נק' מוניטין:
2,482
- 2,018
- 1,431
זה בהחלט נותן תמריץ לא לצאת לשוק העבודה.איזה תקצוב עודף יש לאברכים? 700 ש"ח בחודש מונע מהם לעבוד?
כן. מה לעשות שיש לנו מדינה (בניגוד לרצון החרדים של 1948), והיא מדינה יצרנית.אין לך טיעון שאברך צריך לעבוד כדי שהמדינה תוכל לקחת נתח מהפרנסה שלו. זה מגוכח. זה נשמע כמו הבריון של הבית ספר שאומר שעוני זה נורא כי זה מצמצם לו ממי לגנוב את ארוחת הצהרים שלו.
ישראל כפי שהיא נראית כיום, נוטה לכיוון הסוציאליסטי. וזה דווקא כיוון שהמפלגות החרדיות דוחפות אליו בכל הכוח.
אין עוד מפלגות שתומכת ברגולציה מיותרת ובהתערבות המדינה בחיי הפרט כמו המפלגות החרדיות.
הטיעון שלך על מיסים הוא טיעון מעולה. הוא מדבר על מתי אדם נהיה חופשי באמת, ועד כמה אנחנו צריכים להיות כבולים למדינה.
אבל אתה צריך להבין דבר אחד. אותה מדיניות של תקצוב אברכים, היא זו שלוקחת לנו את הכסף בכפיה מבלי להחזיר תמורה.
אתה מבין שכסף לא גדל על העצים? שאם המדינה נותנת 700 ש"ח לתלמיד ישיבה זה בא מהכיס של אדם אחר, שעבד והרוויח את הכסף הזה בכוחות עצמו?
המדינה מכריחה את שאר האזרחים לשלם עוד מיסים *מיותרים* בשביל לממן אנשים לא יצרניים, שלא תורמים לחברה, והסיבה היחידה למימון הזה היא שהם נמצאים בעמדות כוח.
הרי לך נטל כלכלי.
באמת חבל שמדינת ישראל היא לא מדינה קפיטליסטית, משום שאז האברכים היו מקבלים בדיוק כפי שהם משקיעים, אפס עגול.כאילו, ברצינות? חרדי צריך לעבוד כדי שהמדינה תקבל כסף ממנו? קומיניזם בתפארתה. זכותו של כל אזרח להרוויח כסף כמה שירצה וישקיע כמה שירצה בתוך גבולות החוק. וזכותו של כל אזרח לא להרוויח כסף ולעשות עם כסף שאין לו מה שירצה בתוך גבולות החוק. מי שלא עובד לא עובר על שום חוק.
בתור ליברטיאן אני אומר, בכיף. תעשו מה שאתם רוצים. אם אתם לא רוצים לעבוד, זכותכם המלאה. אף אחד לא יכריח אתכם. רק אל תצפו לקבל מהמדינה אפילו שקל בודד.
בוודאי. גם זה נטל.כי הרי אין לרובם אינטרס שהצבא יהיה מלא בחרדים, ואני לא חושב שאני צריך להסביר מדוע.