הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני משקל גוף - איך לוודא שהנפח מספיק?

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
קורונה וכאלה... מנצל את מה שיש בית לאימונים...

בעקרון לחזה כתפיים ויד אחורית אני פשוט מפמפם שכיבות סמיכה. יש לי ווסט משקל עם 20kg אבל הוא מגביל לי את הטווח תנועה כי הוא קצת נפוח אז כני מרגיש שבלי משקל עובד טוב יותר על החזה.

לגב אני עושה מתח טבעות (אין לי מתח רגיל) וחתירה ביד אחת עם הווסט

יד קדמית אני עושה צ'ין אפס על הטבעות + כפיפות מרפקים עם הווסט

מבחינת גיוון תרגילים אני יכול להסתדר, אבל העניין הוא שאין לי מושג איך לקבוע נפח מספק כשהעבודה היא בעצימות נמוכה יחיסית בגלל שמדובר במשקל גוף...

לדוגמה היום התחלתי בזה שבדקתי מספר חזרות מקסימלי בשכיבות סמיכה, ככה שהסט הראשון שלי היה 100 חזרות.

אחרי זה המשכתי לעוד 13 סטים של 30 חזרות ועוד סט של 40 חזרות... על הנייר זה נשמע הרבה, אבל אין לא בטוח שזה מספיק...

איך אני יכול לדעת אם הנפח מספק או לא? (אני כרגע בחיטוב עדין עד שכל זה ייגמר ככה שמנסה לשמר כמה שיותר מסת שריר)

במתח זה פחות בעיה כי מתח טבעות די קשה לי אבל עדיין... אימון קודם עשיתי
7x12 מתח טבעות
5x10 צ'ין אפס
5x20 חתירה ביד אחת עם הווסט

מבלבל לעבור לעבוד בצורה כזו אחרי שנים במכון 🫤

עם כל זה אני עדיין מרגיש שאני קטן:cray:

נערך לאחרונה:
שיטה אחרת שניתן ליישם זה למצוא וריאציות יותר קשות לתרגיל. למשל שכיבות שמיכה שהרגליים על הגבהה, חזרות איטיות, עצירה בכיווץ מירבי, זויות שונות שיקשו על זה וכד׳...

• פותח/ת השרשור
שיטה אחרת שניתן ליישם זה למצוא וריאציות יותר קשות לתרגיל. למשל שכיבות שמיכה שהרגליים על הגבהה, חזרות איטיות, עצירה בכיווץ מירבי, זויות שונות שיקשו על זה וכד׳...

תודה! ובעניין הנפח, לעבוד קרוב לכשל? ומה עם מספר סטים? מה יכול לתת לי אינדיקציה הנפח מספק?

תודה! ובעניין הנפח, לעבוד קרוב לכשל? ומה עם מספר סטים? מה יכול לתת לי אינדיקציה הנפח מספק?
אם אתה עובד חזרות גבוהות (15+) לדעתי לעבוד קרוב לכשל זה יחסית חכם בהשוואה לסקוואט כבד לחמישיה נגיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית