הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי עצירויות לעיתים קרובות מאוד

Amit201298

משתמש מתחיל
197
20
נק' מוניטין:
42
197
20
היה לי לפני שנה וחצי מלא כאבי בטן שלא עוברים 3 חודשים בערך (לא למעלה איפה שהקיבה) אלה באזור המעי

הרופא שלח אותי לבדיקת דם סמוי ויצאה שלילי ברוך השם

ולפני חודש חזרן הכאבי בטן כנראה אמר לי שזה מעי רגיז לפי התסמינים יש לי מלא עצירויות ואחרי שירותים הכאב מוקל קצת ואני בלחץ נפשי הרבה

רציתי לשאול אם בגלל העצירויות שאני סובל לפעמים המשקל נתקע אבל רציתי לשאול אם זה יפגע בירידה בשומן הכללית שלי

אני שוקל 96 על מטר 80 ורוצה לרדת 16 קילו ובגלל זה אני מפחד

הייתי מציע לך לבקר אצל רופא גסטרו, כדי שיאבחן.
לגבי הלחץ , לחץ נפשי משפיע מאוד על מערכת העיכול בגוף ויכול לגרום לזה. יש תרופה בשם נורמלקס, מגיע באבקה, זה יכול לעזור לך הרבה להקלה בעצירות. יחד עם אירובי הבעיה תיפטר בהנחה שהיא לא רצינית.

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע לך לבקר אצל רופא גסטרו, כדי שיאבחן.
לגבי הלחץ , לחץ נפשי משפיע מאוד על מערכת העיכול בגוף ויכול לגרום לזה. יש תרופה בשם נורמלקס, מגיע באבקה, זה יכול לעזור לך הרבה להקלה בעצירות. יחד עם אירובי הבעיה תיפטר בהנחה שהיא לא רצינית.
מה רופא גסטרו יעזור לי ? הבדיקת דם סמוי מבחינתי שללה סרטן ואין לי מחלת מעיים אחרת לפי הרופאי משפחה אצלנו הם בדקו לי תסמינים ולפי זה קבעו מעי רגיז

הלחץ הנפשי אני מטפל בזה בעזרת ספורט ומדיטציה אם זה לא יעזור אז כדורים או קנאביס רפואי

מה רופא גסטרו יעזור לי ? הבדיקת דם סמוי מבחינתי שללה סרטן ואין לי מחלת מעיים אחרת לפי הרופאי משפחה אצלנו הם בדקו לי תסמינים ולפי זה קבעו מעי רגיז

הלחץ הנפשי אני מטפל בזה בעזרת ספורט ומדיטציה אם זה לא יעזור אז כדורים או קנאביס רפואי
דם סמוי עושים לגילוי מקדים של סרטן.
בכל מקרה תתסף בנורמלקס זה יעזור לך ופרובויטיקה אני גם סובל מזה שנתיים וחצי

תוצאה חיובית לדם סמוי יכולה בהחלט להעיד על בעיה, אבל תוצאה שלילית לא שוללת בעיה.
אם זו בעיה חוזרת עדיף ללכת לגסטרולוג ולבדוק מה הסיבה.
אתה גם יכול לבדוק על עצמך ולראות האם יש קשר בין מה שאתה אוכל לתסמינים מסויימים, אם זה מופיע אחרי שאתה אוכל משהו מסויים או לא

• פותח/ת השרשור
תוצאה חיובית לדם סמוי יכולה בהחלט להעיד על בעיה, אבל תוצאה שלילית לא שוללת בעיה.
אם זו בעיה חוזרת עדיף ללכת לגסטרולוג ולבדוק מה הסיבה.
אתה גם יכול לבדוק על עצמך ולראות האם יש קשר בין מה שאתה אוכל לתסמינים מסויימים, אם זה מופיע אחרי שאתה אוכל משהו מסויים או לא
מה לא שולל בעיה ? התכוונתי ברור שזה יכול להיות בעיה אבל הרופאים אמרו לי שזה שולל סרטן
הנה

קבצים מצורפים

• A6459C7F-2A66-44EC-A6BD-8C0CBBDED4EE.png
    A6459C7F-2A66-44EC-A6BD-8C0CBBDED4EE.png
    KB 65.2 · צפיות: 34
מה לא שולל בעיה ? התכוונתי ברור שזה יכול להיות בעיה אבל הרופאים אמרו לי שזה שולל סרטן
בגיל שלך דם סמוי כנראה ישלול מחלה רצינית שקיימת, אבל רופא משפחה לא יכול לקבוע האם אין שום בעיה במידה ויש תסמינים

• פותח/ת השרשור
בגיל שלך דם סמוי כנראה ישלול מחלה רצינית שקיימת, אבל רופא משפחה לא יכול לקבוע האם אין שום בעיה במידה ויש תסמינים
אז ללכת לגסטרו בשביל מה ? זה תסמינים של מעי רגיז והיה לי את זה שנה שעברה (אמרו לי ובאינטרנט רשום זזה בעיה שחוזרת לכל החיים כמעט) במיוחד במצבי לחץ

אז ללכת לגסטרו בשביל מה ? זה תסמינים של מעי רגיז והיה לי את זה שנה שעברה (אמרו לי ובאינטרנט רשום זזה בעיה שחוזרת לכל החיים כמעט) במיוחד במצבי לחץ
אתה יכול ללכת לגסטרולוג ולשלול בעיה אחרת, או פשוט לנסות לחיות עם זה, בחירה שלך

• פותח/ת השרשור
אתה יכול ללכת לגסטרולוג ולשלול בעיה אחרת, או פשוט לנסות לחיות עם זה, בחירה שלך
אה אז שהצעת לי ללכת לגסטרולןג זה לא קשור לסרטן ?

אני פשוט בלחץ מהדבר הזה ספציפית והרופא אמר לי אננ לא יכול להבטיח לך כלום אבל לפי הבדיקה שעשית (דם סמוי) והתסמינים שתיארת אין לך סרטן

(הוא לא שלך בעיה אחרת )

אה אז שהצעת לי ללכת לגסטרולןג זה לא קשור לסרטן ?

אני פשוט בלחץ מהדבר הזה ספציפית והרופא אמר לי אננ לא יכול להבטיח לך כלום אבל לפי הבדיקה שעשית (דם סמוי) והתסמינים שתיארת אין לך סרטן

(הוא לא שלך בעיה אחרת )
אני לא חושב שסרטן הוא הבעיה, אבל יכול להיות שיש בעיה אחרת

היא גם שוללת סתם דלקת מעי כמו קרוהן או קוליטיס.
מעי רגיז זה סוג של איבחון בלי איבחון.
זה לומר לך שאתה סובל ממשהו שלא ברור, ואז הטיפול הוא רק סימפטומתי אבל לא יביא לך פיתרון אמיתי לבעיה, כמו רוב הטיפולים המיותרים שאנשים עושים.
אני לא חושב שסרטן הוא הבעיה, אבל יכול להיות שיש בעיה אחרת
איבחון סרטן מעי הגס נעשה על ידי קולונסקפיה, אם אין לך סימפטומים נוספים, לא יבדקו אותך, כי אין צורך. בסרטן מעי הגס הבדיקות דם יצאו כנראה מחוץ למסגרות, ויהיה לך עוד סימפטומים.

אבל בדרך כלל מעי רגיז פתיר יחסית בקלות עם שינוי אורח חיים, וקצת התבוננות.

מעי רגיז מתלבש יופי עם לחץ נפשי כי שניהם קשורים לחוסר מגנזיום ואולי גם וויטמינים B.
תתסף במגנזיום וויטמין B קומפלקס.
תשתה הרבה יותר מים, תישן יותר בלילה (8 שעות).
תוריד מאכל ספציפי שבוע, ותחזור לאכול אותו שוב אחרי שבוע, ותראה איך הרגשת בלעדיו, ואיך הרגשת איתו. בדרך כלל מוצרי חלב, ומאכלים עשירים בסוכר יכולים לעשות בעיות, תנסה איתם קודם את המבחן הזה.
סיבים תזונתיים והרבה ירקות יכולים לעזור גם כן. כמו כן מולטי וויטמינים ומינרלים.

וכמובן, להוריד לחץ, תעשה קצת מדטציה, אולי אומנות כלשהי, לחימה או ציור או מוזיקה, משהו שמרגיע אותך, ותתמיד בזה.

וכמובן, כשהמעי פועל טוב, יורדים במשקל, כי 7-8 ק"ג יכול להיות הצואה בלבד.

תנסה את זה, אם לא עובד לך, אני מחזיר לך את הכסף שלך 😛

• פותח/ת השרשור
וואו

מעי רגיז זה סוג של איבחון בלי איבחון.
זה לומר לך שאתה סובל ממשהו שלא ברור, ואז הטיפול הוא רק סימפטומתי אבל לא יביא לך פיתרון אמיתי לבעיה, כמו רוב הטיפולים המיותרים שאנשים עושים.

איבחון סרטן מעי הגס נעשה על ידי קולונסקפיה, אם אין לך סימפטומים נוספים, לא יבדקו אותך, כי אין צורך. בסרטן מעי הגס הבדיקות דם יצאו כנראה מחוץ למסגרות, ויהיה לך עוד סימפטומים.

מעי רגיז מתלבש יופי עם לחץ נפשי כי שניהם קשורים לחוסר מגנזיום ואולי גם וויטמינים B.
תוריד מאכל ספציפי שבוע, ותחזור לאכול אותו שוב אחרי שבוע, ותראה איך הרגשת בלעדיו, ואיך הרגשת איתו. בדרך כלל מוצרי חלב, ומאכלים עשירים בסוכר יכולים לעשות בעיות, תנסה איתם קודם את המבחן הזה.

וכמובן, להוריד לחץ, תעשה קצת מדטציה, אולי אומנות כלשהי, לחימה או ציור או מוזיקה, משהו שמרגיע אותך, ותתמיד בזה.

וכמובן, כשהמעי פועל טוב, יורדים במשקל, כי 7-8 ק"ג יכול להיות הצואה בלבד.

תנסה את זה, אם לא עובד לך, אני מחזיר לך את הכסף שלך 😛
מכבד אותך על התגובה ! אז אתה אומר העצירויות להתעלם מהמשקל העודף ? אני עדיין יורד בשומן ?

ותגיד דקה הדם סמוי בצואה באמת שולל סרטן בבטן ? עשיתי לפני שנה וחצי אני אולי יעשה שוב

מכבד אותך על התגובה ! אז אתה אומר העצירויות להתעלם מהמשקל העודף ? אני עדיין יורד בשומן ?
אני אומר להתרכז בפיתרון העצירות כדי שתהיה בריא ותרגיש יותר טוב, אבל קשה לדעת כמה אתה באמת מרזה כל עוד יש לך מעי רגיז.
ותגיד דקה הדם סמוי בצואה באמת שולל סרטן בבטן ? עשיתי לפני שנה וחצי אני אולי יעשה שוב
אל תתרגש מזה.
בתור אחד שהיה לו דימום בצואה שנה פלוס כי סבלתי מקרוהן, הוא לא הבעיה, זה מה שגורם לו שמדאיג.
ידעתי שיש לי קרוהן, אז עשיתי שינויי אורח חיים, והיום אני ברוך ה' מרגיש מעולה ללא תרופות או דימומים.

גם אם תגלה שיש לך דימום, זה לא יעזור הרבה, אז יראו שיש לך אולי ציסטות קטנות או דלקות קטנות, אבל מה אז?
תרופות לכל החיים לדיכוי סימפטום שלא בכלל הבעיה המרכזית שלך, ושתעשה אותך פגיע יותר לווירוסים כמו הקורונה.
עזוב אותך מהדימום, מה שאמור להעסיק אותך לדעתי, זה איך לבנות לעצמך אורך חיים שתגרום לך להרגיש טוב וממילא לא יהיה לך דימום.

תתמקד בעצירות שלך, ואני מצטער לומר את זה, הרופאים כנראה לא יצליחו לעזור לך כי הם ברובם לא מבינים בתזונה ואורח חיים בריא, וגם כנראה 90% מהתזונאים לא מבינים מספיק.

תלמד בעצמך את הגוף שלך, ותעשה כמה שיותר דברים שישרתו את המטרה שלך, "בריאות".

• פותח/ת השרשור
אני אומר להתרכז בפיתרון העצירות כדי שתהיה בריא ותרגיש יותר טוב, אבל קשה לדעת כמה אתה באמת מרזה כל עוד יש לך מעי רגיז.

אל תתרגש מזה.
בתור אחד שהיה לו דימום בצואה שנה פלוס כי סבלתי מקרוהן, הוא לא הבעיה, זה מה שגורם לו שמדאיג.
ידעתי שיש לי קרוהן, אז עשיתי שינויי אורח חיים, והיום אני ברוך ה' מרגיש מעולה ללא תרופות או דימומים.

גם אם תגלה שיש לך דימום, זה לא יעזור הרבה, אז יראו שיש לך אולי ציסטות קטנות או דלקות קטנות, אבל מה אז?
תרופות לכל החיים לדיכוי סימפטום שלא בכלל הבעיה המרכזית שלך, ושתעשה אותך פגיע יותר לווירוסים כמו הקורונה.
עזוב אותך מהדימום, מה שאמור להעסיק אותך לדעתי, זה איך לבנות לעצמך אורך חיים שתגרום לך להרגיש טוב וממילא לא יהיה לך דימום.

תתמקד בעצירות שלך, ואני מצטער לומר את זה, הרופאים כנראה לא יצליחו לעזור לך כי הם ברובם לא מבינים בתזונה ואורח חיים בריא, וגם כנראה 90% מהתזונאים לא מבינים מספיק.

תלמד בעצמך את הגוף שלך, ותעשה כמה שיותר דברים שישרתו את המטרה שלך, "בריאות".
איך אני פותר את העצירות ?? זה מטריף אותי אני שוקל לקבוע תור לגסטרו אבל אני פחדן מרופאים אני לא רוצה בדיקות פולשניות

איך אני פותר את העצירות ?? זה מטריף אותי אני שוקל לקבוע תור לגסטרו אבל אני פחדן מרופאים אני לא רוצה בדיקות פולשניות

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר סרטן בבטן אין לי ? בגלל שעשיתי בדיקת דם רגילה יצאה סבבה עשיתי בדיקת דם סמוי לפני שנתיים

אבל יש לי עצירווות וכאבי בטן כמה חודשים כבר

אז אתה אומר סרטן בבטן אין לי ? בגלל שעשיתי בדיקת דם רגילה יצאה סבבה עשיתי בדיקת דם סמוי לפני שנתיים
סביר להניח שלא. כמו שסביר להניח שאין לי וכמעט לכל היפוכדרי 😛
אבל יש לי עצירווות וכאבי בטן כמה חודשים כבר
ובזה כדאי לטפל.
שאחזור על זה שוב?

זה לא שולל אותם כי הם לא תמיד ידממו

איבחון סרטן מעי הגס נעשה על ידי קולונסקפיה, אם אין לך סימפטומים נוספים, לא יבדקו אותך, כי אין צורך
מסכים לחלוטין

בסרטן מעי הגס הבדיקות דם יצאו כנראה מחוץ למסגרות, ויהיה לך עוד סימפטומים.
זה דווקא לא בהכרח, אלא אם אתה בשלב סופני של המחלה, לפני זה בדיקות הדם יכולות להיות תקינות לחלוטין או מעט מחוץ למסגרת, לא משהו שנראה ספציפי מדי

מסכים לחלוטין

מה הקשר בין ויטמינים מסוג B ומגנזיום ללחץ?

האמת שהגישה איך לעשות זאת היא מעט שונה, וקצת יותר קיצונית.
אמורים להוריד את כל המאכלים שמוכרים שיכולים לגרום למעי רגיז (חפש FODMAPS) ל-3 שבועות, ואז בהדרגה להחזיר אותם.
לפעמים לוקח זמן עד שהמעי נרגע, ולכן שבוע אחד למאכל אחד זה לא מספיק, במיוחד בגלל שמאכלים מסויימים גורמים למעי רגיז מסיבה זהה, אז אם הורדת אחד ולא את השני, אתה לא תדע מה גרם לבעיה

תגיד דקה הדם סמוי בצואה באמת שולל סרטן בבטן ?
לא, אבל בהיעדר סיבות אחרות להאמין שיש סרטן מעי, או סימנים ספציפיים אחרים, רופא יכול יחסית בביטחון לשלול את זה

אז אתה אומר סרטן בבטן אין לי ?
אף אחד פה לא רופא ולא יכול להבטיח לך, במיוחד דרך האינטרנט, שאין לך סרטן, אבל זה לא נראה לפחות ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית