הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ממתיקים - כמה רחוק?

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
קראתי שממתיקים מלכותיים הם לא רעל, פורסם פה מאמר מקיף על זה. השאלה שלי היא - כמה רחוק אפשר ללכת עם הצריכה שלהם?

בימים האחרונים אני חושב שאני קצת מגזים, בשלושה ימים:
7 ליטר פפסי מקס
22 שקיות סוכרזית.

זה נראה לכם כמו משהו שמזיק?
בשגרה אני לא מגיע לכמויות כאלו, פשוט בגלל הקיץ אני בקושי מוציא אנרגיה מחוץ למכון, ויש יותר זמן פנוי לחשוב על אוכל חח אז זה סוגר את הפינה.

אני יודע שזאת כמות גדולה, ותכל׳ס אני מנסה לצמצם, ברור לי שזה לא בריא, השאלה - האם זה מזיק?

@kotzer
@Yuval Maimon

עדכון מחקרים 2018
במחקר שנמשך 12 שבועות השתתפו 100 נבדקים (בפועל רק 93 משתתפים סיימו את המחקר) שהתחלקו ל-3 קבוצות [95]:

1. קבוצה שצרכה 0 מ”ג אספרטיים (פלסבו)
  2. קבוצה שצרכה 350 מ”ג אספרטיים (לערך 2 פחיות משקה דיאט)
  3. קבוצה שצרכה 1,050 מ”ג אספרטיים (לערך 2 ליטר משקה דיאט)
במחקר מדדו האם לממתיק המלאכותי אספרטיים ישנה את היכולת להשפיע על רמות הסוכר, רעב, לחץ דם, דופק, משקל גוף, אחוז שומן, היקפים ומדדים הורמונליים רבים אחרים. תוצאות המחקר הראו שלא נצפה הבדל סטטיסטי משמעותי ברמות הסוכר, המוגלובין מסוכרר, כולסטרול, הרעב הפרמטרים ההורמונליים רבים נוספים. נדרש לציין שלא בוצעה התערבות בתזונת המשתתפים. היתרון הגדול של המחקר הנוכחי ביחס לאחרים זה כמות המשתתפים. ביחס לשאר המחקרים, במחקר הנוכחי היו סה”כ 100 משתתפים שזה בפני עצמו מחזק את תוצאות המחקר מבחינה סטטיסטית ומתווסף למחקרים הקודמים שלממתיק מסוג אספרטיים אין השפעה שלילית על בריאות האדם כל עוד נצרך במינון סביר והגיוני.

ממתיקים מלאכותיים – הפחד הגדול מכולם - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

מבחינת תזונה לא מצאו קשר בין צריכת ממתיקים להשמנה.
הקשר כנראה הוא שאנשים בעודף משקל פשוט יעדיפו לצרוך ממתיקים מלאכותיים.

מחקרי עוקבה ומחקרי חתך שונים מצאו קשר חיובי בין צריכה של ממתיקים מלאכותיים לבין השמנה אך חלק גדול מהמחקרים הללו הכילו משתנים מתערבים רבים ולאחר תיקנון לא נמצאה השפעה שלילית של ממתיקים מלאכותיים.
בכל הנושא הזה של מחקרי תצפית על ממתיקים והשמנה ישנה בעיה קבועה של ״קשר הפוך״ מה שאומר שאנו רואים באופן קבוע שאנשים אשר נמצאים במשקל עודף הם גם כאלו אשר צורכים יותר ממתיקים מלאכותיים בשל ניסיונות לשליטה תזונתית ולא בשל השפעת הממתיקים על המשקל.

בפפסי מקס הממתיק הוא אספרטיים. אתה צריך בערך 6 ליטר משקה דיאט ביום או יותר כדי לעבור את הרמה המומלצת המקובלת (ADI).

בסוכרזית הממתיק הוא לרוב סכרין, ה-ADI (שכולל מקדם בטחון) של סכרין הוא 15 מ"ג/ק"ג לפי ה-FDA, שזה בערך 45 שקיות סוכרזית ליום ומעלה. שים לב שרוב השקית של הסוכרזית לא מכילה סכרין אלא מלטודקסטרין, שזה סוכר די רגיל. לפי המאמר בקילוגרם ה-ADI הוא 5 מ"ג/ק"ג, אז יכול לחלק את כמות השקיות ב-3 בערך.

___

כל עוד אתה נמצא במגמת ירידה עם זה - אחלה. עם זאת, אין ראיות לנזק בכמויות שאתה צורך.

• פותח/ת השרשור
בפפסי מקס הממתיק הוא אספרטיים. אתה צריך בערך 6 ליטר משקה דיאט ביום או יותר כדי לעבור את הרמה המומלצת המקובלת (ADI).

איזה בעייתיות קיימת ב6 שיש לחשוש ממנה?
בסוכרזית הממתיק הוא לרוב סכרין, ה-ADI (שכולל מקדם בטחון) של סכרין הוא 15 מ"ג/ק"ג לפי ה-FDA, שזה בערך 45 שקיות סוכרזית ליום ומעלה. שים לב שרוב השקית של הסוכרזית לא מכילה סכרין אלא מלטודקסטרין, שזה סוכר די רגיל. לפי המאמר בקילוגרם ה-ADI הוא 5 מ"ג/ק"ג, אז יכול לחלק את כמות השקיות ב-3 בערך.

מלטודקסטרין יש בו 4 קלוריות חח אני שם 2 שקיות מלטודקסטרין ו4 של סכרין במתכונים המתוקים
אני פשוט לא אעבור את המספר הזה.
שלממתיק מסוג אספרטיים אין השפעה שלילית על בריאות האדם כל עוד נצרך במינון סביר והגיוני.

אני מגיע ל3 ליטר קולה ביום, אני לא צורך בכמות הגיונית. השאלה אם יש נזק, ואם אין נזק, איפה יש? זאת אומרת אני אשמח לצרוך גם 5 ליטר קולה ביום. יהיה נזק? לפי מה שהבנתי עכשיו מיובל, זה בסדר. אמנם, ההיגיון שלי לא כל כך יושב עם זה..

יובל ואור, האם נראה לכם יהיה בסדר אם אעלה את הצריכה לסביב ה5 ליטר ביום? (ימים קצת חמים חח)
והאם נראלכם יהיה איזהשהוא נזק מאחד הרכיבים בקולה..אולי משהו אחר מזיק מלבד ממתיקים.

אני מגיע ל3 ליטר קולה ביום, אני לא צורך בכמות הגיונית. השאלה אם יש נזק, ואם אין נזק, איפה יש? זאת אומרת אני אשמח לצרוך גם 5 ליטר קולה ביום. יהיה נזק? לפי מה שהבנתי עכשיו מיובל, זה בסדר. אמנם, ההיגיון שלי לא כל כך יושב עם זה..

יובל ואור, האם נראה לכם יהיה בסדר אם אעלה את הצריכה לסביב ה5 ליטר ביום? (ימים קצת חמים חח)
והאם נראלכם יהיה איזהשהוא נזק מאחד הרכיבים בקולה..אולי משהו אחר מזיק מלבד ממתיקים.

Aspartame: a safety evaluation based on current use levels, regulations, and toxicological and epidemiological studies - PubMed

בצריכת 4,000 מ"ג של אספרטיים (בעכברים) לא נמצאה סכנה ממשית.

אני לא יכול לחזות לך נזק.
אני יכול להגיד לך באילו מינונים עובר הקו של ה-ADI.

תופעות לוואי או נזק תלויות ממתיק ומינון, ולרוב קשה לשער מה בדיוק יקרה בבני אדם כי מחקרים שבודקים כמויות מאוד גבוהות של ממתיקים נערכים על עכברים, להם מחלות ספציפיות שלא תמיד יופיעו בבני אדם. על סמך המידע הזה לוקחים מקדם ביטחון ומגבשים את ה-ADI.

הנזקים שכן הוזכרו בבני אדם במחקרים מסוימים הם ירידה ברגישות לאינסולין ופגיעה מסוימת בחיידקי המעי*. עם זאת, ממבט על מכלול הראיות אני לא יכול להגיד לך שבאמת ריאלי שדבר כזה יקרה.

*אותו מאמר של מכון ויצמן שמדבר על זה מופיע ברפרנס 68 של המאמר של מייק של ממתיקים וקיבל התייחסות שם.

הפחתה בכמות הדיאט קולה בכל מקרה מומלצת, זה כנראה לא בריא לשיניים שלך. תתחיל להתרגל למים לאט לאט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית