הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 220 ל3 - ביקורת טכניקה ויעוץ

Daniel2

משתמש משקיע
2,059
186
נק' מוניטין:
10,046
2,059
186
שלום לכולם,
לא מזמן פרסמתי סרטון של סקוואט 200 ל5. בשלושת השבועות האחרונים נתקעתי ב220. פעם ראשונה 2 חזרות ובשבועיים האחרונים 3. בשבוע שקדם לכך עשיתי 217.5 ל5 ללא קושי יוצא דופן (ז"א, RM5, אבל עלה יפה ללא זיופים בטכניקה). אני חושש שעלי לעשות דילואד כדי להתקדם, מכיוון ש:
א. אני מאד תשוש במהלך היום לאחרונה, למרות 9 שעות שינה בלילה + שנ"צ.
ב. לראשונה בקריירת האימונים התחילו לכאוב לי הכתפיים בזמן ביצוע בנצ'.
ג. אני לא מצליח להתקדם בסקוואט.

מה דעתכם? אם דילואד, אז כמה משקלך להוריד ולמשך כמה זמן? התכנית היא טקסס מתוד.
כמו כן אשמח לשמוע אם יש מה לשפר בטכניקה. סרטון 1, סרטון 2.
תודה!

ואי ואי, איך באלי לחזור לטקסס אתה עושה לי חשק, אני מסיים מקווה בקרוב עם חיטוב וקופץ חזרה לתכנית....

לגבי משקל לדעתי תרד למשהו שמרגיש לך "קליל" יחסית פשוט, אין לי מושג איך מתבצע דילווד בתכנית הזו אבל הייתי רק אומר את תגזים פשוט..
לגבי טכניקה לפי דעתי נראה טוב, התנועה של המוט נראית ישרה סך הכל, עומק טוב כמו שזה נראה, גב ישר,
יש לך שם המון אגן (לא משהו רע, סתם הופתעתי) ופחות רגליים,
משהו אחד שאני משתדל לעשות כמה שפחות זה ה dive bomb, ירידה מהירה ואז בעצם למטה את מקבל סוג של תנופה ואנרגיה,
כמו קפיץ, אני לא חושב שזו כזו בעיה, אני פשוט אישית משתדל לא לעשות את זה...

ולפעם הבאה לגבי טכניקה אולי עדיף לך לצלם מהצד ולא בזווית..
בצפייה שניה יכול להיות שקצת הגזמתי אם מה שאמרתי על ה dive bomb, לא חמור כמו שחשבתי שראיתי בפעם הראשונה

הטכניקה מאוד מפתיעה לטובה ביחס למשקל ולמהירות שאתה יורד!
הסקוואט נראה בגדול מאוד טכני ויעיל, למרות שאתה יורד מהר, אתה לא יוצא מפוזיציה והקושי נובע מכוח נטו (ככה נראה לפחות).

מאמין שהגיע הזמן לדילואד, אולי אפילו לתכנית חדשה, תלוי איך הולך לך עם טקסס. אבל בגדול נראה מעולה. איך שאר ההרמות?

גם אני חושב שכדאי דילואד.
אולי ב20 או 30 ק"ג, משהו שתוכל להחזור למשקל הקודם ולעבור אותו בבערך חודשיים.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על הפידבק.

הטכניקה מאוד מפתיעה לטובה ביחס למשקל ולמהירות שאתה יורד!
הסקוואט נראה בגדול מאוד טכני ויעיל, למרות שאתה יורד מהר, אתה לא יוצא מפוזיציה והקושי נובע מכוח נטו (ככה נראה לפחות).

מאמין שהגיע הזמן לדילואד, אולי אפילו לתכנית חדשה, תלוי איך הולך לך עם טקסס. אבל בגדול נראה מעולה. איך שאר ההרמות?

תודה, תמיד הייתי יורד מהיר, בכל ההרמות. זו פעם ראשונה שאני נתקע במשקלים, עד כה התקדמתי שבועית, אז אני לא בטוח שכתנית חדשה זה הדבר הנכון בשלב זה. שאר ההרמות התקדמו טוב עד כה, אבל פתאום התחילו לאוב לי הכתפיים אז הורדתי עומס משמעותית כך שהלחיצות מדשדשות בשבועיים האחרונים.

גם אני חושב שכדאי דילואד.
אולי ב20 או 30 ק"ג, משהו שתוכל להחזור למשקל הקודם ולעבור אותו בבערך חודשיים.

זה המון חודשיים, חשבתי לכיוון השבוע. אולי אפילו מיקרו-דילואד של אימון נפח קל בראשון ולראות מה קורה אחריו.

זה המון חודשיים, חשבתי לכיוון השבוע. אולי אפילו מיקרו-דילואד של אימון נפח קל בראשון ולראות מה קורה אחריו.
באימון רציני וכבד, השרירים צריכים זמן להתאושש.
לא הרבה זמן, אבל זה יכול לקחת לפעמים שבוע או שבוע וחצי להתאושש לגמרי.

אבל הCNS צריך הרבה יותר זמן להתאושש, לפעמים חודשים.
לכן כל תוכנית כוח מתקדמת יש דילואדים תכופים מאוד, כדי שלא לגמור את הCNS.

למתחיל, אפשר לחכות חצי שנה או יותר לפני דילואד, אבל במצב שלך כל חודשיים שלוש אולי תצטרך דילואד עם התקדמות איטית חזרה למעלה.

לואי סימונס מאמין שאין צורך בדילואד תכוף, אבל זה בגלל שכל שבוע הוא עושה מעין דילואד עם אימונים מאוד קלים בתחילת שבוע, ותמיד משתמש בתרגילים חדשים כדי לא לגמור את הCNS.
הוא לדוגמה שבוע אחד יעשה סקוואט רגיל, ושבוע אחר כך בוקס סקוואט, ואחריו פרונט סקוואט.
אז הוא אף פעם לא גומר את הCNS.

אבל כל תוכנית אחרת, אם זה טקסס או קורטה, צריך דילואד די תכוף ולרדת די קל במשקל עבודה.

תראה את הלוג שלי, כל חודשיים בערך אני עושה דילואד ומתחיל לאט לאט לתפס במשקלים עד שאני מבצע את משקל המטרה שלי, ואז עושה דילואד שוב.

תודה לכולם על הפידבק.

תודה, תמיד הייתי יורד מהיר, בכל ההרמות. זו פעם ראשונה שאני נתקע במשקלים, עד כה התקדמתי שבועית, אז אני לא בטוח שכתנית חדשה זה הדבר הנכון בשלב זה. שאר ההרמות התקדמו טוב עד כה, אבל פתאום התחילו לאוב לי הכתפיים אז הורדתי עומס משמעותית כך שהלחיצות מדשדשות בשבועיים האחרונים.

אתה מרים משקלים לא קלילים, תתרגל לעובדה שלא תוכל להתקדם שבועית עוד הרבה זמן. ריסט של שבוע לא יתן כלום. דילואד אולי יעזור אבל כנראה עוד כמה שבועות תתקע שוב. הייתי ממליץ על ריסט של סביב 4 שבועות, ככה שעוד 4 שבועות תשבור שיא. זה לכל הפחות (לדעתי) מה שיעזור.

• פותח/ת השרשור
אתה מרים משקלים לא קלילים, תתרגל לעובדה שלא תוכל להתקדם שבועית עוד הרבה זמן. ריסט של שבוע לא יתן כלום. דילואד אולי יעזור אבל כנראה עוד כמה שבועות תתקע שוב. הייתי ממליץ על ריסט של סביב 4 שבועות, ככה שעוד 4 שבועות תשבור שיא. זה לכל הפחות (לדעתי) מה שיעזור.

מבאס אבל כנראה שאתה צודק, הברכה לפאוורליפטר צריכה להיות "שתשאר מתחיל לנצח".
למרות זאת אני בטוח שניתן לעבור מהתקדמות שבועית לדו שבועית (פעם בשבועיים), צריך להבין איך להתאים את האימונים. תודה!

אני מבין מאיפה אתה בא וגם לי נשמע שחודשיים זה הרבה, לך על כיוון החודש לדעתי,
אם אתה מרגיש גמור כבר באימונים אז הייתי עושה אולי חודשיים, אבל החלטה של, חודש נראה לי עמק השווה....

יש מצב ששבועיים מספיק, מכיוון שהעצימות שלך יחסית נמוכה, עשית סט בודד ל 5 חזרות.
אם היית עושה 2 סטים ל 3 חזרות או מגיע ל RM1 שלך, הייתי מתקש על דילואד של חודש כנראה.
אבל תראה איך הולך לך.

לדעתי אתה עדיין יכול להרוויח הרבה מדילואד של חודש בערך.

יש מצב ששבועיים מספיק, מכיוון שהעצימות שלך יחסית נמוכה, עשית סט בודד ל 5 חזרות.
אם היית עושה 2 סטים ל 3 חזרות או מגיע ל RM1 שלך, הייתי מתקש על דילואד של חודש כנראה.
אבל תראה איך הולך לך.

לדעתי אתה עדיין יכול להרוויח הרבה מדילואד של חודש בערך.

אני מניח שאתה מתכוון ריסט של חודש ולא דילואד של חודש?

• פותח/ת השרשור
מה ההבדל בין ריסט לדילואד?
בכל מקרה כפי שכולכם יודעים חדרי הכושר נסגרו, אז כך או כך אני בחופש כפוי מאימונים (למעט משקל גוף, שלא באמת מזיז משהו מבחינת כח).

מה ההבדל בין ריסט לדילואד?
בכל מקרה כפי שכולכם יודעים חדרי הכושר נסגרו, אז כך או כך אני בחופש כפוי מאימונים (למעט משקל גוף, שלא באמת מזיז משהו מבחינת כח).

דילואד זו מנוחה מוחלטת או מנוחה אקטיבית (משמע משקלים קלים עד קלים מאוד) למשך פרק זמן מוגבל (בדר״כ שבוע).
ריסט זה כביכול להתחיל את התכנית מחדש, כמה שבועות אחורה בדרך כלל.

לצורך דוגמא מעשית- נגיד ליפטר מתחיל תכנית כוח עם 100 קילו סקוואט, אחרי 10 שבועות הוא מתחרה ונותן 200 קילו סקוואט. לאחר התחרות כנראה יעשה ריסט ויתחיל תכנית מחדש ממשקל מסויים שהוא פחות מ200 קילו.

במקרה של דילואד, בדר״כ נהוג לעשות כל 4-8 שבועות (די שרירותי) אחרי שצוברים תשישות לאורך זמן. ככל שרמת המתאמן יותר גבוהה, ככה צריך להשתמש בכלים האלה יותר.

לצורך העניין, אני עושה שבוע דילואד כל שבוע חמישי, ועושה ריסט ומתחיל ״בלוק״ אימונים חדש ישר אחריו, מטפס למעלה 4 שבועות, דילואד ושוב ריסט... מה שיוצא זה תקופות אימונים שנעות בגלים אבל לאורך זמן ישנה התקדמות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית