הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Upper lower 6 פעמים בשבוע?

Lidor Hayu

משתמש מתחיל
38
21
נק' מוניטין:
34
38
21
היי חברים,פעם אחרונה שהייתי בפורום והשתתפתי בו היה שהתחלתי להתאמן לפני 3 שנים.(כרגע בן 21,השתחררתי לפני 5 חודשים).
מאז מים רבים עברו בנהר,החלפתי הרבה מאמנים ועשיתי המון שטויות ולא מצאתי את מה שנכון בשבילי,אני יכול להגיד בפה מלא שההשקעה שלי וההקרבה לעומת התוצאות שאני רואה לא מספקים אותי ולחלוטין הייתי צריך לראות הרבה יותר מזה.הבעיה הכי גדולה שלי עם השנים היא שחשבתי שיותר זה יותר טוב ולא הייתי נותן דגש מצד אחד להתאוששות נאותה ולא הייתי מקפיד על העמסה פרוגרסיבית,אבל מצד שני אני כל כך אוהב להתאמן ואין משהו שאני יותר אוהב חוץ מזה לכן התדירות של להתאמן הרבה חשובה לי-מה גם שיש לי אפשרות לכך.
אני מנסה לבנות לעצמי תכנית שתיתן גירוי מספק ותימדד בprogressive overload , ולראות סוף סוף את ההתקדמות שאני מייחל לה
חשבתי להתחיל תכנית של upper lower 6 אימונים בשבוע,ככה שכל שריר יקבל גירוי של 3 פעמים.
מישהו שמע או התנסה בתכנית כזו ויכול לתת חוות דעת?
מצרף תמונות עדכניות שלי
בנוסף אין לי יושג מה עדיף בשבילי
להמשיך לגדול או לחטב
1.94 - 93.5 משקל בוקר

קבצים מצורפים

• 8B430D11-12FE-452C-B520-2B499E9EA382.png
    8B430D11-12FE-452C-B520-2B499E9EA382.png
    KB 291.2 · צפיות: 240
  • EFAB4FD7-2286-4062-BED5-BD7A431F6383.jpeg
    EFAB4FD7-2286-4062-BED5-BD7A431F6383.jpeg
    KB 98.3 · צפיות: 224
זה פשוט לפצל לשתיים תוכנית שהיית עושה 3 פעמים בשבוע.

נניח אני עכשיו עושה דדליפט וסקוואט ביום ראשון שלישי וחמישי.
ובנץ' וגוף עליון ביום שני רביעי ושישי.

ואתה נראה פצצה, הייתי ממליץ להמשיך מסה.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה!מעריך מאוד למרות שאני מאוד ביקורתי כלפי עצמי.אני אמשיך מסה אין ספק שיש לי המון לאן לגדול ולהשתפר ואני ועוד רבים אחרים שמבינים דבר או שתיים חושבים שלא מיציתי 1/4 מהפוטנציאל שלי,במיוחד בגלל הגובה והא.ש היחסית נמוך
לגבי התכנית שאתה מבצע,היא גם סוג של upper lower?זאת אומרת שאתה מבצע 6 אימוני כוח בשבוע?אני אשמח ממש אם אעיף כאן מבט בדוגמא של התכנית שלך על מנת שאוכל להעיף מבט ואולי ככה יהיה לי יותר קל להכין לי את התכנית שאני מתכנן לבצע להמשך..

שמע אל תגזים את עצמך, בהחלט היית יכול להשיג יותר אבל סך הכל יש לך אחלה פיזיק, ללא ספק רואים אחד שמתאמן. בקשר לתכנית אימונים, העיר זה באמת להתקדם בנפח עם הזמן. השאר משני.

לי אישית קשה לעשות שש אימונים בשבוע, פיזית ובגלל לוז צפוף (חוץ מהתקופה המטורללת הזו שבה יש לי אובר זמן פנוי לצערי)

אין שום בעיה עם החלוקה/פיצול. הבעיה הפונציאלית תהיה ביישום, כמו הרבה דברים בחיים , אפשר ליישם בצורה יותר טובה ופחות טובה.

קודם כל תודה רבה!מעריך מאוד למרות שאני מאוד ביקורתי כלפי עצמי.אני אמשיך מסה אין ספק שיש לי המון לאן לגדול ולהשתפר ואני ועוד רבים אחרים שמבינים דבר או שתיים חושבים שלא מיציתי 1/4 מהפוטנציאל שלי,במיוחד בגלל הגובה והא.ש היחסית נמוך
לגבי התכנית שאתה מבצע,היא גם סוג של upper lower?זאת אומרת שאתה מבצע 6 אימוני כוח בשבוע?אני אשמח ממש אם אעיף כאן מבט בדוגמא של התכנית שלך על מנת שאוכל להעיף מבט ואולי ככה יהיה לי יותר קל להכין לי את התכנית שאני מתכנן לבצע להמשך..
התוכנית של החודשים האחרונים שלי נמצא כאן המסלול האישי שלי
זה לא יהיה לך יותר מידי תועלתי מה שאני עושה. כי אני פאוורליפטר מתחרה ששוקל יותר ממך ומרים משקל שדורש ממני לבנות תוכנית שונה בהרבה מאנשים אחרים. מלבד זאת, היא בנויה ספציפית לחולשות שלי, ומדברים שהוכחו בעבר שמקדמים אותי כמו מספר חזרות וסטים, ונפח כולל.

אם אתה מתאמן בכללי בסגנון פיתוח גוף כללי ולא תחרותי. תוכל להתאמן בסגנון פשוט של AB. זה יתן לך לפתח כוח כללי.
ביום A לעבוד חזה כתפיים ויד אחורי.
וביום B גב רגליים ויד קידמי.
אתה יכול לעשות 6 אימונים בשבוא, 3 מכל אחד. יום אחד A יום הבא B וכך לחילופין.

בתור מתאמן מתחיל וטבעי, אני ממליץ בתרגילים המורכבים ושל השרירים הגדולים (חזה, גב, רגליים), לעשות לפחות 2 תרגילים לכל אחד של 5 סטים 5 חזרות, ולכתפיים 2 תרגילים של 4 סטים ל 6-8 חזרות, ולשרירים הקטנים של הידיים, 3-4 סטים ל 8-10 חזרות.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מפצל נפח של fbw ל6 אימונים אז זה בסדר. נשאלת השאלה, למה פשוט לא לעשות fbw?
לגבי זה אני לא עושה נפח של FBW , אני מתכנן לעשות נפח של upper lower בגרסה יותר גמישה וקצת יותר מפח,ומה שיאפשר לי זה התדירות של 6 אימונים ולא 4
שמע אל תגזים את עצמך, בהחלט היית יכול להשיג יותר אבל סך הכל יש לך אחלה פיזיק, ללא ספק רואים אחד שמתאמן. בקשר לתכנית אימונים, העיר זה באמת להתקדם בנפח עם הזמן. השאר משני.

לי אישית קשה לעשות שש אימונים בשבוע, פיזית ובגלל לוז צפוף (חוץ מהתקופה המטורללת הזו שבה יש לי אובר זמן פנוי לצערי)

האמת שאני די ביקורתי יתר על המידה על עצמי ואם הרוב המוחץ ישאל אותי אני די יתבייש בגוף שלי כרגע , אבל עובד על זה דימוי עצמי הוא לא הצד החזק שלי.
אין ספק שמה שלמדתי מהתקופה הזו הקורונה אחרי שעשיתי המון שיעורי בית היא כמה חשוב התקדמות פרוגרסיבית בנפח ולכן אני רוצה להכין תכנית שמצד אחד נפח מסופק ומגוון ומצד שני לשאוף להתקדם בתרגילים ככל הניתן.לגבי מספר אימונים אני בחור צעיר בן 21 - אוהב את התחום ותמיד אמצא זמן להתאמן ובנוסף לגם אני עובד בחדר כושר בתור מאמן ככה שרוב היום שלי מועבר שם
אין שום בעיה עם החלוקה/פיצול. הבעיה הפונציאלית תהיה ביישום, כמו הרבה דברים בחיים , אפשר ליישם בצורה יותר טובה ופחות טובה.

תודה על התשובה , יש איזשהו כללים מנחים שהיית נותן לי על מנת שיהיה לי קל ונכון ליישם?מבחינת בחירת תרגילים,נפח שבועי ודגש?
התוכנית של החודשים האחרונים שלי נמצא כאן המסלול האישי שלי
זה לא יהיה לך יותר מידי תועלתי מה שאני עושה. כי אני פאוורליפטר מתחרה ששוקל יותר ממך ומרים משקל שדורש ממני לבנות תוכנית שונה בהרבה מאנשים אחרים. מלבד זאת, היא בנויה ספציפית לחולשות שלי, ומדברים שהוכחו בעבר שמקדמים אותי כמו מספר חזרות וסטים, ונפח כולל.

אם אתה מתאמן בכללי בסגנון פיתוח גוף כללי ולא תחרותי. תוכל להתאמן בסגנון פשוט של AB. זה יתן לך לפתח כוח כללי.
ביום A לעבוד חזה כתפיים ויד אחורי.
וביום B גב רגליים ויד קידמי.
אתה יכול לעשות 6 אימונים בשבוא, 3 מכל אחד. יום אחד A יום הבא B וכך לחילופין.

בתור מתאמן מתחיל וטבעי, אני ממליץ בתרגילים המורכבים ושל השרירים הגדולים (חזה, גב, רגליים), לעשות לפחות 2 תרגילים לכל אחד של 5 סטים 5 חזרות, ולכתפיים 2 תרגילים של 4 סטים ל 6-8 חזרות, ולשרירים הקטנים של הידיים, 3-4 סטים ל 8-10 חזרות.

אני מאוד מאוד רוצה לנסות את הupper lower , מנסה אותה בתקופה של הקורונה עם הציוד שיש לי ונהנה ממנה מאוד,עד עכשיו עשיתי push pull legs 6 פעמים והגיע הזמן לשנות,ואני בטוח שלא עשיתי את הpush pull legs כמו שצריך
אם אני עושה כל שריר 3 פעמים בשבוע עדיין היית ממליץ לעבוד בנפח כזה?(יוצא 30 סטים לשריר גדול)קשה מאוד להתאושש בנפח כזה
תעשה מסה, יש לך עוד המון פוטנציאל לממש.

כל הכבוד על הביקורת העצמית.

תודה רבה אחי!באמת מעריך מאוד.אני חושב שאני חווה את הבעיה הידועה הזו של אנשים שמושפעים מדוגמני אינסטגרם וחושבים שצריך להיות חטוב כל השנה ואם הקוביות קצת מקבלות טשטוש ואחוזי השומן עולים אני מפחד להמשיך לגדול,וזו הבעיה שלי.
בזמן האחרון למדתי שבעיקר אם אתה טבעי אפשר למזער עלייה השומן אבל זה בלתי נמנע וזה למען מטרה טובה ובטוח ישתלם לי בעתיד,מה גם שאני עם חילוף חומרים מאוד מהיר ולמדתי על הגוף שלי שהוא יכול להתחטב במהירות רבה ולהגיע לאחוזי שומן נמוכים מאוד
אני בטוח שאם אעשה מסה איכותית ונכונה עם דגש על כל העקרונות ובראשם התקדמות במשקלים והתאוששות התוצאות ידברו בעד עצמם ואראה אדם אחר
לכן רציתי להתייעץ פה עם אנשי הפורום(שמח מאוד שכולם חושבים כמוני שאני צריך להמשיך לגדול!)
הגיע הזמן ליישם בצורה נכונה

תן בראש אחי הכיוון שלך מצויין.
אל תסתכל על אנשים באינסטגרם תסתכל במראה ותחליט,
בסופו של יום לכל אחד גנטיקה שונה.

לעשות מסה איכותית עם פלוס קלורי נורמאלי בצירוף עם צריכת חלבון מספיקה והתקדמות לינארית תביא אותך רחוק.

אני מאוד מאוד רוצה לנסות את הupper lower , מנסה אותה בתקופה של הקורונה עם הציוד שיש לי ונהנה ממנה מאוד,עד עכשיו עשיתי push pull legs 6 פעמים והגיע הזמן לשנות,ואני בטוח שלא עשיתי את הpush pull legs כמו שצריך
אם אני עושה כל שריר 3 פעמים בשבוע עדיין היית ממליץ לעבוד בנפח כזה?(יוצא 30 סטים לשריר גדול)קשה מאוד להתאושש בנפח כזה
התאוששות שונה אצל כל אחד.
אבל לדעתי זה תלוי כמה אתה משקיע בה.
אני חושב שאם תשקיע בהתאוששות כמו שאני משקיע, תצליח הרבה יותר נפח ממה שאתה חושב.

התאוששות זה בתזונה, שינה, שתיה, תוספים, ואפילו גישה פסיכולוגית ונפשית.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תן בראש אחי הכיוון שלך מצויין.
אל תסתכל על אנשים באינסטגרם תסתכל במראה ותחליט,
בסופו של יום לכל אחד גנטיקה שונה.

לעשות מסה איכותית עם פלוס קלורי נורמאלי בצירוף עם צריכת חלבון מספיקה והתקדמות לינארית תביא אותך רחוק.

ממש ממש תודה אח,רק מהתמונות פרופיל שלך ניתן להבין שמדובר במקצוען ואני שמח שיש לי אפשרות להיעזר בך
דרך אגב סתם כדי לדעת,באיזו תכנית אתה עובד כרגע?ומהו הנפח?
התאוששותשונה אצל כל אחד.

אני יכול להגיד לך שאני חי ונושם את התחום גם אם אין לי כוונה לעלות על במה,וזה מתבטא בהכל-שינה,תזונה על הגרם,הכנה מנטלית לאימון וכל היוצא מכך.

ממש ממש תודה אח,רק מהתמונות פרופיל שלך ניתן להבין שמדובר במקצוען ואני שמח שיש לי אפשרות להיעזר בך
דרך אגב סתם כדי לדעת,באיזו תכנית אתה עובד כרגע?ומהו הנפח?

כרגע עובד בתוכנית PPL, אבל רק כחלק מהכנה לתחרות.
יש המון תוכניות אימון שיכולות לענות לך על הצרכים.
רק אל תהיה לי מאלה שמעמיסים על עצמם בהגזמה ומצפים לתוצאות.

גם FBW יביא אותך מאוד רחוק עם תיכנון נכון, הכל בסך הכל תבניות.
יש תוכניות מוכנות שתוכל להיעזר בהם אבל את התבנית כל אחד מתאים להגבלות שלו.

• פותח/ת השרשור
כרגע עובד בתוכנית PPL, אבל רק כחלק מהכנה לתחרות.
יש המון תוכניות אימון שיכולות לענות לך על הצרכים.
רק אל תהיה לי מאלה שמעמיסים על עצמם בהגזמה ומצפים לתוצאות.

גם FBW יביא אותך מאוד רחוק עם תיכנון נכון, הכל בסך הכל תבניות.
יש תוכניות מוכנות שתוכל להיעזר בהם אבל את התבנית כל אחד מתאים להגבלות שלו.

מתכונן לאוקטובר?
אני בטוח שFBW יעילה , אבל פשוט אני מכור למכון , במיוחד שאני עובד שם ואני נמצא שם רוב שעות היום ומאוד חשוב לי להתאמן 6 פעמים כי אני פשוט נהנה וזה הכי חשוב אחרי הכל.
איזה נפח היית ממליץ לי?(רק מציין שאני הייתי רגיל לנפחים הזויים של 30 סטים לחזה/גב/רגליים בשבוע אז יהיה לי קשה להוריד בנפח אבל בטוח שככה זה יהיה יעיל יותר.
סתם מעניין אותי לדעת אם היית בסיטואציה שלי איך היית ממליץ לסדר מבחינת נפח והאם לבצע רוטציות בין אימונים?או שהאימונים יהיו זהים תמיד?
התאוששותשונה אצל כל אחד.

היית ממליץ לי אז לעשות אימון גוף עליון שנראה ככה 3 פעמים בשבוע?
תרגיל בסיס חזה - 5 סטים
תרגיל בסיס גב - 5 סטים
תרגיל בסיס כתפיים - 4 סטים
תרגיל נפח חזה - 5 סטים
תרגיל נפח גב - 5 סטים
תרגיל נפח כתפיים - 4 סטים
יד קדמית - 4 סטים
יד אחורית - 4 סטים

אני יכול להגיד לך שאני חי ונושם את התחום גם אם אין לי כוונה לעלות על במה,וזה מתבטא בהכל-שינה,תזונה על הגרם,הכנה מנטלית לאימון וכל היוצא מכך.
אז תיתן נפח בהתאם להתאוששות שלך, תשתגע. כל כך הרבה פוחדים להעמיס יותר מידי, שהם פשוט לא מתקדמים.
אני העמסתי על מתאמנים כל כך הרבה לפעמים כשהרגשתי שהם משקיעים בהתאוששות, וזה מביא פירות.
היית ממליץ לי אז לעשות אימון גוף עליון שנראה ככה 3 פעמים בשבוע?
תרגיל בסיס חזה - 5 סטים
תרגיל בסיס גב - 5 סטים
תרגיל בסיס כתפיים - 4 סטים
תרגיל נפח חזה - 5 סטים
תרגיל נפח גב - 5 סטים
תרגיל נפח כתפיים - 4 סטים
יד קדמית - 4 סטים
יד אחורית - 4 סטים
בהחלט נראה מהסגנון תוכניות עמוסות שאני אוהב.

תשמע אני רואה שאלחנן נחלץ לעזרתך,
אז רק אגיד לך שמה שאני אוכל לייעץ לך באהבה אייעץ, אבל שתדע
שהבן אדם הזה @elchonon עזר לי לעשות את הקפיצת מדרגה הכי משמעותית שעשיתי בשנתיים האחרונות.
אם זה במשקלים ועד לפרטים הקטנים בבעיות טכניקה בתרגילים מורכבים.

קח את העצות שלו לעומק תשומת ליבך, רק תרוויח.

• פותח/ת השרשור
אז תיתן נפח בהתאם להתאוששות שלך, תשתגע. כל כך הרבה פוחדים להעמיס יותר מידי, שהם פשוט לא מתקדמים.
אני העמסתי על מתאמנים כל כך הרבה לפעמים כשהרגשתי שהם משקיעים בהתאוששות, וזה מביא פירות.

בהחלט נראה מהסגנון תוכניות עמוסות שאני אוהב.

מעריך מאוד את התגובה חבר !
אימון גוף תחתון
תרגיל בסיס ארבע ראשי - 5 סטים
תרגיל בסיס רגל אחורית - 5 סטים
תרגיל נפח ארבע ראשי - 5 סטים
תרגיל נפח רגל אחורית - 5 סטים
תרגיל תאומים
זה כנראה מה שאעשה
דרך אגב היית ממליץ לבצע רוטציות או לעשות את אותי האימון כל הזמן?
שהבן אדם הזה @elchonon עזר לי לעשות את הקפיצת מדרגה הכי משמעותית שעשיתי בשנתיים האחרונות.

אני יכול להגיד שאני פשוט שמח שאני הגעתי חזרה לפורום,במיוחד בגלל אנשים כמוכם

תודה רבה.
בהחלט יש לך ידע רחב מאוד וניכר בתשובות שלך.
אבל אתה זה ששרדת את מה שנתתי לך, ושנינו יודעים שזה לא היו פשוט פיזית ומנטלית.
אז כל הכבוד לך.
מעריך מאוד את התגובה חבר !
אימון גוף תחתון
תרגיל בסיס ארבע ראשי - 5 סטים
תרגיל בסיס רגל אחורית - 5 סטים
תרגיל נפח ארבע ראשי - 5 סטים
תרגיל נפח רגל אחורית - 5 סטים
תרגיל תאומים
זה כנראה מה שאעשה
דרך אגב היית ממליץ לבצע רוטציות או לעשות את אותי האימון כל הזמן?
גם נראה מעולה.

תמיד חייב לעשות שינוי בתוכנית, אסור להישאר באותו דרך ליותר מידי זמן.
אבל השינוי לא חייב להיות בתרגיל זה יכול להיות בסטים, חזרות או משקל.

הדרך המועדפת עלי זה שינויים במשקל.
לרדת למשקל קל ולעלות לאט לאט כל שבוע עד שקשה מידי ושוב לעשות דילואד.
אחרי דילואד אפשר לשקול החלפת תרגילים לתרגילים חשובים יותר לך ספציפית.

אבל אפשר לעשות את אותו רעיון בחזרות או בסטים.

יש אנשים שאוהבים להחליף כל אימון או שבוע תרגילים, וזה בסדר, אבל בסופו של דבר זה דורש ניסוי עצמי כדי לראות איך אתה מגיב הכי טוב.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה.
בהחלט יש לך ידע רחב מאוד וניכר בתשובות שלך.
אבל אתה זה ששרדת את מה שנתתי לך, ושנינו יודעים שזה לא היו פשוט פיזית ומנטלית.
אז כל הכבוד לך.

גם נראה מעולה.

תמיד חייב לעשות שינוי בתוכנית, אסור להישאר באותו דרך ליותר מידי זמן.
אבל השינוי לא חייב להיות בתרגיל זה יכול להיות בסטים, חזרות או משקל.

הדרך המועדפת עלי זה שינויים במשקל.
לרדת למשקל קל ולעלות לאט לאט כל שבוע עד שקשה מידי ושוב לעשות דילואד.
אחרי דילואד אפשר לשקול החלפת תרגילים לתרגילים חשובים יותר לך ספציפית.

אבל אפשר לעשות את אותו רעיון בחזרות או בסטים.

יש אנשים שאוהבים להחליף כל אימון או שבוע תרגילים, וזה בסדר, אבל בסופו של דבר זה דורש ניסוי עצמי כדי לראות איך אתה מגיב הכי טוב.

הבנתי,תודה רבה רבה,מעריך מאוד ולא מובן מאליו בכלל.
ההתלבטות היחידה שלי היא באמת לעשות 2 רוטציות שונות של אימון (upper 1 , upper 2 , lower 1 , lower 2) או פשוט לבצע את אותו האימון של upper lower שכל אימון יתבצע ל3 פעמים(6 אימונים שבועיים)
השינוי יתבטא בתרגילים שונים ככה שכל אימון יתבצע פעם או פעמיים בשבוע,לסירוגין(תלוי בשבוע)
מספר החזרות יהיה זהה כמו שייעצת לי (תרגיל בסיס ל5 חזרות ותרגיל נפח ל10 - 12 חזרות)

הבנתי,תודה רבה רבה,מעריך מאוד ולא מובן מאליו בכלל.
ההתלבטות היחידה שלי היא באמת לעשות 2 רוטציות שונות של אימון (upper 1 , upper 2 , lower 1 , lower 2) או פשוט לבצע את אותו האימון של upper lower שכל אימון יתבצע ל3 פעמים(6 אימונים שבועיים)
השינוי יתבטא בתרגילים שונים ככה שכל אימון יתבצע פעם או פעמיים בשבוע,לסירוגין(תלוי בשבוע)
מספר החזרות יהיה זהה כמו שייעצת לי (תרגיל בסיס ל5 חזרות ותרגיל נפח ל10 - 12 חזרות)
בהחלט אפשרות טובה.
זה גם יעזור יותר בהתאוששות.
לבילדינג אני חושב שיש לרעיון שלך אפילו כמה יתרונות.
אבל לכוח שטכניקה כל כך חשובה, אני מעדיף לשמור על אותם תרגילים כל הזמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית