הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אז השאלה האם התורה מכילה את כל האמת ורק את האמת.
על הקריטריונים שהיא צריכה לענות ציינתי קודם, שאם היא מקור הידע המושלם היא צריכה להיות מושלמת, ולא עומדת רק על רגלי פרשנים.
אם אתה רוצה להתווכח על איך יראה מקור ידע מושלם, אפשר, אבל זה יהיה דיון נטו פילוסופי, ורק פילוסופיה לא מקדמת אותנו לשום מקום.

זה אחד הדרים שאני לא מסכים איתה. טעות לא מוכיחים, אמת מוכיחים.
אמת צריכה להיות, הפלא ופלא, מאומתת, כלומר מוכחת. אני לא יכול לטעון שמשהו הוא אמת כשאין לי הוכחה שהוא אמת, ואני לא יכול לומר שמשהו הוא אמת תמידית כשהיא לא תמיד נכונה, אלא רק לפעמים

יפה אמרת, היא יכולה עם והיא יכולה בלי, אבל בלי לא מחייב שינוי שלה, עם מחייב.
וגם במקרה הטוב אפשר יהיה להשתמש בבורא בחלק הראשון של התהליך, אבל בורא מתערב כמו בתנ"ך בהחלט ילך כנגד התיאוריה המוכחת הזאת. אתה תצטרך למצוא הסברים טובים מאוד ללמה מצאנו דברים שלא מערבים בורא אם בעצם יש אותו

אתה סתם חוזר לרטרוקיה של "מה שאנחנו מכירים היום זה כל מה שיהיה אי פעם". אתה לא מכיר מספיק את היקום כדי לטעון שהדברים חייבים להתקיים רק איך שאתה מכיר.

תקרא קצת על תיאוריית קוונטים, על חלקיקים שקיימים ולא קיימים בו זמנית, על חלקיקים שמתקיימים ביותר ממצב אחד בבת אחת עד שנמדוד אותם.
אתה באמת חושב שאלוהים משחק עם המתג של החלקיקים בין מצבים לפי הכיף שלו? או שאולי יש פה משהו יותר מעניין?
באתי לכתוב מענה מפורט לכל סעיף ממה שכתבת, אבל עצרתי את עצמי, כי כל מה שכתבת עכשיו כבר כתבת במילים שונות מקודם, ואני כבר עניתי את מה שכבר עניתי מקודם. אני חושב שאנחנו טוחנים מים.

את דעתך ודעתי השמענו וכתבתנו וכל קורא יכול לדעת אותם.
אני לא רואה סיבה לחזור על דברי.
אני מניח שהכוונה שלו הייתה- שווים= לא סותרים
נכון @elchonon ?
בעין חילונית שלא מאמינה בתנ"ך, אני לא מבין למה שלא ילמד את תאורית הבורא בבית ספר כתאוריה שווה אם לא יותר הגיונית מהמפץ.

בעין חילונית שלא מאמינה בתנ"ך, אני לא מבין למה שלא ילמד את תאורית הבורא בבית ספר כתאוריה שווה אם לא יותר הגיונית מהמפץ.
מדע מסתמך על ראיות, דת לא.
אפשר ללמד את שניהם, אבל צריך להבהיר בצורה יפה מאוד שהם לא שווי ערך, והם אפילו לא ברי השוואה.
אי אפשר ללמד דת כמדע, ואי אפשר ללמד מדע כדת

מדע מסתמך על ראיות, דת לא.
אפשר ללמד את שניהם, אבל צריך להבהיר בצורה יפה מאוד שהם לא שווי ערך, והם אפילו לא ברי השוואה.
אי אפשר ללמד דת כמדע, ואי אפשר ללמד מדע כדת
בורא זה לא דת.
ודת מסתמכת על ראיות גם אם לא כולם מדעיות, הלוא דת בנויה על מסורת שהיא עדות, וגם זה ראיה.

בורא זה לא דת.
ואם אני אומר שהבורא הוא בוודאות זאוס, זה לא דת?
ואם אני אומר שבוודאות מדובר על כמה בוראים ולא אחד זה לא דת?
למה זה חייב להתאים רק עם הדת שלך?

בורא זה האמא של הדת, תרתי משמע, דת נולדת מהקיום של הבורא, ולא ההפך.

אם אתה רוצה להתייחס לבורא כרק בורא בצורה מדעית כלשהי, אתה תצטרך הוכחות כלשהן לקיומו, ו"אתה לא יכול להוכיח שאין" זה לא טיעון שתופס

ודת מסתמכת על ראיות גם אם לא כולם מדעיות, הלוא דת בנויה על מסורת שהיא עדות, וגם זה ראיה.
אין כזה דבר ראיות לא מדעיות, כי מדע בהגדרה הוא חקר תחום מסויים, ככה שראיה תהיה מידע מאומת בתחום מסויים.
גם עדות נחשבת ראיה במדעים מסויימים (יש עוד מדעים חוץ מפיזיקה, ביולוגיה, וכימיה), אבל כמו שחנן אמר קודם, היא נחשבת ראיה חלשה, כי עדות מסתמכת על הזיכרון האנושי, דבר שידוע בחוסר שלמותו

לפי דעתי הוא מתכוון לומר שאם אתה חושב שהדת והמדע סותרים אז כשאתה בא ללמד תאוריות תלמד גם את תאוריית המדע וגם את תאוריית הדת
כמו שאמרתי, אפשר למצוא את עמק השווה, ואפשר לציין את הפרשנות התנ"כית למפץ הגדול, אבל אי אפשר ללמד שהם שני צדדים של אותו המטבע

ואם אני אומר שהבורא הוא בוודאות זאוס, זה לא דת?
ואם אני אומר שבוודאות מדובר על כמה בוראים ולא אחד זה לא דת?
למה זה חייב להתאים רק עם הדת שלך?

בורא זה האמא של הדת, תרתי משמע, דת נולדת מהקיום של הבורא, ולא ההפך.

אם אתה רוצה להתייחס לבורא כרק בורא בצורה מדעית כלשהי, אתה תצטרך הוכחות כלשהן לקיומו, ו"אתה לא יכול להוכיח שאין" זה לא טיעון שתופס
להגיד שיש בורא לעולם לא מחייב אף דת ספציפית.
הסיבה שאני מאמין שהדת שלי צודקת זה השיקולים שלי.

אבל הנושא של בורא לא סותר מפץ, ולא צריך מפץ. ולא מחייבת דת מסוימת.
אין כזה דבר ראיות לא מדעיות, כי מדע בהגדרה הוא חקר תחום מסויים, ככה שראיה תהיה מידע מאומת בתחום מסויים.
גם עדות נחשבת ראיה במדעים מסויימים (יש עוד מדעים חוץ מפיזיקה, ביולוגיה, וכימיה), אבל כמו שחנן אמר קודם, היא נחשבת ראיה חלשה, כי עדות מסתמכת על הזיכרון האנושי, דבר שידוע בחוסר שלמותו
סבבה, אז כל דת מוכחת מדעית.

לפי דעתי הוא מתכוון לומר שאם אתה חושב שהדת והמדע סותרים אז כשאתה בא ללמד תאוריות תלמד גם את תאוריית המדע וגם את תאוריית הדת
זה באמת חוסר הגיון משווע במדינת ישראל.
תסביר לי למה כשאני לומד לתואר שני בפיזיקה אני מחויב לקחת קורסי יסוד ביהדות? אני לא בחרתי יהדות, בחרתי פיזיקה.
תאר לעצמך אם בשביל לעבור הסמכה לרבנות היתה חובה לקחת קורסים אקדמיים בפיזיקה ובביולוגיה. תאר לעצמך איזו מחאה הייתה מתחוללת בקרב הציבור הדתי.

תסביר לי למה כשאני לומד לתואר שני בפיזיקה אני מחויב לקחת קורסי יסוד ביהדות? אני לא בחרתי יהדות, בחרתי פיזיקה.
תאר לעצמך אם בשביל לעבור הסמכה לרבנות היתה חובה לקחת קורסים אקדמיים בפיזיקה ובביולוגיה. תאר לעצמך איזו מחאה הייתה מתחוללת בקרב הציבור הדתי.
הסיבה של מדינה ישראל מנומקת בשיקולים שלה.
בגלל שהדרך שאנחתנו כאן במדינה הזאת נעוצה באמונה שלנו שזאת מדינה יהודית, וזה מגיע מהתנ"ך.
התנ"ך והמסורת למדינת ישראל חשובה לה מאוד, אך לא מטעמי דת, אין להם עניין או רצון שתהיה דתי.

אני מדבר על כל העולם, מדוע תאורית המפץ זכה לכזה מקום חשטב בעוד תאורית הבורא נדחק לפינה?

אתה לומד בבן גוריון?

דרך אגב, אין כזה דבר תיאוריית הדת, יש השערת הדת.
תיאוריה מדעית מתבססת על ראיות שניתן לאמת ויכולת חיזוי, כלומר שאני יכול לדעת מראש מה אני מצפה למצוא כדי שהתיאוריה תעמוד.
הדת לא עומדת בקריטריונים האלה, והיא גם לא מתיימרת לעמוד בהם, ככה שהיא לא תיאוריה

אבל הנושא של בורא לא סותר מפץ, ולא צריך מפץ. ולא מחייבת דת מסוימת.
עולם ומלואו נמצא בין לא סותר לבין תואם.
הדת גם לא סותרת לפרקונים, כמו שגם המדע לא סותר אותם, האם זה אומר שאנחנו צריכים להאמין בהם כחלק מהדת או כחלק מהמדע?

סבבה, אז כל דת מוכחת מדעית.
בידיוק, כולן. יש רק אל אחד ובו זמנית יש גם יותר אלים, כולם בראו את היקום לפי המיתוס שלהם וכולם ניהלו אותו כמו שנאמר

אני מדבר על כל העולם, מדוע תאורית המפץ זכה לכזה מקום חשטב בעוד תאורית הבורא נדחק לפינה?
כי תאוריית המפץ מפיקה ראיות מוצקות, תיאוריית הבורא מתחילה ונגמרת ברעיון

הדת גם לא סותרת לפרקונים, כמו שגם המדע לא סותר אותם, האם זה אומר שאנחנו צריכים להאמין בהם כחלק מהדת או כחלק מהמדע?
אין שום הוכחה ללפרקונים בשונה מהדת והבורא.
תאוריות מוצקות שנפגשות בקיר בטון, יש שם רק בעיה אחת קטנה, ההתחלה.🤦‍♂️
לבורא יש ראיות לא פחות חזקות, אבל אין לי כוח לחזור על כל מה שכבר אמרתי רק כדי לקבל כתשובה את כל מה שאתה כבר טענת.

אני ממש מתנצל, אתה צודק אני כבר מבטל את זה

אני מציע לך לנחש איזו תאורייה מקבלת אישושים רבים והמודלים שהיא חוזה מאומתים בתצפיות מדעיות ואיזו תאורייה מבוססת על טיעונים פילוסופיים ותו לא שלא ניתן להפריך או להוכיח.
אתה יכול לחשוב על ניסוי שיאשש את תאוריית הבורא? אני לא.
לעומת זאת, התחזיות של תאוריית המפץ הגדול ממשיות ואף ניתנות למדידה.

אין שום הוכחה ללפרקונים בשונה מהדת והבורא.
אז בשבילך נשנה לביג פוט, שלו יש המון עדי ראיה ואפילו צילומים

תאוריות מוצקות שנפגשות בקיר בטון, יש שם רק בעיה אחת קטנה, ההתחלה.🤦‍♂️
לבורא יש ראיות לא פחות חזקות
תיאורית המפץ הגדול לא מתנגשת עם מה שהיה לפני כי היא לא מתיימרת לענות על השאלה הזאת עדיין. יש לך תיאוריות אחרות שמדברות על הלפני והן תוספות למפץ הגדול
ואם אין לאף אחד שום ראיה למה היה לפני, אז איך זה מוכיח בורא? אין ראיות לא לכאן ולא לכאן

אני ממש מתנצל, אתה צודק אני כבר מבטל את זה
התבדחות לא מוצלחת. כמובן שבחירת קורסי החובה נתונה לשיקול הדעת של כל מוסד, אבל דיברתי על העניין העקרוני של דחיפת הדת ללימודי המדע, כשלמעשה אין הם נותנים דבר להבנת החומר המדעי, והקשר בין הנושאים קלוש.

התבדחות לא מוצלחת. כמובן שבחירת קורסי החובה נתונה לשיקול הדעת של כל מוסד, אבל דיברתי על העניין העקרוני של דחיפת הדת ללימודי המדע, כשלמעשה אין הם נותנים דבר להבנת החומר המדעי, והקשר בין הנושאים קלוש.
לא הייתי אומר שהקשר בניהם קלוש, אבל לפי דעתי ההתבדחות הייתה מאוד במקום, הטחת בי אשמה כאילו אני זה שבוחר איזה קורסים עושים באוניברסיטה ללא צל של מושג מה עמדתי בנושא, יש הרבה דברים לא מובנים באונברסיטה וזה דוגמה לאחד מהדברים
דרך אגב, אין כזה דבר תיאוריית הדת, יש השערת הדת.
תיאוריה מדעית מתבססת על ראיות שניתן לאמת ויכולת חיזוי, כלומר שאני יכול לדעת מראש מה אני מצפה למצוא כדי שהתיאוריה תעמוד.
הדת לא עומדת בקריטריונים האלה, והיא גם לא מתיימרת לעמוד בהם, ככה שהיא לא תיאוריה

בידיוק, כולן. יש רק אל אחד ובו זמנית יש גם יותר אלים, כולם בראו את היקום לפי המיתוס שלהם וכולם ניהלו אותו כמו שנאמר

זה לא תאוריית הבורא אלא הוכחת הבורא
יש נברא (מפץ)= יש בורא (האל)
כמו שאתה לא אומר שהסמארטפון שלך נוצר לבד כך אל תאמר שהעולם נברא לבד

זה לא תאוריית הבורא אלא הוכחת הבורא
יש נברא (מפץ)= יש בורא (האל)
כמו שאתה לא אומר שהסמארטפון שלך נוצר לבד כך אל תאמר שהעולם נברא לבד
מה שתיארת זה ההגדרה לרעיון, שזה נחמד, כי אתה רואה תופעה ואתה חושב מה ההסבר האפשרי, גם אם נראה לך שזו האופציה היחידה שיש.
עכשיו צריך לפתח תיאוריה, שבה תצטרך להגדיר מה יהיה חייב להתקיים כדי שאותה תיאוריה תמיד נכונה (כלומר שלא אפשרי שלפעמים היא נכונה ולפעמים לא), ואז תצטרך לתכנן ניסויים שיבדקו האם התיאוריה נכונה.

לפעמים גם אם נראה שבאמת מה שאתה חושב לא הגיוני שהוא יהיה מוסבר אחרת, לפעמים זה המקרה.
קח את תיאוריית כדור הארץ השטוח כדוגמא. כשאתה מסתכל לאופק נראה שכדור הארץ שטוח ושאין שום הסבר אחר, אבל עם גילויים מאוחרים יותר אתה רואה שכדור הארץ באמת עגול

אני מציע לך לנחש איזו תאורייה מקבלת אישושים רבים והמודלים שהיא חוזה מאומתים בתצפיות מדעיות ואיזו תאורייה מבוססת על טיעונים פילוסופיים ותו לא שלא ניתן להפריך או להוכיח.
אתה יכול לחשוב על ניסוי שיאשש את תאוריית הבורא? אני לא.
לעומת זאת, התחזיות של תאוריית המפץ הגדול ממשיות ואף ניתנות למדידה.
אני מציע שנכניס למקום בלי מרחב וללא המושג זמן שום חלקיק ונראה אם יהיה מפץ.
או שניקח מקום עם מרחב ומושג זמן, חלקיק בודד, ונראה איך זה יתפתח.
יודע מה, קח שני חלקיקים ללא חיים למקום הזה ונראה איך זה מתפתח.
עזוב, תנסה להסביר את המושג חיים, ואז להפיח אותו בחלקיקים ללא חיים בלי מקור חיים קודם.

אני לא צריך הוכחה לאבולוציה, זה מציאות. אני מדבר על המפץ, מאורע שאין לו עדים, ושמונח על הוכחות שלו קשורות לעצם המאורע.

המושג בורא לא צריך הוכחה כמו שאבולוציה לא צריכה, היא ברורה לכל מתבונן.
אני נבראתי מההורים שלי, והם נבראו מההורים שלהם. לכל בריאה יש בורא, ולכן קרואים בריאה.

תאורית הבורא ליקום הוא בעצם תאוריה שלפני החומר הראשוני, היה בורא לאותו חומר וכל חומר מאז הגיע מאותו חומר שהגיע מהבורא.

כמו שאם לא תמצא ביקום צבע אחר משלושת צבעי הבסיס שאנחנו מכירים, זה הוכחה שאין כנראה צבעים נוספים בעולם.
אם לא תצליח למצוא בריאה שלו הגיע מבורא, זה מוכיח שכנראה יש בורא.

וזה יותר הגיוני מפיצוץ שהתחיל מכלום. כי משהו שגורם למשהו יותר הגיוני מכלום שגורם למשהו.
אז בשבילך נשנה לביג פוט, שלו יש המון עדי ראיה ואפילו צילומים
ומי אמר שאין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית