הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון מזעזע, מה עושים?

White_Hulk

משתמש מתחיל
54
0
נק' מוניטין:
14
54
0
עכשיו חזרתי מהאימון הראשון בשבוע השני שלי ב-SS והיה ממש ממש מזעזע.

נראהלי שבחימום של סקוואט מתחתי איזשהו שריר, העלתי 7.5 קילו (57.5 קילו) והצלחתי רק שתי חזרות, הורדתי והעלתי רק 5 קילו (55 קילו) הצלחתי רק שלוש חזרות. כאבו לי ממש הרגליים אז הפסקתי לנסות.
ד"א באימון שעבר 50 קילו היה לי ממש קשה.

בפרס טכניקה ממש גרועה והגעתי לכשל בחזרה הרביעית של הסט האחרון (5 קילו עליה - 35 קילו).

אבל איזה כיף מתח הצלחתי לעשות עם חמש קילו על הגב:\

קיצר ממש ממש מבאס, מה עושים? זה רק שבוע שני.. למה זה קורה?

נערך לאחרונה:
סקוואט תישאר עם 55 ק"ג באימון הבא.
פרס - להתקדם עם 2.5 ק"ג כל פעם.
נכון שהמשקל עדיין נמוך, אבל הרעיון הוא להעלות משקלים בצורה חכמה שתאפשר לגוף להסתגל. צריך ללמוד קצת לשלוט באגו בדברים האלה. עדיף שייקח 2 אימונים ולהתקדם, מאשר להתקדם מהר מדי, להיתקע ואז ממילא לעשות ריסט.

אני בעד פשטות - בלחיצות ובקלין תוסיף 2.5 כל אימון. אם הם מרגישים כבדים כך שבחזרה האחרונה אתה נלחם לסיים או נעזר בספוטר - תישאר עם המשקל באימון הבא. סקוואט ודדליפט - 5 ק"ג כל אימון, עד שהסקוואט נהיה כבד ואז גם בו מתחילים להתקדם עם 2.5.
זה לא ריאלי ברוב המכונים בארץ להיכנס למספרים של ריפטוי ולחתוך את ההעלאות בחצי - קרי 1.25 התקדמות כי אז המוט יהיה לא מאוזן.

תבדוק גם את סוגיות המנוחה והתזונה שלך.
בהצלחה.

סקוואט תישאר עם 55 ק"ג באימון הבא.
פרס - להתקדם עם 2.5 ק"ג כל פעם.
נכון שהמשקל עדיין נמוך, אבל הרעיון הוא להעלות משקלים בצורה חכמה שתאפשר לגוף להסתגל. צריך ללמוד קצת לשלוט באגו בדברים האלה. עדיף שייקח 2 אימונים ולהתקדם, מאשר להתקדם מהר מדי, להיתקע ואז ממילא לעשות ריסט.

אני בעד פשטות - בלחיצות ובקלין תוסיף 2.5 כל אימון. אם הם מרגישים כבדים כך שבחזרה האחרונה אתה נלחם לסיים או נעזר בספוטר - תישאר עם המשקל באימון הבא. סקוואט ודדליפט - 5 ק"ג כל אימון, עד שהסקוואט נהיה כבד ואז גם בו מתחילים להתקדם עם 2.5.
זה לא ריאלי ברוב המכונים בארץ להיכנס למספרים של ריפטוי ולחתוך את ההעלאות בחצי - קרי 1.25 התקדמות כי אז המוט יהיה לא מאוזן.

תבדוק גם את סוגיות המנוחה והתזונה שלך.
בהצלחה.
"עדיף שיקח 2 אימונים להתקדם, מאשר להתקדם מהר מדי-להזכירך הוא עושה SS, המטרה בתוכנית היא להתקדם מאימון לאימון, אז כל עוד הוא הצליח לסיים את כל הסטים וכל החזרות, המטרה היא להוסיף משקל אימון הבא אלה אם יש בעיה כגון פציעה, לא מרגיש טוב, כאב מסויים, או שהוא לא הספיק להתאושש.
פותח הפוסט כל עוד לא הצלחת לסיים את כל הסטים וכל החזרה אל תעלה משקל.
אם בסקוואט לא הצלחת 57.5, אז אימון הבא תנסה שוב.
לגבי מיליטרי אם הצלחת רק רביעיה, אימון הבא תשאר על אותו משקל.
חשוב להקפיד על טכניקה-תעלה סרטונים של כל התרגילים לפורום לקבל ביקורת על הטכניקה.
בהצלחה

נכון, אבל אחד הסייגים להתקדמות - "אם המשקל הרגיש כמו טון". שזה כמובן נתון לפרשנות, אבל אם החזרה החמישית ממש ממש איטית או יש היעזרות בספוטר - בעיניי זה עומד בקריטריונים.
והתקדמות של 7.5 בסקוואט זה לפחות חצי קילו יותר מידי - ההמלצה היא 5-7. באימונים הראשונים אולי החצי קילו הזה לא ממש משמעותי, אבל אחרי כמה אימונים זה כבר נהיה כבד מידי להתקדם בצורה כזו ופותח השרשור הוא לדעתי דוגמה חיה לכך.

לפותח השרשור - כפי שאמרתי, תיקח משקלים יותר קטנים להתקדמות ותבדוק גם טכניקה, תזונה ומנוחה.
בהצלחה

עם הספוטר נוגע בחזרה, בדרך כלל לא מחשיבים את החזרה.
גם אם הוא סגר חמישייה וזה הרגיש כמו 505050050505 קילו בכל זאת רצוי להתקדם.
כמה להוסיף זה כבר משהו אחר, מתחילים מ7 ככה כל אימון ואם הזמן מורידים ככל שניהיה קשה.
רק שתדע היה אימון שלי בדדליפט ש190 הצלחתי רק 2 חזרות, הרגשתי כאילו אני מרים 500 קילו, ואימון אחרי זה הצלחתי 190 לחמישייה וזה לא היה קשה כמו ה190 ל2 חזרות.
אם הוא הצליח והיה ממש קשה רצוי להוסיף קלוריות .

• פותח/ת השרשור
אני לא ישן בתקופה האחרונה כמו שצריך בגלל לחץ בבית ספר אין לי כל כך ברירה...
אני אוכל כמו בהמה זה לא זה, אני יכול לדחוף הכל ותמיד אוכל זה לא הבעיה, אבל אני יוסיף עוד חלב.

טבעי להתקע בשלב כל כך מוקדם? זה ממש מבאס

אני לא ישן בתקופה האחרונה כמו שצריך בגלל לחץ בבית ספר אין לי כל כך ברירה...
אני אוכל כמו בהמה זה לא זה, אני יכול לדחוף הכל ותמיד אוכל זה לא הבעיה, אבל אני יוסיף עוד חלב.

טבעי להתקע בשלב כל כך מוקדם? זה ממש מבאס
זה יכול להיות גם מחוסר שינה, כמה שעות אתה ישן בלילה בממוצע?

גם ה7 לא מספיק הגוף זקוק ל8 שעות מלאות של שינה לאדם ולבחור שמתאמן בטוח ובדוק שהוא צריך את ה8 שעות האלה.

• פותח/ת השרשור
כנראה שרצחתי לעצמי את הרגליים עם הסקוואט הזה..
עברו יומיים ועדיין תפוס לי איזשהו שריר במפשעה + כאבים בברכיים כשאני שובר מקביל... (ניסיתי בלי משקל בכלל)

ללכת להתאמן היום?:\

ככל הנראה הטכניקה שלך בתרגיל עצמו לקויה
לכן גם קשה לך להתקדם וגם אתה מרגיש כאבים בברכיים .
תעלה סרטונים של הסקוואט החברה פה יתקנו אותך.
בנוסף תנסה לאכול יותר ולישון מספיק אולי ההתאוששות שלך
לא טובה.
בכל מקרה שיהיה בהצלך בהמשך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית