הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים משקל בנוני הרבה חזרות

• פותח/ת השרשור nbaron
  • פורסם בתאריך

nbaron

משתמש פעיל
535
114
נק' מוניטין:
426
535
114
מה החשיבות לחרוג מאימונים קלאסיים של 6-12 חזרות ולבצע פעם ב אימון של 20-25 חזרות.
זה נותן משהו מבחינת גירוי לצרכי גדילת שריר ?

עוזר בעיקר לפיתוח סיבולת שריר.
אגב, ה"חוק" של 8-12 חזרות להיפרטרופיה אידיאלית תקף אם כל חזרה אורכת 4 שניות, משמע - 32 עד 48 שניות לכל סט זה האידיאל. ובגלל שלרוב אנשים נוטים לעשות חזרות סופר מהירות גם 20-25 חזרות יכולים ליפול על טווח הזמן הזה.

מה החשיבות לחרוג מאימונים קלאסיים של 6-12 חזרות ולבצע פעם ב אימון של 20-25 חזרות.
זה נותן משהו מבחינת גירוי לצרכי גדילת שריר ?
כן,
כל טווח חזרות יתן גירוי כל עוד מגיעים לחזרות אפקטיביות (החזרות האחרונות צריכות להיות קשות וקרובות לכשל)
אז רק תוודא שאתה מגיע לחזרות אפקטיביות\קרוב לכשל.

יש לזה משמעות רבה בעיקר לסיבולת שריר, אישית לא ממליץ לעשות את זה באופן קבוע כי המטרה היא גם שהשריר התאושש כמה שיותר מהר אבל לגוון באימונים ומידי פעם להכניס מס׳ חזרות גבוהה בהחלט יכול לתרום גם מנטלית.

רק אומר
TUT הוא לא מנבא חזק ומספיק טוב להיפרטרופיה(מעבר לנקודה מסוימת) וחזרות איטיות לא יוכיחו את עצמן כיעילות יותר לעומת חזרות בקצב "רגיל" ונמצא שדווקא משקל ונפח מנבאים בסופו של יום הכי טוב את השיפור בכוח והיפרטרופיה.

מצרף את זה כרפרנס, זה ערוץ ממש טוב שמתבסס על המון מחקר בתחום

אגב, הצליחו לאשש במחקרים שביצוע חזרות גבוהות(אפילו מעל 30 חזרות) יכול לייצר אפקט טוב בהיפרטרופיה בהחלט, אבל בטווחים כאלה כן הכרחי להיות קרוב לכשל או ממש להגיע לכשל, בעוד שביצוע חזרות נמוכות במשקל גבוה, הכשל פחות יעיל (ולטווח ארוך לעתים גם עלול להזיק).

לא יודע עד כמה המדע בידיוק יתמוך במה שאגיד
אבל להגיע ל40 חזרות שאתה קרוב לכשל עדיף מ8 שאתה ב7rpe בו

במילים אחרות זה איך אתה עושה ואיך אתה מתקדם פחות הטווח חזרות זה האישו

לא יודע עד כמה המדע בידיוק יתמוך במה שאגיד
אבל להגיע ל40 חזרות שאתה קרוב לכשל עדיף מ8 שאתה ב7rpe בו

במילים אחרות זה איך אתה עושה ואיך אתה מתקדם פחות הטווח חזרות זה האישו
עשית פעם 40 חזרות בתרגיל שגם ביצעת בו 8 חזרות RP7?

עשיתי דדליפט לחזרה בודדת, ל10 חזרות ל15 חזרות ול80 חזרות.
הכשל ב15 וב80 חזרות כל כך לא ברור שנראה לי שעדיף 8 חזרות.
והכשל היה מסחרחורת וכאבים באזורים בגוף שלא ידעתי שקיימים. הצימאון היה הגורם העיקרי נראה לי לעזיבת המוט ולא הכשל עצמו.
טווח חזרות בין 1-10 חזרות יותר כל לדעתי למדוד כשל אמיתי.

והכשל היה מסחרחורת וכאבים באזורים בגוף שלא ידעתי שקיימים. הצימאון היה הגורם העיקרי נראה לי לעזיבת המוט ולא הכשל עצמו.
מיותר לעשות דדליפט להרבה חזרות באופן גורף,אני אומר הרבה זה בסביבות ה15
חזרות גבוהות כל כך עדיפות לתרגילים בהם חש pick contraction בצורה מירבית

כן,
כל טווח חזרות יתן גירוי כל עוד מגיעים לחזרות אפקטיביות (החזרות האחרונות צריכות להיות קשות וקרובות לכשל)
אז רק תוודא שאתה מגיע לחזרות אפקטיביות\קרוב לכשל.
אני חושב שהשאלה היא לא מה החשיבות של הטווח הזה אלא מה החשיבות של לחרוג בכוונה מהטווח שהוא חושב שהוא אידיאל.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהשאלה היא לא מה החשיבות של הטווח הזה אלא מה החשיבות של לחרוג בכוונה מהטווח שהוא חושב שהוא אידיאל.
צודק ! זו בדיוק הכוונה, ואם נרד לרמת המיקרו אתן דוגמא לאימון ידיים שזה בא יותר לידי ביטוי להבדיל מדדליפט שאין הצדקה (לדעתי לפחות) לעשות 30 חזרות...

עוזר בעיקר לפיתוח סיבולת שריר.
אגב, ה"חוק" של 8-12 חזרות להיפרטרופיה אידיאלית תקף אם כל חזרה אורכת 4 שניות, משמע - 32 עד 48 שניות לכל סט זה האידיאל. ובגלל שלרוב אנשים נוטים לעשות חזרות סופר מהירות גם 20-25 חזרות יכולים ליפול על טווח הזמן הזה.

כל חזרה בהיפרטרופיה חייבת להיות 4 שניות?
לא ידעתי את זה עד עכשיו
?

מתי יצא לך לעשות דדליפט ל80 חזרות, ולמה?
ואגב כמה משקל זה היה?

מתי יצא לך לעשות דדליפט ל80 חזרות, ולמה?
ואגב כמה משקל זה היה?
היה תחרות שעשיתי משקל גוף לחזרות.
זה היה 87 ק"ג ל80 חזרות בדדליפט, בערך 40 חזרות מיד אחר כך בסקוואט עם אותו משקל. ובערך 22 חזרות בנץ'.
מיד עשיתי מתח בלי משקל, ומקבילים בלי משקל.

אגב, לא התכוננתי בכלל לתחרות, והרווחתי כסף על התענוג.

כל חזרה בהיפרטרופיה חייבת להיות 4 שניות?
לא ידעתי את זה עד עכשיו
?

פיספסת רק בשנה וחצי.

ולא, זה שטויות במיץ.
ממחקרים שנבדקו אין חשיבות מיוחד לTUT (בגדר הנורמל) בפן של היפרטרופיה שרירית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית