עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא יודע כמה סינים אתה מכיר באופן אישי. אני עובד, מתאמן וגר עם סינים. האוכל שהם אוכלים - ״רגיל״ לגמרי. כמובן טעמים שונים, מרכיבים שונים... אבל שום חיה מוזרה וכד׳. גם על תאילנד תמיד אומרים שהם אוכלים חרקים ומה לא... ואז אתה הולך למסעדות מקומיות ורואה... וואלה אוכל תאילנדי ״רגיל״.
כמובן שיש מיעוט עם הרגלי אכילה יוצאי דופן, וכמובן שהם ידועים בחוסר דאגה שלהם לבעלי חיים (כמו כל מדינה לא מפותחת, בייחוד בדרום מזרח אסיה), אבל אתה אומר כאן דברים די גזעניים ודי מכלילים.
ברית מילה ומציצה בפה זה הרגל הרבה יותר חולני מלאכול חיה שאתה לא רגיל לאכול (בארץ אוכלים רק בקר, עוף וכבש, אז כמעט כל דבר מוזר לנו).
זה כנראה ממש לא בריא.
אחד יכול להסתובב בכל הבית מטבחים שבעולם, אבל ברגע שאתה יוצא עם הצהרה ששום בשר בארץ לא כשר, אתה לא יכול לומר "אני לא זוכר איזה כשרות היא הייתה".
אם היית אומר שהיית בבית מטבחיים של הכשר "שארית ישראל" וכך ראית, הייתי מנהל איתך דיון בתור אחד שמכיר באופן אישי את הרב צבי וובר שליט"א שאחראי שם.
אבל אתה אפילו לא יודע איזה כשרות זה, זה יכל להיות לא כשר בכלל או רבנות, אתה בעצמך לא יודע.
טענה שחישמלו פרות, בלי לומר היכן ומתי היא חסרת חשיבות.
להשים עגלים בכלובים קטנים זה אכזריות מעין כמוה, וזה אחד הסיבות שאני נמנע מבשר בקר, אבל זה לא בעיה של כשרות, צריך להבין את הנושא של הדיון.
עוד לא הבאת שום מקור אמין עם שם של בית מטבחיים ספציפי או כשרות מסוימת כדי שנוכל לקיים דיון אם הפרידו עגל מהאמא בתוך 7 ימים.
ולמה אתה לא רוצה לקיים דיון איתי שלא הייתי ביפנים, כאילו שאם אראה אכזריות לבעלי חיים ביפנים זה ישנה את ההלכות של כשרות והמציאות בארץ.
אולי תשתף סרטון כזה של רבנים שאומרים שבשר בארץ לא כשר, עוד לא הוכחת דבר מכל מה שכתבת.
אתה נשמע מתוסבך מאוד, אתה טוען שלאף אחד לא איכפת מכלום, ולך גם לא איכפת, אך מצד שני זה מפריע לך, ואתה טוען שאם היינו יודעים זה היה מפריע לנו. תסלח לי, אבל קשה לרדת לסוף דעתך, וחוששני שאתה חי בבועה שבה כולם רעים, וגם אתה.
תצא מזה אחי.
"הם הפכו היום לבעיה עולמית, מישהו צריך לשים סוף להרגלי האכילה החולניים שלהם"אני לא גזען. שום דבר שתגיד לא יהפוך אותי לכזה.
רשמתי בפירוש שמדובר בקבוצה קטנה ולא בכל האוכלוסייה הסינית בפרט והאסייתית בכלל אבל אתה עדיין אומר שאני מכליל.
ציינתי גם שזאת לא הפעם הראשונה שנגיף אלים מתפשט במדינה הזאת ובכל הפעמים זאת הייתה אותה סיבה, זאת עובדה שעדיין לא התעמתתם איתה באופן ענייני חוץ מלקרוא לי גזען.
גם על עניין הרגלי האכילה של אותה קבוצה דיברנו ומשתמש כאן אפילו הביא תחזיות של מומחים שהתממשו בסוף לצערנו ובתחזיות האלה הם טענו שוירוס אלים יתפרץ שוב מסין בגלל הרגלי האכילה של אותה קבוצה שכוללת אכילה של חיות ביבים ואוכלי כל שנושאים המון נגיפים שיכולים להיות מועברים לבני אדם שצורכים אותם כמזון וכך בעצם הוירוסים האלה מתפשטים, אבל גם לזה לא התייחסתם.
אם ברית מילה הייתה מובילה להפצת נגיפים כאלה תאמין לי שהדבר היה נאסר באותו רגע בחוק. ואגב, מה הדבר הזה שאמרת שונה ממה שאני אמרתי? המשפט האחרון שלך הוא יותר גזענות כלפי הדת היהודית מאשר כל הדברים שאמרתי שהם גזענות על התרבות הסינית, ואני עוד דיברתי עובדתית על הנזקים שההרגלים האלה אצל חלק מהחברה הסינית גורמים לעולם, ברית מילה מוזרה ככל שתהיה עדיין לא גרמה לנזקים עולמיים.
אתם יכולים להתעלם מהעובדות האלה כמה שתרצו, בגלל שהאנושות התעלמה ככה מהעובדות הנגיף הזה לא נכחד אחרי הסארס, מה שבטוח זה שגזענות היא ממש לא מה שמוביל אותי לומר את הדברים האלה.
"הם הפכו היום לבעיה עולמית, מישהו צריך לשים סוף להרגלי האכילה החולניים שלהם"
קודם כל, אין אפשר להיות גזען נגד דת, דת היא לא גזע. שנית כל, הדוגמא שהבאתי, שיש מנהגים חולניים שהם ״נורמלים״ בקבוצה האתנית שלך, אתה לא רואה אותם באותו מטבע. אבל הנה מישהו אוכל חיה מוזרה, אז הוא חולני ואתה לא. כל העולם אוכל חיות מוזרות בדרגה כזו או אחרת, פה באוסטרליה חושבים שמי שאוכל כבד/לבבות/שקדים/מוח הוא חולני וזה דוחה, בארץ חושבים (לא כולם) שחזיר זו חיה מזוהמת שלא ראויה למאכל וכו׳ וכו׳...
רגע אחד. כריתת דגדגן לנשים זה דבר "חולני" אבל כריתת חתיכה מאיבר המין לגברים זה "מנהג דתי לא מזיק"?איך אני אמור לראות באותו מטבע מנהג דתי לא מזיק (יש אפילו שאומרים שהוא בריא אבל לא נכנס לזה) ותרבות אכילה שמביאה מגיפות על העולם? אתה קורא את מה שאתה כותב?
גם באפריקה יש טקסים דתיים חולניים שכוללים כריתת דגדגן לנשים
זה כנראה ממש לא בריא.
.[/QUOTE
רגע אחד. כריתת דגדגן לנשים זה דבר "חולני" אבל כריתת חתיכה מאיבר המין לגברים זה "מנהג דתי לא מזיק"?
רגע אחד. כריתת דגדגן לנשים זה דבר "חולני" אבל כריתת חתיכה מאיבר המין לגברים זה "מנהג דתי לא מזיק"?
דווקא נראה שמדובר יחסית במזון בריא.כשחושבים על זה, זה כמו לאכול גידול סרטני ששובט בתנאי מעבדה 🤣🤢
כן? את יודעת מהם הסיבוכים והנזקים הפוטנציאליים של ברית מילה?כן 🥷
סורי, אבל זה ממש ככה.
מה הקשר?זה לא סיבוכים מהאקט עצמו, זה סיבוכים שנגרמו ממי שביצע אותו באופן לקוי.
זה כמו שאני אתן למוסכניק לעשות לי בדיקת דם ואז כשזה יסתבך אני אטען שלעשות בדיקת דם זה מסוכן.
זאת פשוט דמגוגיה. אתם לוקחים את הדיון למקומות שלא קשורים בכלל כי נוח לכם להתעלם מהעיקר, אין בעיניי טעם להמשיך בזה.
מדובר באקט דתי, כך שאנשי המקצוע שמבצעים אותו (המוהלים) פשוט צריכים להיות מאושרים על-ידי הרבנות הראשית.זה לא סיבוכים מהאקט עצמו, זה סיבוכים שנגרמו ממי שביצע אותו באופן לקוי.
זה כמו שאני אתן למוסכניק לעשות לי בדיקת דם ואז כשזה יסתבך אני אטען שלעשות בדיקת דם זה מסוכן.
אבל זה לא רק בגלל הסיבוך במחקרים שהבאתי כתוב שיש אלמנט פיסיולוגי שפוגע בהנאה של הגבר גם אם התהליך היה מחולטדווקא לברית מילה יש יתרונות בריאותיים של מניעת זיהומים בעתיד וכו'.
המוסלמים עצמם אימצו את המנהג הזה, וכאילו כדי 'להגדיל לעשות' החליטו ברוב טימטומם שצריך גם למול את הנשים האומללות שלהם שהגיעו לבגרותן.
וברור שמי שעושה את ברית המילה חייב להיות מוסמך לכך. מדובר בניתוח לכל דבר! וכמו ניתוח, גם הוא יכול להסתבך.
גם לידה יכולה להסתבך, אפילו אם היא מבוצעת עם צוות רפואי מלא. אולי נבטל את הילודה? תגידו תודה שאתם לא זוכרים מזה שום דבר חחח
ואל תשלוף את הקטע של 'זה טבעי וזה לא'. לידה זה נס גלוי, ומבחינתי זה מספיק כדי להבין שיש בורא לעולם. ואם הוא אמר שצריך למול תינוק יהודי בריא בגיל שמונה ימים - זה מה שנעשה.
אני בכל מקרה לא שמעתי עדיין על סיבוך שקרה בגלל ברית מילה. רוצה לאמין שזה אחוז נמוך מאוד.
אבל זה לא רק בגלל הסיבוך במחקרים שהבאתי כתוב שיש אלמנט פיסיולוגי שפוגע בהנאה של הגבר גם אם התהליך היה מחולט
איפה רשמתי ש100% מהבשר בארץ לא כשר?בכל הבתי מטבחיים שאני הייתי,מה שהולך שם לא כשר.
רשמתי 90%,כי לא הייתי בכולם.
רוצה סרטון של רבנים?תרשום ביוטיוב. לא מתכוון לעלות לפה סירטונים עם מיליון שחיטות. אבל זה הדבר הראשון שמצאתי.
בבקשה,תרשום ביוטיוב״בשר בישראל כשר״ולך על הסרטון הראשון באורך 7 וחצי דקות.
באמת אין לי כח לדיון הזה,לא בקטע רע חלילה.
אבל אם אתה לא יודע מה ההלכות,אני מהטלפון ולא יכל לשלוח לך כל דבר.
תבדוק בעצמך אם זה כבר כשר להעביר סכין יותר מפעם אחת בשחיטה,להפריד ברגע הלידה,מקווה שברור לך שלא בודקים סכין אחרי כל שחיטה.
אולי פעם ביום. אני בחיים לא ראיתי שבודקים סכין.
חסר סירטונים ששוחטים 100 עופות אחד אחרי השני?בלי לשים מבט לסכין אפילו.
שוב תבדוק ביוטיוב אפילו.
״עוד לא הבאת שום מקור אמין עם שם של בית מטבחיים ספציפי של אם הפרידו תעגל בתום 7 ימים)
זאת הסיבה שאמרתי לא מתכוון לדון עם בן אדם שלא היה בבית מטבחיים,פשוט תלך לרב שיגיד לך הוא מה ההלככות.
אם היית בבית מטבחיים,היית רואה שמפרידים ברגע הלידה+שמים נזם/קוצים באף של העגל בישביל שבטעות מהכלוב שהוא סגור בוא חלילה לא יצליח לינוק.
ככה עובדים,וזה פוסל את הבשר מיד.
אני אישית,חילוני מאוד....כן כשר לא כשר לא מעניין אותי אישית.
שוב כל מה שאני אומר זה שאנשים אומרים ״כשר״אז אין סבל אז הכל טוב.
אבל זה לא המצב.
אני מתוסבך?לא חושב. אולי טיפה כמו כולם.
אני הבן אדם האחרון שחיי בתוך בועה.
באמת ליפני שנתיים הייתי בתוך הוויכוחים האלה,היום אין לי כח יותר.
דבר אחד אני מבטיח,אין הבדל בסבל של החיות פה לעומת לאכול בעלי חיים חיים.
בריא כמו MSG וממתיקים מלאכותיים.דווקא נראה שמדובר יחסית במזון בריא.
הנה מאמר ממכון דוידסון על הנושא:
לאכול בשר בלי להרוג חיות
מאז אגב, כבר הצליחו לייצר חזה עוף וקציצות דג בתנאי מעבדה.
אשריהם ישראל, למרות הסיכונים, במשך אלפי שנים כולנו עשינו ברית מילה.נזקי ברית מילה (על פי הספרות בנושא): ■ כאב נוראי -זהו הניתוח היחיד בעולם שנעשה ללא הרדמה ע''י אדם שאסור לו לבצע הרדמה משום שכלל לא למד רפואה וכירורגיה.■ יש תינוקות שנפגעים בסיבוך הקרוי ''הלם תת נפחי'' הנובע מאיבוד דם ניכר או מאובדן נוזלים חמור, מצב שבו משאבת לב התינוק אינה מספקת לרקמות את הדם הדרוש להן. אצל תינוק בן 8 ימים כמות הדם הינה פחות מ- 250 סמ''ק. לרובנו אין הערכה לכמות כה קטנה. סיכון זה קיים במקרים של חוסר בשלות מערך הקרישה בתינוק. איבוד דם מוביל לבעיות בהובלת החמצן מהגוף אל המוח. התנהגות מנומנמת ורגועה בצורה חריגה של התינוק טעונה בדיקה מיידית. דימום יתר עלול להביא למוות. הדימום עלול להתרחש מספר שעות לאחר הניתוח ■ היצרות פתח השופכה - בעקבות כריתת העורלה נותרת עטרת הפין חשופה לחיכוך מתמיד בחיתול. עור העטרה עובר תהליך התייבשות והתקשות והוא מאבד מלחותו ומרגישותו (התקרנות).העור הופך מגורה. התוצאה - ירידה במידת התחושה בעטרה ופגיעה בתשוקה המינית בגברים בוגרים. הדבר עלול אף לגרום לצמצום הפתח המיועד להטלת השתן ולגרום לכאב. כאשר נוצר קושי בהטלת שתן, נוצרים לחצים לא טבעיים על שלפוחית השתן ואצירת שתן. הדבר מצריך ניתוח כירורגי בהרדמה מלאה,שבו מורחבת פיית השופכה המוצרת. הורים רבים אינם מודעים לכך שמדובר בסיבוך של ברית המילה. גם צריבה בעת מתן שתן נפוצה יותר בקרב נימולים.■זיהום- הפין הגלוי,ללא כיסוי העורלה,הופך אותו ליותר חשוף לזיהומים,לדלקת מקומית, לפיסטולה ולדלקת פי השופכה כתוצאה מאובדן ההגנה של העורלה על הפין.■ הרפס כתוצאה ממציצת הפין המדמם בפיו המזוהם של המוהל, חיידק מסוכן, שאצל תינוקות עלול אף לגרום למוות עקב נזק מוחי■ חיתוך לא סימטרי של עור הפין,המותיר אותו במצב קוסמטי מעוות ומצריך ניתוח חוזר לתיקון הפין. זאת עקב כריתת יתר עודפת של חלק מעטרת הפין. (הדבר נגרם כאשר המוהל מותח את העורלה במהלך החיתוך. מיד ברגע החיתוך, העור שנותר קופץ בחזרה לאחור וגזע הפין עצמו נותר חשוף). הדבר עלול להביא להטיית הפין לפנים בגיל מבוגר יותר. פגם זה מתגלה לעיתים רק בגיל ההתבגרות. חוסר עור מוגזם גורם לקשיים ולכאבים בזיקפה. כמו כן הפין עלול להתעקם ולקבל צורת בננה, דבר שפוגם בפיזיולוגיה של המשגל ובזווית ההשתנה. יש גברים שמשתינים הצידה עקב החבלה. במקרים מסוימים נדרש ניתוח פלסטי לתיקון העיוות.■ הידבקות שולי העורלה לעטרה,היווצרות גשרי עור. זהו סיבוך קוסמטי שניתן לזהות זמן קצר אחרי ניתוח.■ נמק בפין המצריך כריתה מלאה או חלקית של הפין. כאשר מתבצעת חבישה הדוקה מידי של הפין ע''י מוהל שלא למד רפואה,עלולה העטרה לעבור נמק מחוסר מעבר דם אליה. גם זיהום מתמשך עלול לגרום לאותה תוצאה. ■ אובדן הולך וגובר של תחושת העטרה. זוהי התלונה הנפוצה ביותר בקרב נימולים מבוגרים,אשר מקצתם מדווחים על צורך בגירוי עד כדי כאב כדי להגיע לסיפוק מיני.דהיינו,סכנת אימפוטנציה,סכנת פליטה מוקדמת של הזרע וחוסר שליטה על מועד השפיכה. כריתת הדגדגן = דיכוי התשוקה המינית.
תגיד לי אם אני טועה, אבל היה נראה לי שחלק מהמסורת שלהם זה גם הצורה שזה נעשה.Circumcision’s Psychological Damage
(PDF) Adding Insult to Injury: Acquisition of Erectile Dysfunction from Circumcision
מה הקשר?
אמרו לך כבר שהבעיה זאת לא המסורת של הסינים אלא איך שהם עושים את המסורת(השווקים והתנאים שהם מחזיקים את החיות)
זה בידוק אותו דבר עם הברית מילה
דמיין לך שלפני 1,000 שנים היו צריכים לעשות בריתות רק על ידי רופא מוסמך. מה היו עושים? עוד לא היו בתי ספר לרפואה מודרנית 😁מדובר באקט דתי, כך שאנשי המקצוע שמבצעים אותו (המוהלים) פשוט צריכים להיות מאושרים על-ידי הרבנות הראשית.
מנגד, מדובר בניתוח רפואי כירורגי, כך שישנה עדיפות עליונה שמי שיבצע אותו יהיה רופא מוסמך, מה שלא קורה משום שמוהל יכול להיות גם אדם שבמשך כמה חודשים היה שוליה של מוהל ולא מעבר לכך.
כך אנו מגיעים למצב שבמקום להשתמש באמצעי-ניקוי סטריליים המוהל מוצץ את הדם ולא מבין למה תובעים אותו אחר-כך כשהילד קיבל זיהום חמור או הפך להיות 30% נכה.
תאר לעצמך שלא הייתה רפואה מודרנית בימים אלו.דמיין לך שלפני 1,000 שנים היו צריכים לעשות בריתות רק על ידי רופא מוסמך. מה היו עושים? עוד לא היו בתי ספר לרפואה מודרנית 😁
בריתות נעשו אלפי שנים על ידי רבנים פשוטים בלי ידע רפואי מודרני.
במקרה, היום רוב המוהלים גם מגיעים עם ידע רפואי.
רפואה היא מקצוע שעוזרת לאוכלוסיה ובעיקר לחולים, אך חלק לוקחים אותה בתור דת.
אני שמח שאתה מסכים איתי שזה בסדר.בריא כמו MSG וממתיקים מלאכותיים
יש אנשים שאומרים "הכל כשר" ומנגד יש הטוענים "הכל טרף".
אני מודה שלא נכנסתי לעומק הנושא, אני פשוט מכיר הרבה אנשים שמאוד מעורבים בכשרויות.
אבל אתה מעלה אצלי את הסקרנות להיכנס טיפה לנושא יותר.
בלי נדר אנסה לברר קצת יותר לעומק את הנושא.
בריא כמו MSG וממתיקים מלאכותיים.
תודה אבל לא תודה. אני מהפרמטיבים שעדיין חושבים שאמא טבע יודעת הכי טוב ודואגת לנו, ואין יותר טוב ממזון לא מתועש וטבעי.
אשריהם ישראל, למרות הסיכונים, במשך אלפי שנים כולנו עשינו ברית מילה.
