הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נזק ממתיקים מלאכותיים- אפילו קצת?

• פותח/ת השרשור Bizo
  • פורסם בתאריך

Bizo

משתמש מתחיל
35
0
נק' מוניטין:
0
35
0
ויכוח עם חבר
האם אפילו כוס של קולה זירו מזיקה במשהו לגוף?
והאם עדיף קולה רגילה או זירו, אם משקללים יתרונות נגד חסרונות?

לדעתי זו תשובה קצת עצלנית ובוטחת מדי.
אפשר פשוט להסתכל על מה המחקרים אומרים, כי רשום שם מה המינונים שנתנו והאם המינונים האלה בטוחים.
ולומר שבגלל שקיים מינון מזיק אז החומרים האלה מזיקים זו הגזמה בוטה ומיותרת. הכל מזיק בכמויות גדולות מדי.
אני לא מסכים איתך. יש כאלה שיגידו ש2 כוסות חלב בשבילם ביום זה די והותר, ויש כאלה שיגידו שליטר חלב ביום בשבילם זה סבבה
כל עוד אין הגדרה ברורה בעולם המחקר לגבי דברים מסוימים מה נחשב "מינון סביר" אז יש מקום לשאלות כאלה לדעתי (אני כמובן מתכוון לשאלה "מה נחשב "מינון סביר" בעיני החוקרים?)
אם מבחינתי "מינון סביר" זה 8 ליטר קולה זירו ביום ובעיני החוקרים זה לא, אז כן נחשב שעברתי את הכמות המותרת, לפי טענתם. זאת אומרת שכן צריך לשאול מה זה נחשב "מינון סביר". אני כמובן לא מתייחס לזה שהחוקרים כן התייחסו לזה וכן עשו כמו שצריך ואני לא קראתי, אני רק רוצה לחדד את הנקודה.
תודה על התשובה.

כל עוד אין הגדרה ברורה בעולם המחקר לגבי דברים מסוימים מה נחשב "מינון סביר" אז יש מקום לשאלות כאלה לדעתי (אני כמובן מתכוון לשאלה "מה נחשב "מינון סביר" בעיני החוקרים?)
בממתיקים מלאכותיים יש נורמה שנקראת ADI. זה כתוב במאמר שלי איך בודקים את זה ומה מקדם הבטיחות. יש גם RDA שזה מינון מומלץ לצריכה לחלבון לדוגמה וויטמינים ומינרלים. אם תעבור את ההמלצות הללו, בחלק מהדברים, אז אתה אולי תהיה בבעיה. לחלק מהפעמים זו לא בעיה לאוכלוסיה בריאה כמו לדוגמה RDA של חלבון הוא 0.8 גרם/ק"ג משקל גוף (אמור להתעדכן כבר עשור ל 1 גרם לפחות אבל אין עתיד) וראינו שאין נזק משמעותי גם פי 2 או 3 מכך לאורך זמן (ויש מחקרים עם פי 5 מכך לשנה וגם לא נראה משהו מיוחד בבדיקות דם אבל זה כבר לא פרקטי לצרוך כל כך הרבה חלבון לכן לא מעניין).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית