עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תמיד יותר קל לשפר חוסר איזון מאשר להעלות את הכל. ברור שעדיף להתאמן בינתיים
כמובן שיהיה פיגור. כמה פיגור? שאלה טובה. אבל תמיד אפשר לעשות תקופה שנותנת דגש גדול יותר על מה שבפיגור כדי להדביק את הפערבסדר אבל השאלה נניח שריר לא עובד חודשיים ושריר אחר כן עובד
לאחר מכן נגיד שנה מתאמן על כל השרירים
השריר שלא עבד מתאזן ומגיע לרמה כמו השריר שכן עבד ולא הפסיק או שנשאר קצת בפיגור ממנו כי עבד פחות ?
כמובן שיהיה פיגור. כמה פיגור? שאלה טובה. אבל תמיד אפשר לעשות תקופה שנותנת דגש גדול יותר על מה שבפיגור כדי להדביק את הפער
דגש לא אומר לא להתאמן על דברים אחרים, אבל להשקיע יותר מההתאוששות כדי לשפר את הדבר שרוצים. זה יכול להתבצע ע"י הורדת נפח ו/או עצימות של דברים אחרים והגדלתם למה ששמים עליו דגש, התחלת כל אימון ממה שרוצים להדגיש (למשל, גם באימון שיש בו רגליים לא להתחיל מהסקוואט אלא מהבנץ) וכו'. אבל בשום שלב אין סיבה לעבוד רק על מה שאתה רוצה להדגיש ולהזניח את שאר הגוףמה זה אומר דגש?
למשל אם בשגרה שלי אני מתאמן פעמיים בשבוע על כל שריר בגוף
כל אימון 9 סטים על שריר
נניח תקופה של חודשיים שלוש בא מתאמן רק על שריר מסויים נניח חזה פעם בשבוע
לאחר מען חוזר לשגרה
הכוונה בדגש להוריד משקלים בחזה עד שהגב מדביק את הפער?
או לעבוד בכל שריר מקסימום וזה מתאזן לבד?
דגש לא אומר לא להתאמן על דברים אחרים, אבל להשקיע יותר מההתאוששות כדי לשפר את הדבר שרוצים. זה יכול להתבצע ע"י הורדת נפח ו/או עצימות של דברים אחרים והגדלתם למה ששמים עליו דגש, התחלת כל אימון ממה שרוצים להדגיש (למשל, גם באימון שיש בו רגליים לא להתחיל מהסקוואט אלא מהבנץ) וכו'. אבל בשום שלב אין סיבה לעבוד רק על מה שאתה רוצה להדגיש ולהזניח את שאר הגוף
אם תרגיש שממש יש פער שאתה רוצה לסגור אתה תוכל תמיד להוסיף נפח לתעדף את החזה על פני איברים אחרים.
אוקיי אבל אתה אומר להמשיך לעבוד עכשיו עבדתי על גב כמה חודשים ועל חזה לא נניח
הגב התקדם עדיין בכח ובמסה
החזה חזר אחורה
אחרי זה חוזר להתאמן על הכל פעם חזה פעם גב
שניהם ממשיכים להתקדם
אז אם אני לא יוריד מהגב משקלים לפי הגיון יהיה פערים
או שהגוף מאזן את עצמו לבד אחרי זה ?
אם יש לך פציעה בחזה ואתה לא מתאמן חזה בכלל - אתה עושה טעות חמורה. אני נפצעתי כמה פעמים ברמה נמוכה (קרע קטנטן כנראה) ומכיר אנשים עם קרע משמעותי ואפילו מתאמנים (או יותר נכון מפעילים) חזה כמעט מיום לאחר הפציעה. צריך לדעת איך לעבוד ובדר״כ זה אומר לפמפם המון חזרות המון סטים עם משקלי נוצה (נגיד להתחיל ממוט ריק או אפילו פחות מזה). אם אתה מתכנן לא להתאמן חזה במשך כמה חודשים - ככל הנראה אתה רק מנציח את הפציעה שלך במקום לשקם אותה, כי אם תבוא ותעמיס משקל, אפילו יכול להיות 50% אחרי כמה חודשים - סיכוי סביר מאוד שאתה ״תדליק״ את האיזור בקטע שלילי, כי נמנעת מתנועה מסויימת במשך חודשים.יש לי שאלה
יש לי פציעה בחזה
אם אני ממשיך להתאמן הכל חוץ מהחזה לכמה חודשים עד שהפציעה מחלימה
שלוזר להתאמן החזה יחזור לאותו קו כמו שאר השרירים כמו שעכשיו? או שבזמן הזה
הגב והרגליים ימשיכו להתקדם והחזה מאחור וזה יוצר חוסר פרופרציות?
אם יש לך פציעה בחזה ואתה לא מתאמן חזה בכלל - אתה עושה טעות חמורה. אני נפצעתי כמה פעמים ברמה נמוכה (קרע קטנטן כנראה) ומכיר אנשים עם קרע משמעותי ואפילו מתאמנים (או יותר נכון מפעילים) חזה כמעט מיום לאחר הפציעה. צריך לדעת איך לעבוד ובדר״כ זה אומר לפמפם המון חזרות המון סטים עם משקלי נוצה (נגיד להתחיל ממוט ריק או אפילו פחות מזה). אם אתה מתכנן לא להתאמן חזה במשך כמה חודשים - ככל הנראה אתה רק מנציח את הפציעה שלך במקום לשקם אותה, כי אם תבוא ותעמיס משקל, אפילו יכול להיות 50% אחרי כמה חודשים - סיכוי סביר מאוד שאתה ״תדליק״ את האיזור בקטע שלילי, כי נמנעת מתנועה מסויימת במשך חודשים.