אני לא מכיר הרבה אנשים שוויתרו על המצווה הזאת גם אם הם לא שומרים שום מצווה אחרת.
תגיד לי אם אני טועה, אבל היה נראה לי שחלק מהמסורת שלהם זה גם הצורה שזה נעשה.
דמיין לך שלפני 1,000 שנים היו צריכים לעשות בריתות רק על ידי רופא מוסמך. מה היו עושים? עוד לא היו בתי ספר לרפואה מודרנית 😁
בריתות נעשו אלפי שנים על ידי רבנים פשוטים בלי ידע רפואי מודרני.
במקרה, היום רוב המוהלים גם מגיעים עם ידע רפואי.
רפואה היא מקצוע שעוזרת לאוכלוסיה ובעיקר לחולים, אך חלק לוקחים אותה בתור דת.
אני מקווה שאתה מבין שאני לא מתנגד לרפואה המודרנית רק בגלל שאני לא חלק מהדת הזאת.תאר לעצמך שלא הייתה רפואה מודרנית בימים אלו.
הרפואה המודרנית היא הדבר היחיד שעוצר את הקורונה מלהפוך למוות השחור.
אנחנו מסכימים שאנחנו לא מסכימים.אני שמח שאתה מסכים איתי שזה בסדר.
אני מצטרף ל @Avanti שהסינים שציערו בעלי חיים והתנהגו בצורה חסרת הגיון וטפשית לחלוטין המיתו אסון על כולנו.בקשר למסורת שלהם לא, אין באמת סיבה להחזיק ככה את העטלפים שוב זה הכול באשמת הממשלה שלא פיקחה על העניין
אני מקווה שאתה מבין שאני לא מתנגד לרפואה המודרנית רק בגלל שאני לא חלק מהדת הזאת.
אני חושב שרפואה מודרנית זה דבר חשוב, אבל האם אתה סבור שקופאית או מורה בבית ספר צריך להיות תואר MD, על הצד שמשהו יקרה לידם?
יש לך מוהל שהתפקיד שלו למול, הוא לומד את המקצוע, וכמו בכל מקצוע, חלק טובים יותר וחלק פחות.
אך זה המקצוע שלו, מה הקשר שהוא יצטרך להיות רופא?
גם ספר עובד עם סכינים חדים.
לגבי נגיף הקרונה, הרפואה מדהימה, באמת, אך לא היא עוזרת למנוע התפשטות שלה.
זה היא חסרת אונים מול נגיף ללא חיסון, כל מה שהיא יכולה לעשות כרגע זה לנסות למנוע סיבוכים.
מדענים רבים שוקדים על חיסון, שיקח כמה חודשים לכל הפחות לפני שיצליחו להבטיח משהו כזה.
והממשלה קובעת הגבלות שחלקת חכמות ועוזרות, אך חלקם פוגעות בהרבה אנשים אחרים, או בחולים אחרים.
אם תשאל אותי, הפאניקה סביב הנגיף יוצר יותר נזק מתועלת (העזתי לומר את זה, זהו, תחרימו אותי. זה דעתי).
אני בכלל סבור שרפואה טבעים וחיזוק מערכת החיסונית על ידי וויטמינים, מינרלים, פיטו כימיקאלים, תזונה מאוזנת ואורך חיים בריא הרבה יותר אפקטיבי נגד הנגיף. אבל אתה רואה 0 מאמץ לקדם את זה.
אני במקרה יודע שליצמן גם סבור כמוני, אך נראה כמו שהוא לא מושך בחבלים.
אז אני לא בא לזרוק כאן קונספירציות, רק לומר שאני לא חלק מהדת שלך, למרות התועלת שלה מידי פעם, ואני לא רואה בעבודה שלה עם הקרונה תשובה מוחצת או אפילו יעילה מספיק למצב.
אנחנו מסכימים שאנחנו לא מסכימים.
אני מצטרף ל @Avanti שהסינים שציערו בעלי חיים והתנהגו בצורה חסרת הגיון וטפשית לחלוטין המיתו אסון על כולנו.
וזה מסוג הדברים שגם אם אתה לא אשם זה ישפיע ויפגע בכולם.