וזה יותר הגיוני מפיצוץ שהתחיל מכלום. כי משהו שגורם למשהו יותר הגיוני מכלום שגורם למשהו.
בינינו, שניהם לא נתפסים באותה מידה אם אתה הולך לשורש.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
וזה יותר הגיוני מפיצוץ שהתחיל מכלום. כי משהו שגורם למשהו יותר הגיוני מכלום שגורם למשהו.
בעיני לא.בינינו, שניהם לא נתפסים באותה מידה אם אתה הולך לשורש.
בעיני לא.
כמו שאור מחייב מקור לאור כך גם הבריאה, על פי מה שאתה אומר, אני לא יודע מי זה הבורא הזה ואני יכול לתת תאוריה, אבל אני יודע שיש בוראמה שתיארת זה ההגדרה לרעיון, שזה נחמד, כי אתה רואה תופעה ואתה חושב מה ההסבר האפשרי, גם אם נראה לך שזו האופציה היחידה שיש.
עכשיו צריך לפתח תיאוריה, שבה תצטרך להגדיר מה יהיה חייב להתקיים כדי שאותה תיאוריה תמיד נכונה (כלומר שלא אפשרי שלפעמים היא נכונה ולפעמים לא), ואז תצטרך לתכנן ניסויים שיבדקו האם התיאוריה נכונה.
לפעמים גם אם נראה שבאמת מה שאתה חושב לא הגיוני שהוא יהיה מוסבר אחרת, לפעמים זה המקרה.
קח את תיאוריית כדור הארץ השטוח כדוגמא. כשאתה מסתכל לאופק נראה שכדור הארץ שטוח ושאין שום הסבר אחר, אבל עם גילויים מאוחרים יותר אתה רואה שכדור הארץ באמת עגול
כמו שאור מחייב מקור לאור כך גם הבריאה, על פי מה שאתה אומר, אני לא יודע מי זה הבורא הזה ואני יכול לתת תאוריה, אבל אני יודע שיש בורא
ההבדל הוא שאחד מהם מציית לחוקים שאתה מכיר והשני לאמשהו שהתחיל מכלום ומשהו שתמיד היה, ב2 המקרים יש תפיסה שלא באמת ניתן להכיל בכלל. אתה מסוגל להכיל כלום? או אתה מסוגל להכיל משהו שאף פעם לא התחיל בכלל? אתה יכול לנסות לחשוב על זה אבל אתה לא באמת תצליח להכיל ולחוש את זה, אף אחד לא. זה כמו שאני אגיד לך לחשוב על צבע חדש שאף פעם לא ראית, בהצלחה..אתה יכול לנסות, אתה לא תצליח. ב2 המקרים אתה מכפיל ב0
צודק שאי אפשר לדמיין מושג שלא קיים.משהו שהתחיל מכלום ומשהו שתמיד היה, ב2 המקרים יש תפיסה שלא באמת ניתן להכיל בכלל. אתה מסוגל להכיל כלום? או אתה מסוגל להכיל משהו שאף פעם לא התחיל בכלל? אתה יכול לנסות לחשוב על זה אבל אתה לא באמת תצליח להכיל ולחוש את זה, אף אחד לא. זה כמו שאני אגיד לך לחשוב על צבע חדש שאף פעם לא ראית, בהצלחה..אתה יכול לנסות, אתה לא תצליח. ב2 המקרים אתה מכפיל ב0
ההבדל הוא שאחד מהם מציית לחוקים שאתה מכיר והשני לא
צודק שאי אפשר לדמיין מושג שלא קיים.
אבל ברגע שאנחנו יודעים שהיה זמן לפני הכל שלא היה את המציאות שלנו היום, למרות חוסר היכולת לדמיין את זה, אנחנו בטוחים בזה.
עיוור שלא ראה צבעים, עדיין יודעים שהם קיימים למרות שהוא לא יכול לדמיין אותם.לא הבנתי מה זה אומר
עיוור שלא ראה צבעים, עדיין יודעים שהם קיימים למרות שהוא לא יכול לדמיין אותם.
גם בבריאה אנחנו יודעים שהזמן והמרחב והחומר התחיל מתישהו, גם אם אי אפשר לדמיין כלום בלעדיהם.
אני חושב שהגדרת אגנוסטי ולא אתאיסט.הבנתי אותך. לא הייתי אומר יודעים, הם מניחים. זה כמו שאני לא באמת יודע אם יש לך ''תודעה'' כמוני, אני מניח שכן. אבל אולי זה לא באמת נכון. אני יכול רק להניח דבר כזה, אני לא באמת יכול פיזית לדעת ולחוש את התודעה שלך. אני גם לא יכול לדעת אם יש או אין אלוהים (זה למה אני לא מגדיר את עצמי כאתאיסט נכון לעכשיו) אני פשוט לא חושב שניתן להכיל את הדברים, אני לא חושב שניתן לומר אני יודע. אני לא יודע שיש אני לא יודע שאין.
אני חושב שהגדרת אגנוסטי ולא אתאיסט.
אתה מוזמן לתכנן ניסוי כזה ולבצע אותו ולראות מה קורה, אבל עד שאתה לא עושה משהו כזה אין לך תשובה לכן או לא, ככה שאי אפשר לומר בביטחון שיש בורא.אני מציע שנכניס למקום בלי מרחב וללא המושג זמן שום חלקיק ונראה אם יהיה מפץ.
או שניקח מקום עם מרחב ומושג זמן, חלקיק בודד, ונראה איך זה יתפתח.
יודע מה, קח שני חלקיקים ללא חיים למקום הזה ונראה איך זה מתפתח.
עזוב, תנסה להסביר את המושג חיים, ואז להפיח אותו בחלקיקים ללא חיים בלי מקור חיים קודם.
קל לומר את זה עכשיו כשאבולוציה היא נושא ידוע ולא מעורער, אבל לפני דרווין לא היה קיים מושג כזה בכלל, אף אחד לא באמת הכיר את התופעההמושג בורא לא צריך הוכחה כמו שאבולוציה לא צריכה, היא ברורה לכל מתבונן.
מעולם לא נמצאו ראיות מעבר לעדי ראיה.מי אמר שאין?
אתה שוב מגביל את עצמך ע"י מה שאתה מכיר ונוח לך להתמודד איתו. האם לא קיימת אפשרות שמשהו פשוט תמיד היה קיים? זה לא נוח לחשוב על זה, השאלה האם זו אפשרות, והתשובה היא כן, זו אפשרות.כמו שאור מחייב מקור לאור כך גם הבריאה, על פי מה שאתה אומר, אני לא יודע מי זה הבורא הזה ואני יכול לתת תאוריה, אבל אני יודע שיש בורא
מה הבעיה להכפיל ב 0? 😛😁ב2 המקרים אתה מכפיל ב0
חופשי, אעשה את המיטב לענות עליהם.@elchonon
הדיון הזה הפך ל QA בנושא יהדות ואתה נראה לי הכי מתמצא בתחום בין הכותבים. האם יפריע לך שמידי פעם אעלה שאלות על יהדות שלא קשורות לדיון?
גם ככה יש פה 36 עמודים של תחינת מים.
זה ברור ותודה.חופשי, אעשה את המיטב לענות עליהם.
אבל אל תראה אותי כרב או מייצג של מגזר שלם, לדברים שחשובים לך באמת, תמצא בן אדם שבאמת מבין או רב.
זאת שאלה מענינת.זה ברור ותודה.
נתחיל משאלה , איך יהדות מתייחסת לשימוש בסטרואידים? האם היחס זהה ליחס לקעקועים?
חשוב להוסיף , שאלות שלי להבנה בלבד ולא לויכוח.
האם תוכל לפרט יותר על נושא ״ נזק עצמי״ ?זאת שאלה מענינת.
אני מכיר חרדים שנוטלים סטרואידים, ואולי עוד הרבה כאן בפורום מכירים.
דיברתי עם חלק מהם, ושאלתי אותם לדעתם על הנושא.
אני חושב שרוב הנוטלים, הם או שרואים בזה עבירה שקשה להם להתגבר עליה, או שהם רואים בזה חטא קטן כזה. כמו שאמרו לי, "זה כמו לעשן". כנראה שזה שילוב של השניים.
לצערי הרבה דתיים מעשנים סיגריות למרות שרוב הפוסקים כבר הזהירו שזה אסור, אבל הנושא של בריאות קשה לכולם, גם אם יש לך מצווה ספציפית לזה.
לכן האיסור של סטרואידים נובע מהפוטנציאל לנזק, ושווה לעשן או לעבור על חוקי התנועה (מנקודת מבט שזה מסכן אותך, ברור שעבירת תנועה גם מסכנת אחרים). זה לא ברור לי אם זה מצוות עשה, או תולדה של מצווה אחרת. אבל מה שברור, שזה שבשולחן ערוך, ואסור לאדם לסכן את עצמו.
שמעתי רב אחד שאמר שסייקל אחד קטן וזהו, זה לא מזיק או עם סיכון מספיק לאסור, אבל בגלל הנטיה שמתמכרים לזה, יש איסור גמור.
למסקנה זה אסור, כמו עישון וסיכון חיים אישיים. ומבחינה מוסרית יש עוד טעמים שהר' משה פיינשטיין זצ"ל כתב עליהם.
לגבי ההשוואה לקעקוע, זה לא כל כך עובד ככה.
קעקוע זה לאו מפורש בתורה. דהיינו שזה אחד מה613 מצוות שלנו, וזה עבירה לעשות את זה. קעקוע ברמת היאסור שלה דומה לאכילת אוכל טרף, או העברת תער על הזקן והפאות. שדין כל עושה אלה בזמן שבית היו קיימים היה במלקות.
לעומת איסור נזק עצמי שאני לא חושב שהוא אחד מה613, ואינו איסור מפורש בתורה, ואין בו עונש בית דין.
לכן לדעתי קעקוע זה הלכתית יותר גרוע.
מבחינה חברתית, קעקוע זה כתם שכולם רואים ומכירים, זה חטא שברור שאדם סוחב על גופו. אז חברתית זה מרתיע יותר.
הרבה חרדים לא יודעים מה זה סטרואידים, מבחינת זה סמים. הם לא יודעים לזהות מי שלוקח אותם, והם רק חושבים שמי שענק התאמן קשה וממש חזק. לכן אין סטיגמה חברתית כל כך על זה.