הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי ראש באימוני כוח (המשך)

מצב
השרשור נעול

FormerMarine

משתמש מתחיל
17
7
נק' מוניטין:
46
17
7
בהמשך לזה:
כאב ראש חד בעליות מתח ובנץ' פרס - Exertion Headache?

כאבי ראש חדים בעיקר בעליות מתח, אח"כ הופיע גם בבנץ' פרס ומשיכת פולי עליון.
כמו דקירות בצד האחורי של הראש, נמשך כמה דקות ואז נרגע והופך לכאב ראש קל שמלווה אותי עוד 24-48 שעות.
הפסקתי להתאמן כבר 3-4 חודשים.
בדיקות CT ראש-צוואר ובדיקות MRA מוח וצוואר יצאו תקינות.

הייתה לי תקרית אחת שבה הרגשתי דפיקות במוח כמו שלא הרגשתי בחיים (לכן פניתי לנוירולוג ששלל דיסקציה / גידולים).
מאז שהפסקתי להתאמן הכאב פחת אבל אני מרגיש את הדופק בראש כל פעם שאני קם מישיבה לעמידה או כשאני משתין, לפעמים גם במקלחת.
מהרגע שאני קם, לאחר 7 שניות בערך, אני מרגיש את הדופק עולה, דופק כמה פעמים באוזניים ויורד בחזרה, התחושה היא כמו אחרי שעצרתי את הנשימה לדקה.
אנשים מסביבי אמרו שאני לא אוכל נכון (רוב היום אני ממעיט באכילה) אך גם כשהתאמנתי הקפדתי על הרבה חלבון, מעט פחמימה והמון שקדים, אגוזים, שיבולת שועל וללא סוכר מעובד בכלל.

בדקתי לחץ דם - לפעמים מעט גבוה אבל לא ברמה קריטית (רוב הזמן תקין, לפעמים 130/80).

בהתחלה חשבתי שזה מה שמכונה "Exertion Headaches" אבל זה נמשך כבר כמה חודשים.
פחות משפיע עליי באימוני אירובי (הפסקתי גם לרוץ).

מישהו מכיר? חווה משהו דומה?
איזה המלצות יש לכם?

לאחרונה יש לי כאבי ראש אחרי האימון נפח שלי.
מדובר באימון של 4 שעות, 5 סטים 5 חזרות לסקוואט, ועוד 5X5 בוקס סקוואט. 5X5 מתח עם משקל, 5X5 חתירה, 5X5 בנץ', 5X5 ספוטו פרס.

הסיבה לכאב ראש לשי בעיקר זה הכנה לא מספקת, שינה מאוחרת למרות שאני קם גם מאוחר, חוסר שתית מים, וחוסר פחמימה (לקראת האימון אני חייב להכפיל ממה שאני רגיל).

במצב שלך, אני מנחש שחוסר פחמימה יכולה להיות גורם, דווקא פחמימה מורכבת עדיפה כאן, כי הסוכר דם משחק חלק מהבעיה, אז כדאי לאכול הרבה פחמימה מורכבת כדי שתמיד יהיה מספיק סוכר בדם ולא תבוא לקריסה, אימוני כוח דורשים יותר סוכר לפעמים כי העומס יכול להיות יותר בזמן קצר.

אבל בעיקר מים, צריך לשתות הרבה, ולפעמים גם זה לא מספיק, אם חסר מינרלים, כאב ראש בהשתנה יכול להעיד על התיבשות אם אני לא טועה, ממליץ לך לוודאות שאתה שותה מספיק, וצורך מספיק פירות וירקות או לפחות פירות, הם מכילים הרבה אשלגן. ותאכל מספיק מלח בשביל הנתרן, לא שחסר לך, אבל זה חשוב נגד התיבשות.

ולבסוף שינה, תקפיד על זה, משום מה זה מאוד קשור אצלי.

גם אצלי היו כאבי ראש בזמן ביצוע מתח ותרגילים נוספים תקופה ארוכה (יותר כמו דקירות חדות כאלה).
אני לא יודע מה בדיוק גורם לזה אבל לאחר זמן זה פשוט נעלם ולא חזר יותר.
מה ששמתי לב, זה שהדקירות הללו בראש הופיעו כאשר התאמנתי לאחר שהתעוררתי מבלי לאכול לפני, כך ששיניתי את אורח החיים שלי וכעת אני אוכל ארוחה גדולה בבוקר ומתאמן בצהריים.
כמו כן גם התחלתי לישון יותר (חשוב מאוד!)

מוסיף פה אפשרות שלא נכתבה- כאב ראש ממקור צווארי. לרוב אלו שרירי השכמה שמתחברים לחוליות הצוואריות וכשהם רגישים ומפעילים עליהם עומס הם משליכים כאב לראש.
אני מציע לנסות לבדוק אם זה משתנה בעומס נמוך.

• פותח/ת השרשור
שלום לכולם ותודה על העזרה.
כותב כאן למקרה שמישהו אחר יחפש אחר הנושא.
עדכון לגבי מצבי - הבעיה אצלי הייתה מחסור במגנזיום ומרגע שנטלתי תוסף של 200 מ"ג ליום הבעיה נפתרה.
ייתכן ויש קשר לצריכת מים מותפלים שבהם אין מגנזיום + אימונים אינטנסטיבים שגורמים להזעה ולכן נוצר מחסור.
זו הייתה הבעיה אצלי ואני מקווה שהמידע יעזור גם לאחרים בעתיד.
כמו כן בהמלצת אחד המגיבים למעלה ותזונאי שדיברתי איתו, אני מוסיף קצת מלח (ורוד) למים שאני שותה.

מגנזיום!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב לראות שהבעיה הייתה פשוטה ונפתרה בקלות 😃
בכל מקרה עשית בשכל שפנית לנוירולוג ועשית ct ו mri לשלול דברים אחרים

אתה צודק לחלוטין, תודה רבה לכם על כל העזרה.
הרגשה נפלאה לחזור ולהתאמן 🤩

שלום לכולם, שבת שלום
קראתי חלק מהשאלות והתגובות והייתי רוצה לשאול גם משהו ברשותכם
בשבועיים האחרונים אני חש באיזור הקרקפת בצד ימין מעל האוזן כמו פעימות קטנות או זרימה של דם באיזור הקרקפת..

אציין שלפני 3 שבועות התחלתי אימוני קרוספיט והיה לי קצת כאבי צוואר וכתפיים שלאט לאט חולפים
אבל התחושה שציינתי למעלה לא חולפת
זה קורה לי בעיקר אחרי שאני אוכל, או במנוחה
אני בן 32 בריא ב"ה, ללא כאבי ראש או הקאות
אוכל מאכלים בריאים, דגים, אגוזים, פסטות
ללא סוכרים וממתיקים

האם זה קרה למישהו בעבר? שמע משהו על זה?
תודה רבה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

שלום לכולם, שבת שלום
בשבועיים האחרונים אני חש באיזור הקרקפת בצד ימין מעל האוזן כמו פעימות קטנות או זרימה של דם באיזור הקרקפת..

אציין שלפני 3 שבועות התחלתי אימוני קרוספיט והיה לי קצת כאבי צוואר וכתפיים שלאט לאט חולפים
ללא סוכרים וממתיקים

תודה רבה

שלום לכולם, שבת שלום

ללא סוכרים וממתיקים

תודה רבה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

שלום לכולם, שבת שלום

ללא סוכרים וממתיקים

תודה רבה
לא זוכר אם כתבתי על הנושא כאן או בשרשור אחר, בכל מקרה במקום או במקביל ללחפש תשובה ברשת אני ממליץ לך בחום ללכת ולהשיג הפניה ל MRI ראש, אם אתה לא בטוח איך אז אתה הולך לרופא משפחה, מתאר לו את הבעיה (כדאי לדעתי להגזים קצת) ומבקש הפניה לנוירולוג, והנוירולוג אמור להפנות אותך ל MRI אם הוא רואה לנכון, או בדיקות אחרות, ככה לפחות זה עובד במכבי.
יש סיכוי גבוה שזה כלום ויש סיכוי קטן שזה משהו, בשביל הסיכוי הקטן הזה עדיף לראות מה יש בתוך הראש

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית