שאתה רגיל איתו
יותר טוב מפעם קודמת, אבל יש מקום לשיפור:

- אני הצעתי לך להיכנס למוט כשהוא מקום אחד נמוך יותר, הוא ישב עלייך יותר טוב ואתה לא תישבור משהו בהנחה ותוציא את המוט עם 100 קילו+

- כשאתה יורד עם התחת אתה פשוט נופל למטה, אתה צריך לרדת בצורה יציבה מבלי לשחרר כיווץ

- נסה פעם הבאה לצלם מהצד כשיהיה אפשר לראות את כל הגוף שלך+תנסה להגיע למצב שאתה קצת שובר מקביל ואז עולה, אני חושב שזה יעזור בנוגע לצניחה שלך למטה

- ב2 חזרות האחרונות הברכיים קצת רקדו לך, אתה חושב על להוציא ברכיים במהלך כל הסט?

המצב שלך לא ממש רע, פשוט אתה צריך טיפה לתרגל דברים מסויימים ואתה תסתדר מעולה.
אני מציע לך לעשות סטים רצופים ולצלם כל סט, כך תוכל לעקוב טוב יותר ולנסות לתקן סט קודם בהנחה והוא היה דורש תיקון.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על הערות.שמח שלפחות הצלחתי לשפר טיפה... יש לי בעיה המכון כושר שלי מלא במאמנים ליצנים והם עושים לי בעיות אם הסקוואט ושאר התרגילים המורכבים... זאת הסיבה שאני לא יכול לשים את המוט טיפה נמוך כי הם ישר באים לבלבל בביצים (סליחה על הביטוי)...אבל אני ינסה לעשות את זה באימון הבא (אם הם לא יחליטו לחוקק חוק נגד זה -.-) לגבי הקטע אם הברכיים... כן שמתי לב שהם רקדו לי בחזרות האחרונות... העניין הוא שהמשקל כבד לי אבל לא המקסימום שאני יכול להרים ולכן אני לא מבין מה גורם להם לרקד ככה,פחות חשבתי על הברכיים באימון הזה ויותר ניסיתי לשים דגש על הירידה...

אז לפי מה שהבנתי באימון הבא אני צריך לשים לב לדברים הבאים(?)-
להוציא ברכיים כמה שיותר החוצה
לרדת מכווץ ואחיד בלי ליפול

ולגבי הצילום ולשים את המוט נמוך יותר אני ינסה לעשות את זה (כמה שאני שונא ליצנים).

לגבי האחיזה... אני אוחז את המוט בצורה כזאת שהמוט יושב על החלק הכי תחתון של כף היד כאשר האגודל ואצבעות לא עוטפות את כולו אלא רק חלק ממנו... ואני עדיין מרגיש שאני מחזיק את זה לא נכון... אבל אולי מיקום של המוט יותר נמוך יעזור.דרך אגב יש לי אותה בעיה בבנץ' ... שאני פשוט לא מצליח להחזיק את המפרק הזה ישר והיד מתעקמת... יש דרכים לשפר את הגמישות באיזור ?

ושוב תודה רבה על העזרה 😃

ולכן אני לא מבין מה גורם להם לרקד ככה,פחות חשבתי על הברכיים באימון הזה ויותר ניסיתי לשים דגש על הירידה...
אני חושב בגלל שלא חשבת על להוציא מספיק ברכיים

אני אוחז את המוט בצורה כזאת שהמוט יושב על החלק הכי תחתון של כף היד כאשר האגודל ואצבעות לא עוטפות את כולו אלא רק חלק ממנו
אתה מרגיש שאתה דוחק את המוט אל הכתף האחורית? כי זה מה שאתה צריך לעשות

שאני פשוט לא מצליח להחזיק את המפרק הזה ישר והיד מתעקמת... יש דרכים לשפר את הגמישות באיזור ?
אני לא בטוח שהוא אמור להיות ישר, אבל אצלי אני לא יכול לשים אותו ישר גם אם אני ארצה, יש לי בעיית גמישות בכל חגורת הכתפיים בכלל חח

• פותח/ת השרשור
אני חושב בגלל שלא חשבת על להוציא מספיק ברכיים

אתה מרגיש שאתה דוחק את המוט אל הכתף האחורית? כי זה מה שאתה צריך לעשות

אני לא בטוח שהוא אמור להיות ישר, אבל אצלי אני לא יכול לשים אותו ישר גם אם אני ארצה, יש לי בעיית גמישות בכל חגורת הכתפיים בכלל חח
העניין הוא שמאחורה אני מרגיש שהוא יושב טוב ... בסרט ובDVD ריפ הסביר שבלקיחת המרפקים אחורה גורמים לשכמות ליצור מן "מדף" כזה מאחורה שעליו יושב המוט והרגשתי שמאחורה זה יושב בסדר... הבעיה שלי היא האחיזה עצמה ביד... אני מרגיש הרגשה לא נוחה כזאת בשורש כף היד כשאני עושה את הסקוואט...יש דרך לפתור את זה? איך זה בכלל אמור לשבת ביד ? קראתי את הספר כבר פעמיים וראיתי את הסרט 3 פעמים ועדיין לא הבנתי בדיוק איפה זה אמור להיות... הלוואי והייתי יכול לשאול מאמן שיראה לי :\

לא שמתי לב לזה עד עכשיו... הבנתי 😃 תודה רבה 😛

עוד הערות ? בעזרת השם אני גם יוסיף סירטון של הדדליפט,הטכניקה שלי דיי מסריחה אני מקווה שתוכלו לעזור לי פה 😃

בינתיים תודה לכל מי עזר עד כה !👑

רק אל תגלוש עם הברכיים קדימה כמוני (זה היה סט עם הנעליים החדשות שים לב שאני גולש בחזרה השניה והשלישית)

• פותח/ת השרשור
רק אל תגלוש עם הברכיים קדימה כמוני (זה היה סט עם הנעליים החדשות שים לב שאני גולש בחזרה השניה והשלישית)
כן הסבירו לי בתגובות הקודמות לגבי העניין של הברכיים... יש סיכוי שתוכל לענות על השאלות שלי בנוגע לאחיזה שלי? כי ניראה לי שזה החלש הכי חלק אצלי אני בטוח שאם אני ישפר את האחיזה אני יוכל להתרכז יותר בירידה ובברכיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית