הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דאבלים סקוואט 227.5, בנץ 140, דדליפט 240

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
אתה צודק, אבל הוא פרסם את זה באינטרנט ולא בתחרות, אז אם המטרה היא להרשים או לא אני לא יודע, זה לא משנה את העובדה שזה עדיין פורסם בפורום שאנשים יגיבו לו.
בכל מקרה לא ממעיט בערכו ולדעתי התאמן קשה מאוד להגיע איפה שהגיע.
רק שדעתי זה שלא הייתי אוהב ללחוץ ככה, תחרות או לא תחרות. אבל זה דעה שלי, ובגלל זה יש פורום לשצוע דעות של אחרים.
זה אותו דיון שתמיד עולה האם סומו דדליפט הוא דדליפט בכלל? והאם לפסול אותו מתחרות?
בעיני רבים, סומו דדליפט, ובנצ' רחב צריכים להיות פסולים, אבל במציאות, תנסה בעצמך את הווריאציות האלה, הם לא בהכרח יותר קלים לכל אחד.
אם הייתי יכול ללחוץ יותר בצורה של יניב, הייתי עושה את זה, וכל לגבי סומו דדליפט.
אני גם חושב שלעשות ככה בנצ' זה בדיחה אבל הוא רוצה לקחת מקום ראשון בתחרות ואין לו ברירה אלא לעשות ככה כי המתחרים שלו עושים ככה.
וזה טעות בשבילי לעבוד על יותר טווח כי בוא נחלק את הבנצ' שלו לתחרות לטווח A ואתה אומר לו לעבוד לעל טווח A+X כל מאמץ שהוא השקיע בX זה מאמץ מיותר שהוא יכל להשקיע בדרכים לשפר את A
זה לא נכון, אני מתחרה שלא עושה בנץ' כזה, כי אין לי את הגמישות, והרוחב הזה לא יותר קל לי, כמו שסומו דדליפט לא יותר קלך לי מדדליפט רגיל.
הרבה בנצ'רים חזקים לא עושים בנץ' רחב, אני חושב שרוב שיאי עולם לא נעשו בסומו דדליפט ולא בבנץ' רחב, אבל מה לעשות שיש אנשים שהגוף שלהם והמפרקים שלהם מתאים יותר לתרגיל בצורה מסוימת על פני דרך אחרת.
כמו שאני לא אלחץ יותר משקל עם הטכניקה של יניב, אני לא חושב שהוא ילחץ יותר עם הטכניקה שלי.
טענה קצת מפגרת. לבחור בסרטון פה יש ידיים ממש ארוכות שגורמות לדדליפט שלו להיות 10 ס"מ. אז תתלונן שהדדליפט שלו קצר מדי? לא, כל אחד וההיתרונות והחסרונות שהמבנה גוף שלו נותן
האמת בתור מתחרה עם דדליפט ובנץ' די סבבה, ובעל זרועות ארוכות. אני חושב שזרועות ארוכות לא בהכרח יפריעו בבנץ, במיוחד אם הטכניקה מתאימה לגוף של המתחרה, גם המתח שלי די טוב בהתחשב בזרועות ארוכות.
מה כן, שזרועות קצרות בהחלט יפגעו בדדליפט.
עובדה 1: ליפטרים שרוצים להרים יותר משקל עובדים מאד רחב עם קיצור טווח תנועה כי זה מעלה משקלי עבודה
שטויות.

אתה צודק, אבל הוא פרסם את זה באינטרנט ולא בתחרות, אז אם המטרה היא להרשים או לא אני לא יודע, זה לא משנה את העובדה שזה עדיין פורסם בפורום שאנשים יגיבו לו.
בכל מקרה לא ממעיט בערכו ולדעתי התאמן קשה מאוד להגיע איפה שהגיע.
רק שדעתי זה שלא הייתי אוהב ללחוץ ככה, תחרות או לא תחרות. אבל זה דעה שלי, ובגלל זה יש פורום לשצוע דעות של אחרים.

ויניב, בהחלט מרשים, שאלה, נסית לעבוד בטווח תנועה קצת יותר מלא בבנץ, ואז בזמן pr לנסות ללחוץ כמו שאתה לוחץ בתחרות? אני פשוט חושב שלעבוד בטווח יותר מלא במהלך הבלוק יכול לגרום לך יותר להתחזק.
או שנסית את זה ולא עבד לך?

יניב מתחרה, הוא מתאמן בשביל לשפר טוטאל בתחרות. מה זה יתן לו ללחוץ ללא קשת? רק בשביל להרשים אנשים באינטרנט? עכשיו תשובה יותר מנומקת, ליפטרים בדר״כ מתרגלים טווח תנועה כזה, בשלב זה או אחר, בנץ׳ דמבלים, בנץ׳ עם רגליים למעלה, בנץ׳ עם בפאלו באר (מוט בצורת קשת שגורם לך לרדת יותר נמוך) וכו׳. עושים את זה כי זה תורם ללחיצה התחרותית.

זה שווה ערך למשהו כמו להגיד לכדורגלנים למה אתה מתאמן עם שער 7 מטר, זה הרבה יותר גדול, הרבה יותר קל להבקיע, למה אתה לא מתאמן עם שער 5 מטר כמו שאנחנו משחקים בשכונה?

• פותח/ת השרשור
זה אותו דיון שתמיד עולה האם סומו דדליפט הוא דדליפט בכלל? והאם לפסול אותו מתחרות?
בעיני רבים, סומו דדליפט, ובנצ' רחב צריכים להיות פסולים, אבל במציאות, תנסה בעצמך את הווריאציות האלה, הם לא בהכרח יותר קלים לכל אחד.
אם הייתי יכול ללחוץ יותר בצורה של יניב, הייתי עושה את זה, וכל לגבי סומו דדליפט.

זה לא נכון, אני מתחרה שלא עושה בנץ' כזה, כי אין לי את הגמישות, והרוחב הזה לא יותר קל לי, כמו שסומו דדליפט לא יותר קלך לי מדדליפט רגיל.
הרבה בנצ'רים חזקים לא עושים בנץ' רחב, אני חושב שרוב שיאי עולם לא נעשו בסומו דדליפט ולא בבנץ' רחב, אבל מה לעשות שיש אנשים שהגוף שלהם והמפרקים שלהם מתאים יותר לתרגיל בצורה מסוימת על פני דרך אחרת.
כמו שאני לא אלחץ יותר משקל עם הטכניקה של יניב, אני לא חושב שהוא ילחץ יותר עם הטכניקה שלי.

האמת בתור מתחרה עם דדליפט ובנץ' די סבבה, ובעל זרועות ארוכות. אני חושב שזרועות ארוכות לא בהכרח יפריעו בבנץ, במיוחד אם הטכניקה מתאימה לגוף של המתחרה, גם המתח שלי די טוב בהתחשב בזרועות ארוכות.
מה כן, שזרועות קצרות בהחלט יפגעו בדדליפט.

שטויות.
לא כתבתי פה כלום על להפריע בבנץ. נתתי אותו כדוגמא למישהו עם יתרונות פיזיולוגיים שמקצרים את טווח התנועה. במקרה שלו ידיים ארוכות מקצרות לו את הדדליפט. במקרה שלי הגב הגמיש מקצר לי את הבנץ.
שנינו גם ממנפים את היתרון עוד יותר כאשר הוא מושך סומו ואני לוחץ באחיזה רחבה

לא הייתי בטוח אם אתה ציני או רציני, עדיין לא בטוח, אבל אם אתה לא מטריל כמו מישהו שיצא למרתון וסיים מקום 135, ושאישתו אמרה לו "לא נורא שהפסדת" אז הוא ענה "הפסדתי? שנה שעברה הייתי מקום אחרון!"

אז זה שמי תחביב שאי אפשר היה אפילו לקרוא לו ספורט, זה הפך לאיזושהי נישה של כמה אלפים בודדים בכל רחבי העולם לא הופך את הספורט הזה לפופולארי.

לשירים של סטטיק ובנאל יש יותר צפיות ביוטיוב מאשר סרטונים של שיאי עולם בליפטינג.

עכשיו הפופולאריות של סטרונגמן כבידור ובודי בילדינג כתחביב קצת גולשת אל הPOWERLIFTING, ותיהיה בטוח שברגע שרואים כל מני מדדלפי סומו של 4 ס''מ טווח תנועה ובנצ' פרס כמו של פותח האשכול הרב עושים NOPE וחוזרים להתאמן בילדינג ולצפות בסטרונגמן.

לא משנה כמה מילים תשפוך כאן, עלייה ב10 שנים מ3,000 ל80,000 מתחרים פעילים זה מטורף. תראה לי כל ספורט אחר שעשה קפיצה כזאתי באחוזים. זה שבארץ הספורט לא ממריא באותו קצב, זו לא אינדיקציה לכלל הספורט בעולם. אם היית יכול לחוות תחרות כמו פרורו, לראות כמה אלפים עומדים באמצע פסטיבל ספורט שכולל סטרונגמן ובילדינג ברמה הכי גבוהה, וצופים בפאוורליפטינג - היית משנה את דעתך.

אמרתי שבילדרים עובדים "יותר צר" לא שהם עובדים צר, הבנת הנקרא.
אין בילדר בעולם כולו שעובד רחב כמו ליפטרים שעושים את הטכניקה של הקשטה הפראית לטווח תנועה של 4 סמ, והליפטרים היחידים שלא עובדים עם הקשטה הם מיעוט עם טרייספ מאד דומיננטי וכאלו שלא יכולים פיזית להתעקם כמו נערת גומי.

והדוגמא לא יכולה להיות קלאסית אם היא יוצאת דופן, כי בדרך כלל מה שמקצר טווח תנועה מעלה משקלי עבודה

הרוחב אחיזה הכי רחב שחוקי הוא אצבע על הטבעת. זה לא מאוד רחב, הסיבה שזה נראה לפעמים רחב זה בגלל הפרופורציות של הליפטר. קח כל ליפטר גבוה / עם ידיים ארוכות וזה יראה לך מאוד רגיל.

אלחנן, אני לא אומר שאם אני אנסה לעשות בנץ בצורה הזאת עכשיו יהיה לי יותר קל, בוודאות יהיה לי יותר קשה.
אבל אם אני אאמן טכניקה ואעבוד על גמישות שתתאים לצורת עבודה הזאת אני בוודאות ארים יותר בטכניקה הזאת. אי אפשר להשוות בטווחי התנועה פשוט אי אפשר.

ומאסטרספליט, שוב אני מסכים איתך, אני לא פוסל את זה, והחוקים מאפשרים את זה בסופו של דבר, רק שאני לא הייתי רוצה לבוא לתחרות ולהביא לחיצה כזאת לא משנה מה המשקל, מה לעשות, לא הייתי מרגיש טוב עם עצמי, אבל זה רק אני!
ולגבי הדוגמא שהבאת היא לא כל כך נכונה, כי בסופו של דבר כדורגל משחקים בשער הגדול ולא בשער הקטן, ככה שמתאמנים "קשה" כדי שיהיה קל בתחרות
בפאורליפטינג הוא מתאמן ב"קל" בשבילו, ומתחרה ב"קל" בשבילו
לכן גם שאלתי, אם לא תורם לעבוד בטווח תנועה יותר גדול בזמן עבודה רגיל ואז להשתמש בטכניקה הזאת למשקלים הכבדים

אלחנן, אני לא אומר שאם אני אנסה לעשות בנץ בצורה הזאת עכשיו יהיה לי יותר קל, בוודאות יהיה לי יותר קשה.
אבל אם אני אאמן טכניקה ואעבוד על גמישות שתתאים לצורת עבודה הזאת אני בוודאות ארים יותר בטכניקה הזאת. אי אפשר להשוות בטווחי התנועה פשוט אי אפשר.

ומאסטרספליט, שוב אני מסכים איתך, אני לא פוסל את זה, והחוקים מאפשרים את זה בסופו של דבר, רק שאני לא הייתי רוצה לבוא לתחרות ולהביא לחיצה כזאת לא משנה מה המשקל, מה לעשות, לא הייתי מרגיש טוב עם עצמי, אבל זה רק אני!
ולגבי הדוגמא שהבאת היא לא כל כך נכונה, כי בסופו של דבר כדורגל משחקים בשער הגדול ולא בשער הקטן, ככה שמתאמנים "קשה" כדי שיהיה קל בתחרות
בפאורליפטינג הוא מתאמן ב"קל" בשבילו, ומתחרה ב"קל" בשבילו
לכן גם שאלתי, אם לא תורם לעבוד בטווח תנועה יותר גדול בזמן עבודה רגיל ואז להשתמש בטכניקה הזאת למשקלים הכבדים

אם מה שהיית אומר נכון, כולם היום לוחצים באחיזה רחבה. כולם היו עושה סומו דדליפט. כולם היו עומדים מאוד רחב בסקוואט.
בפועל, זה ממש לא ככה. אני אוחז 2~ ס״מ פחות מהכי רחב שמותר, למה? כי אני יותר חזק ככה. ניסיתי גם וגם. זה קשור למבנה אנטומי של מפרקים ולא כולם בנויים אותו דבר.

לגבי מה שאתה מרגיש בנוח לעשות... שמע זה ספורט. אתה לא בא בשביל להוכיח שאתה הכי גיבור בטכניקה קשה יותר. סבבה אז אל תשתמש ברצועות, חגורה, נעליים, אמוניה וכו׳ וכו׳ וכו׳.... אתה צריך להבין מה זה ספורט תחרותי.

אם מה שהיית אומר נכון, כולם היום לוחצים באחיזה רחבה. כולם היו עושה סומו דדליפט. כולם היו עומדים מאוד רחב בסקוואט.
בפועל, זה ממש לא ככה. אני אוחז 2~ ס״מ פחות מהכי רחב שמותר, למה? כי אני יותר חזק ככה. ניסיתי גם וגם. זה קשור למבנה אנטומי של מפרקים ולא כולם בנויים אותו דבר.

לגבי מה שאתה מרגיש בנוח לעשות... שמע זה ספורט. אתה לא בא בשביל להוכיח שאתה הכי גיבור בטכניקה קשה יותר. סבבה אז אל תשתמש ברצועות, חגורה, נעליים, אמוניה וכו׳ וכו׳ וכו׳.... אתה צריך להבין מה זה ספורט תחרותי.
בסוף כולם באים לתחרות כדי להוכיח שהם גיבורים, על זה כל הספורט 😃 זה לא אומר שלא צריך לשמור על עצמך

י

בוא נגיד ככה, יש כל מני סיבות לכך שפאוורליפטינג הוא ספורט לא פופולארי, אחת הסיבות המרכזיות היא שבנצ כמו שלך הוא חוקי ויכול להיקרא בנצ פרס

זה כמו סינטול בפיתוח גוף - דרך מהירה קלה מכוערת וחוקית להגיע לגודל (או במקרה שלך משקל) מסויים אבל כולם יודעים שזה לא אמיתי
ומדוע כבודו טורח להכנס לפורום שנקרא Powerlifting/Weightlifting אם זאת דעתו על הספורט?

יניב יתותח ההרמות נראות ממש יפה כל הכבוד! מה התכנון לגבי משקל גוף? אתה פשוט עולה כל עוד אתה מצליח? הצבת גבולות?

ומדוע כבודו טורח להכנס לפורום שנקרא Powerlifting/Weightlifting אם זאת דעתו על הספורט?

יניב יתותח ההרמות נראות ממש יפה כל הכבוד! מה התכנון לגבי משקל גוף? אתה פשוט עולה כל עוד אתה מצליח? הצבת גבולות?
בשביל הWL

• פותח/ת השרשור

בגדול יש חלום להצליח להגיע ל100, אבל כנראה שזה כבר יהיה במסה הבאה. אני מקווה להתחרות מתישהו באזור הקיץ ולתת 250 סקוואט, ואחר כך לחטב לאחוז שומן סביר יותר. מניח שארד לאזור ה88-90 ומשם אחזור לעלות עד ששוב אהיה שמן מדי.

בגדול יש חלום להצליח להגיע ל100, אבל כנראה שזה כבר יהיה במסה הבאה. אני מקווה להתחרות מתישהו באזור הקיץ ולתת 250 סקוואט, ואחר כך לחטב לאחוז שומן סביר יותר. מניח שארד לאזור ה88-90 ומשם אחזור לעלות עד ששוב אהיה שמן מדי.
לכמה אש אתה חושב שתגיע ב90 קילו?

לכמה אש אתה חושב שתגיע ב90 קילו?
שאנשים זורקים מספרים בלי לבדוק לכל הפחות סריקת דקסה (שגם היא לא אמינה לחלוטין) - זה מיותר ומגוחך. אני רואה כאן במשך שנים ״הערכת אחוזי שומן״ של משתמשים ותיקים שמעולם לא השוו את ההערכה שלהם, לעומת סריקת דקסה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית