הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירים למטרת כוח

• פותח/ת השרשור OYP
  • פורסם בתאריך

OYP

משתמש משקיע
2,907
2,046
נק' מוניטין:
2,717
2,907
2,046
אני יודע ששרירים גדולים יותר זה פוטנציאל לכוח גדול יותר. אני לא שואל אם שרירים גדולים יותר תורמים לכוח, אלא איך/למה הם תורמים לכוח. אני מנסה להבין למה שזה יקרה מהבלינה הפיזית, הרי הסיב מתכווץ אותו דבר, מה זה משנה כמה הוא גדול?

תודה

אני לא בטוח בתשובה שלי אז אני לא אענה אבל זה יכול להיות מעט מטעה אז למי שקורא את השאלה:
הוא שואל מה קורה מבחינת מיקרו, מה המכניזם ואיך שריר גדול יותר תורם לכוח חזק יותר מבחינת מיקרו

אני רק אוסיף שכוח לא תלוי בלבד במסת שריר, יש עוד הרבה משתנים שמשחקים תפקיד והראשיים שביניהם(אני לא אתחיל למנות לך דברים מינורים) זה גיוס עצבי, יעילות טכנית ואני מאמין שגם פסיכולוגיה משחקת תפקיד

• פותח/ת השרשור
קראתי חלק גדול מזה ונראה שכל מה שמדובר שם זה על אם מסת שריר תורמת לכוח ולא על איך היא תורמת לכוח. כמו שלירון אמר, מה שאני מחפש זה לא הוכחות ומחקרים לזה שזה עובד, אלא את ההסבר הפיזי ללמה זה עובד.
יכול להיות שפספסתי את זה, אבל היה נראה שמדובר שם רק על מחקרים שמוכיחים את הקשר בינהם ולא את ההסבר הפיזי על איך זה תכלס עובד. אני טועה? יש לי מה להמשיך לחפש? אני יודע שזה קצת חוצפה לשאול את זה בלי פשוט לקרוא את זה בעצמי (מקווה שתסלח לי:sweatingbullets:😇), אבל יש בהמשך המאמר את התשובה לזה?

קראתי חלק גדול מזה ונראה שכל מה שמדובר שם זה על אם מסת שריר תורמת לכוח ולא על איך היא תורמת לכוח. כמו שלירון אמר, מה שאני מחפש זה לא הוכחות ומחקרים לזה שזה עובד, אלא את ההסבר הפיזי ללמה זה עובד.
יכול להיות שפספסתי את זה, אבל היה נראה שמדובר שם רק על מחקרים שמוכיחים את הקשר בינהם ולא את ההסבר הפיזי על איך זה תכלס עובד. אני טועה? יש לי מה להמשיך לחפש? אני יודע שזה קצת חוצפה לשאול את זה בלי פשוט לקרוא את זה בעצמי (מקווה שתסלח לי:sweatingbullets:😇), אבל יש בהמשך המאמר את התשובה לזה?
תזוזה הוא אחד המיסטיקות של היקום.
תזוזה זו בעצם חיים.
מה גורם לנו להתחיל לחיות ולהפסיק לחיות? היא חידה לא פתירה עדיין למיטב ידיעתי.

אני לא בטוח מה בשריר מזיז חפצים כבדים, אבל אנחנו יודעים שככה זה.

אולי זה כמו יותר מנועים, יותר סיבים הם בעצם יותר חבלים עם יחידות מוטוריות רבות יותר, וכמות גליקוגן גבוה יותר בחלקי הגוף שמופעלים בזמן כיווץ.

יותר סיבי שריר עם יותר יחידות מוטוריות, ויותר גליקוגן זה כמו רכב עם יותר מנועים, חזקים יותר, ויותר דלק.

בסופו של דבר חוקי הטבע הם כמו שהם בלי לתת לנו הסבר מדוע, רק איך. איך שריר פועל? אפשר לענות.
מדוע? אולי רק אם נערב דת נצליח 😉

• פותח/ת השרשור
יותר סיבים הם בעצם יותר חבלים עם יחידות מוטוריות רבות יותר
עד כמה שאני יודע המדע היום חושב שאין אפשרות להוסיף סיבים בצורה טבעית, אלא רק להגדיל את הקיימים. יכול להיות שאני טועה, אשמח לדעת אם כן.
וכמות גליקוגן גבוה יותר בחלקי הגוף שמופעלים בזמן כיווץ
תוכל להרחיב על זה?

אני חושב התשובה שאתה מחפש היא כזאת-

שריר מורכב מרקמות שמורכבות מסיבים. לסיבים יש יכולת להתכווץ ולהתקצר. ככל שהסיב גדול יותר יש לו יותר כוח כיווץ. אם לאחר שהגדלת את הסיבים (העלאת מסת שריר) תאמן את הסיבים האלה בצורה ספציפית להרים משקלים כבדים, אני מעריך שתוכל להרים יותר משקל עם סיבים שמצליחים ליצור כיווץ חזק יותר מאשר סיבים חלשים יותר, במידה ושאר התנאים שווים (מנופים, מיומנות, טכניקה וכו).

זאת דעתי.

• פותח/ת השרשור
אני חושב התשובה שאתה מחפש היא כזאת-

שריר מורכב מרקמות שמורכבות מסיבים. לסיבים יש יכולת להתכווץ ולהתקצר. ככל שהסיב גדול יותר יש לו יותר כוח כיווץ. אם לאחר שהגדלת את הסיבים (העלאת מסת שריר) תאמן את הסיבים האלה בצורה ספציפית להרים משקלים כבדים, אני מעריך שתוכל להרים יותר משקל עם סיבים שמצליחים ליצור כיווץ חזק יותר מאשר סיבים חלשים יותר, במידה ושאר התנאים שווים (מנופים, מיומנות, טכניקה וכו).

זאת דעתי.
השאלה שלי היא:
ככל שהסיב גדול יותר יש לו יותר כוח כיווץ
למה זה עובד?

תוכל להרחיב על זה?
אולי אני טועה בענק, אבל ככל שיש לך יותר בשר על הגוף, ובעצם משקל גוף שהוא שריר, יש לך יותר מקום לאחסן גליקוגן בשריר.
גיוס יותר יחידות מוטוריות.

• פותח/ת השרשור
אולי אני טועה בענק, אבל ככל שיש לך יותר בשר על הגוף, ובעצם משקל גוף שהוא שריר, יש לך יותר מקום לאחסן גליקוגן בשריר.
גיוס יותר יחידות מוטוריות.
אתה יכול לפרט יותר על הגליקוגן? מה הוא ואיך הוא תורם ליצירת כוח?

אתה יכול לפרט יותר על הגליקוגן? מה הוא ואיך הוא תורם ליצירת כוח?
אני לא מבין בזה מספיק בעצמי.

אבל אני מבין שגליקוגן זה אנרגיה מאוחסנת בשרירים כמו בלבלב והכבד, והוא בעצם אנרגיה זמינה לעבודת שרירים.

התפקיד שלו, זה בצום לדוגמה שאין לך אנרגיה זמינה, לשחרר את האנרגיה הזאת שיהיה לך.

בסט לחזרות, הגוף משחרר את האנרגיה הזאת לעבודה של השרירים.

מאגרי גליקוגן טובים מאוד חשובים לאימונים, זה אחד החשיבויות של פחמימה בתזונה לדעתי.

מה גורם לנו להתחיל לחיות
אני מוכן להסביר לך

מגיע יום ואמא ואבא מתאהבים אז הם מתחבקים ואוהבים אחד את השני עד שמגיעה חסידה שמביאה אותך לעולם 😃

אני יודע ששרירים גדולים יותר זה פוטנציאל לכוח גדול יותר. אני לא שואל אם שרירים גדולים יותר תורמים לכוח, אלא איך/למה הם תורמים לכוח. אני מנסה להבין למה שזה יקרה מהבלינה הפיזית, הרי הסיב מתכווץ אותו דבר, מה זה משנה כמה הוא גדול?
אם אתה מוסיף סיבים (לא יודע אם זה המנגנון הפיזיולוגי) אז יש לך יותר פועלים שיכולים לייצר יותר כוח
אם אתה רק מעבה את הסיבים, אז תדמיין גומיה דקה לעומת גומיה עבה
זה בסופו של דבר יותר חומר בעל מנגנון התכווצות.

התכונה של קפיצים או גומיות היא שהם שואפים לחזור למצב המקוצר שלהם.
כלומר המבנה העצמי שלהם מייצר כוח על כלל הרכיבים מהם הם מורכבים.

קח את זה למצבי הקיצון - אם אין לך חומר (שריר) אז אין לך פוטנציאל לייצר כוח
אם יש לך יותר שריר (יותר גומיות נפרדות, או אחת ששקולה לכמה גומיות יחד כיוון שהיא עבה יותר), אז יש לך יותר פוטנציאל לייצר כוח.

מה שנכתב כאן לגבי גליקוגן לא רלוונטי לשאלה.
זה כמו להגיד שאם אני מביא יותר פועלים אז יש לי עוד קיבות להכניס בהן אוכל. זה טריוויאלי שיותר שריר ידרוש יותר אנרגיה כדי לפעול, כי הוא מייצר יותר עבודה.

• פותח/ת השרשור
אז תדמיין גומיה דקה לעומת גומיה עבה
זה מה שחשבתי בהתחלה. אבל תכלס, במצב ששתי הגומיות (העבה והדקה) מתוחות ולא נקרעות מהעומס, באמת העבה תמשוך יותר משקל? כי בהיגיון שלי נראה שכל עוד הגומיה מתוחה עד הסוף ולא נקרעת אין יתרון לעובי שלה, חוץ מהסיכון של קריעה שעל זה אני לא מדבר. יכול להיות שאני טועה, אשמח לדעת.
קח את זה למצבי הקיצון - אם אין לך חומר (שריר) אז אין לך פוטנציאל לייצר כוח
אז זהו, שזה לא מקרה קיצון, כי זה לא אותו מקרה. מקרה קיצון יהיה גומיה מאוד דקה, לא חוסר מוחלט בגומיה.
מה שנכתב כאן לגבי גליקוגן לא רלוונטי לשאלה.
זה כמו להגיד שאם אני מביא יותר פועלים אז יש לי עוד קיבות להכניס בהן אוכל. זה טריוויאלי שיותר שריר ידרוש יותר אנרגיה כדי לפעול, כי הוא מייצר יותר עבודה
אם ככל שהסיב יותר עבה יש בו יותר גליקוגן אז זה כן נראה לי רלוונטי לשאלה. רק שאין לי מושג אם יותר גליקוגן באמת מפיק יותר כוח (פשוט לא מבין בזה) ואם סיב עבה יותר מחזיק ביותר גליקוגן (שוב, פשוט לא מבין בזה). ואז אם היפרטרופיה לא יוצרת יותר גליקוגן או שיותר גליקוגן לא מפיק יותר כוח אז באמת זה לא רלוונטי, אבל אם היא כן יוצרת גליקוגן ו/או עוד גליקוגן כן מפיק עוד כוח אשמח שתרחיבו.

זהו, שזה לא מקרה קיצון, כי זה לא אותו מקרה. מקרה קיצון יהיה גומיה מאוד דקה, לא חוסר מוחלט בגומיה.
זאת אנלוגיה מתמטית, בשביל לעזור לאינטואיציה.
גומיה דקה בצורה ששואפת לאפס
זה מה שחשבתי בהתחלה. אבל תכלס, במצב ששתי הגומיות (העבה והדקה) מתוחות ולא נקרעות מהעומס, באמת העבה תמשוך יותר משקל? כי בהיגיון שלי נראה שכל עוד הגומיה מתוחה עד הסוף ולא נקרעת אין יתרון לעובי שלה, חוץ מהסיכון של קריעה שעל זה אני לא מדבר. יכול להיות שאני טועה, אשמח לדעת.

אז זהו, שזה לא מקרה קיצון, כי זה לא אותו מקרה. מקרה קיצון יהיה גומיה מאוד דקה, לא חוסר מוחלט בגומיה.

אם ככל שהסיב יותר עבה יש בו יותר גליקוגן אז זה כן נראה לי רלוונטי לשאלה. רק שאין לי מושג אם יותר גליקוגן באמת מפיק יותר כוח (פשוט לא מבין בזה) ואם סיב עבה יותר מחזיק ביותר גליקוגן (שוב, פשוט לא מבין בזה). ואז אם היפרטרופיה לא יוצרת יותר גליקוגן או שיותר גליקוגן לא מפיק יותר כוח אז באמת זה לא רלוונטי, אבל אם היא כן יוצרת גליקוגן ו/או עוד גליקוגן כן מפיק עוד כוח אשמח שתרחיבו.
תחשוב על סיב כעל רכב שמגיע עם טנק דלק.
אם אתה מוסיף טנקים של דלק בלי מנוע זה לא יעזור לך להזיז את הרכב
העבה תמשוך יותר
כשיש לך יותר גופים בעלי כוח שמפעילים כוח, אז סכום הכוחות גדול יותר
אם אתה מחבר שני קפיצים במקביל, או מחבר קפיץ אחד ששקול להם בכוח, אתה תקבל את אותו ווקטור של כוח

ויש קשר כמובן בין גודל לבין כוח.
אפילו בכוח המשיכה אתה יודע שגוף גדול, מייצר יותר כוח משיכה

אם סיב או קפיץ מייצרים 3 יחידות כוח אז שניים מייצרים 6

אתה לא רואה ששני אנשים מרימים יחד יותר משקל מאשר כל אחד לחוד?
אז אדם שיש לו יכולת כמו שניהם, כלומר את סכום החוזקות של הגידים והשרירים של שניהם, הוא לצורך העניין אדם עם רקמת שריר כפולה משל כל אחד מהם.
זה עד כדי כך פשוט

• פותח/ת השרשור
זאת אנלוגיה מתמטית, בשביל לעזור לאינטואיציה.
גומיה דקה בצורה ששואפת לאפס
האמת שכשהפונקציה שואפת לאפס היא לא תגיע לאפס אף פעם, משוואה מעריכית נראה לי...🙄
תחשוב על סיב כעל רכב שמגיע עם טנק דלק.
אם אתה מוסיף טנקים של דלק בלי מנוע זה לא יעזור לך להזיז את הרכב
השאלה שלי היא אם באמת שרירים מקבילים למנוע בזה שככל שהם יותר גדולים הם בעלי פוטנציאל גבוה יותר לכוח
כשיש לך יותר גופים בעלי כוח שמפעילים כוח, אז סכום הכוחות גדול יותר
אם אתה מחבר שני קפיצים במקביל, או מחבר קפיץ אחד ששקול להם בכוח, אתה תקבל את אותו ווקטור של כוח
אני מדמיין את זה ככה: אדם מסוים מנסה למשוך חפץ עם חבל. אם תוסיף עוד חבלים, אתה תוסיף איתם ביחד עוד אנשים שימשכו אותם, וככה כל איש יוסיף את הכוח שלו, וככה הוספת עוד כוח. אבל אדם אחד שמושך את החבל, מהרגע שהחבל מספיק עבה בשביל לא להיקרע, אני לא מצליח לראות איך להוסיף עובי לחבל באמת ישנה משהו כל עוד הכוח של אותו אדם נשאר זהה.
עכשיו אני מקביל את החבלים לסיבים ואת האנשים ליחידות מוטוריות, ואז אני לא רואה יתרון להיפרטרופיה לכוח.
יכול להיות שהדימוי הזה לא באמת שווה לשרירים, אבל זה מה שאני שואל בעצם.
אתה לא רואה ששני אנשים מרימים יחד יותר משקל מאשר כל אחד לחוד?
אז זה שקול בעיני לשתי יחידות מוטוריות מאשר יחידה מוטורית אחת, לא לעובי שריר לעומת אותו עובי כפול שניים.
אז אדם שיש לו יכולת כמו שניהם, כלומר את סכום החוזקות של הגידים והשרירים של שניהם, הוא לצורך העניין אדם עם רקמת שריר כפולה משל כל אחד מהם
אז זהו, שאיך שזה נראה לי כרגע האדם עם הכוחות של שניהם ביחד הוא כמו יחידה מוטורית חזקה/יעילה יותר, לא סיב עבה יותר.

אני מקווה שאני מסביר את עצמי מספיק ברור, כי מן הסתם מהצד שלי אין לי איך לדעת איך זה נראה מהצד שלך.

ומדגיש שוב נקודה חשובה בעיני: אני כן מבין שהיפרטרופיה תורמת לכוח, אין לי ויכוח על זה כי עובדה שזה עובד לכל המאמנים/מתאמנים שיודעים מה הם עושים. אני רק מנסה להבין למה זה עובד, איך זה פיזית קורה.

האמת שכשהפונקציה שואפת לאפס היא לא תגיע לאפס אף פעם, משוואה מעריכית נראה לי
אינפי אבא
אבל אדם אחד שמושך את החבל
פה הטעות.
הרצון היחיד של מערכת הבקרה היחידה שהיא אדם אחד היא כמו מנהל עבודה

עוד שריר זה כמו עוד פועלים צמודים no homo שמושכים ביחד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית