הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים ביתיים - המלצות וקישורים

זה לא המתכון לגירוי לאנשים עם משקלים כבדים, או בכלל.
זה מתכון לפציעות.
אתם מפתיעים אותי בפורום הזה.
לפחות הייתם נותנים ביסוס מעשי לדברים שאתם אומרים.

o_Oo_Oo_O

רגע אחד... 😆
...הבנתי מה קורה כאן ☝️...
יודעים מה? 🤣
אני טוען....
... שסקוואט מזיק לברכיים...
...דדליפט הורס את הגב...
...וקשת בגב בזמן בנץ' פרס זה מתכון בטוח לפציעות!

אם מישהו מכם רוצה לסתור אותי הוא מוזמן. רק שיבדוק קודם בביתו שהוא לא אמר דברים דומים חסרי הגיון ולא מוצדקים על משהו אחר.

זה לא המתכון לגירוי לאנשים עם משקלים כבדים, או בכלל.
זה מתכון לפציעות.
פה סיכמת הכל.

אולי סקיילים ותרגילים כמו שכיבות סמיכה ביד אחת וצלב או עמידות ידיים לא רלוונטיות.
אבל עם זוג טבעות תוכלו לעשות מקבילים על טבעות, שכיבות סמיכה על טבעות ופרפר בטבעות - שעם טכניקה נכונה יהיו בעצימות מאוד גבוהה ויכולים בכיף לאתגר מישהו עם משקלי עבודה מכובדים בטווח חזרות של 10-15(אולי עם סופרסט מסוים או תוספת אחרת)

מבחינת גב, אפשר לעשות rows כשהרגליים באוויר, מתח עם משקל(אפשר גם למלא תיק מקדימה תיק מאחורה בכיף)
וכמובן שעם טבעות יש גם עוד תרגילים שיכולים להביא לשימור אם לא אפילו עלייה במסה.

כוח זו הבעיה?
להלן כמה מן התרגילים שדורשים את הכוח הרב ביותר באימוני רחוב, שאפילו אדם עם 140 ק"ג בנץ' יתקשה לבצע (מעבר לעניין לימוד השליטה בעמידת הידיים שניתן לעבור אותו כבר לאחר מס' אימונים):

עליות כוח ביד אחת
מתח ביד אחת
מקבילים ביד אחת
הנדסטנד פוש-אפ
שכיבות סמיכה ביד אחת

(לא הכנסתי הנדסטנד פוש-אפ ביד אחת משום שנכון להיום חוץ מבודדים כמעט אף אדם לא מסוגל לבצע אותו, אבל רק תחשוב על פוטנציאל הכוח האדיר שדורש תרגיל כזה. שקול להרמת פי שניים ממשקל גופך באוברהד פרס)

אכן, שימור הכוח בפלג הגוף התחתון זה דבר בעייתי מאוד באימוני משקל גוף וכאן אני בהחלט מסכים איתך.
נסה לבצע פיסטול סקוואט וכפיפת-ברך נורדית על מנת לתת לפחות קצת עבודה על פלג הגוף התחתון, למרות שזה בהחלט לא יכול להחליף סקוואטים במשקלים גבוהים.
תשובה מעולה, ואתה בהחלט צודק.

איך מישהו שיש לו למשל סקוואט 180 או בנצ 140 יכול להגיע למספיק נפח? צריך לעשות מיליון חזרות וסטים...
יש לי 180 סקוואט ולא אימנתי רגליים מאז שהתחיל ההסגר. איזה באסה. אם כי, אני לא מאבד נפח ברגליים, באופן מפתיע 😃
אולי זה קשור לעובדה שאני במסה ואני על כמות חלבון גבוהה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית