הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדי כושר יסגרו?

קוראים לזה סגר כללי, וזאת לא המדיניות שהממשלה מנהיגה.
ובדיוק בגלל זה זה כל כך מגוחך, כי רק חלק מהמשק מושבת אבל אנשים מחפשים תעסוקה ויוצאים החוצה לים או לשחק כדורגל כי אין עדיין סגר כללי כמו באיטליה או ספרד לדוגמה.

הממשלה לא עושה את זה כדי לא להוביל לבהלה וחוסרים, אבל הציפיה שלהם זה שתמעיט לצאת. מנכל משרד הבריאות אמר את זה בעצמו.

הממשלה לא עושה את זה כדי לא להוביל לבהלה וחוסרים, אבל הציפיה שלהם זה שתמעיט לצאת. מנכל משרד הבריאות אמר את זה בעצמו.

אם הם מצפים מהציבור למלא אחר ההוראות שלהם אז למה הם סוגרים בכפייה חנויות וחדרי כושר? מספיק רק להגיד להם לא ללכת לא?
הם לא מצפים לכלום מאף אחד ולראיה העבירו חוק שמתיר לקנוס אנשים שיפרו בידוד, וזאת בדיוק הסיבה למה הם לא יכולים ללכת חצי דרך בעניין הסנקציות. או שתעשו הסגר מלא שכולל השבתה מוחלטת של המשק (הסיבה היחידה שבגללה הם לא מטילים סגר מוחלט) ואל תאשרו לאף אחד לצאת אלא אם כן מדובר בקניית מזון או תרופות או שתמשיכו לצפות מאנשים להישמע להוראות תוך שמירה על הסדר הציבורי (כמו בריטניה למשל), כל ההגבלות השונות שנמצאות בין שתי האופציות האלה לא יקדמו אותנו להאטת התפשטות הנגיף ורק גורמות לעוגמת נפש לציבור שלם שעובד מתאמן וחי את שגרת חייו תוך הישמעות להוראות משרד הבריאות.

@Avanti כל מילה.

לא באמת מבינה מספיק כדי לחרוץ דעה וכנראה שחסר לי המון מידע, אבל משהו באיזון המתבקש בין רמת היעילות של צעד לבין המחירים שהוא גובה, נראה שהתפספס לגמרי. תגיד צעד יעיל ומחיר כבד, ניחא. תגיד צעד שיעילותו מוטלת בספק אבל מחיר נמוך. מתקבל.
ההתנהלות הנוכחית - מטורפת.

זה יאט את קצת ההתפשטות, ברור, השאלה בכמה, וכמה הזמן היחסית מועט הזה יועיל.

נו. רק ימים יגידו.

נערך לאחרונה:
אם הם מצפים מהציבור למלא אחר ההוראות שלהם אז למה הם סוגרים בכפייה חנויות וחדרי כושר? מספיק רק להגיד להם לא ללכת לא?
הם לא מצפים לכלום מאף אחד ולראיה העבירו חוק שמתיר לקנוס אנשים שיפרו בידוד, וזאת בדיוק הסיבה למה הם לא יכולים ללכת חצי דרך בעניין הסנקציות. או שתעשו הסגר מלא שכולל השבתה מוחלטת של המשק (הסיבה היחידה שבגללה הם לא מטילים סגר מוחלט) ואל תאשרו לאף אחד לצאת אלא אם כן מדובר בקניית מזון או תרופות או שתמשיכו לצפות מאנשים להישמע להוראות תוך שמירה על הסדר הציבורי (כמו בריטניה למשל), כל ההגבלות השונות שנמצאות בין שתי האופציות האלה לא יקדמו אותנו להאטת התפשטות הנגיף ורק גורמות לעוגמת נפש לציבור שלם שעובד מתאמן וחי את שגרת חייו תוך הישמעות להוראות משרד הבריאות.

זה בדיוק מה שהם עושים, משאירים רק את הדברים הנחוצים פנוים.
מצטער, מכון כושר לא אחד מהם, מזון כן.
@Avanti כל מילה.

לא באמת מבינה מספיק כדי לחרוץ דעה וכנראה שחסר לי המון מידע, אבל משהו באיזון המתבקש בין רמת היעילות של צעד לבין המחירים שהוא גובה, נראה שהתפספס לגמרי. תגיד צעד יעיל ומחיר כבד, ניחא. תגיד צעד שיעילותו מוטלת בספק אבל מחיר נמוך. מתקבל.
ההתנהלות הנוכחית - מטורפת.

זה יאט את קצת ההתפשטות, ברור, השאלה בכמה, וכמה הזמן היחסית מועט הזה יועיל.

נו. רק ימים יגידו.

זה מה שהם מנסים ליצור, שגם אם בסוף יודעים שיהיו 1000 חולים לדוגמה, הם רוצים שזה יהיה הדרגתי. אם יגיעו 1000 בבום במצב קשה, כנראה שיהיו הרבה אבדות ומזה מנסים להמנע.
עם כל אהבתי לחדר כושר, יש פה משהו קריטי הרבה יותר. תתאפקו

זה מה שהם מנסים ליצור, שגם אם בסוף יודעים שיהיו 1000 חולים לדוגמה, הם רוצים שזה יהיה הדרגתי. אם יגיעו 1000 בבום במצב קשה, כנראה שיהיו הרבה אבדות ומזה מנסים להמנע.
חדר כושר, עם כל האהבה, זה הדבר האחרון שמעניין. אבל יש פה אימפקט כלכלי מטורף. זו שאלה של איזונים.
לכן באמת השאלה בכמה סגר חלקי שכזה יועיל בהאטה של התפשטות הנגיף ואם הזמן הזה מספיק, וכמו כן האם זה שווה את הנזק.
כי הנזק אדיר.

לא באה להכריע בשאלה, ממש לא, ואני הראשונה שמבועתת מאפשרות של סגר מלא, אבל תחושתי היא שהיחס בין היעילות/הרווח לבין המחירים לא מאוזן.

זה בדיוק מה שהם עושים, משאירים רק את הדברים הנחוצים פנוים.
מצטער, מכון כושר לא אחד מהם, מזון כן.

לא אמרתי שמכון כושר זה עסק חיוני, אמרתי שהאכיפה היא לא גורפת כמו שאתה מתאר.
אני לא יודע איפה אתה גר אבל באזור שלי הייתה המון תנועה ברחובות וגם אם עסקים כמו מסעדות לא עבדו היו המון חנויות פתוחות ולא רק סופרים.
אין שום אכיפה של המגבלות, לפחות לא באופן אקטיבי מצד השלטונות, זה פשוט נראה כמו ניסיון לא מוצלח לייצר סגר מוחלט מהסוג שיש במדינות כמו איטליה וספרד.
הנקודה שלי פשוטה, אין מקום לתחום אפור בכל הסוגיה הזאת, זה או שחור או לבן, או להמשיך בשגרה ולהמשיך לתת למשק לפעול (להוציא את ענף הטיסות והתיירות שנפגעו בעקבות הצעד המתבקש בשלב הזה של סגירת הגבולות לתיירים) או ללכת על סגר מוחלט ולהגביל תנועה של אזרחים מחוץ לבתים לצורכי שירותים רפואיים וקניית מזון, כל השאר פשוט חסר תועלת ובמצב הנוכחי לא רק ששגרת החיים שלנו נפגעת גם התפשטות הנגיף לא נעצרת.
קטונתי מלקבוע מה ההחלטה הנכונה, סגר מלא או שגרה עם הגבלות קלות והסתמכות על אחריות האזרחים, אבל המתכונת הנוכחית פשוט לא תורמת בכלום ורק מזיקה.

לא אמרתי שמכון כושר זה עסק חיוני, אמרתי שהאכיפה היא לא גורפת כמו שאתה מתאר.
אני לא יודע איפה אתה גר אבל באזור שלי הייתה המון תנועה ברחובות וגם אם עסקים כמו מסעדות לא עבדו היו המון חנויות פתוחות ולא רק סופרים.
אין שום אכיפה של המגבלות, לפחות לא באופן אקטיבי מצד השלטונות, זה פשוט נראה כמו ניסיון לא מוצלח לייצר סגר מוחלט מהסוג שיש במדינות כמו איטליה וספרד.
הנקודה שלי פשוטה, אין מקום לתחום אפור בכל הסוגיה הזאת, זה או שחור או לבן, או להמשיך בשגרה ולהמשיך לתת למשק לפעול (להוציא את ענף הטיסות והתיירות שנפגעו בעקבות הצעד המתבקש בשלב הזה של סגירת הגבולות לתיירים) או ללכת על סגר מוחלט ולהגביל תנועה של אזרחים מחוץ לבתים לצורכי שירותים רפואיים וקניית מזון, כל השאר פשוט חסר תועלת ובמצב הנוכחי לא רק ששגרת החיים שלנו נפגעת גם התפשטות הנגיף לא נעצרת.
קטונתי מלקבוע מה ההחלטה הנכונה, סגר מלא או שגרה עם הגבלות קלות והסתמכות על אחריות האזרחים, אבל המתכונת הנוכחית פשוט לא תורמת בכלום ורק מזיקה.

צריך ה-מ-ו-ן כוח אדם כדי לאכוף הגבלות כאלה, ברמה של להשתמש בצבא שיהיה ברחובות. אלו מראות מאוד קשים שלא בטוח שיהיו יעילים. מנגד, אני רחוק ממומחה בתחום, אבל באופן יחסי, הנהלים בארץ נוקשים הרבה יותר משאר העולם (בהתחשב בכמות החולים בארץ). פה באוסטרליה ההגבלה היא עד 500 איש והחיים מתנהלים יחסית כסדרם. אם זה חכם או לא - אין לי באמת ידע להגיב.

צריך ה-מ-ו-ן כוח אדם כדי לאכוף הגבלות כאלה, ברמה של להשתמש בצבא שיהיה ברחובות. אלו מראות מאוד קשים שלא בטוח שיהיו יעילים. מנגד, אני רחוק ממומחה בתחום, אבל באופן יחסי, הנהלים בארץ נוקשים הרבה יותר משאר העולם (בהתחשב בכמות החולים בארץ). פה באוסטרליה ההגבלה היא עד 500 איש והחיים מתנהלים יחסית כסדרם. אם זה חכם או לא - אין לי באמת ידע להגיב.
אם זה חכם או מוגזם נדע אחרי שכל המגפה תחלוף ודברים יתבהרו בעוד כמה חודשים.. בינתיים אני אישית לא יכול שלא להתמרמר שאני לא עובד ולא מתאמן כרגע עד להודעה חדשה..

באוסטרליה ההגבלה היא עד 500 איש והחיים מתנהלים יחסית כסדרם.

באוסטרליה יש 24.5 מיליון אנשים, מתוכם 249 נדבקו.
בישראל יש פחות מ-9 מיליון, מתוכם 213 נדבקו - זו הסיבה להגבלות.

אפילו אם לא מנרמלים לפי גודל אוכלוסיה ישראל נמצאת במקום ה28 מתוך 146 מדינות במספר הנדבקים, אין ספק שצריך לבצע צעדים קשים בשביל שישראל לא תהפוך להיות איטליה 2.

אגב, כאן בקליפורניה הגבילו ל-50 אנשים ובדיקה לקורונה חינם עם ביטוח הבריאות שלי (כלומר, אם יש לי תסמינים - אני יכול לנסוע חמש דקות ושיבדקו אותי מבלי שאני בכלל אצא מהרכב, רק צריך לומר להם שאני מגיע ושיש לי תסמינים).

אפילו אם לא מנרמלים לפי גודל אוכלוסיה ישראל נמצאת במקום ה28 מתוך 146 מדינות במספר הנדבקים, אין ספק שצריך לבצע צעדים קשים בשביל שישראל לא תהפוך להיות איטליה 2.

אגב, כאן בקליפורניה הגבילו ל-50 אנשים ובדיקה לקורונה חינם עם ביטוח הבריאות שלי (כלומר, אם יש לי תסמינים - אני יכול לנסוע חמש דקות ושיבדקו אותי מבלי שאני בכלל אצא מהרכב, רק צריך לומר להם שאני מגיע ושיש לי תסמינים).
אחד הסיבות שחזיתי לפני שבוע וחצי התפרצות קשה בארץ, מפני שלא בדקו אף אחד.
כשהתקשרנו לבקש בדיקה על אחד בבני המשפחה שהשתעל עם חום, אמרו שרק בודקים מי שידוע בוודאות שהיה במקום מדבק.
בעיני להכניס אלפי אנשים לבידוד, אבל להתקמצן על בדיקות, זה לא דבר טוב.

אולי באמת הבידוד הוא הכרחי ויעשה שינוי, אני מקווה, אבל חייבים ליעל כאן את הבדיקות גם כן, ללא ספק.

אני מודה, אין לי ממש ידע בתחום. באוסטרליה יש כבר כמה מקרי מוות, לדעתי סביב 5.

אחד הסיבות שחזיתי לפני שבוע וחצי התפרצות קשה בארץ, מפני שלא בדקו אף אחד.
כשהתקשרנו לבקש בדיקה על אחד בבני המשפחה שהשתעל עם חום, אמרו שרק בודקים מי שידוע בוודאות שהיה במקום מדבק.
בעיני להכניס אלפי אנשים לבידוד, אבל להתקמצן על בדיקות, זה לא דבר טוב.

אולי באמת הבידוד הוא הכרחי ויעשה שינוי, אני מקווה, אבל חייבים ליעל כאן את הבדיקות גם כן, ללא ספק.

מה דעתך אגב על ישיבות שמתעלמות מההנחיות?

סין עשו הסגר מוחלט לכמה שבועות והמספרים שלהם ירדו משמעותית.
אבל הם מדינה דיקטטורית, שירתה למוות במי שהפר את העוצר.
הבנתי שהם כבר חוזרים לעבוד, החולירות.
וואי יימח שמם. מזהמים את כל הכדור. רק מזה באלי להקיא.
אם הם התחילו את זה, שיסבלו עד שזה ייגמר בכל העולם.
מי בעד לשגר להם נשאים?
ככה גם ההתחממות הגלובאלית תעצר.

עכשיו אני קורא שיש כבר 250 בארץ, בקצב הזה תוך פחות מ24 שעות מס' החולים יחצה את ה300.

מה דעתך אגב על ישיבות שמתעלמות מההנחיות?
אני לא מכיר כזה תופעה.
באזור שלי אין מנינים לתפילה בכלל, ואין כוללים וישיבות כרגע, העיר מושבתת.
כל אחד יכול להחליט לבד אם הוא רוצה ללכת לבית הכנסת להתפלל, או ללמוד.

וזה למרות שיש לנו בעיר 0 מקרים.

אני אישית הולך עדיין ללמוד בבית מדרש שתמיד למדתי, זה קצת מדאיג, כי אצלנו הרוב מעל גיל 50, אבל הרבה פחות מגיעים, וה40 שמגיעים מתפזרים לחדרים שונים, ושומרים מרחק יחסית, כך שלא תראה יותר מ 3-4 באזור אחד ביחד.

אני גם נוסע לישיבה שבה אני מלמד, כולם כבר עזבו את המקום, אבל מי שנשאר, אני שם בשבילהם, דווקא היום אני הולך להיות שם כמה שעות וללמוד עם מי שנשאר.

אני רואה בלימוד התורה הגנה לעם שלי, ואפילו לעולם, אתה ואף אחד לא חייב להסכים איתי, אבל אני אמשיך עם המסורת שלי גם בתוך הבית שלי לבד.
אני לא מאשים מישהו שרואה סיבה להמשיך בצורה שלו להילחם נגד הווירוס הזה, גם אם אני לא מסכים עם הדרך.

קצת מפחיד אותי שאח שלי ועוד אנשים הולכים לטבול במקוואות עדיין. כל המקוואות נסגרו, מי שצריך באופן מיוחד, צריך לקבוע תור, אבל הרבה אנשים הולכים ליערות ולאגמים, מזה אני מאוד חושש, אבל הם מאמינים בדרך מסוימת, ואני לא יכול להכריח אותם בכלום.

אני לא רואה בעיה שהישיבות ימשיכו לגמרי כרגיל, אם ננקטים אמצעי זהירות טובים, אבל כמו שאמרתי, כל הישיבות שאני מכיר פסקו, אך תמיד יהיו תלמידים שיחליטו להישאר, זה הבית שלהם, וזה תמיד פתוח. זה לא כמו בית ספר, אין צורך במורים או בכללים.
מי שרוצה ללמוד תורה, פשוט נכנס וניגש לארונות הספרים העמוסות, ויושב ללמוד לבד או מישהו, או בקבוצות.

גם אם תסגור להם את החדרים או שתמנע מהם אוכל מהישיבה, הם ישארו, אני הייתי נשאר.

מי בעד לשגר להם נשאים?

עוד השר חוץ שלהם או מי שזה לא יהיה השווה אותנו לנאצים כי מנענו כניסה.
הם בכלל איימו על מבינים בתחום להפיץ את השמועה שיש קורונה מחשש להפחדת הציבור בזמן שיכלו לבדוק ולטפל בזה מהר יותר.
דיקטטורה וצביעות במיטבה

עכשיו אני קורא שיש כבר 250 בארץ, בקצב הזה תוך פחות מ24 שעות מס' החולים יחצה את ה300.

אני משער שעד הסופש נגיע ל1000, לפחות.
מי בעד לשגר להם נשאים?

את צריכה להודות לסין, בזכותם הרבה דברים בזול.
מה שאת אומרת זאת פשוט בושה, בהנחה ובאמת אין פה ניסוי כלשהו וזה קרה בטעות, זה יכל לקרות בכל מקום.

עד כמה הביטוח שלך יקר לאזרח הפשוט?

אני משער שעד הסופש נגיע ל1000, לפחות.

מה שאת אומרת זאת פשוט בושה, בהנחה ובאמת אין פה ניסוי כלשהו וזה קרה בטעות, זה יכל לקרות בכל מקום.

ציניות, גאד.
כולה לא היה לי כח לשים סמיילי כדי שתבין את זה.... אני לא במצברוח לסמיילים.
ובאמת, הדבר היחיד שמעניין את הסינים זה כסף. גם על חשבון האנשים שלהם, וגם על חשבון זיהום כדור הארץ וההתחממות הגלובאלית, שגורמת למוות והכחדה של מאות מיני בעליי חיים, המסת הקרחונים, מזג אוויר קיצוני ובכך מוות של מאות אלפי בני אדם. סין היא אחת ממעצמות הזיהום הענקיות ביותר בעולם!!! אז אם הם יפסיקו את הפעילות שלהם לזמן מה, תאמין לי, זה חיובי.
לא מאחלת להם שימותו כי הם לא עשו לי אישית שם דבר רע, אז אין פה עניין של הקם להורגך השכם להורגו. אבל אם הם יפסיקו לזהם זה יהיה ממש נחמד. ובעניין הזה זה ממש הקם לזהמך השכם לעצרו.
ואם לירות באנשים שלהם זה בסדר מבחינתם, תאמיןןן ליייי שממממששש לא אכפת להם. הם עם אכזר. כל אחד ואחד מהם. לא רק החיילים שיורים באנשים, ולא רק הטייקונים שמשעבדים את העם. אלא גם העם עצמו, שאוכל תמנונים ודגים ושרימפסים כשהם עוד בחיים. זו אכזריות.
סליחה. זו פשוט אכזריות טהורה.

וכן, שמעתי שישמצב שזה וירוס שעשו עליו ניסויים. לכן רצו כלכך להשתיק את זה בהתחלה...
אם מבחינתך זה באמת המצב, היית שולח את זה בחזרה אליהם שימשיכו למות?
כאילו, מבחינתך הכל בעניין זה מקור הוירוס? על זה תקום ותיפול הבושה?
מרימה גבה...

לא אמרתי שהאכיפה של סגר מוחלט לא מצריכה המון כוח אדם ומשאבים, אמרתי שזה הפיתרון היעיל היחיד. לעשות סגר בכאילו ולהגיד לאנשים שהם לא עובדים או יכולים להעסיק את עצמם בלי שיש צו ברור שאוסר לצאת מהבתים למעט מקרים רפואיים וקניית מזון לא עוזר למנוע את ההתפשטות אז מה הטעם מלכתחילה בלעשות את זה?
ההבדל בין להגביל התכנסויות של 100 איש כמו שהיה עד עכשיו או כמו שיש עכשיו באוסטרליה פחות או יותר לבין 10 אנשים כמו שהנחו עכשיו בישראל הוא בלתי ניתן לתיאור מבחינת פגיעה בשגרת החיים, מבחינת המאמץ למניעת התפשטות הנגיף הוא כמעט ולא משפיע בכלום ולכן זה חסר היגיון.

כן, גם בטורקיה השכנה של איראן מוכת הקורונה הגדולה ביותר ביבשת "אין נדבקים".
הנתונים היבשים האלה לא אומרים שום דבר, מדובר בנגיף מדבק בטירוף שהאנושות כולה לא מצליחה לעקוב אחר קצב ההדבקה שלו, בכל מדינה כולל ישראל יש מאות אם לא אלפי נשאים נוספים שלא פיתחו תסמינים ומדביקים אנשים שחלקם כן מפתחים סימנים ואף סיבוכים, המספרים הרשמיים הם רק של אנשים שעברו בדיקות בזמן שרובה המוחלט של האוכלוסיה לא עבר בדיקות כאלה ולא מתייחס למספר גדול של נשאים שלא נתגלו ואין מידע עליהם.
גם אצלכם בקליפורניה המצב הרבה יותר גרוע ממה שמדווח כי גם שם לא בודקים מספיק, גם באוסטרליה וגם בכל מדינה בעולם, אפילו הייתי אומר יותר גרוע משל ישראל כי המדינות הרבה יותר גדולות עם אוכלוסייה גדולה הרבה יותר וכניסה רחבה יותר של תיירים מבחוץ מה שמוביל לפוטנציאל הדבקה הרבה יותר גדול מישראל. ועדיין אין שם סנקציות כמו אצלנו.

זאת כבר ה"טעות" השלישית שלהם רק מאז תחילת המילניום. אם זה יכול לקרות בכל מקום למה זה קורה רק שם?
זה קורה כי אוכלי הנבלות האלה מפיצים נגיפים בתוך הקהילה שלהם פעם אחר פעם וכל פעם זאת אותה סיבה של הידבקות מחיות נגועות שלא צריכות לשמש למאכל אדם, לרוע מזלנו הנגיף הנוכחי יותר מדי מדבק כדי שהוא לא ייצא מגבולות סין.
הם הפכו היום לבעיה עולמית, מישהו צריך לשים סוף להרגלי האכילה החולניים שלהם, זה בלתי נתפס שבגלל קבוצה קטנה של אנשים שסחרו באופן לא חוקי בבשר של חיות כמו עטלפים נחשים ופנגולין אי שם באיזה שוק בסין עולם שלם נמצא על סף כאוס.
ובנוסף על כל זה השלטונות שם הסתירו במשך כל כך הרבה זמן את האמת במחשבה שזה יגמר כמו במקרה הסארס וגררו את כל העולם לתוך הקלחת הזאת. לא אכפת לי מה הם תורמים, שילכו לעזאזל הם והרגלי האכילה הפסיכיים שלהם והמשטר הפושע שיושב שם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית