הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם צריך לספור ירקות בקלוריות?

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
שאלה שנשמעת קצת מגוכחת ונשאלה הרבה פעמים כבר בפורום הזה.

בכל פעם הגבנו במהירות ש"כמובן" "למה לא?" הם הרי גם מכילים קלוריות.
ובמידה ואתם אוכלים את חבילת החסה עם 3 גזרים 2 גמבות, כרוב סגול וסלרי שאני אוכל בארוחה בודדת, זה יכול להגיע להרבה מאוד קלוריות בישיבה אחת.

אך כשטיילתי לי בפורום כאן, וקראתי את המאמרים ש @Mike ציין שנכתבו על ידי צוות האתר כאן מאמרים באתר MAKO ו-YNET מצוות האתר.
ראיתי שהמאמר הראשון מדבר על כך שבלעיסה ועיכול של מזון, אנחנו שורפים 10% מהמזון שלנו.
למה כל-כך חשוב להפסיק את הדיאטה פעם בשבוע

מדובר במזון חם ורך שאין בו הרבה לעיסה, ועיכולו די מהיר יחסית.

אבל ירקות חיים, קרים וגסים, שמלבד הלעיסה המפרכת, גם העיכול של המזון הזה קשה בהרבה, רובו אפילו לא חודר לנו למחזור הדם, זה סיבים תזונתיים.
לכאורה מדוע שנספור אותם?

אדרבה, על כל חבילת סלרי, אולי תינתן לנו זכות לאכול עוד עוגיה 😋🍴.

ד"א, באופן אישי איני סופר קלוריות, אני פשוט מנסה להבין את הנושא.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יודע להגיד לך כמה מהיבול שמוכרים בארץ בעצם גודל בארץ. יש כל כך הרבה חקלאים.
אני יודע רק דבר אחד להגיד בוודאות
את התוצרת הטובה באמת לפחות אצלנו מייצאים לחו"ל.

מאוד קשה להיות חקלאי בישראל מבחינה כלכלית, ושוק הירקות\פירות בישראל מאוד זול. ההפרש בין המחיר שחקלאי מוכר למחיר שאתם קונים בסופר הוא עצום. ככה נוצר מצב שכל ייבול שבאמת קשה לגדל באיכות גבוהה (ענבים, תות שדה, ופירות יער למשל) יימכר לחו"ל. כי בישראל אתה תקבל עליו גרושים. בחו"ל זה שווה הרבה. הסיטואציה פה הזויה. מונפול ענק מהרבה כיוונים.
בוא ניקח ענבים למשל, במשק שלנו מגדלים גם ענבים שחורים איכותיים מזן פטנט אירופאי.ללא הדברה בכלל. הכל ביולוגי ומבוסס חרקים.
אתה בחיים לא תמצא את הענבים האלה בסופר.
קודם כל, כי יש לחברות מסוימות שלא אנקוב בשמם מונפול על השוק. אם אתה לא שייך לחברה X, הסופר פשוט לא יקנה ממך את הענבים שלך. בודדים יקנו (רק שווקים וירקנים, במחירי גרושים)
וזה הדיבור הבא: אתה יכול לקנות בשיא העונה קילו ענבים ב-25 שח. ממני כחקלאי הם מצפים למכור בסיטונאות לפי פחות מ-8 שח לקילו. יוצא לי לא משתלם. אם אני מייצא את הענבים האלה ליוון אני מקבל מינימום 20 לקילו בסיטונאות וזה כולל בירוקרטיה ושילוח. זה ככה, כי ההפרש בין מחירי הייבוא למחירים שהאנשים משלמים בחו"ל נמוך יותר. סופר ביוון שקונה ממני ענבים לפי 20 לקילו. מוכר את זה ללקוחות שלו ב-25-28. (במטבע שלהם, כמובן)
רק בישראל ההפרשים כאלה מוגזמים בין מחירי הסיטונאות למחיר שהצרכן משלם בסופר

לגבי מה בפועל לא מישראל:
מלפפונים ועגבניות, רובם המוחלט שייך לעזה\טורקיה.עגבניות בעיקר מעזה.בו זמנית, חקלאים ישראלים שבחרו לגדל עגבניות\מלפפונים לא פעם משמידים תוצרת כי אין למי למכור

פירות יער (פטל, אוכמניות) לרוב יגיעו מדרום אפריקה\דרום אמריקה. וכל מי שמגדל אותם בישראל מייצא את רוב הסחורה ליוון וקפריסין. לא משתלם לו למכור פה.

פירות וירקות שמגיעים מחו"ל לא עוברים את אותה ביקורת הדברה. הביקורת היחידה שהם עוברים זה ריסוס נוסף בחומר מחטא (מתיל ברומיד) שנועד למנוע הכנסת חרקים כדי שלא יווצר מצב של מינים פולשים. מוזמן לכתוב "ייבוא פירות" בגוגל ולהבין איך זה עובד. קצת הזוי שאת חקלאי ישראל בודקים טוב טוב, אבל מי שמייבא - הסחורה שלו לא נבדקת לשאריות חומרי הדברה.
תודה על התשובה המפורטת שלך.
קצת מבאס אבל לא מפתיע שכל כך קשה בארץ.
יש שינאה עצמית לא ברורה בארץ, אם זה בין האזרחים השונים, או בין המדינה ואזרחיה, ככה שזה בלתי אפשרי להחזיק עסק כאן.

וזה באמת מדאיג שאנחנו מקבלים מזון ממדינות שבאופן אישי לא מחבבות אותנו עם פחות בדיקות מהמדינה שלנו.

באוסטרליה הייתה אישה שהכניסה סכינים חדים לתותים וגרמה נזקים מטורפים, מפחיד לחשוב על הסיכונים הגדולים בלסחור עם מדינות שונות ללא בדיקות מקיפות יותר מבתוך הארץ.

המדינה ממש לא עושה הרבה כדי לקדם עסקים כאן, וזה עצוב מאוד.

אנשים לפעמים חושבים שאני חי בסרט כשאני מתעקש שקבוצה כמו הFDA שהתחילה בתור אירגון פרטי יכולה להיות עם מניעים מעבר לבריאות הציבור.
עכשיו בכלל, כל העסק עם הWHO בכלל מאמת את זה.

החקלאות, וכל עסק המזון הישראלי לא מקבל כמעט שום סיוע מהמדינה, לעומת הסיוע וההקלות של המדינות שמיבאות מזון לכאן.

בוא נקדם אתכם.
איפה אתם בארץ?
מה אתם מוכרים?
באיזה כמויות?
תזרוק קצת פרטים, לך תדע מי קורא את זה.

תודה על התשובה המפורטת שלך.
קצת מבאס אבל לא מפתיע שכל כך קשה בארץ.
יש שינאה עצמית לא ברורה בארץ, אם זה בין האזרחים השונים, או בין המדינה ואזרחיה, ככה שזה בלתי אפשרי להחזיק עסק כאן.

וזה באמת מדאיג שאנחנו מקבלים מזון ממדינות שבאופן אישי לא מחבבות אותנו עם פחות בדיקות מהמדינה שלנו.

באוסטרליה הייתה אישה שהכניסה סכינים חדים לתותים וגרמה נזקים מטורפים, מפחיד לחשוב על הסיכונים הגדולים בלסחור עם מדינות שונות ללא בדיקות מקיפות יותר מבתוך הארץ.

המדינה ממש לא עושה הרבה כדי לקדם עסקים כאן, וזה עצוב מאוד.

אנשים לפעמים חושבים שאני חי בסרט כשאני מתעקש שקבוצה כמו הFDA שהתחילה בתור אירגון פרטי יכולה להיות עם מניעים מעבר לבריאות הציבור.
עכשיו בכלל, כל העסק עם הWHO בכלל מאמת את זה.

החקלאות, וכל עסק המזון הישראלי לא מקבל כמעט שום סיוע מהמדינה, לעומת הסיוע וההקלות של המדינות שמיבאות מזון לכאן.

בוא נקדם אתכם.
איפה אתם בארץ?
מה אתם מוכרים?
באיזה כמויות?
תזרוק קצת פרטים, לך תדע מי קורא את זה.
ה-FDA גוף מושחת. אני יכול לתת הרבה דוגמאות לא קשורות לנושא שדיברנו עליו. אבל אין ספק שהם מושחתים ושבריאות הציבור ממש לא בראש עניינם.

לגבי עניין הסכינים בתוך תותים, טוב זה לא יקרה אצלנו, כי כל סחורה שנכנסת בין אם זה פרי או סתם משלוח עוברת רנטגן ואפילו כרומטוגרפיה ספציפית אם אני לא טועה (לזיהוי של חומרי נפץ). אבל חומרי הדברה זה לא משהו שנבדק. ככה שכן, אם מישהו יחליט לשים לנו DDT על העגבניות, סיכוי טוב שזה יגיע לקהל הישראלי ושכולנו נאכל את זה בלי לדעת.

לא אשקר לך שאחרי כל מה שרשמתי עדיף לי לא לקשר את המשק עם הפסקאות האלה בשום דרך כדי לא לפגוע בקשרים כאלה ואחרים. לך תדע מי קורא את זה, בדיוק הנקודה.

אנחנו ברוך ה' בסדר גמור. לא חסרה עבודה. תודה על הדאגה 😃

• פותח/ת השרשור
ה-FDA גוף מושחת. אני יכול לתת הרבה דוגמאות לא קשורות לנושא שדיברנו עליו. אבל אין ספק שהם מושחתים ושבריאות הציבור ממש לא בראש עניינם.

לגבי עניין הסכינים בתוך תותים, טוב זה לא יקרה אצלנו, כי כל סחורה שנכנסת בין אם זה פרי או סתם משלוח עוברת רנטגן ואפילו כרומטוגרפיה ספציפית אם אני לא טועה (לזיהוי של חומרי נפץ). אבל חומרי הדברה זה לא משהו שנבדק. ככה שכן, אם מישהו יחליט לשים לנו DDT על העגבניות, סיכוי טוב שזה יגיע לקהל הישראלי ושכולנו נאכל את זה בלי לדעת.

לא אשקר לך שאחרי כל מה שרשמתי עדיף לי לא לקשר את המשק עם הפסקאות האלה בשום דרך כדי לא לפגוע בקשרים כאלה ואחרים. לך תדע מי קורא את זה, בדיוק הנקודה.

אנחנו ברוך ה' בסדר גמור. לא חסרה עבודה. תודה על הדאגה 😃
אתה גורם לי להכפיל את כמות הגזרים, תפוחים, לימונים ותפוזים שלי בתפריט אם אני מבין נכון, זה כן גודל בארץ.
אני מרגיש הרבה יותר בטוח במזון שנעשה כאן, וחבל על כך שקשה לכם למכור יותר בארץ.

תודה על ההצצה אל מעבר למקרר שלנו.
עצוב כמה מעט אנשים יודעים על מה שהם אוכלים, ומה אלה שמביאים להם את האוכל עוברים.
אני חושב שאם היה ליותר אנשים ידע מה הולך מאחורי הקלעים, אולי הכל היה נראה אחרת.

כולי תקווה שמשהו ישתנה לטובה, העוני לא יכול להמשיך לעלות כל הזמן בארץ, ועל הממשלה שלנו להפסיק לגרוף קופות על משחקי האגו שלהם.

אבל בתור יהודי מאמין אני חושב שרק המשיח יכול לעשות עכשיו סדר. ואני מאמין שאנחנו קרובים מאוד.
וגם אז פירות הארץ יהיו באמת משובחים.

אתה גורם לי להכפיל את כמות הגזרים, תפוחים, לימונים ותפוזים שלי בתפריט אם אני מבין נכון, זה כן גודל בארץ.
אני מרגיש הרבה יותר בטוח במזון שנעשה כאן, וחבל על כך שקשה לכם למכור יותר בארץ.

תודה על ההצצה אל מעבר למקרר שלנו.
עצוב כמה מעט אנשים יודעים על מה שהם אוכלים, ומה אלה שמביאים להם את האוכל עוברים.
אני חושב שאם היה ליותר אנשים ידע מה הולך מאחורי הקלעים, אולי הכל היה נראה אחרת.

כולי תקווה שמשהו ישתנה לטובה, העוני לא יכול להמשיך לעלות כל הזמן בארץ, ועל הממשלה שלנו להפסיק לגרוף קופות על משחקי האגו שלהם.

אבל בתור יהודי מאמין אני חושב שרק המשיח יכול לעשות עכשיו סדר. ואני מאמין שאנחנו קרובים מאוד.
וגם אז פירות הארץ יהיו באמת משובחים.
תפוזים לימונים והדרים = רק מהארץ. אין ייבוא כמעט. נדיר למצוא הדרים מיובאים.
תפוחים = בעיקר מארה"ב. שיש להם את אותם תקנים כמו שלנו. יש גם תפוחים ישראלים אבל נדיר יותר.
גזרים רק בארץ.
גם ירוקים למינהם (חסות, פטרוזיליה, בזיליקום) רק מהארץ.

• פותח/ת השרשור
תפוזים לימונים והדרים = רק מהארץ. אין ייבוא כמעט. נדיר למצוא הדרים מיובאים.
תפוחים = בעיקר מארה"ב. שיש להם את אותם תקנים כמו שלנו. יש גם תפוחים ישראלים אבל נדיר יותר.
גזרים רק בארץ.
גם ירוקים למינהם (חסות, פטרוזיליה, בזיליקום) רק מהארץ.
כרוב, קישוע, סלק, צנון, פלפלים, תפוחי אדמה, בצל וזאנגביל, גם הם מחו"ל?

כרוב, קישוע, סלק, צנון, פלפלים, תפוחי אדמה, בצל וזאנגביל, גם הם מחו"ל?
פלפלים זה תלוי. הייתי אומר חצי חצי. יש ייבוא נרחב שלהם בגלל המחיר הזול. אבל גם מגדלים אותם בכמויות. בעיקר את הזנים החריפים למינהם שמוכרים בשווקים
קישוא, כרוב (לבן בלבד, סגול זה מחו"ל), סלק, צנון רק מישראל. יותר מזה, סלק (גם גזר) למשל אפילו גדל בר בישראל ממין מסוים.
תפוחי אדמה הרוב מישראל. אבל כל מני זני בוטיק יהיו מחו"ל. יש בישראל יותר מ-150 אלף דונם של תפוחי אדמה.
בצל גם, רוב מוחלט גדל בישראל וזה אפילו ענף ייצוא רציני (בגלל האקלים, אפשר להוציא פה בצל במשך כל ימות השנה).
זאנגביל זה משהו אחר. הייתי אומר שרוב מוחלט מגיע מחו"ל. יש כמה אלפי דונמים של זה בארץ, אבל מאמין שהרוב מחו"ל

• פותח/ת השרשור
פלפלים זה תלוי. הייתי אומר חצי חצי. יש ייבוא נרחב שלהם בגלל המחיר הזול. אבל גם מגדלים אותם בכמויות. בעיקר את הזנים החריפים למינהם שמוכרים בשווקים
קישוא, כרוב (לבן בלבד, סגול זה מחו"ל), סלק, צנון רק מישראל. יותר מזה, סלק (גם גזר) למשל אפילו גדל בר בישראל ממין מסוים.
תפוחי אדמה הרוב מישראל. אבל כל מני זני בוטיק יהיו מחו"ל. יש בישראל יותר מ-150 אלף דונם של תפוחי אדמה.
בצל גם, רוב מוחלט גדל בישראל וזה אפילו ענף ייצוא רציני (בגלל האקלים, אפשר להוציא פה בצל במשך כל ימות השנה).
זאנגביל זה משהו אחר. הייתי אומר שרוב מוחלט מגיע מחו"ל. יש כמה אלפי דונמים של זה בארץ, אבל מאמין שהרוב מחו"ל
מדהים, עזרת לי הרבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית