הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוכל עתיר אנרגיה

• פותח/ת השרשור Coney
  • פורסם בתאריך

Coney

משתמש מתחיל
25
0
נק' מוניטין:
0
25
0
במהלך היום אני הרבה מרגיש עייפות ותשישות, אז חיפשתי לאכול אוכל עתיר באנרגיה, יצא לי לקרוא מאמר מעניין על כך שקלוריה היא לא מדד לאנרגיה.
המאמר נורא מעניין, אבל הייתי רוצה לדעת מה אתם חושבים על זה, כי זה מאד משנה לי את דרך החשיבה על תזונה אז הייתי רוצה לקבל עוד מידע מאנשים שמבינים.

קלוריות אנרגיה ותשישות - כירופרקט - ד"ר שמי שגיב כירופרקט מומחה

"גופנו מייצר אנרגיה גם על ידי פרוק פחמימות, שומנים וחלבונים, אך אלו מזונות אשר תועלתם האנרגטית פחותה ובנוסף משאירים פסולת שגופנו נאלץ ל
להתמודד. לצורך הפקת אנרגיה ממזון זה, גופנו צריך לפרק ולשנע את המזון, וכל זה דורש אנרגיה המתבזבזת כחום."

לא הבנתי מה הוא רוצה שנאכל כל מזון מורכב מפחמימות שומנים וחלבונים
גם ירקות זה פחמימות ובמילה אחרת סוכרים

אהבתי את הגישה שלו, ואני מאוד יכול להתחבר אליה.

קראתי המון על קלוריות, שזה לא שחור ולבן כמו שזה נראה למרות שזה די אמין.
מה שאני מתכוון לומר, שקלוריות זה מדד מאוד לא מדויק כי כולנו שונים, והכמות הקלוריות מאוד שונה בין סוגי פחמימות שונים.
בנוסף המשקל שלנו אמנם תלוי בכמה אנחנו אוכלים, אבל סוג המשקל שלנו (שרירים או שומן) מאוד תלוי גם באבות המזון.
חוץ מזה שלא הכל מתחיל ונגמר באבות המזון, יש אלפי רכיבי מזון שונים שאנחנו צריכים כדי להשתמש באבות המזון והקלוריות.
הקלוריות זה די ניחוש גס לאיך נראה אם נספור את מה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו.

אבל, הגלישות של הקלוריות הרבה יותר קטנות ממה שאתה חושב. בגדול 3000 קלוריות דומים ל3000 קלוריות מכל סוג מזון שונה ובין אנשים שונים במידה די קרובה. ומספיק קרובה כדי להכין תפריט שיביא אותנו למשקל ולמראה הרצוי.
מייק כתב על זה כאן תזונה ותוספים - האם קלוריה שווה לקלוריה?

אבל מה שקהילת סופרי הקלוריות מפספסים את חשיבות המזון לבריאות, כמו חשיבות של ירקות עלים ירוקים לחיידקי המעיים, הדם שלנו ומערכת החיסונית שלנו.
קהילת סופרי הקולוריות תמיד אומרים שלא ידוע מספיק מה גורם למחלות הנוריאות היום, ואין להם שמץ איך למנוע אותם, אבל כשמישהו מציע דרך אכילה שיותר מורכבת מרק לספור קלוריות, ישר אומרים לו שהוא שרלטן.

לכן ברצוני לומר שאני מאוד מתחבר לכתבה הזאת, וכתבתי כמה דברים דומים לפני הרבה זמן כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה

המאמר הזה מלא בכל כך הרבה שטויות, כל פסקה יותר מפגרת מהקודמת.
הוא אולי ד"ר, אבל לכירופרקטיקה, לא בידיוק תחום המקצוע שלו, וחיפשתי אותו, הוא לא מוכר בישראל, או לפחות לא מופיע באגודה הישראלית לכירופרקטיקה
בוא נפרק את גוש הזבל הזה:
  • "המדד שבו אנו מערכים את רמת האנרגיה במזון הינו קלוריה. קלוריה אחת היא האנרגיה הדרושה להעלאת ליטר מים במעלה אחת צלזיוס. אם כך קלוריה היא מדד חום. חישבו לרגע! אם טמפרטורת הגוף עולה כתוצאה מאכילת מזון מסוים זה מעיד על כך שהאנרגיה נפלטת מהגוף ושהגוף עובד קשה ומתחמם" - קלוריה היא מדד לחום במעבדה. חום הוא סוג של אנרגיה, ע"י שריפה של חומר אנחנו יכולים למדוד כמה אנרגיה הוא פולט. זה נותן לנו מדד ראשוני אמין לכמה אנרגיה יש בתוך חומר מסויים (צריך כמובן להסתכל על מה ניתן לעיכול ומה לא, אבל המדד יחסית אמין). זה שהוא לא מבין מה היא קלוריה זו כבר תקלה ראשונה ובעייתית מאוד.
  • "גופנו אינו! עובד על קלוריות אלא על אנרגיה חשמלית (אלקטרו-כימית). בכל ריאקציה כימית משתחררים אלקטרונים וזרימה האלקטרונים נמדדת בתדר. התדר שבו גופנו מתפקד נע בין 60-80 מגה הרץ. כך גם האוכל שאותו אנו צורכים פועל בתדר מסוים. לכן, ככל שהמזון אותו אנו צורכים יהיה בעל תדר גבוה כך גם האנרגיה הטמונה בו תהיה גבוהה וזמינה יותר. התדר של עוגת שוקולד 3-5, פסטה 15-20, בשר 20-25, פירות 30-40, עלים ירוקים 50 ונבט עשבי חיטה 60-70 (מגה הרץ). מכאן, אוכל עתיר אנרגיה הינו ירוק וטרי. מרבית המזון שאנו צורכים הינו אוכל "מת", מעובד, מבושל ומרוקן מאנרגיה." - חרטא בפיתה. הרץ זו יחידת מידה של תדר, שהיא יחידת מחזוריות של משהו, וזרימת אלקטרונים לא נמדדת בהרץ. לא ברור לי איך הוא עבר מבחן בפיזיקה ומאיפה הוא המציא את השטויות והמספרים האלה.
  • "צמחים קולטים את אנרגית השמש על ידי הכלורופיל אשר מפיק אנרגיה לקיום הצמח. הכלורופיל בצמח מקביל להמוגלובין בגופינו אשר קולט ומשנע את החמצן לתאי גופנו. תאי גופנו זקוקים לחמצן לצורך הפקת אנרגיה וכשאנו אוכלים ירקות ירוקים וטריים אנו למעשה קולטים את אנרגיית השמש ישירות לגופינו. אכן ירקות הם דלי קלוריות, כי גופנו אינו מתחמם, אך עשירים באנרגיה." - ברוך הבא לביולוגיה של כתה ח', פוטוסינטזה. הצמחים מנצלים את אנרגית השמש כדי לשנע תגובות ביוכימיות, של הפיכה של חומרים אנאורגניים לאורגניים. הם משתמשים באנרגית השמש כדי לייצר פחמימות לאנרגיה. כן כן, אותן פחמימות שאנחנו מקבלים מהתזונה, הם מייצרים גלוקוז, שזה אותו סוכר שהגוף שלנו משתמש בו.
  • "גופנו מייצר אנרגיה גם על ידי פרוק פחמימות, שומנים וחלבונים, אך אלו מזונות אשר תועלתם האנרגטית פחותה ובנוסף משאירים פסולת שגופנו נאלץ להתמודד. לצורך הפקת אנרגיה ממזון זה, גופנו צריך לפרק ולשנע את המזון, וכל זה דורש אנרגיה המתבזבזת כחום." - הגוף שלנו מפרק אך ורק את אלה, אין עוד חומרי תזונה אחרים, אלא אם הוא טוען שהצמחים אוגרים אנרגיית שמש בצורה של אנרגיה טהורה ואנחנו יכולים להשתמש בזה.
  • "בתהליך שריפת הדלק ברכב נוצר פיח, כך גם בתהליך שריפת פחמימות, שומנים וחלבון נוצר "פיח", חומצה, אשר גופנו חייב לסלק. חומציות יתר פוגעת אנושות בתפקודי הגוף. כשאנו צורכים סוכרים אנו חשים, כביכול, אנרגטיים. אך זוהי רק תחושה הנובעת מכך שגופנו נאלץ לעבוד קשה יותר כדי להתמודד עם עלייה ברמת החומציות. כנ"ל גם לגבי קפה ותא. האנרגיה שכביכול אנו חשים הינה פסודו-אנרגיה." - ה"פיח" הזה נקרא פחמן דו חמצני, גז שכל עוד הריאות והכליות שלך עובדות ולא הגעת לכשל אקוטי חריף (שיוביל מהר מאוד למוות שלך אלא אם יטופל בהתאם), אתה יכול לסלק אותו בקלות. כשאתה מתאמן אתה פולט יותר פחמן דו חמצני, אז אתה נושם יותר מהר, והבעיה נפטרה.
  • "רקות ירוקים וטריים הנם מזון העתיר באנרגיה זמינה אשר גופנו לא צריך לעבוד קשה כדי לנצל את האנרגיה הטמונה בו, ואינו מותיר פסולת חומצית. מעבר לכך, ירקות מכילים ויטמינים ומינרלים ונוזלים החיוניים לתפקוד אופטימאלי." - ירקות ירוקים לא מלאים באנרגיה, הם דלים מאוד באנרגיה, הם כן דורשים לא מעט אנרגיה לפירוק, ובאמת שלא ברור לי על איזו פסולת הוא מדבר, איזה אוכל כן משאיר פסולת שלא יורדת באסלה?
  • "לכן, פירמידת המזון שלנו צריכה להשתנות, וזה אומר שבבסיס הפירמידה, עד 70% מתצרוכת המזון צריכה לכלול ירקות ירוקים וטריים. יש להוריד את תצרוכת הפחמימות בעיקר פסטה, תפו"א, לחם לבן ואורז לבן. את הפחמימות ניתן לצרוך מ: דוכן, קינואה, אורז בסמטי וכוסמת. את החלבון והשומן ניתן לצרוך מקטניות, גרעינים ושקדים למיניהם, דגי ים עמוקים (סלמון, טרוטה) , ברוקולי, נבטים ואבוקדו." - יפה שללא שום השכלה בנושא הוא המציא את פירמידת המזון מחדש. דרך אגב, ברוקולי הוא לא בידיוק מזון עשיר בחלבון, למרות שלדעתו כן.
  • "אין להרבות באכילת פירות וזאת בגלל רמת הסוכרים ובנוסף ואף אין צורך להרבות בצריכת חלבון. גופנו מאבד מעט חלבון דרך העור, המעי, שיער והשתן. גופנו יודע למחזר את מרבית החלבון המתפרק בגופנו. הנטייה בקרב ספורטאים לצרוך רמה מוגברת של חלבון הינה מוטעית ואף הרסנית." - מה הבעיה עם סוכר פירות? זה פחמימה לכל דבר, פשוט פחמימה מוכנה לשימוש, אז היא תיתן הרבה אנרגיה מהר ותיעלם מהר.
    ונכון, לא צריך לאכול הרבה חלבון ביום, הגוף ממחזר את הרוב המוחלט, אבל כמות מסויימת אנחנו כן מאבדים, שהיא שוות ערך לכמות המומלצת לצריכה ביום, שהיא באיזור ה-1-2 גרם/קילו ביום, תלוי בצרכים שלך. אם היית צריך להחליף את כל החלבונים בגוף כל יום היה מדובר בכמות הרבה יותר גבוהה.
  • "תינוק הניזון מחלב אם מכיל רק 3% חלבון, וזה השלב שבו גופנו גדל בקצב המשמעותי ביותר. " - מי שלא מבין שלא ידבר, הוא לא מבין בפדיאטריה אז שישתוק. נכון, חלב אם לא מכיל כמויות עצומות של חלבון, אבל כל הורה יודע לומר שתינוקות שותים הרבה חלב. בנוסף, אסור להם בחודשים הראשונים לשתות שום דבר אחר חוץ מחלב אם כדי שלא יגיעו למחסור תזונתי.
מקווה שנהניתם מהמשחק בקקה שלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית