הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צום בחיטוב

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני יודע שמסתכלים על סך קלורי שבועי ולא יומי, בעיקר בחיטוב אפילו יותר במסה, אם לדוגמאה שלי זה 2000 ואני אוכל כל השבוע 2000 ואז יום אחד (שהוא ביום שבו אין לי אימון וגם לא יום לפני) אני צם, בעצם יוצא אז שהייתי במינוס 300 קלוריות לכל השבוע האם במצב כזה אני ארזה בדיוק כמו אם הייתי אוכל 1700 כל יום?
אם תגידו שלא תהיה שריפת שומן כשאני בניטרלי אז מה בנוגע לאם אני אוכל 1900 ואז צם.
זה בתיאוריה נשמע לי אפילו עדיף על לאכול כל יום 1700 כי בעצם יהיה לי יותר כוח בכל מהלך השבוע באימונים ואולי יהיה מצב שאני אבנה שריר בניטרלי במהלך השבוע ואז בצום אשרוף רק שומן כי שריר כמובן לא נשרף ביום אחד. האם יש למישהו תשובה? כי גם לצום בשבילי זה ממש לא בעייתי

מה לגבי פעילות גופנית לא יזומה באותו יום של הצום ? זה יכול להוריד אותה ממש באותו יום ואז יש מצב שהגירעון לא יהיה גדול כמו שאתה מצפה?
זה אתגר מנטלי זמני או שאתה בונה על ההתנהלות הזאת בעשרות שנים הקרובות? נראה לך שיהיה כיף לך וסבבה לך עם זה ?

• פותח/ת השרשור
מה לגבי פעילות גופנית לא יזומה באותו יום של הצום ? זה יכול להוריד אותה ממש באותו יום ואז יש מצב שהגירעון לא יהיה גדול כמו שאתה מצפה?
זה אתגר מנטלי זמני או שאתה בונה על ההתנהלות הזאת בעשרות שנים הקרובות? נראה לך שיהיה כיף לך וסבבה לך עם זה ?
שמע השאלה כי די תיאורטית כרגע אבל למשל השבוע לא יצא לי להישקל כל כך וכשהגיע יום שבת ראיתי שאני על אותו משקל שהייתי בתחילת השבוע, אז חשבתי לעצמי אם יש שבועות שאני פתאום רואה שמגיע שבת ואני לא ירדתי במשקל אולי אני פשוט אצום באותו יום או יאכל ממש ממש קצת ואז זה יכסה את הגירעון שהייתי צריך להיות בו במהלך השבוע ולא הייתי

שמע השאלה כי די תיאורטית כרגע אבל למשל השבוע לא יצא לי להישקל כל כך וכשהגיע יום שבת ראיתי שאני על אותו משקל שהייתי בתחילת השבוע, אז חשבתי לעצמי אם יש שבועות שאני פתאום רואה שמגיע שבת ואני לא ירדתי במשקל אולי אני פשוט אצום באותו יום או יאכל ממש ממש קצת ואז זה יכסה את הגירעון שהייתי צריך להיות בו במהלך השבוע ולא הייתי

או שבמקום לנסות לעבוד על הגוף שלך, תעבדי על עצמך.(מילה דומה, כוונות שונות)
שבוע לא ירדת? שבוע חדש מתחיל.

• פותח/ת השרשור
או שבמקום לנסות לעבוד על הגוף שלך, תעבדי על עצמך.(מילה דומה, כוונות שונות)
שבוע לא ירדת? שבוע חדש מתחיל.
אם אפשר לייעל אז למה לא, ושים את זה בצד אני שואל בעיקר תיאורטית איך העניין הזה עובד

למיטב ידיעתי הנושא לא נחקר ברמה כזאת.
כנראה שהירידה במשקל תהיה דומה מאוד אם לא זהה למצב של גרעון מתמשך, אבל אני לא יכול לחתום על זה

• פותח/ת השרשור
למיטב ידיעתי הנושא לא נחקר ברמה כזאת.
כנראה שהירידה במשקל תהיה דומה מאוד אם לא זהה למצב של גרעון מתמשך, אבל אני לא יכול לחתום על זה
תמיד אומרים אז שאי אפשר בדיאטת כסאח וצומות לשרוף שומן כי לוקח לשומן זמן עד שהוא מתחיל להישרף כי בהתחלה זה רק נוזלים וכו' אז איך במצב של ניטרלי כל השבוע ואז צום ליום אחד אני אכן ארד 400-500 גרם שומן ביום?
אני מעוניין לעשות את זה, לא במצב קיצון כזה אבל כן קורה לי הרבה פעמים שאני אכלתי כל השבוע ואז מגיע יום שבת ואני רואה שירדתי רק 100 או 200 גרם, אז אני בעצם מוריד למשל 2 ארוחות בשבת כדי לרדת אקסטרה באותו יום ולפצות

תמיד אומרים אז שאי אפשר בדיאטת כסאח וצומות לשרוף שומן כי לוקח לשומן זמן עד שהוא מתחיל להישרף כי בהתחלה זה רק נוזלים וכו' אז איך במצב של ניטרלי כל השבוע ואז צום ליום אחד אני אכן ארד 400-500 גרם שומן ביום?
זה חרטא שאי אפשר להרזות ומהר, פשוט אל תצפה שכל מה שירדת בהתחלה יהיה רק שומן.
הגוף לא משתמש בנוזלים למטרות אנרגיה, אבל כן בשבוע-שבועיים הראשונים רוב המשקל שתאבד יהיה נוזלים

אני מעוניין לעשות את זה, לא במצב קיצון כזה אבל כן קורה לי הרבה פעמים שאני אכלתי כל השבוע ואז מגיע יום שבת ואני רואה שירדתי רק 100 או 200 גרם, אז אני בעצם מוריד למשל 2 ארוחות בשבת כדי לרדת אקסטרה באותו יום ולפצות
אתה צריך לרדת בממוצע 0.5%-1% ממשקל הגוף שלך בשבוע.
אפשר לחלק את הקלוריות שאתה צריך פחות או יותר איך שבא לך, אבל הייתי בכל זאת ממליץ לא לעבור את הנייטרלי בשום יום בשבוע (או אולי פעם בשבוע, וגם במעט)

• פותח/ת השרשור
זה חרטא שאי אפשר להרזות ומהר, פשוט אל תצפה שכל מה שירדת בהתחלה יהיה רק שומן.
הגוף לא משתמש בנוזלים למטרות אנרגיה, אבל כן בשבוע-שבועיים הראשונים רוב המשקל שתאבד יהיה נוזלים

אתה צריך לרדת בממוצע 0.5%-1% ממשקל הגוף שלך בשבוע.
אפשר לחלק את הקלוריות שאתה צריך פחות או יותר איך שבא לך, אבל הייתי בכל זאת ממליץ לא לעבור את הנייטרלי בשום יום בשבוע (או אולי פעם בשבוע, וגם במעט)
1.השאלה שלי היא גם אם אני אוכל 6 ימים מ7 בשבוע על ניטרלי ואז אצום האם יכול להיות שאני אעלה בשריר? הרי בעצם הגוף יהיה במצב אנאבולי כל השבוע ואז ביום צום הוא פשוט ישרוף חצי קילו שומן, יכול להיות דבר כזה?

2.היתרון הוא גם שתהיה לי יותר אנרגיה במהלך השבוע השאלה היא מהצד של החיסרון האם יום של צום כל שבוע יפגע בהתאוששות? ברור שזה לא יהיה ביום של אימון אבל מה עם יום אחרי או יום לפני אימון, עד כמה זה ישפיע?

השאלה שלי היא גם אם אני אוכל 6 ימים מ7 בשבוע על ניטרלי ואז אצום האם יכול להיות שאני אעלה בשריר? הרי בעצם הגוף יהיה במצב אנאבולי כל השבוע ואז ביום צום הוא פשוט ישרוף חצי קילו שומן, יכול להיות דבר כזה?
זה לא איך שהדברים עובדים.
אם אתה רוצה לרדת במשקל בצורה קבועה אתה תצטרך להיות במאזן שלילי מסויים, כלומר תהליך קטבולי ברוב השבוע.
גם בחצי קילו שומן יש 4500 קלוריות, אז אם נחשיב גם גליקוגן ומקורות נוספים לאנרגיה, אתה תצטרך להיות בגירעון של 7000-8000 קלוריות ביום, לא נשמע כל כך פרקטי

היתרון הוא גם שתהיה לי יותר אנרגיה במהלך השבוע השאלה היא מהצד של החיסרון האם יום של צום כל שבוע יפגע בהתאוששות? ברור שזה לא יהיה ביום של אימון אבל מה עם יום אחרי או יום לפני אימון, עד כמה זה ישפיע?
אפשר לסדר את הקלוריות בצורה שימים מסויימים יהיו לך יותר קלוריות ובחלק פחות כדי שתהיה לך יותר אנרגיה, אבל אתה לא יכול לצפות לכל יום אנרגיה חוץ מאחד

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לרדת במשקל בצורה קבועה אתה תצטרך להיות במאזן שלילי מסויים, כלומר תהליך קטבולי ברוב השבוע.
אז במצב כזה אם לדוגמא אני במינוס 200 כל השבוע ואז במינוס 2000 בשבת אני אמור אז להרזות אותו דבר כמו אם הייתי במינוס 500 כל יום? כי בעצם 2000/6 ימים נותרים נותן לי 330 קלוריות.
זה יכול להיות מצב עדיף כי ככה אני ארגיש טוב בכל השבוע במקום במינוס 500 כל יום לא?

אז במצב כזה אם לדוגמא אני במינוס 200 כל השבוע ואז במינוס 2000 בשבת אני אמור אז להרזות אותו דבר כמו אם הייתי במינוס 500 כל יום? כי בעצם 2000/6 ימים נותרים נותן לי 330 קלוריות.
זה יכול להיות מצב עדיף כי ככה אני ארגיש טוב בכל השבוע במקום במינוס 500 כל יום לא?
תיאורטית זה אפשרי, פרקטי קשה לי לתת לך תשובה ברורה האם זה יהיה שווה ערך או בעייתי יותר.
האינסטינקטים שלי אומרים לי שיהיה קשה יותר לשמור על מסת שריר ככה, כי גרעון מסויים כל יום מצליח לחסוך קטבוליזם של השריר, אבל גירעון עצום יום אחד בשבוע לא יצליח לחסוך פירוק שריר

• פותח/ת השרשור
תיאורטית זה אפשרי, פרקטי קשה לי לתת לך תשובה ברורה האם זה יהיה שווה ערך או בעייתי יותר.
האינסטינקטים שלי אומרים לי שיהיה קשה יותר לשמור על מסת שריר ככה, כי גרעון מסויים כל יום מצליח לחסוך קטבוליזם של השריר, אבל גירעון עצום יום אחד בשבוע לא יצליח לחסוך פירוק שריר
אני אבל יוצא מנקודת הנחה ששריר לא מתפרק כזה מהר וגם לא ביום של צום, אני לא מתכוון לצום אלא נגיד לאכול רק חלבון באותו יום. ואז בעצם לא יהיה לו זמן להתפרק כי ישר יום אחרי אני כבר רק 200 מתחת לניטרלי, וככה בכללי במהלך השבוע אני אאבד פחות שריר כי זה רק 200 ולא 500 אז גם אם אולי אאבד שריר ביום צום זה יתקזז. בנוסף קראתי גם שצום הוא יותר muscle sparing מאכילה מועטה.

אני אבל יוצא מנקודת הנחה ששריר לא מתפרק כזה מהר וגם לא ביום של צום, אני לא מתכוון לצום אלא נגיד לאכול רק חלבון באותו יום. ואז בעצם לא יהיה לו זמן להתפרק כי ישר יום אחרי אני כבר רק 200 מתחת לניטרלי, וככה בכללי במהלך השבוע אני אאבד פחות שריר כי זה רק 200 ולא 500 אז גם אם אולי אאבד שריר ביום צום זה יתקזז. בנוסף קראתי גם שצום הוא יותר muscle sparing מאכילה מועטה.
אתה מדבר על משהו מאוד תיאורטי שלא נחקר לעומק, אני מאמין שיהיה יותר פירוק שריר מהשיטה הזאת מאשר גירעון קבוע, אבל קשה לי לגבות את זה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית