הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי עצירויות לעיתים קרובות מאוד

• פותח/ת השרשור
זה לא שולל אותם כי הם לא תמיד ידממו

מסכים לחלוטין

זה דווקא לא בהכרח, אלא אם אתה בשלב סופני של המחלה, לפני זה בדיקות הדם יכולות להיות תקינות לחלוטין או מעט מחוץ למסגרת, לא משהו שנראה ספציפי מדי

מסכים לחלוטין

מה הקשר בין ויטמינים מסוג B ומגנזיום ללחץ?

האמת שהגישה איך לעשות זאת היא מעט שונה, וקצת יותר קיצונית.
אמורים להוריד את כל המאכלים שמוכרים שיכולים לגרום למעי רגיז (חפש FODMAPS) ל-3 שבועות, ואז בהדרגה להחזיר אותם.
לפעמים לוקח זמן עד שהמעי נרגע, ולכן שבוע אחד למאכל אחד זה לא מספיק, במיוחד בגלל שמאכלים מסויימים גורמים למעי רגיז מסיבה זהה, אז אם הורדת אחד ולא את השני, אתה לא תדע מה גרם לבעיה

לא, אבל בהיעדר סיבות אחרות להאמין שיש סרטן מעי, או סימנים ספציפיים אחרים, רופא יכול יחסית בביטחון לשלול את זה

אף אחד פה לא רופא ולא יכול להבטיח לך, במיוחד דרך האינטרנט, שאין לך סרטן, אבל זה לא נראה לפחות ככה

תודה על המידע על הפודמאפס אני בדיוק קורא על זה

ובלי קשר למה רשום באינטרנט ולמה הרופא אמר לי שהבדיקת דם סמוי כן שוללת סרטן

גם לי יש מעי רגיז מזה 15+ שנה, שפועל בכיוון ההפוך, יציאות מרובות. במקרה שלי, זה לחלוטין תלוי בלחץ נפשי ובתזונה שלי.

אם אוכל טוב ואהיה לחוץ = יציאות מרובות. אם אוכל לא טוב ואהיה רגוע = יציאות מרובות.

שווה ללכת לגסטרואנרטולוג, בארץ זה חינם, מה יש להפסיד. שווה בהחלט ללמוד ולהבין את הפודמאפ. מה אתה אוכל בדר״כ?

לגבי קנאביס - בתור אחד שמאוד נהנה מזה, אני לא ממליץ בתור פתרון ראשון. אצלי בזמנים לחוצים זה לעיתים החריף את הבעיה וקמתי למחרת מרגיש הרבה פחות טוב.

• פותח/ת השרשור
גם לי יש מעי רגיז מזה 15+ שנה, שפועל בכיוון ההפוך, יציאות מרובות. במקרה שלי, זה לחלוטין תלוי בלחץ נפשי ובתזונה שלי.

אם אוכל טוב ואהיה לחוץ = יציאות מרובות. אם אוכל לא טוב ואהיה רגוע = יציאות מרובות.

שווה ללכת לגסטרואנרטולוג, בארץ זה חינם, מה יש להפסיד. שווה בהחלט ללמוד ולהבין את הפודמאפ. מה אתה אוכל בדר״כ?

לגבי קנאביס - בתור אחד שמאוד נהנה מזה, אני לא ממליץ בתור פתרון ראשון. אצלי בזמנים לחוצים זה לעיתים החריף את הבעיה וקמתי למחרת מרגיש הרבה פחות טוב.
תודה על התגובה , מה גסטרו יעזור לי ?

דם בצואה לא שולל סרטן.
אם התשובה חיובית זה יכול להכווין אותך לכיוון סרטן, אבל תשובה שלילית לא שוללת אותו.
בכל מקרה חובה להתייחס לגיל הפציינט והקליניקה, אם מדובר על אדם צעיר, עם סימנים קלים, וללא דם, אז כן, אפשר לומר שכנראה אין סרטן, אבל אם היה מדובר בבן 70 עם סימנים קשים יותר, ואין צואה בדם, זה יהיה מאוד לא אחראי לומר שאין סרטן.
בכל מקרה יש הרבה יותר מחלות מעיים שהן לא סרטן, שחלקן מתאפיינות בדם בצואה וחלקן לא.

מה גסטרו יעזור לי ?
יאבחן את הבעיה ויטפל במידת הצורך

תודה על המידע על הפודמאפס אני בדיוק קורא על זה

אם הייתי רופא ומולי היה היפוכונדרי צעיר, גם אני הייתי אומר שנחיריים באף שוללים סרטן.
שלילת דימום לא באמת שולל כלום, זה רק יכול לפעמים להעיד על חומרה או סוג של המצב, אבל אין לך סיבה לחשוב שיש לך סרטן סתם ככה.
תודה על התגובה , מה גסטרו יעזור לי ?
יש לך בעיה בעיכול, וזה המקצוע שלו.

• פותח/ת השרשור
אם הייתי רופא ומולי היה היפוכונדרי צעיר, גם אני הייתי אומר שנחיריים באף שוללים סרטן.
שלילת דימום לא באמת שולל כלום, זה רק יכול לפעמים להעיד על חומרה או סוג של המצב, אבל אין לך סיבה לחשוב שיש לך סרטן סתם ככה.

יש לך בעיה בעיכול, וזה המקצוע שלו.
יש לך מקור שזה לא שולל ? על סמך מה אתה אןמר את זה

יש לך מקור שזה לא שולל ? על סמך מה אתה אןמר את זה
אני בשנה שישית של רפואה ואני אומר לך בוודאות שלבד זה לא שולל.
אם אתה רוצה עוד מידע:
Fecal occult blood test - Mayo Clinic

The test isn't always accurate. Your fecal occult blood test could show a negative test result when cancer is present (false-negative result) if your cancer or polyps don't bleed.

Your test could show a positive result when you have no cancer (false-positive result) if you have bleeding from other sources, such as a stomach ulcer, hemorrhoid, or even blood swallowed from your mouth or your nose.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה עוד מידע:

The test isn't always accurate. Your fecal occult blood test could show a negative test result when cancer is present (false-negative result) if your cancer or polyps don't bleed.

Your test could show a positive result when you have no cancer (false-positive result) if you have bleeding from other sources, such as a stomach ulcer, hemorrhoid, or even blood swallowed from your mouth or your nose.
אם אתה רוצה עוד מידע:

מה עם זה ?

קבצים מצורפים

• D9525EDF-BA49-4760-931E-99700AE6494E.png
    D9525EDF-BA49-4760-931E-99700AE6494E.png
    KB 72.9 · צפיות: 34
  • 7F265A15-0518-449E-8C02-AA467CF23084.png
    7F265A15-0518-449E-8C02-AA467CF23084.png
    KB 72.9 · צפיות: 33
  • פותח/ת השרשור
שזו כתבה בוואינט, צריך לראות את המחקר עצמו.
בכל מקרה תראה מה רשום, רק כבדיקת שגרה זה נחשב אמין (אם הכתבה נכונה), לא במצב של תסמינים או קבוצות סיכון
שזו כתבה בוואינט, צריך לראות את המחקר עצמו.
בכל מקרה תראה מה רשום, רק כבדיקת שגרה זה נחשב אמין (אם הכתבה נכונה), לא במצב של תסמינים או קבוצות סיכון

תשמע היה לי לפני שנתיים כאבי בטן 2-3 חודשים ועשיתי תבדיקה היא יצאה שלילית הלכתי לרופא משפחה מומחה שהוא פרופסור כבר 30 שנה בתחום והוא אמר לי שמע אתה בן 21 יצאה לך בדיקת דם סמוי שלילית אין לך שום דבר אין סיבה שתלך לגסטרו

בחודש האחרון הכאבים חזרו (הם ממש סבילים לא מעירים אותי בלילה או משהו אני חיי את החיים כרגיל)

אז בשביל מה הבדיקה הזאת קיימת ? הרופא טועה שהוא אמר לי שלא לדאוג מסרטן כי יצאה לי תןצאה שלילית ? אני מבולבל

תשמע היה לי לפני שנתיים כאבי בטן 2-3 חודשים ועשיתי תבדיקה היא יצאה שלילית הלכתי לרופא משפחה מומחה שהוא פרופסור כבר 30 שנה בתחום והוא אמר לי שמע אתה בן 21 יצאה לך בדיקת דם סמוי שלילית אין לך שום דבר אין סיבה שתלך לגסטרו

בחודש האחרון הכאבים חזרו (הם ממש סבילים לא מעירים אותי בלילה או משהו אני חיי את החיים כרגיל)

אז בשביל מה הבדיקה הזאת קיימת ? הרופא טועה שהוא אמר לי שלא לדאוג מסרטן כי יצאה לי תןצאה שלילית ? אני מבולבל
כמו שאמרתי, בהתחשב בנסיבות של אותו מקרה סביר להניח שאין סרטן. הבידקה לבדה לא שוללת, אבל בהתחשב בנסיבות של אותו זמן לא הייתה סיבה לדאגה.

אבל עכשיו הכאבים חזרו, כלומר זה אירוע חוזר ולא חד פעמי, אז חוץ מבדיקה נוספת של דם סמוי, כי מה שעשית אז עשית אז, ומה שהיום זה היום, וכן מומלץ ללכת לגסטרו שיבדוק למה זה אירוע חוזר.
אני לא אומר שזה סרטן, רוב הסיכויים שלא, אבל זה גם יכול להיות שלל מחלות אחרות שיכולות להיות חיוביות או שליליות לדם סמוי

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, בהתחשב בנסיבות של אותו מקרה סביר להניח שאין סרטן. הבידקה לבדה לא שוללת, אבל בהתחשב בנסיבות של אותו זמן לא הייתה סיבה לדאגה.

אבל עכשיו הכאבים חזרו, כלומר זה אירוע חוזר ולא חד פעמי, אז חוץ מבדיקה נוספת של דם סמוי, כי מה שעשית אז עשית אז, ומה שהיום זה היום, וכן מומלץ ללכת לגסטרו שיבדוק למה זה אירוע חוזר.
אני לא אומר שזה סרטן, רוב הסיכויים שלא, אבל זה גם יכול להיות שלל מחלות אחרות שיכולות להיות חיוביות או שליליות לדם סמוי
גם יש סיכוי שזה מעי רגיז לפי התסמינים לא ?

• פותח/ת השרשור
בהחלט אפשרי, אבל מעי רגיז זו אבחנה של שלילה, כלומר מגיעים לזה אחרי שהבנת שזה לא משהו אחר
תודה אחי קראתי עכשיו כתבה על הדם סמוי וצדקת יש מקרים אבל נדירים רשום שגידול לא מדמם אבל יש לבדיקה 80 אחןז יעילות

שמע אני גם בן 21 , לא ירדתי במשקל אפילו העלתי חח אני לא מרגיש חולשה ועשיתי בדיקות דם לפני שבוע ויצאו טובות

מצד שני אמרת תןפעה חוזרת אבל תחשוב לך שעברת שנתיים בלי כאב בטן אחד אם זה היה סרטן לפני שנתיים ועבר שנתיים בלי כאבי בטן זה לא לבד שולל את זה שיש לי סרטן ? ומצד שלישי יש את הדם סמוי שלילי שזה מקטין את זה בעוד 80 אחוז

תאמת אני מפחד ללכת לגסטרו אני ממש מפחד מבדיקות כאלה וזה לא בעיה שפוגעת לי באורך חיים אני יכול לחיות איתה בכיף פשוט הקטע של סרטן נורא מלחץ אותי במעי הגס

תודה אחי קראתי עכשיו כתבה על הדם סמוי וצדקת יש מקרים אבל נדירים רשום שגידול לא מדמם אבל יש לבדיקה 80 אחןז יעילות

שמע אני גם בן 21 , לא ירדתי במשקל אפילו העלתי חח אני לא מרגיש חולשה ועשיתי בדיקות דם לפני שבוע ויצאו טובות

מצד שני אמרת תןפעה חוזרת אבל תחשוב לך שעברת שנתיים בלי כאב בטן אחד אם זה היה סרטן לפני שנתיים ועבר שנתיים בלי כאבי בטן זה לא לבד שולל את זה שיש לי סרטן ? ומצד שלישי יש את הדם סמוי שלילי שזה מקטין את זה בעוד 80 אחוז

תאמת אני מפחד ללכת לגסטרו אני ממש מפחד מבדיקות כאלה וזה לא בעיה שפוגעת לי באורך חיים אני יכול לחיות איתה בכיף פשוט הקטע של סרטן נורא מלחץ אותי במעי הגס
כמו שאמרתי, סרטן כנראה זה לא, אבל זה יכול להיות מחלות אחרות, לדוגמא קרוהן שלא בהכרח מדמם, שמתגלה בערך בגיל שלך.
אני גם לא בהכרח טוען שזה זה, אבל שווה בדיקה

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי, סרטן כנראה זה לא, אבל זה יכול להיות מחלות אחרות, לדוגמא קרוהן שלא בהכרח מדמם, שמתגלה בערך בגיל שלך.
קרוהן אני חושב שזה לא אין לי תתסמינים יש לי שינוי בהרגלי יציאות וכאבי בטן (פעמיים שלוש בשבוע כזה)

יש לי כאילו עצירות/צואה לא שלמה אבל אני חושב שאני אקבע תור לגסטרו לעוד חודש אם זה לא יעבור כי מהנסיון שלי לפני שנתיים זה עבר ולא היה לי שנתיים כאב בטן אחד

מצד שני אני אדם עם סטרס תמידי ולחץ נפשי כנראה זה הביא לי את הבעיות בעיקול ואת הכאבי בטן זה מה שהרופא מהמר

קרוהן אני חושב שזה לא אין לי תתסמינים יש לי שינוי בהרגלי יציאות וכאבי בטן (פעמיים שלוש בשבוע כזה)

יש לי כאילו עצירות/צואה לא שלמה אבל אני חושב שאני אקבע תור לגסטרו לעוד חודש אם זה לא יעבור כי מהנסיון שלי לפני שנתיים זה עבר ולא היה לי שנתיים כאב בטן אחד

מצד שני אני אדם עם סטרס תמידי ולחץ נפשי כנראה זה הביא לי את הבעיות בעיקול ואת הכאבי בטן זה מה שהרופא מהמר
תראה זה לא יהיה חכם שאני אעשה לך את הדיאגנוזה דרך האינטרנט, לך לרופא שזה התפקיד שלו

למה סרטן? ולמה קרוהן?
יש לך בעיות עיכול כמו ל 70% מהאוכלוסיה.
אתה אוכל סרטים על משהו שלא אמור להפחיד אותך ברמה שאתה מפחד.

תקשיב לעיצה מבן אדם שעבר דבר או שתיים בתחום בעיות העיכול, תלך לפסיכולוג, תחפש דרכים להרגיע את עצמך, אני סבור (וזה מדעי) שכמעט כל הסימפטומים שלך נובעים מהחרדות והלחץ שלך.

קח חופשה אם אתה יכול, תיכנס לתחום חדש שמרגיע אותך ומרגיש טוב.

בתור אחד שהיה לו קרוהן, לא מתמודדים עם זה בלחץ וחרדה, אלא באופטימיות וביטחון והרבה סבלנות.
אני היום לא סובל מבעיות עיכול ברוך ה', ותאמין לי שהרבה מזה היה שינוי בתפריט ואורח חיים אבל בסופו של דבר השינוי רק נבע מאומץ והתמודדות עם הפחד.

• פותח/ת השרשור
למה סרטן? ולמה קרוהן?
יש לך בעיות עיכול כמו ל 70% מהאוכלוסיה.
אתה אוכל סרטים על משהו שלא אמור להפחיד אותך ברמה שאתה מפחד.

תקשיב לעיצה מבן אדם שעבר דבר או שתיים בתחום בעיות העיכול, תלך לפסיכולוג, תחפש דרכים להרגיע את עצמך, אני סבור (וזה מדעי) שכמעט כל הסימפטומים שלך נובעים מהחרדות והלחץ שלך.

קח חופשה אם אתה יכול, תיכנס לתחום חדש שמרגיע אותך ומרגיש טוב.

בתור אחד שהיה לו קרוהן, לא מתמודדים עם זה בלחץ וחרדה, אלא באופטימיות וביטחון והרבה סבלנות.
אני היום לא סובל מבעיות עיכול ברוך ה', ותאמין לי שהרבה מזה היה שינוי בתפריט ואורח חיים אבל בסופו של דבר השינוי רק נבע מאומץ והתמודדות עם הפחד.

צודק מאה אחוז בתקופה שהתאגרפתי (8 שנים) לא היה לי שום בעיות ולחצים הספורט שיחרר אותי מזה וכמובן שעשיתי מדיטציות כל בוקר

אבל פשוט בגלל שהדם סמוי לא שולל אז פחדתי

צודק מאה אחוז בתקופה שהתאגרפתי (8 שנים) לא היה לי שום בעיות ולחצים הספורט שיחרר אותי מזה וכמובן שעשיתי מדיטציות כל בוקר

אבל פשוט בגלל שהדם סמוי לא שולל אז פחדתי
לכל אחד יכול להיות סרטן, לוקח שנים עד שסימפטומים מתפתחים, אבל אי אפשר לחיות בפחד שכל סימפטום זה מחלה סופנית.

אתה יודע כבר מה יעזור לך, פשוט תמצא איך לעשות את זה ותבקש עזרה מאנשים ששמחים לעזור לך, לא חסר כאלה, גם אם חלק זה בתשלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית