נק' מוניטין:
430
- 1,143
- 256
- כן. בבית.
כיום אני עובד על סדר אימונים כזה שבו אני עובד על כל שריר גדול פעמיים בשבוע (חזה, רגליים, גב) ועל שריר קטן פעם בשבוע (למעשה רק כתפיים, יד קדמית\אחורית אני לא עושה כמעט בחיים)...
אני עושה אימון קל ואימון כבד, לכל אזור.
לחזה: אימון כבד יום שבת, אימון קל יותר בשלישי.
לרגליים: אימון כבד יום שישי, אימון קל יום שני.
לגב: אימון כבד יום חמישי, אימון קל יום ראשון.
השאלה היא... האם יהיה עדיף פשוט במקום לעשות אימון קל וכבד, פשוט להפסיק להתייחס לרעיון של "פעמיים בשבוע לכל שריר" - ופשוט לעבוד על שריר מסוים בצורה כבדה אחרי שהוא התאושש לגמרי (ואז פשוט לא יהיו לי ימים קבועים לכל שריר).
לדוגמה, עבדתי כבד על חזה ביום שבת? אז אעבוד כבד שוב ביום רביעי או חמישי, אחרי התאוששות מוחלטת, ואז שוב ביום שני\שלישי כששוב התאוששתי באופן מוחלט.
בכזה אופן, למעשה אין יום קבוע לאף אזור, וייתכנו שבועות שבהם עבדתי רק פעם אחת על שריר מסוים. מצד שני, יהיו יותר אימונים כבדים בחודש לכל שריר.
מכאן השאלה היא גם באיזה ספליט לעבוד...
אני עושה אימון קל ואימון כבד, לכל אזור.
לחזה: אימון כבד יום שבת, אימון קל יותר בשלישי.
לרגליים: אימון כבד יום שישי, אימון קל יום שני.
לגב: אימון כבד יום חמישי, אימון קל יום ראשון.
השאלה היא... האם יהיה עדיף פשוט במקום לעשות אימון קל וכבד, פשוט להפסיק להתייחס לרעיון של "פעמיים בשבוע לכל שריר" - ופשוט לעבוד על שריר מסוים בצורה כבדה אחרי שהוא התאושש לגמרי (ואז פשוט לא יהיו לי ימים קבועים לכל שריר).
לדוגמה, עבדתי כבד על חזה ביום שבת? אז אעבוד כבד שוב ביום רביעי או חמישי, אחרי התאוששות מוחלטת, ואז שוב ביום שני\שלישי כששוב התאוששתי באופן מוחלט.
בכזה אופן, למעשה אין יום קבוע לאף אזור, וייתכנו שבועות שבהם עבדתי רק פעם אחת על שריר מסוים. מצד שני, יהיו יותר אימונים כבדים בחודש לכל שריר.
מכאן השאלה היא גם באיזה ספליט לעבוד...