עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא אמרתי שהאכיפה של סגר מוחלט לא מצריכה המון כוח אדם ומשאבים, אמרתי שזה הפיתרון היעיל היחיד. לעשות סגר בכאילו ולהגיד לאנשים שהם לא עובדים או יכולים להעסיק את עצמם בלי שיש צו ברור שאוסר לצאת מהבתים למעט מקרים רפואיים וקניית מזון לא עוזר למנוע את ההתפשטות אז מה הטעם מלכתחילה בלעשות את זה?
ההבדל בין להגביל התכנסויות של 100 איש כמו שהיה עד עכשיו או כמו שיש עכשיו באוסטרליה פחות או יותר לבין 10 אנשים כמו שהנחו עכשיו בישראל הוא בלתי ניתן לתיאור מבחינת פגיעה בשגרת החיים, מבחינת המאמץ למניעת התפשטות הנגיף הוא כמעט ולא משפיע בכלום ולכן זה חסר היגיון.
כן, גם בטורקיה השכנה של איראן מוכת הקורונה הגדולה ביותר ביבשת "אין נדבקים".
הנתונים היבשים האלה לא אומרים שום דבר, מדובר בנגיף מדבק בטירוף שהאנושות כולה לא מצליחה לעקוב אחר קצב ההדבקה שלו, בכל מדינה כולל ישראל יש מאות אם לא אלפי נשאים נוספים שלא פיתחו תסמינים ומדביקים אנשים שחלקם כן מפתחים סימנים ואף סיבוכים, המספרים הרשמיים הם רק של אנשים שעברו בדיקות בזמן שרובה המוחלט של האוכלוסיה לא עבר בדיקות כאלה ולא מתייחס למספר גדול של נשאים שלא נתגלו ואין מידע עליהם.
גם אצלכם בקליפורניה המצב הרבה יותר גרוע ממה שמדווח כי גם שם לא בודקים מספיק, גם באוסטרליה וגם בכל מדינה בעולם, אפילו הייתי אומר יותר גרוע משל ישראל כי המדינות הרבה יותר גדולות עם אוכלוסייה גדולה הרבה יותר וכניסה רחבה יותר של תיירים מבחוץ מה שמוביל לפוטנציאל הדבקה הרבה יותר גדול מישראל. ועדיין אין שם סנקציות כמו אצלנו.
זאת כבר ה"טעות" השלישית שלהם רק מאז תחילת המילניום. אם זה יכול לקרות בכל מקום למה זה קורה רק שם?
זה קורה כי אוכלי הנבלות האלה מפיצים נגיפים בתוך הקהילה שלהם פעם אחר פעם וכל פעם זאת אותה סיבה של הידבקות מחיות נגועות שלא צריכות לשמש למאכל אדם, לרוע מזלנו הנגיף הנוכחי יותר מדי מדבק כדי שהוא לא ייצא מגבולות סין.
הם הפכו היום לבעיה עולמית, מישהו צריך לשים סוף להרגלי האכילה החולניים שלהם, זה בלתי נתפס שבגלל קבוצה קטנה של אנשים שסחרו באופן לא חוקי בבשר של חיות כמו עטלפים נחשים ופנגולין אי שם באיזה שוק בסין עולם שלם נמצא על סף כאוס.
ובנוסף על כל זה השלטונות שם הסתירו במשך כל כך הרבה זמן את האמת במחשבה שזה יגמר כמו במקרה הסארס וגררו את כל העולם לתוך הקלחת הזאת. לא אכפת לי מה הם תורמים, שילכו לעזאזל הם והרגלי האכילה הפסיכיים שלהם והמשטר הפושע שיושב שם.
אני רואה כאן ביטויי גזענות שלא מתאימים לאנשים אינטלקטואלים.
למען הסר ספק, לא מדובר בנגיף שיוצר במעבדה.
מאה מומחים למחלות זיהומיות מרחבי העולם ניתחו את הגנום של הנגיף והגיעו למסקנה שמקורו של הנגיף הוא מהטבע.
בקשר להערה על התפריט של הסינים, לדעתי לא ראוי. כמו שאנו רואים במאכלים שלהם דבר מגעיל, ככה חלק גדול מהמאכלים שלנו נראים להם מוזרים ולא אכילים.
מה ההבדל בדיוק?יש הבדל בין לאכול סביח עם עמבה לבין לאכול תמנון חי....
מה ההבדל בדיוק?
את יודעת, כל סטייק היה פעם פרה.
אני רואה כאן ביטויי גזענות שלא מתאימים לאנשים אינטלקטואלים.
למען הסר ספק, לא מדובר בנגיף שיוצר במעבדה.
מאה מומחים למחלות זיהומיות מרחבי העולם ניתחו את הגנום של הנגיף והגיעו למסקנה שמקורו של הנגיף הוא מהטבע.
בקשר להערה על התפריט של הסינים, לדעתי לא ראוי. כמו שאנו רואים במאכלים שלהם דבר מגעיל, ככה חלק גדול מהמאכלים שלנו נראים להם מוזרים ולא אכילים.
כן אבל אני לא נועצת את שיניי בפרה שנאבקת בי....
חוץ מזה, ידוע שהשחיטה הכשרה היא ללא כאב. כל העניין בשחיטה הכשרה היא שהסכין חייבת להיות חדה להחריד (משייפים אותה בכל פעם!) והחיתוך נעשה באופן שקוטע קודם את המעבר של העצבים כך שהחיה לא מרגישה כלום.
וגם החיה חייבת להיות בריאה ב100% בשעת השחיטה וכו'.
אם משהו מאלה משתבש - אסור לאכול את הבשר. זה טרף. לכן יש אינטרס עליון לדאוג לכך שהחיות יחיו חיים טובים ומאושרים וימותו ללא כאבים...
יענו, אם כבר אתה חייב לאכול בשר, שיהיה מינימום סבל.
(זה שמעבירים בהמות במכולות והן סובלות מתת תנאים זה נוראי בעיני.....)
הפרות של רמת הגולן, למשל, חיות בתנאי 5 כוכבים חחח
אני ממש אבל ממש לא גזען. אני מדבר אך ורק עובדות.
הסינים מפיצים נגיף ממשפחת הסארס כבר בפעם השלישית מאז תחילת המילניום, גורם ההפצה הוא אותו גורם בכל שלושת הפעמים שהוא שימוש בבשר חיות שהשלטונות הסיניים בעצמם אוסרים על מכירה שלו, אז גם הם גזענים?
הקביעה שמקורו של הנגיף הוא מהטבע רק מוכיחה שלא נעשה ניסיון מצד הסינים להנדס באופן מכוון נגיפים ויראליים שזה גם פועל יוצא של דבריי, הם לא הפיצו את הנגיף באופן מכוון אבל אורח החיים של קבוצה מסוימת באוכלוסייה האסייתית מוביל פעם אחר פעם לתפוצה של הנגיפים האלה מאותה משפחה. כשמדובר תמיד באותה משפחת נגיפים והנגיף תמיד צץ באותו אזור על כדור הארץ לא מדובר במקרה, מדובר בגורם ברור שהתעלמו ממנו במשך שתי התפרצויות קודמות כי לא היה מדובר בנגיף מדבק מספיק ועכשיו אין בנאדם אחד על פני כדור הארץ שלא משלם על זה בדרך ישירה או עקיפה.
דברים לא קורים שלוש פעמים באותו מקום באופן מקרי, במקום להאשים בגזענות כדאי להתייחס לעובדות ולפתור את זה.
אני סומך על משטר דיקטטורי כמו סין שאחרי הנזק שאותם חברים בווהאן גרמו לו גם בענייני הפנים של המדינה וגם בדעת הקהילה העולמית שמעתה והלאה מי שיפר את האיסור שלהם וימשיך לסחור בחיות שמהן מגיעים הנגיפים האלה יצטער על היום שבו הוא נולד. ככה צריך לטפל בזה אחרי ששלוש פעמים מופצים נגיפים בגלל הסחר הזה.
ההשוואה לבשר פרה היא קצת מגוחכת, הן לא גדלות כמו אותן חיות שנסחרו בשוק בווהאן, סחר בהן ומאכל שלהן לא אסור כמו אותן חיות שנסחרו בשוק בווהאן, והכי חשוב זה שאם היה מתברר שאכילה של בשר בקר היה גורם להתפשטות נגיפים כאלה תהיה בטוח שכבר היו אוסרים על צריכה שלו וגם אנשים נורמטיביים היו נמנעים מצריכה שלו.
זה לא זה שהם אכלו עטלף שגרם למחלה, אנשים לא מבינים שלעטלפים יש דווקא מערכת חיסונית מאוד חזקה
הבעיה היא שבאמת הממשל הסיני באמת אסר על המאכלים כאלו להתקיים כי זה חלר ממסורת כול שהיא שם
והסינים נאלצו לקנות את בשר העטלף משוק לא חוקי ובעל תנאי תאבורה מזעזעים, עד לרמה שאותם תנאים פגעו במערכת החיסונית של העטלף ולא אפשרו לו להתגבר על המחלה ולהתחסן.
למרבה האירוניה ככול הנראה אם הממשל היה מאפשר למכור את הבשר אך מפקח על תנאי התבוארה המצב היה כנראה נמנע.
כי זה נחשב כמסורת ''דתית''לא הבנתי, זה חלק ממסורת בגלל זה הסינים קונים אבל הרשויות לא מסכימות כי?
מדובר בפנגולין, מעין אוכל נמלים שעל פי ההשערות הוא זה העביר את הנגיף מהעטלפים לבני האדם.לא הבנתי, זה חלק ממסורת בגלל זה הסינים קונים אבל הרשויות לא מסכימות כי?
בתור אחד שהיה טבעוני(4 שנים,היום כבר לא טבעוני ולא מתכוון לחזור)
תיהיה בטוחה שמה שאת אוכלת לא פחות התעללות מסינים שאוכלים תמנונים חיים.
מוזמנת להכנס לבית מטבחים/בריכת דגים ולנסות לא לבכות/להכנס לסטרס.
לא לדבר על התעללות בבעלי חיים,כל אחד שאוכל מהחיי מתעלל בבעלי חיים בצורה קשה.
שחירה כשרה עלק,אם לא היינו בפורום ומכבד הייתי רושם מה שווה השחיטה כשרה הזאת.
הבשר בארץ לא כשר. כתוב בתורה שאסור להפריד בן העגל לפרה מרגע הלידה ל7 ימים,ובארץ מפרידים ברגע הלידה בישביל שהעגל לא ינוק את החלב.
ומה הרבנים עושים?מקבלים אקסטרר כסף בישביל לא להגיע פשוט.
ושוב לא טבעוני,ואני אוכל סטייק ובקר כל יום.
אבל מה שהולך שם זה חתיכת חרטא.
החיות סובלות ומדממות 24/7.
גם הפרות מרמת הגולן עוברות התעללות קשה.
אז הם אוכלים עטלפים
החיות שאןכלים בארץ מפוצצים מוגלה,גם זה יכל להיות מסוכן.
פעם השנייה. הפעם הראשונה הייתה התפרצות נגיף הסארס בשנת 2002.אז אמרתם שני סיבות שונות, בכל מקרה אם זה קרה פעם שלישית כמו ש avanti אמר אני לא רואה למה צריך להתחשב בסינים או להבין אותם, הם עדיין אשמים.
זה בעצם אותה סיבה , רפואה סינית זה בעצם חלק מהדת אצלם , הקטע של האיסור הוא נושא לדיון אחר כי אני לא רוצה להיכנס לפוליטיקהאז אמרתם שני סיבות שונות, בכל מקרה אם זה קרה פעם שלישית כמו ש avanti אמר אני לא רואה למה צריך להתחשב בסינים או להבין אותם, הם עדיין אשמים.
זה לא זה שהם אכלו עטלף שגרם למחלה, אנשים לא מבינים שלעטלפים יש דווקא מערכת חיסונית מאוד חזקה
הבעיה היא שבאמת הממשל הסיני באמת אסר על המאכלים כאלו להתקיים כי זה חלר ממסורת כול שהיא שם
והסינים נאלצו לקנות את בשר העטלף משוק לא חוקי ובעל תנאי תאבורה מזעזעים, עד לרמה שאותם תנאים פגעו במערכת החיסונית של העטלף ולא אפשרו לו להתגבר על המחלה ולהתחסן.
למרבה האירוניה ככול הנראה אם הממשל היה מאפשר למכור את הבשר אך מפקח על תנאי התבוארה המצב היה כנראה נמנע.
ממה ששמעתי (joe Rogan Michael osterholm)אני לא ביולוג או מומחה לסרולוגיה או משהו קרוב לזה אבל קשה לי להאמין שרק תנאי התברואה הובילו להפצת הנגיף הזה.
יש מיליוני סוגים של וירוסים בעולם, חלקם עם זיקה לבני אדם וחלקם עם זיקה לסוג מסוים של חיות, כמו שעופות או חזירים הדביקו בני אדם בנגיפים שעברו מוטציות והפכו למסוכנים עבור בני אדם כך גם חיות כמו נחשים או עטלפים עשו את זה כבר כמה פעמים במהלך השנים האחרונות. נחש למשל זאת חיה עם זיקה להמון נגיפים מתוקף העובדה שהם אוכלי כל וזה חושף אותם לנגיפים מאותם בעלי חיים שאולי לא מסוכנים עבור אותן חיות אבל עבור בני האדם הם מסוכנים מאוד. זה פשוט לחשוף את עצמך להמון סוגי נגיפים מעצם אכילת החיה הזאת לא משנה אם היה פיקוח תברואתי או לא.
אתה חושב שאם סין תעשה רגולציה לסחר בחיות האלה אז לא יקרה דבר כזה? נגיפים לא נוצרים מחוסר סניטריה, הם חיים ודוגרים ביצורים חיים שיש להם זיקה אליהם, ולנחשים ולעטלפים ולכל חיות הבר המזוהמות האלה יש זיקה להרבה יותר נגיפים מאשר לחיות מבויתות כמו עוף או בקר.
זה לא קשור לסוג החיה שאתה אוכל וכן תנאי תאבורה הם תנאי מאוד חזק למגפות האלו, אתה יכול לנקות ולחטא כול חיה ולאכול אותהאני לא ביולוג או מומחה לסרולוגיה או משהו קרוב לזה אבל קשה לי להאמין שרק תנאי התברואה הובילו להפצת הנגיף הזה.
יש מיליוני סוגים של וירוסים בעולם, חלקם עם זיקה לבני אדם וחלקם עם זיקה לסוג מסוים של חיות, כמו שעופות או חזירים הדביקו בני אדם בנגיפים שעברו מוטציות והפכו למסוכנים עבור בני אדם כך גם חיות כמו נחשים או עטלפים עשו את זה כבר כמה פעמים במהלך השנים האחרונות. נחש למשל זאת חיה עם זיקה להמון נגיפים מתוקף העובדה שהם אוכלי כל וזה חושף אותם לנגיפים מאותם בעלי חיים שאולי לא מסוכנים עבור אותן חיות אבל עבור בני האדם הם מסוכנים מאוד. זה פשוט לחשוף את עצמך להמון סוגי נגיפים מעצם אכילת החיה הזאת לא משנה אם היה פיקוח תברואתי או לא.
אתה חושב שאם סין תעשה רגולציה לסחר בחיות האלה אז לא יקרה דבר כזה? נגיפים לא נוצרים מחוסר סניטריה, הם חיים ודוגרים ביצורים חיים שיש להם זיקה אליהם, ולנחשים ולעטלפים ולכל חיות הבר המזוהמות האלה יש זיקה להרבה יותר נגיפים מאשר לחיות מבויתות כמו עוף או בקר.
ממה ששמעתי (joe Rogan Michael osterholm)
על פי הבחור שמומחה למחלות מדבקות סיבת המעבר הנגיף היא הקירוב של זני בעלי חיים שונים שלא היו במגע בצורה טבעית. מה שיוצר סיכוי של קפיצה מעטלף, ומשם לתרנגול נניח ומשם לאדם. מה שלא היה מתאפשר ללא הגורם המתווך.