הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על אופן נטילת ויטמינים

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
שלום לכולם, כבר המון זמן שאני לוקח תוספי תזונה כדוגמת מולטי ויטמין ומינרלים מסוימים, האם יש חשיבות לנטילת הכדורים עם מים? שמעתי שאם אני לוקח את הכדורים עם משקאות אחרים, לדוגמא קולה, זה עלול לפגוע בספיגה ועוד המון שטויות בסגנון, אציין שאני מקפיד לקחת את כל התוספים על בטן מלאה ממש בסמוך לסיום הארוחה

כל תוסף הוא שונה.
יש מינרלים מסוימים שדווקא לקחתי על בטן ריקה כמו ברזל (כשהייתי צריך) בגלל שהרבה מהמזון הרגיל שלי פוגע בספיגה שלו (סיבים תזונתיים).
יש מינרלים מסוימים שאם לוקחים אותם יחד הם יפגעו בספיגה אחד של השני.

ברעיון אני מולטי וויטמינים מכיל הרבה חומרים שונים, שלכאורה כן כדאי לקחת אותו עם ארוחה, אבל אני לא יודע אם זה סוף העולם אם לוקחים אותו לבד.
יש מצב שבמזון שלך יש דברים שישפרו ספיגה של חלק מהרכיבים, או שיפריעו. אבל מקובל לקחת מולטי עם מזון.

אחד הסיבות העיקריות לקחת כדורים עם מים, זה שלא יתקע לך בגרון, קשה לי לדמיין שזה משנה איזה סוג משקה מדובר. אבל מה אני יודע.

אבל אני לא חושב שאפשר לומר בצורה גורפת שמשקה מסוים פוגע בספיגה של כל סוגי המינרלים. אולי משקאות מסוימים מפריעים לספיגה של מינרלים מסוימים. כמו שחלב מפריע לספיגה של ברזל.

• פותח/ת השרשור
היי elchonon תודה רבה אחי על המענה המהיר, כנראה לא ניסחתי את השאלה טוב,
אז לעניינינו השאלה שלי אולי תשמע קצת מטופשת וקטנונית אבל הכוונה שלי היא שאני נוהג לוקח את הויטמינים אחרי הארוחה עם מים, מה שאני בעצם שואל פה זה האם יש חשיבות למשקה שאני לוקח איתו את הויטמינים

היי elchonon תודה רבה אחי על המענה המהיר, כנראה לא ניסחתי את השאלה טוב,
אז לעניינינו השאלה שלי אולי תשמע קצת מטופשת וקטנונית אבל הכוונה שלי היא שאני נוהג לוקח את הויטמינים אחרי הארוחה עם מים, מה שאני בעצם שואל פה זה האם יש חשיבות למשקה שאני לוקח איתו את הויטמינים
כן, ולא.
זה תלוי באיזה וויטמינים ומינרלים מדובר.
יש וויטמינים ומינרלים שכנראה עדיף להימנע מקולה או מקפאין כשלוקחים אותם כמו וויטמין C או ברזל.

אבל אם אין לך מחסור של וויטמינים, ואתה רק לוקח אותם כדי "להיות בריא" זה כנראה לא משנה הרבה עם מה אתה לוקח אותם.

במידה ויש לך חוסר בוויטמין C, ואתה רוצה להבטיח מקסימום ספיגה, כנראה שעדיף להימנע בכלל מקפאין וקולה, ובודאי שלפחות כשלוקחים את התוסף.

קשה לדעת כמה באמת נפגע הספיגה של כל תוסף ממשקאות שונים והאם שווה את הכאב ראש לקחת תוספים מסוימים עם ארוחות ספציפיות.

לכן המלצתי לך, שאם אין לך בעיה רפואית, תיקח את התוספים איך שנוח לך.
אבל אם יש לך חוסר ברכיב תזונתי מסוים, הייתי ממליץ לבדוק איזה מזונות מפריעים לספיגה שלו, ולוקח את התוסף בלעדיהם.

כשהיה לי מחסור בברזל, הורדתי את כמות הסיבים התזונתיים שלי מהתפריט, ובין כה וכה לא צרכתי מוצרי חלב או קפאין.
ולקחתי ברזל עם 3 גרם וויטמין C על קיבה ריקה.
תוך חודש, הברזל שלי היה תקין.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, תודה רבה אחי.
על כל שאלה ששאלתי באתר הזה, אתה תמיד ענית לי תשובה לעניין, מעריך אנשים כמוך, שחוסכים לי המון כאב ראש.

הבנתי, תודה רבה אחי.
על כל שאלה ששאלתי באתר הזה, אתה תמיד ענית לי תשובה לעניין, מעריך אנשים כמוך, שחוסכים לי המון כאב ראש.
אני שמח לעזור.
רק בריאות ושבת שלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית