הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דאבלים סקוואט 227.5, בנץ 140, דדליפט 240

yanivgoft

משתמש משקיע
6,416
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,416
4,658
אח יקר בשנת 2019 התחרו מעל 80,000 מתחרים ברחבי העולם. על איזו חוסר פופולריות אתה מדבר בדיוק? לצורך השוואה, בשנת 2009 התחרות קצת יותר מ3,000 מתחרים. אם זו לא צמיחה משוגעת - אני לא יודע מה כן.

לא הייתי בטוח אם אתה ציני או רציני, עדיין לא בטוח, אבל אם אתה לא מטריל כמו מישהו שיצא למרתון וסיים מקום 135, ושאישתו אמרה לו "לא נורא שהפסדת" אז הוא ענה "הפסדתי? שנה שעברה הייתי מקום אחרון!"

אז זה שמי תחביב שאי אפשר היה אפילו לקרוא לו ספורט, זה הפך לאיזושהי נישה של כמה אלפים בודדים בכל רחבי העולם לא הופך את הספורט הזה לפופולארי.

לשירים של סטטיק ובנאל יש יותר צפיות ביוטיוב מאשר סרטונים של שיאי עולם בליפטינג.

עכשיו הפופולאריות של סטרונגמן כבידור ובודי בילדינג כתחביב קצת גולשת אל הPOWERLIFTING, ותיהיה בטוח שברגע שרואים כל מני מדדלפי סומו של 4 ס''מ טווח תנועה ובנצ' פרס כמו של פותח האשכול הרב עושים NOPE וחוזרים להתאמן בילדינג ולצפות בסטרונגמן.

נערך לאחרונה:
"טיפה" נגזים 😁
אם אתה משווה לריצה אז אולי זה כמו שתגיד למישהו שרץ 100 מטר לרוץ 130 מטר בשביל האימון. (אין לי מושג אם זה עוזר או מפריע או כלום)
טיפה 😃
בכל מקרה אין פואנטה לאמן טווח שאתה לא מתחרה בו

"טיפה" נגזים 😁
אם אתה משווה לריצה אז אולי זה כמו שתגיד למישהו שרץ 100 מטר לרוץ 130 מטר בשביל האימון. (אין לי מושג אם זה עוזר או מפריע או כלום)
בדיוק
בכל מקרה נראה כאילו יש לך עוד מה לתת יותר 😃

• פותח/ת השרשור
אתה צודק, אבל הוא פרסם את זה באינטרנט ולא בתחרות, אז אם המטרה היא להרשים או לא אני לא יודע, זה לא משנה את העובדה שזה עדיין פורסם בפורום שאנשים יגיבו לו.
בכל מקרה לא ממעיט בערכו ולדעתי התאמן קשה מאוד להגיע איפה שהגיע.
רק שדעתי זה שלא הייתי אוהב ללחוץ ככה, תחרות או לא תחרות. אבל זה דעה שלי, ובגלל זה יש פורום לשצוע דעות של אחרים.

ויניב, בהחלט מרשים, שאלה, נסית לעבוד בטווח תנועה קצת יותר מלא בבנץ, ואז בזמן pr לנסות ללחוץ כמו שאתה לוחץ בתחרות? אני פשוט חושב שלעבוד בטווח יותר מלא במהלך הבלוק יכול לגרום לך יותר להתחזק.
או שנסית את זה ולא עבד לך?
אני פווארליפטר תחרותי שמתאמן כדי להשתפר בספורט שלי ובביצועים שלי בתחרות. לגבי עבודה בטווח תנועה גדול יותר, יש לי בתכנית גם תרגילי עזר כמו floor press או בנץ' באחיזה קרובה, ובשני אלה טווח התנועה הוא מאד גדול. חוץ מזה, שכשאני עובד בדאמבלים אני עובד על כל טווח התנועה שהכתף מאפשרת.
אגב, אתה תתפלא כמה שבטווח התנועה ה"קצר" הזה אני לא מרים הרבה יותר ממה שהייתי מרים בטווח תנועה גדול יותר. זה לא מוסיף כל כך הרבה כמו שאנשים חושבים.
לגבי החלק השני של לעבוד בבנץ' עם קשת שתהיה בכוונה קטנה יותר - ברגע שאני אנסה לעשות דבר כזה אני לא אוכל להיות מכווץ ואז אני סתם פוגע בעצמי.

אני גם חושב שלעשות ככה בנצ' זה בדיחה אבל הוא רוצה לקחת מקום ראשון בתחרות ואין לו ברירה אלא לעשות ככה כי המתחרים שלו עושים ככה.
וזה טעות בשבילי לעבוד על יותר טווח כי בוא נחלק את הבנצ' שלו לתחרות לטווח A ואתה אומר לו לעבוד לעל טווח A+X כל מאמץ שהוא השקיע בX זה מאמץ מיותר שהוא יכל להשקיע בדרכים לשפר את A

זה לא מדוייק, כן יש יתרון בלעבוד על הדברים האלה, פשוט המקום לעבוד עליהם הוא בתרגילי העזר ולא בעבודה הראשית.

אם אתם חושבים שהבנץ שהוא עושה הוא קל יותר , אז אני מציע לכם לנסות אותו ולחזור עליי

טווח תנועה של 4.5 ס''מ עם 140 קילו יותר קל מטווח תנועה של 30 ס''מ 140 קילו
הבנצ' שלו מול בנצ' פרס רגיל זה כמו rack pull מול דדליפט

וזה חוקי, אז הכל טוב, אבל אל תנסה להגיד שזה אותו קושי.

(יצאתי מנוקדת הנחה שאתה לא זוקף את ה"קושי" של הבנצ' שלו ביכולת הטכנית של לבצע הקשתה מוגזמת כזו, כי אתה ילד גדול וחכם שמאמן אנשים ויודע שהשיחה פה היא על הרמת משקולות ולא התעמלות קרקע)

(יצאתי מנוקדת הנחה שאתה לא זוקף את ה"קושי" של הבנצ' שלו ביכולת הטכנית של לבצע הקשתה מוגזמת כזו, כי אתה ילד גדול וחכם שמאמן אנשים ויודע שהשיחה פה היא על הרמת משקולות ולא התעמלות קרקע)
שוב תעשה את זה ותחזור עליי אני לא מתבייש להגיד 'אצלי זה מוריד לפחות 10 קילו

• פותח/ת השרשור

טענה קצת מפגרת. לבחור בסרטון פה יש ידיים ממש ארוכות שגורמות לדדליפט שלו להיות 10 ס"מ. אז תתלונן שהדדליפט שלו קצר מדי? לא, כל אחד וההיתרונות והחסרונות שהמבנה גוף שלו נותן

Aaron Simm on Instagram: “350kg best it's ever moved. Stoked. 1 week or something till @prorawpowerlifting • • @nexusperformance.aus •@wcroz @mikkiwescombe •…”

ושוב אני אגיד, הROM הזה לא מוסיף כל כך הרבה משקל כמו שאתה חושב. כשאני עושה close grip - אני לא כל כך רחוק מהאחיזה הרחבה שלי.
הנה סרטון ישן כדי שתראה את הסדר גודל של הROM:
Yaniv Goft on Instagram: “When going beltless isn't enough anymore, just go fingerless. Here's some beltless/chalk less/ fingerless close grip #bench for 80x4x10 to…”

בבלוק הקודם שלי הגעתי בקלואוז גריפ לחמישיות עם 115 כשהבנץ' התחרותי הגיע ל135x3x3.

שוב תעשה את זה ותחזור עליי אני לא מתבייש להגיד 'אצלי זה מוריד לפחות 10 קילו
אוקיי ו?
א. להביא דוגמה בודדת שווה לתחת
ב. הוא עושה את זה כי זה מעלה לו משקל
ג. להוריד טווח תנועה מקל על התרגיל

בתכנית גם תרגילי עזר כמו floor press
פלור פרס אמור להיות עם פחות טווח תנועה מבנצ' כי אתה עוצר ברצפה זה רק מראה כמה מעט טווח תנועה יש לך שאפילו פלור פרס יוצא לך יותר טווח תנועה
טענה קצת מפגרת. לבחור בסרטון פה יש ידיים ממש ארוכות שגורמות לדדליפט שלו להיות 10 ס"מ. אז תתלונן שהדדליפט שלו קצר מדי? לא, כל אחד וההיתרונות והחסרונות שהמבנה גוף שלו נותן
הוא רק טוען שלדעתו זה מביך כל הקטע של קיצור טווח התנועה ולאם זה הגיע בתחרות ולמרות שאני מסכים איתו לא כל כך רואה למה הוא היה צריך להגיב את זה על הסרטונים שלך שלא שאלת את דעתו על זה
ושוב אני אגיד, הROM הזה לא מוסיף כל כך הרבה משקל כמו שאתה חושב. כשאני עושה close grip - אני לא כל כך רחוק מהאחיזה הרחבה שלי.
הנה סרטון ישן כדי שתראה את הסדר גודל של הROM:
Yaniv Goft on Instagram: “When going beltless isn't enough anymore, just go fingerless. Here's some beltless/chalk less/ fingerless close grip #bench for 80x4x10 to…”
מה אתה מנסה להראות פה לא ברור אתה עובד עם 80 קילו עם טווח נורמלי וזה נראה שונה לגמרה מהסרטון הראשון פה

אוקיי ו?
בכללי קשת מורידה לך את הטווח תנועה ומעלה משקל רוצה שפשוט כולנו נעשה בילדר בנץ?

אז למה אתה מתווכח על זה????? אתה בסדר בראש?
מה אחי אתה רציני?
זה כמו שתגיד לי שבסוף הסקאווט אתה מקבל באנוס מהירכים שעוזר לך לצאת מהבור , אז מה מאתה והלאה נירד עד למקביל?
מנסה להבין את היגיון שלך בטיעון

מתח זו דוגמה קלאסית.
אחיזה רחבה מקטינה את טווח התנועה במידה רבה, אך בכל זאת רוב האוכלוסייה תהיה יותר חזקה באחיזה צרה יותר (1-1.5 רוחב כתפיים) ותצליח לבצע יותר חזרות/משקל מאשר באחיזה רחבה.

מתח זו דוגמה קלאסית.
אחיזה רחבה מקטינה את טווח התנועה במידה רבה, אך בכל זאת רוב האוכלוסייה תהיה יותר חזקה באחיזה צרה יותר (1-1.5 רוחב כתפיים) ותצליח לבצע יותר חזרות/משקל מאשר באחיזה רחבה.

עובדה 1: ליפטרים שרוצים להרים יותר משקל עובדים מאד רחב עם קיצור טווח תנועה כי זה מעלה משקלי עבודה
עובדה 2: בילדרים שרוצים כמה שיותר להאריך את טווח התנועה כדי לעבוד על השריר למרות המשקל הנמוך יותר עובדים צר

סרג'יו: מתח דוגמא קלאסית, כי זה בידיוק הפוך ממה שאתם מדברים עליו.

(חייב להגיד שזה השיא שלך)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עובדה 1: ליפטרים שרוצים להרים יותר משקל עובדים מאד רחב עם קיצור טווח תנועה כי זה מעלה משקלי עבודה
עובדה 2: בילדרים שרוצים כמה שיותר להאריך את טווח התנועה כדי לעבוד על השריר למרות המשקל הנמוך יותר עובדים צר

סרג'יו: מתח דוגמא קלאסית, כי זה בידיוק הפוך ממה שאתם מדברים עליו.

(חייב להגיד שזה השיא שלך)

2e1lxv.jpg
שתי העובדות לא נכונות.
חסרונה הבולט של האחיזה הרחבה בבנץ' הוא שהיא מונעת ייצור של כוח מקסימלי כנגד המוט וגיוס של הרחב גבי בתנועה.
בבילדינג יש מקום גם לאחיזות צרות וגם לרחבות, ולא נדבר על זה שבכלל במתח בילדרים מבצעים חצאי תנועה כי "להגיע עד לסוף מעביר את העבודה לשרירים אחרים עחי" וחצאי בנץ' כי "נעילה זה טרייספס ובשביל מה אני עושה פשיטות מרפקים" בשביל לתרץ את זה שהם לא עולים עד הסוף עם המוט.

לא הבנתי את ההקשר של התמונה.

מתח זה דוגמה קלאסית לכך שלא תמיד קיצור של טווח התנועה גורם לעליה במשקלי העבודה, מה שבא לסתור את הטענה שלך.

שתי העובדות לא נכונות.
חסרונה הבולט של האחיזה הרחבה בבנץ' הוא שהיא מונעת ייצור של כוח מקסימלי כנגד המוט וגיוס של הרחב גבי בתנועה.
בבילדינג יש מקום גם לאחיזות צרות וגם לרחבות, ולא נדבר על זה שבכלל במתח בילדרים מבצעים חצאי תנועה כי "להגיע עד לסוף מעביר את העבודה לשרירים אחרים עחי" וחצאי בנץ' כי "נעילה זה טרייספס ובשביל מה אני עושה פשיטות מרפקים" בשביל לתרץ את זה שהם לא עולים עד הסוף עם המוט.
אמרתי שבילדרים עובדים "יותר צר" לא שהם עובדים צר, הבנת הנקרא.
אין בילדר בעולם כולו שעובד רחב כמו ליפטרים שעושים את הטכניקה של הקשטה הפראית לטווח תנועה של 4 סמ, והליפטרים היחידים שלא עובדים עם הקשטה הם מיעוט עם טרייספ מאד דומיננטי וכאלו שלא יכולים פיזית להתעקם כמו נערת גומי.

והדוגמא לא יכולה להיות קלאסית אם היא יוצאת דופן, כי בדרך כלל מה שמקצר טווח תנועה מעלה משקלי עבודה

נערך לאחרונה:
אמרתי שבילדרים עובדים "יותר צר" לא שהם עובדים צר, הבנת הנקרא.
אין לי מושג מתי התייחסתי לזה.

אין בילדר בעולם כולו שעובד רחב כמו ליפטרים שעושים הקשטה, והליפטרים היחידים שלא עובדים עם הקשטה הם מיעוט עם טרייספ מאד דומיננטי וכאלו שלא יכולים פיזית להתעקם כמו נערת גומי.
הקשתה? אין קשר לטרייספ אלא יותר ליכולת הכיווץ והגיוס של הרחב גבי בתנועה.
לא רואה סיבה שפאוורליפטר יעבוד בבנץ' ללא הקשתה של הגב אלא אם הוא רוצה להיפצע.

באמת? אף בילדר?
הסתכל על הבנץ' של לארי ווילס למשל, או של ג'ף ניפארד. הם לא מקשיתים?

לא רואה סיבה שפאוורליפטר יעבוד בבנץ' ללא הקשתה של הגב אלא אם הוא רוצה להיפצע.
תעקוב אחרי השיחה, מדובר פה בהיפר הקשתה כמו של פותח הפוסט, על זה הדיון, לא על כל הקשטה (בכל מקרה 10 דק לפני שהגבת כבר חידדתי את זה בתגובה
אין בילדר בעולם כולו שעובד רחב כמו ליפטרים שעושים את הטכניקה של הקשטה הפראית לטווח תנועה של 4 סמ

• פותח/ת השרשור
אוקיי ו?

פלור פרס אמור להיות עם פחות טווח תנועה מבנצ' כי אתה עוצר ברצפה זה רק מראה כמה מעט טווח תנועה יש לך שאפילו פלור פרס יוצא לך יותר טווח תנועה

הוא רק טוען שלדעתו זה מביך כל הקטע של קיצור טווח התנועה ולאם זה הגיע בתחרות ולמרות שאני מסכים איתו לא כל כך רואה למה הוא היה צריך להגיב את זה על הסרטונים שלך שלא שאלת את דעתו על זה

מה אתה מנסה להראות פה לא ברור אתה עובד עם 80 קילו עם טווח נורמלי וזה נראה שונה לגמרה מהסרטון הראשון פה
הסרטון ישן ונועד להדגים מה טווח התנועה שלי בclose grip. פשוט לא העלתי מאז סרטון של קלואוז גריפ לאינסטגרם.

לגבי פלור פרס - הוא לא נועד להיות טווח תנועה קצר יותר אלא נועד לנטרל את הלג דרייב.

תעקוב אחרי השיחה, מדובר פה בהיפר הקשתה כמו של פותח הפוסט, על זה הדיון, לא על כל הקשטה (בכל מקרה 10 דק לפני שהגבת כבר חידדתי את זה בתגובה
כל אחד צריך לעשות בבנץ את ההקשתה שהגוף שלו מאפשר. הגב שלי גמיש בצורה טבעית ולכן זאת הפוזיציה הכי נכונה שלי להיות בה כשאני עושה בנץ. לעשות פחות קשת מזה בבנץ יפגע בי ויעלה את הסיכוי שלי להיפצע. לכן, בדיוק כמו שלבחור עם הידיים הארוכות יש טווח תנועה קצר יותר בדדליפט לי יש טווח תנועה קצר יותר בבנץ. הטווח שלי מתקצר עוד יותר בגלל שהתחלתי לאחוז רחב בשנה האחרונה אבל זה פשוט כי במקרה גיליתי שאני יותר חזק ככה. זה לא יהיה נכון לכולם, אני מכיר המון אנשים שהאחיזה החזקה שלהם היא מאד צרה, גם אם היא מגדילה להם את טווח התנועה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית