הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזונה ותוספים אינפוגרפיק כמה קלוריות יש בסושי שלכם? - מבוא לסושי

Mike Bikov

מנהל אתר
103,293
12,433
מנהל
נק' מוניטין:
58,710
103,293
12,433
ישנם סוגים שונים של סושי, אך לא כל סוגי הסושי נולדו שווים
כשאני נותן לאנשים בקליניקה חלופות לסושי רובם מופתעים למה זה "כל כך הרבה קלוריות".

כן גבירותי ורבותי, סושי זה מוצר יחסית מאוד דחוס בקלוריות. סך החלבון שם לא כזה גבוה פר קלוריה ולכן אני מתייחס אליו לרוב כפחמימה (כי גם אי אפשר לדעת איזה רול תבחרו. עם יותר או פחות חלבון).

הרולים שיש בהם פחות קלוריות, הגיונית או לא, הם דווקא הרולים הצמחוניים (אבוקדו/מאקי וגם זה תלוי כמה אבוקדו). ברול סושי ממוצע עם דג יש 18-24 גרם חלבון.

הרולים שיש בהם יותר קלוריות הם באופן לא מפתיע הרולים עם שמנת או הרולים המטוגנים. ארוחת סושי ממוצעת יכולה בקלות לעבור את ה-1,000 קלוריות ואלו שממש אוהבים את המטוגנים למיניהם גם את ה-2,000 קלוריות. וזה לא בעיה, כל עוד אתם מודעים למה וכמה אתם אוכלים בהינתן המאזן הקלורי **השבועי** שלכם.

בתאבון 😃

INFOGRAPHIC-EMPLATE298a (1).jpg
INFOGRAPHIC-EMPLATE298b (1).jpg

נערך לאחרונה:
כמה חלבון יש בזה?
למשל ברול גפ'נקו שיש בגפניקה (מטוגן בפירורי פנקו) אם אני שם בפנים סלמון אפוי בטטה וטמגו כמה קלוריות וחלבון יש ברול כזה?

• פותח/ת השרשור
זהו אבל אם אני גם מוסיף טמגו זה לא מוסיף עוד הרבה? זה ביצה זה משמעותי
תלוי כמה ביצים יש שם. ביצה ממוצעת תכיל 6-7 גרם חלבון

רול סלמון סטנדרטי 400-500 קלוריות? נשמע קצת מוזר
תלוי אם זה עם שמנת/דברים מסביב או לא. רול שהוא נטו אורז עם סלמון יהיה 250-300 קל'. הבעיה שהוא לא ורוב הרולים של הסלמון מגיעים עם שמנת ושטויות מסביב (על/בפנים) שמעלים באופן משמעותי את הערך הקלורי.
אנחנו החרגנו פה משמעותי ו"הגזמנו" בכוונה בחלק מהרולים על פי מה שראינו בתפריטים של מסעדות בארץ (וחלק מהעולם) מבחינת הרכיבים שמתמשים ברולים עצמם. שמנו לב ש "רול סלמון" זה לא באמת אורז עם סלמון בלבד ולכן הערכים הקלורים עולים פה משמעותית. אלו כמובן ממוצעים ויתכנו שינויים ממסעדה למסעדה. לא ניתן לקלוע בדיוק לכל תפריט וכל מסעדה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית