הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בנצרום, מכון ויצמן, ומדינת ישראל

כן, עיקרון השוויון נורא חשוב. גם היטלר ניסה להשוות בין כל היהודים.
המשטר של היטלר לא היה דמוקרטי, זה לא רלוונטי.

למה אתה חושב שמעל זה קיים עיקרון השיוויון? כי קוראים לזה "חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה"? אז אתה רוצה לומר שעיקרון השיוויון גורס שלכולם אין בעצם זכות בחירה חופשית, ובכך הם שווים?
למה שהבחירה החופשית שלך תבוא מעל השיוויון של החברה כולה?

---------- התגובה התווספה ב 18:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:13 ----------

מה זה משנה? זה העסק שלי. רוצה להגיד לי איך לנהל אותו?
אם אתה מפלה בין אנשים בחברה, וחי בחברה דמוקרטית, אז כן.
וכן אני יודע שאם אני אומר לך איך לנהל את העסק שלך זו פגיעה בחופש שלך אבל אם אתה מפלה, אז זו עבירה על החוק והעונש יכול לפגוע בזכויות שלך

לא שאלתי את זה, שאלתי אם עיקרון השיוויון חשוב יותר מעיקרון הבחירה החופשית, מה שאומר שכולם יהיו שווים בזה שאין להם בחירה חופשית.
אתה מבין את הפרדוקס כאן? אם כולם שווים ולכולם אין בחירה חופשית, מי מחליט בשביל כל האחרים איזו בחירה מותרת ואיזו לא? הרי אם אין בחירה חופשית, זה שמחליט לא יכול להחליט על כך.

המשטר של היטלר לא היה דמוקרטי, זה לא רלוונטי.

---------- התגובה התווספה ב 18:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:13 ----------

אם אתה מפלה בין אנשים בחברה, וחי בחברה דמוקרטית, אז כן.
וכן אני יודע שאם אני אומר לך איך לנהל את העסק שלך זו פגיעה בחופש שלך אבל אם אתה מפלה, אז זו עבירה על החוק והעונש יכול לפגוע בזכויות שלך

מה לא היה דמוקרטי במשטר של היטלר? ולמה לטעמך יש שוויון בחברה? אתה קומוניסט?

אם יש לך את הזכות להרוויח כסף, זה אומר שהמדינה צריכה לשמור על הזכות הזו. זה מה שאתה רוצה?

לא יודע לגבי הזכות להרוויח כסף ספציפית, אבל כן, לכל אדם יש את הזכות להתקיים בכבוד (ועדיף ללא תלות בגופים אחרים). כסף הוא אמצעי מתבקש. מבחינתי,, גם אם היינו צריכם לשלם על אוכל בעזרת מטילי נחושת או עיזים, הרעיון נשמר.

נרצה או לא, אנחנו חיים בחברה שמורכבת מפרטים אשר נדרשים לתרום לקיום המדינה. אם המדינה כגוף רוצה להתקיים, היא צריכה לדאוג לחלקיה. רמת הדאגה היא עניין אחר.

כמובן שישנם טפילים מסוגים שונים, שנהנים מסך כל ההשעה של הציבור.

לא יודע לגבי הזכות להרוויח כסף ספציפית, אבל כן, לכל אדם יש את הזכות להתקיים בכבוד (ועדיף ללא תלות בגופים אחרים). כסף הוא אמצעי מתבקש. מבחינתי,, גם אם היינו צריכם לשלם על אוכל בעזרת מטילי נחושת או עיזים, הרעיון נשמר.

אם המדינה כגוף רוצה להתקיים, היא צריכה לדאוג לחלקיה. רמת הדאגה היא עניין אחר.

כמובן שישנם טפילים מסוגים שונים, שנהנים מסך כל ההשעה של הציבור.

אז המדינה צריכה לספק לך כסף? לא עברנו כבר את הדיון הזה?

לא שאלתי את זה, שאלתי אם עיקרון השיוויון חשוב יותר מעיקרון הבחירה החופשית, מה שאומר שכולם יהיו שווים בזה שאין להם בחירה חופשית.
אתה מבין את הפרדוקס כאן? אם כולם שווים ולכולם אין בחירה חופשית, מי מחליט בשביל כל האחרים איזו בחירה מותרת ואיזו לא? הרי אם אין בחירה חופשית, זה שמחליט לא יכול להחליט על כך.
הבנתי את הפרדוקס. אין לי איך להגיב, בלבלת אותי ><

היטלר לא היה דמוקרטי, וזה ידוע, רוצה לדעת למה?
http://www.google.co.il/
אני לא קומוניסט, קומוניסטים שמים את ערך השיוויון מעל הכל, ודמוקרטים את ערך החופש.
אתה מדבריה על דמוקרטיה פורמלית, ששם אפליה ואפילו סחר בבני אדם אפשרי.
אבל מדינה ששמה דגש גם על הפן המהותי של הדמוקרטיה לא יכולה להרשות לעצמה אפלייה בחברה שלה

מה כן היה דמוקרטי במשטר שלו?

העובדה שהוא השתמש בכלים של המשטר כדי ליצור הכרה רשמית בו ובסיס כח לפעולות מדיניות לא אומרת שהוא היה דמוקרט.

לא כל אדם שמרים משקלות יוכר כמשקולן, ולא כל אדם שמחזיק במצלמה יוכר צלם. לכל היותר, אדם כזה יוכר כאחד שמתעניין/ עוסק ב...

אז המדינה צריכה לספק לך כסף? לא עברנו כבר את הדיון הזה?

אני לא דוגל במתן דג לאדם רעב, אלא במתן חכה.

מה שהמדינה שלנו עושה עבור חלקים מסויימים בחברה על חשבון חלקים אחרים די נאלח ועצוב.

אני לא דוגל במתן דג לאדם רעב, אלא במתן חכה.

מה שהמדינה שלנו עושה עבור חלקים מסויימים בחברה על חשבון חלקים אחרים די נאלח ועצוב.

אני גם בעד לתת חכה, אבל אני לא חושב שיש חובה לגנוב את החכה שלך בשביל לספק לו אותה. ובמקום במטפורות מפגרות, אני לא חושב שצריך להכריח אותך לשלם לו כסף.

חחח, זה רק אומר ש"בחירה חופשית" זה מושג מחופש ומכובס שארגונים גדולים (דת, משטר) משתמשים בו כדי לתת לאנשים תחושה שהם חופשיים. בתכלס מי שקובע את מידת החופשיות של האזרח הם האזרחים שיש להם יותר כוח ממנו ושיכולים לשעבד אותו, כך שגם עיקרון השיוויון נזרק כאן לזבל. בשורה התחתונה: אין שיוויון ואין בחירה חופשית, שני העקרונות החשובים ביותר למשטר הדמוקרטי.

היטלר לא היה דמוקרטי, וזה ידוע, רוצה לדעת למה?
http://www.google.co.il/
אני לא קומוניסט, קומוניסטים שמים את ערך השיוויון מעל הכל, ודמוקרטים את ערך החופש.
אתה מדבריה על דמוקרטיה פורמלית, ששם אפליה ואפילו סחר בבני אדם אפשרי.
אבל מדינה ששמה דגש גם על הפן המהותי של הדמוקרטיה לא יכולה להרשות לעצמה אפלייה בחברה שלה

אני לא יודע מה זה דמוקרטיה פורמלית. אני מדבר על חופש. אתה כנראה מבלבל בין המושגים, או חושב שאחד מבטיח את השני.

כן, תסביר לי מה לא היה דמוקרטי בשלטון של היטלר אם זה ידוע. הוא נבחר ע"י הרוב ולכן משרת את רצונו של הרוב = דמוקרטיה.

אני גם בעד לתת חכה, אבל אני לא חושב שיש חובה לגנוב את החכה שלך בשביל לספק לו אותה. ובמקום במטפורות מפגרות, אני לא חושב שצריך להכריח אותך לשלם לו כסף.

😃

אין לך סבלנות ללשון יותר יצירתית, מה?

כל אותם טפילים שמקבלים את כספי הציבור, כולל מנהלי חברות ציבוריות, חיים לפי הגישה :"אני אעשה מה שבא לי על חשבונכם, ואתם לא תאמרו לי מה לעשות". גישה די רווחת, לצערי

😃

אין לך סבלנות ללשון יותר יצירתית, מה?

כל אותם טפילים שמקבלים את כספי הציבור, כולל מנהלי חברות ציבוריות, חיים לפי הגישה :"אני אעשה מה שבא לי על חשבונכם, ואתם לא תאמרו לי מה לעשות". גישה די רווחת, לצערי

בגלל זה אסור שיהיה דבר כזה כמו חברה ציבורית.

חחח, זה רק אומר ש"בחירה חופשית" זה מושג מחופש ומכובס שארגונים גדולים (דת, משטר) משתמשים בו כדי לתת לאנשים תחושה שהם חופשיים. בתכלס מי שקובע את מידת החופשיות של האזרח הם האזרחים שיש להם יותר כוח ממנו ושיכולים לשעבד אותו, כך שגם עיקרון השיוויון נזרק כאן לזבל. בשורה התחתונה: אין שיוויון ואין בחירה חופשית, שני העקרונות החשובים ביותר למשטר הדמוקרטי.
אתה אומר שאין שיוויון ואין בחירה חופשית אבל בו בזמן עובד במקצוע שאתה בחרת, גם במקום שאתה בחרת, וכשאתה מצביע בבחירות הקול שלך שווה לקול של כל אדם אחר.
סתירה?

---------- התגובה התווספה ב 18:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:42 ----------

אני לא יודע מה זה דמוקרטיה פורמלית. אני מדבר על חופש. אתה כנראה מבלבל בין המושגים, או חושב שאחד מבטיח את השני.

כן, תסביר לי מה לא היה דמוקרטי בשלטון של היטלר אם זה ידוע. הוא נבחר ע"י הרוב ולכן משרת את רצונו של הרוב = דמוקרטיה.
אתה לא יודע מה זה, אז איך אתה יודע שאני מבלבל בין המושגים?
היטלר נבחר בפעם הראשונה בבחירות דמוקרטיות, כל שאר הפעמים כבר לא, ואפילו היטלר עצמו אמר שהשלטון שלו הוא לא דמוקרטי.

אתה אומר שאין שיוויון ואין בחירה חופשית אבל בו בזמן עובד במקצוע שאתה בחרת, גם במקום שאתה בחרת, וכשאתה מצביע בבחירות הקול שלך שווה לקול של כל אדם אחר.
סתירה?

3 - ראשוני
5 - ראשוני
7 - ראשוני.

מסקנה: כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.

סתירה?

אין כאן סתירה, כיוון שבחירה חופשית היא עיקרון והיא חייבת להיות תקפה תמיד אם היא קיימת. אם במשטר הטוטליטרי של היטלר הגרמנים עבדו במה שהם בחרו, גרו במקום שהם בחרו, והצביעו כולם, אז המשטר היה דמוקרטי? ולחילופין, ערבי ממזרח ירושלים בהחלט לא יכול לעבוד במה שהוא רוצה, לגור איפה שהוא רוצה, והקול שלו בכלל לא נספר, למרות שיש לו תעודת זהות כחולה. בחירה חופשית? שיוויון?

3 - ראשוני
5 - ראשוני
7 - ראשוני.

מסקנה: כל המספרים האי זוגיים הם ראשוניים.
כדי להוכיח שהטענה שלך נכונה, אתה צריך להוכיח את זה לכל N אם אני רוצה להוכיח שהטענה שלך היא לא נכונה אני יכול להביא דוגמא אחת נגדית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית