הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מומחים שינפצו לי מיתוסים please

C.zTheGirl

משתמש מתחיל
27
7
נק' מוניטין:
7
27
7
היי כולם
אשמח שתסבירו לי (מי שיש לו לצרף לכאן מאמרים שמוכחים ע״י מחקרים עדיף) קצת על העניין של חלון הזדמנויות לצריכת חלבון אחרי אימון..
ממה שהבנתי מקריאה אישית עד עכשיו יש למתאמן סך גרם של חלבונים יומי שעדיף שיצרוך(בין 1.5-2 גרם כפול ממשקל גופו), אך עדיף שיהיה אחרי אימון צריכה של חלבון רזה (דגים רזים/גבינות רזות/אבקות חלבון בצורת שייק שנספגות מהר).

1) מה דעתם על המיתוס שיש לצרוך את החלבון הרזה אחרי שעה מסיום אימון משקולות? עד כמה זה קריטי? ולמה חשוב בכלל שיהיה שעה(מה קורה בזמן הזה?)

2) מה עם המיתוס שיש לשלב כמות נכבדת של פחמימה פשוטה, בעת צריכת החלבון הרזה, לספיגה טובה יותר שלו לגוף בכלל ולשריריפ בפרט?
תודה לעונים 😃

The-Pyramid-Of-Nutrition-Priorities-Rippedbody.com_large.png

דוגמא פשוטה שתכניס לפרופורציה לגבי החשיבות של תזמון החלבון/פחמימה. כן, יש לזה משמעות. אבל לפני שרצים לבלוס טונה במלתחות (ראיתי והרחתי לצערי...) צריך לבדוק האם אתם מיישמים את הדרישות ל3 הרבדים היותר חשובים - קלוריות, מאקרו ומיקרו.

• פותח/ת השרשור
The-Pyramid-Of-Nutrition-Priorities-Rippedbody.com_large.png

דוגמא פשוטה שתכניס לפרופורציה לגבי החשיבות של תזמון החלבון/פחמימה. כן, יש לזה משמעות. אבל לפני שרצים לבלוס טונה במלתחות (ראיתי והרחתי לצערי...) צריך לבדוק האם אתם מיישמים את הדרישות ל3 הרבדים היותר חשובים - קלוריות, מאקרו ומיקרו.

היי, אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר? ממה שמובן כאן הפירמידה אפשר לראות כמה חשיבות מתנים לכל לב בה ומה עדיף על מה, אז הבנתי שיש חשיבות לאותו חלון הזדמנויות וכמובן למה שמכניסים אחרי אימון לגוף, אבל השאלה שלי היתה יותר עם דגש על הפן הכמותי-

*כמה זמן אחרי אימון?קריטי לחכות שעה בדיוק? ואם כן מה קורה בשעה הזאת שמחכים עד הארוחה מבחינת תהליכים של הגוף (פעם שמעתי שיש לכוף פסולת לאחר אימון משקולות שלוקח לה שעה למאת ואז כשאוכלים האוכל נספג יותר טוב)...?

*מה לאכול אחרי האימון (יחס של פחמימה חלבון-יותר לטובת החלבון או לטובת הפחמימה?)
ואיזו פחמימה-פשוטה/מורכבת?
איזה חלבון? כל חלבון? חלבון יותר רזה?

זו הייתה הכונה בשאלה, מיתוסים שמעתי המון, אשמח לאמת או לנפץ אותם לפני שטני פועלת ככה בעצמי 😃

היי, אשמח אם תוכל לפרט קצת יותר? ממה שמובן כאן הפירמידה אפשר לראות כמה חשיבות מתנים לכל לב בה ומה עדיף על מה, אז הבנתי שיש חשיבות לאותו חלון הזדמנויות וכמובן למה שמכניסים אחרי אימון לגוף, אבל השאלה שלי היתה יותר עם דגש על הפן הכמותי-

*כמה זמן אחרי אימון?קריטי לחכות שעה בדיוק? ואם כן מה קורה בשעה הזאת שמחכים עד הארוחה מבחינת תהליכים של הגוף (פעם שמעתי שיש לכוף פסולת לאחר אימון משקולות שלוקח לה שעה למאת ואז כשאוכלים האוכל נספג יותר טוב)...?

זו הייתה הכונה בשאלה, מיתוסים שמעתי המון, אשמח לאמת או לנפץ אותם לפני שטני פועלת ככה בעצמי 😃
אני חושב שהפרמידה מציינת שהנושא של חלון הזדמנות ופחמימה עם חלבון לא ממש רלוונטי או יעשה שינויים גדולים כמו התמונה הגדולה יותר שזה קלוריות ואבות מזון ואפילו מיקרו מזון (וויטמינים ומינרלים).

או במילים אחרות "התעסקות בקקי" תסלחי על הביטוי.

כמו שאלחנן אמר, בגדול זה יחסית התעסקות בקקי.

ברגע שאת בשליטה על סך הקלוריות, על החלוקה לסך ערכים יומי (חלבון/שומן/פחמימה), צריכת נוזלים, סיבים וויטמינים - אז שווה להסתכל על התזמון של הארוחות.

באופן כללי מומלץ לצרוך חלבון ופחמימות לפני/במהלך/אחרי האימון. אבל כל עוד לא שומרים על סך קלורי וערכים בהתאם למטרה - זה לחלוטין זניח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית