הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אני לא זוכר מספיק במדיוק אך אם אני לא טועה יש פסיקה שמאפשרת לנו להיכנס למסגד אגב הדמיון בין הדתות
אולי אלחנו יכול להאיר את עיינו.

אכן יש פסיקה כזאת, @Sergio_Katz io_katz ד"א אל תתפוס מהרבנות הראשית יותר מדי... הם לא גדולי הדור. אם "הפוליטקאים" (לא בהכרח בהקשר רע) של הדור הנוכחי

ההבדל בין הסיפור הנחמד שלך על איינשטיין לבין מעמד הר סיני הוא שגלי כבידה היו בעלי עדויות עקיפות לקיומם הרבה לפני שמדדו אותם בפעם הראשונה.
כנ"ל גם לגבי תאוריית ריבוי-היקומים. זו לא תאוריה מדעית מוכחת, אבל ישנן תופעות בטבע שיכולות להיווצר רק אם תאוריית ריבוי-היקומים נכונה. ניתן לבדוק את מידת הסתברותה של התאורייה להיות נכונה באמצעות ניסויים שבודקים את ההנחות המובנות שלה.
ושוב אני אשאל, ישנו ניסוי תצפיתי או ישיר שיכול לאשש (לא בהכרח להוכיח) את קיומו של אלוהים? ואם כן, ישנה דרך לדעת האם מדובר באל של היהדות, ולא חלילה, אללה?

איפה הזכרתי את הר סיני? איפה הזכרתי יהדות או כל דת אחרת?

תקרא כמה תגובות אחרונות שלי ותבין שלא העלתי את נושא הדת פעם אחת אלא התמקדתי בדיון אך ורק בשאלת קיום או אי הקיום של האל, לכן אגיב רק לחלק מהתגובה שלך שרלוונטי עבורי:

ושוב אני אשאל, ישנו ניסוי תצפיתי או ישיר שיכול לאשש (לא בהכרח להוכיח) את קיומו של אלוהים?

לא, ההוכחה היחידה לקיום/אי קיום האל שלא תלויה ב"אירועים חסרי תקדים" שיחייבו אותנו להניח את קיומו או התגלות כלשהי, תהיה מתמטית טהורה.

ופספסת את מה שניסיתי להעביר. זו הייתה סך הכל דוגמה למה שרשם kotzer.

זה לא אמור להוכיח את קיום האל בשום צורה.

אכן יש פסיקה כזאת, @Sergio_Katz io_katz ד"א אל תתפוס מהרבנות הראשית יותר מדי... הם לא גדולי הדור. אם "הפוליטקאים" (לא בהכרח בהקשר רע) של הדור הנוכחי
השאלה שלי מה היא הסיבה לפסיקה הזאת?
האם זאת מכוון שיש הבנה שהמוסלמים סוגדים לאותו אל אך בדרך שגויה?
או פשוט הדרך שבהם הם סוגדים לאל הזה פיזית אינא נחשבת חטא לפי הלכה היהודית?

אני לא זוכר מספיק במדיוק אך אם אני לא טועה יש פסיקה שמאפשרת לנו להיכנס למסגד אגב הדמיון בין הדתות
אולי אלחנו יכול להאיר את עיינו.
האיסלם אינה עבודה זרה, מכיוון שהם מאמינים בבורא אחד, ואף מוחמד אינו א-ל, אלא נביא שתיווך בין העולם לבורא.
לכן אינם עבודה זרה, ואף מותר ליהודי להיכנס ואפילו להתפלל (אם אני לא טועה) במסגד.

הנוצרים מאמינים בשיתוף בין הבורא וליש"ו, לכן יש מחלוקת האם זה עבודה זרה או לא. לכן הרוב החמירו לא להיכנס לכנסיה כדין בית עבודה זרה.

מה המדינה או פוליטיקאים עושים עם המידע הזה לא ידוע לי או רלוונטי עבורי.

השאלה שלי מה היא הסיבה לפסיקה הזאת?
האם זאת מכוון שיש הבנה שהמוסלמים סוגדים לאותו אל אך בדרך שגויה?

הוא אלוקים לא "עוד אל". אם אני זוכר נכון, כל דת מונותאיסטים תחת אלוקים אינה ע"ז.

אגב יש לזה צד שני, כלומר יש שסוברים שהזרם החסידי אינה חלק מן היהדות אלא " הזרם הדומה ליהדות"

הסגידה לאלוקים אינה חטא בשום מובן לא משנה למי האדם משתייך.
אבל לפעול נגד 7 מצוות בני נח על סמך נביא או שיח זה חטא.
מוסלמי שאינו עובר על 7 מצוות, זה בסדר גמור לפי היהדות.
אגב יש לזה צד שני, כלומר יש שסוברים שהזרם החסידי אינה חלק מן היהדות אלא " הזרם הדומה ליהדות"
זה לא נכון.
זה היה התלוצצות של הרב שך זצ"ל על חסידות חב"ד שהם הדת הכי דומה ליהדות.

האיסלם אינה עבודה זרה, מכיוון שהם מאמינים בבורא אחד, ואף מוחמד אינו א-ל, אלא נביא שתיווך בין העולם לבורא.
לכן אינם עבודה זרה, ואף מותר ליהודי להיכנס ואפילו להתפלל (אם אני לא טועה) במסגד.

הנוצרים מאמינים בשיתוף בין הבורא וליש"ו, לכן יש מחלוקת האם זה עבודה זרה או לא. לכן הרוב החמירו לא להיכנס לכנסיה כדין בית עבודה זרה.

מה המדינה או פוליטיקאים עושים עם המידע הזה לא ידוע לי או רלוונטי עבורי.

הסגידה לאלוקים אינה חטא בשום מובן לא משנה למי האדם משתייך.
אבל לפעול נגד 7 מצוות בני נח על סמך נביא או שיח זה חטא.
מוסלמי שאינו עובר על 7 מצוות, זה בסדר גמור לפי היהדות.

זה לא נכון.
זה היה התלוצצות של הרב שך זצ"ל על חסידות חב"ד שהם הדת הכי דומה ליהדות.

זה מאוד מעניין בהחלט העשיר לי את הידע בנושא תודה

לא נכון.
זה היה התלוצצות של הרב שך זצ"ל על חסידות חב"ד שהם הדת הכי דומה ליהדות

לא בידיוק, אני מדבר בתקופת הרפורמה, הנאורות וכו.. הרבנים הליטאים ראו בחסידים מבטלי תורה אשר עוסקים בכל התפל בדת, והקיצוניים מרבני הליטאים כינו אותם "הדת הדומה ליהודות" היום לאחר קריאת צמח צדק ברור שאי אפשר להגיד דבר כזה.

לא בידיוק, אני מדבר בתקופת הרפורמה, הנאורות וכו.. הרבנים הליטאים ראו בחסידים מבטלי תורה אשר עוסקים בכל התפל בדת, והקיצוניים מרבני הליטאים כינו אותם "הדת הדומה ליהודות" היום לאחר קריאת צמח צדק ברור שאי אפשר להגיד דבר כזה.

אתה צודק, והגאון מווילנה העביר ביקורת חריפה מאוד על החסידות דאז משום שחשש מכפירה.

זה היה לא הרבה זמן אחרי התנכלות הקראים שנולד החסידות, ממילא היה התנגדות חריפה בזמנם. אך תוך לא הרבה זמן ראו שלא מדובר בנסיון דת חדשה, והם התקבלו.
אתה צודק, והגאון מווילנה העביר ביקורת חריפה מאוד על החסידות דאז משום שחשש מכפירה.
אפילו קצת יותר מביקורת.

זה תשובה של אולי כן ורק לחלקים מאוד מסויימים, ברובו לא
אז כמו שאמרת התנ"ך לא נכתב בבת אחת וההוכחה לך נמצאת בתנ"ך עצמו- ת- תורה, נ- נביאים, כלומר בין "כרך" לכרך היית תקופת זמן ארוכה, ועכשיו מתחבר מה שכבר כתבתי, גם התנ"ך נכלל במסורת, זה שכתוב משהו בתנ"ך זה נחמד אבל איך אתה יודע שמשהוא לא שינה אותו? הוסיף לו דברים? התשובה היא מסורת, כלומר כל דור ודור העביר את התנ"ך איך שהוא, אולי כדאי שאני ארחיב טיפה לגבי המסורת (אני אל מתכוון להישמע מזלזל או מעליב, אם כן סליחה) כשאני אומר "מסורת" אין הכוונה שכשהגעתי לגיל שלוש אבא שלי קרא לי ואמר לי "בן, לפני כמה שנים היה מעמד הר סיני וכו", במסורת נכלל כל התושב"ע (משנה, גמרא, ספרי הלכה, שו"תים וכו) כמות חומר עצומה שהגעתי למסקנה שאינך מודע אליה, מפאת קוצר (קוצר=kotzer 😆) היריעה אני לא אכתוב הכל אבל אם תרצה תחפש על הגמרא, משנה וכו, עכשיו מסורת זה לא רק לשמור על ידע, אלא גם לציין את מה שנעלם בעקבות פוגרומים וכו, או מה שהתווסף בעקבות התקופות אם זה משנה ואחריה גמרא עד לימינו אנו, דוגמה לחוזק המסורת, על הגמרא יש פרשנים בשם "ראשונים" ואחרי הראשונים יש "אחרונים", אם אתה תסתכל בראשונים אתה תראה שהם מצטטים את הגמרא, האחרונים שאחריהם מצטטים את הראשון שציטט את הגמרא- ככה שאתה רואה בדיוק איזו גמרא היית לראשון, אם לדוגמה תתן שם של חיבור אני אוכל לומר לך מתי הוא נכתב ומי כתב אותו, מי היה הרב של מי שכתב אותו ומי היה תלמידו ועוד דוגמאות.
לאחר שהבנו את חוזק המסורת הדרך להוכיח שהתורה לא אמתית תהיה לפגוע בזמן קבלתה, כלומר לומר שמישהו (אנושי לדוגמה משה) הביא ל600000 את התורה או שכולם שם הזו או שזאת היית קבוצה קטנה של שבטים שהחליטו לקבל אותה, על האפשרות שכולם הזו כבר כתבתי, ובתורה כמו שכבר ציטטתי ממנה כתוב היסטוריית יציאת מצרים, היסטורית קבלת התורה וכמובן את המצוות, עכשיו האפשרות שהתורה ניתנה לקבוצת שבטים יהודים קצת מוזרה, כי בתורה כתוב רגע קבלת התורה על ידי עם ישראל, כלומר השבטים האלה קיבלו ספר שאומר את ההיסטוריה שלהם שהם היו עבדים וכו, ויותר מזה הוא כותב שברגע המאורה שבו השבטים האלה קיבלו את התורה הם מנו מיליונים, איזו סיבה יש לשבטים האלה לקבל את התורה (בייחוד שכבר הזכרתי שכמה מהמצוות היו נחשבות להתאבדות) אלא אם כן זאת באמת היית ההיסטוריה שלם והם באמת מונים 600000 רק גברים מגיל 20? אתה היית מקבל על עצמך מצוות מספר כזה?
כלומר הסיבה היחידה לקבלת הספר הזה על עצמם תהיה רק אם מה שהספר אומר באמת נכון...

אגב @elchonon , מעניין אותי מדוע האיסלם אינו נחשב כעבודה זרה אם הרי ידוע כי "מחורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים ולקטנים".
מוחמד הרי טען שהאל התגלה בפניו והכתיב לו את הקוראן.

גם לא אותו פלג שטען שהוא המשיח?
גם רבי עקיבא חשב שבר כוכבא משיח.
אני בטוח שאנשים יכולים להיות כופרים אם הם ממש ינסו. אולי יגדירו את הרב יותר ממה שהוא באמת.
אבל אני סבור שרוב החסידים של הרבי לא היו משיחיים, ואלו שכן, פשוט השלימו עם הטעות שלהם כשהוא נפטר. או חשבו עליו כפוטנציאל להיות משיח.
אבל יכול להיות שאני טועה.
אגב @elchonon , מעניין אותי מדוע האיסלם אינו נחשב כעבודה זרה אם הרי ידוע כי "מחורבן בית שני הנבואה ניתנה לשוטים ולקטנים".
מוחמד הרי טען שהאל התגלה בפניו והכתיב לו את הקוראן.
אז הוא היה נביא שקר, שזה חטא אישי שלו.
אך הוא לא ביקש שיתפללו אליו, ולא טען שום אלוהות על עצמו.
מאמיניו לא התפללו אליו, ואף כשהרגו "כופרים" זה בגלל שכפרו בנביא.

לכן הרמב"ם פסק בזמנם שאין מצווה ליהודי למות על הכחשת נבואת מוחמד.
מוטב שיודו בפה שהנביא מוחמד היה אמת ולא יהרגו.
בשונה מבעבודה זרה, שיהודי מצווה למות ולא להודות בפיו באלוהות זרה.

לאחר שהבנו את חוזק המסורת הדרך להוכיח שהתורה לא אמתית תהיה לפגוע בזמן קבלתה, כלומר לומר שמישהו (אנושי לדוגמה משה) הביא ל600000 את התורה או שכולם שם הזו או שזאת היית קבוצה קטנה של שבטים שהחליטו לקבל אותה, על האפשרות שכולם הזו כבר כתבתי, ובתורה כמו שכבר ציטטתי ממנה כתוב היסטוריית יציאת מצרים, היסטורית קבלת התורה וכמובן את המצוות, עכשיו האפשרות שהתורה ניתנה לקבוצת שבטים יהודים קצת מוזרה, כי בתורה כתוב רגע קבלת התורה על ידי עם ישראל, כלומר השבטים האלה קיבלו ספר שאומר את ההיסטוריה שלהם שהם היו עבדים וכו, ויותר מזה הוא כותב שברגע המאורה שבו השבטים האלה קיבלו את התורה הם מנו מיליונים, איזו סיבה יש לשבטים האלה לקבל את התורה (בייחוד שכבר הזכרתי שכמה מהמצוות היו נחשבות להתאבדות) אלא אם כן זאת באמת היית ההיסטוריה שלם והם באמת מונים 600000 רק גברים מגיל 20? אתה היית מקבל על עצמך מצוות מספר כזה?
כלומר הסיבה היחידה לקבלת הספר הזה על עצמם תהיה רק אם מה שהספר אומר באמת נכון...
בספר שכתבתי כתוב שחור על גבי לבן שאני בורכתי על ידי סופרמן מכוכב קריפטון בעיני לייזר וכוח להפוך אנשים לקבבים בנקישת אצבע. אבל יש קאטץ', אני מסוגל להשתמש בכוחות העל החדשים שלי אך ורק אם אני באמת רוצה ואף אחד לא מצפה ממני להשתמש בהן.
אם זו לא הוכחה מספקת, בספר שלי גם כתוב שבזמן שקיבלתי את כוחות העל היו 15,000,000 עדי ראיה שצפו במתרחש (למרבה הצער כולם מתו מאז) והם הסכימו לסגוד לי ולהכין לי שווארמה מתי שאחפוץ.
איזו סיבה יש להם להכין לי שווארמה ולסגוד לכוחות העל שלי אם זה לא באמת נכון?

[נ.ב: למרות שהם מתו, הילדים שלהם ממשיכים להכין לי שווארמה כאשר אני חפץ בכך]

בספר שכתבתי כתוב שחור על גבי לבן שאני בורכתי על ידי סופרמן מכוכב קריפטון בעיני לייזר וכוח להפוך אנשים לקבבים בנקישת אצבע. אבל יש קאטץ', אני מסוגל להשתמש בכוחות העל החדשים שלי אך ורק אם אני באמת רוצה ואף אחד לא מצפה ממני להשתמש בהן.
אם זו לא הוכחה מספקת, בספר שלי גם כתוב שבזמן שקיבלתי את כוחות העל היו 15,000,000 עדי ראיה שצפו במתרחש (למרבה הצער כולם מתו מאז) והם הסכימו לסגוד לי ולהכין לי שווארמה מתי שאחפוץ.

[נ.ב: למרות שהם מתו, הילדים שלהם ממשיכים להכין לי שווארמה]
בתור אחד שמעריך ציניות- שפו
והנה ההבדלים:
אתה לא מי שברא את העולם, אין לי סיבה להקשיב לך
אצלנו זה מי שברא את העולם
אתה רק הבאת ספר
אצלנו האל התגלה בניסים ואז הביא את הספר
חוץ מזה אם אני אראה שיש כמות ילדים של חמישה עשר מיליון איש שמכינים לך שווארמה תהיה בטוח שאני לא אעצבן אותך, ואולי אסגור אתך חוזה לגבי כמה אנשים...😉
אבל רגע:stop-26: זה לא באמת קרה149eg: חבל היית יכול לסגור בקלות ציט מיל יום אחרי יום אחרי יום....

[נ.ב: למרות שהם מתו, הילדים שלהם ממשיכים להכין לי שווארמה כאשר אני חפץ בכך]

יש לך הוכחות שהספר שלך קיים מעל 1000 שנה? הספר שלך זה הספר הכי נמכר בעולם אי פעם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית