הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי מאזן קלורי נטרלי

Omerboaron

משתמש מתחיל
95
3
נק' מוניטין:
13
95
3
אהלן
בסבב מסה צברתי ככל הנראה יותר שומן מאשר שריר וזה מרגיש לי קצת לא תקין חח..
האם להיות במאזן קלורי נטרלי/לא לעלות במשקל
יהווה איזון טוב ומראה יותר מוצק?

לא. במאזן קלורי נייטרלי אתה לא תעלה בשומן אבל גם לא תעלה בשריר... ואם כן תעלה במסת השריר, התהליך כל כך לא משתלם מבחינת הזמן שעדיף כבר לעשות מחזורים של מסה וחיטוב.
תמתן את העודף הקלורי כך שיהיה עד 10% ממאזן קלורי נייטרלי, תעלה 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש וכמובן תדאג לישון טוב.
זה יבטיח שתעלה בצורה איכותית במסת השריר ללא צבירת שומן מיותרת.

• פותח/ת השרשור
לא. במאזן קלורי נייטרלי אתה לא תעלה בשומן אבל גם לא תעלה בשריר... ואם כן תעלה במסת השריר, התהליך כל כך לא משתלם מבחינת הזמן שעדיף כבר לעשות מחזורים של מסה וחיטוב.
תמתן את העודף הקלורי כך שיהיה עד 10% ממאזן קלורי נייטרלי, תעלה 0.5%-1% ממשקל גופך בחודש וכמובן תדאג לישון טוב.
זה יבטיח שתעלה בצורה איכותית במסת השריר ללא צבירת שומן מיותרת.
סרגו אשמח שתיתן לי נוסחה לחשב למה שברתי את האינטרנט לא מצאתי

לחשב מה?
הדרך היחידה לדעת מה המאזן הקלורי הנייטרלי היא ממוצע שקילות שבועי ולראות שאתה נשאר על אותו משקל.
קח מס' קלוריות רנדומלי הגיוני ותבדוק במשך שבועיים כמה אתה עולה או יורד במשקל.
על-פי זה תדע מה המאזן הנייטרלי.

• פותח/ת השרשור
לחשב מה?
הדרך היחידה לדעת מה המאזן הקלורי הנייטרלי היא ממוצע שקילות שבועי ולראות שאתה נשאר על אותו משקל.
קח מס' קלוריות רנדומלי הגיוני ותבדוק במשך שבועיים כמה אתה עולה או יורד במשקל.
על-פי זה תדע מה המאזן הנייטרלי.
אני שוקל את עצמי מדי יום והממוצע קלוריות שלי הוא בערך 1500-1600 קלוריות
רציתי אם תוכל לעזור בלחשב כמה זה קלוריות ל1% בחודש לפחות שיהיה לי טווח..

מה הבעיה לחשב? אם אתה שוקל 80 ק"ג הכוונה היא לכוון לעלייה של בין 0.4-0.8 ק"ג כל חודש, מה שאומר עלייה של 100-200 גרם כל שבוע -> עודף קלורי של 50-200 קילוקלוריות.

1 ק”ג מסת שומן = 7,700 קילוקלוריות.
1 ק”ג שריר ~ 2500-5000 קילוקלוריות (כאשר זה משתנה מאדם לאדם, מצב הורמונאלי, מטבוליזם ועוד פרמטרים סביבתיים שלעיתים לא בשליטתנו).

אני בדרך כלל מתחיל עם חישוב גס של מאזן נייטרלי לפי נוסחה הבאה - קלוריה לקילו לשעה, כלומר עכשיו אני שוקל 100, לכן 100 קלוריות לשעה או 2400 קלוריות ליממה. מוסיף לזה תוספת של אמוני כוח/אירובי ובודק משקל במהלך חודש בערך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית