- פותח/ת השרשור
- #1,101
איך לפי דעתך צריכה להיות המסורת כדי שהיא תחשב אמינה גם אם לא בא לך להאמין בה?אני טוען שמסורת היא לא עדות. אפשר להתווכח האם התנ"ך הוא עדות אמינה, אבל מסורת היא לא עדות.
וכן יש לה משמעות, פשוט מצומצמת ולא מוחלטת
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איך לפי דעתך צריכה להיות המסורת כדי שהיא תחשב אמינה גם אם לא בא לך להאמין בה?אני טוען שמסורת היא לא עדות. אפשר להתווכח האם התנ"ך הוא עדות אמינה, אבל מסורת היא לא עדות.
אין צורה אמיתית שתגרום למסורת להיות אמינה מהטבע של מסורות, שהיא מערכת תרבותית של מנהגים, טקסים, דעות ואמונות, ערכים וכללי התנהגות, הנמסרים מדור לדור בקבוצה או בחברה (הועתק מויקיפדיה).איך לפי דעתך צריכה להיות המסורת כדי שהיא תחשב אמינה גם אם לא בא לך להאמין בה?
או כמו שאומרים, "מסורת זה לחץ חברתי מאנשים מתים".אין צורה אמיתית שתגרום למסורת להיות אמינה מהטבע של מסורות, שהיא מערכת תרבותית של מנהגים, טקסים, דעות ואמונות, ערכים וכללי התנהגות, הנמסרים מדור לדור בקבוצה או בחברה
בהחלטאו כמו שאומרים, "מסורת זה לחץ חברתי מאנשים מתים".
האם עדיף לחץ חברתי מאנשים מתים או מאנשים חיים?או כמו שאומרים, "מסורת זה לחץ חברתי מאנשים מתים".
תכלס.האם עדיף לחץ חברתי מאנשים מתים או מאנשים חיים?
בראיה היסטורית.. (?)
לא הבנתי, אתה מסכים ש:אני טוען שמסורת היא לא עדות. אפשר להתווכח האם התנ"ך הוא עדות אמינה, אבל מסורת היא לא עדות.
🤦♂️:התחלנו שוב?לא הבנתי, אתה מסכים ש:
מסורת נכונה- הדת נכונה
מסורת לא נכונה= דת לא נכונה?
זה לא התחלנו זה המשך...לא היה לי אינטרנט עד עכשיו...🤦♂️:התחלנו שוב?
עכבר אכל לך את החוטים של הסיב אופטי? יצאת לגלות? היית בכלא? חזרת בתשובה?זה לא התחלנו זה המשך...לא היה לי אינטרנט עד עכשיו...
בייני"ש....עכבר אכל לך את החוטים של הסיב אופטי? יצאת לגלות? היית בכלא? חזרת בתשובה?
איך ב2020 היית בלי אינטרנט
אני לא מבין מה אתה לא מבין.לא הבנתי, אתה מסכים ש:
מסורת נכונה- הדת נכונה
מסורת לא נכונה= דת לא נכונה?
אני חושב שהבנתי את החילוק שלך, נשאל אחרת, אתה מסכים שכדי להפריך את המידע שהמסורת מעבירה צריך להפריך את המסורת (כלומר לפגוע באמינות המסורת)?אני לא מבין מה אתה לא מבין.
כמו שאמרתי כבר מאות פעמים, מסורת לא אומרת שום דבר על אמיתות התוכן, אלה 2 ישויות נפרדות.
קח לדוגמא אמונות טפלות, הן עוברות במסורת אבל זה לא אומר שהן נכונות, פשוט אין שום קשר ישיר בין מסורת לאמת. זה שמסורת יכולה להיות אמת ויכולה להיות לא אמת, אלה 2 אפשרויות לגיטימיות לחלוטין, בגלל שקיום מסורת לא מחייב את האמינות של התוכן של אותה מסורת.
אם נסתכל אובייקטיבית מה היא מסורת, היא בעצם העברת מידע מסויים מדור אחד לזה שאחריו, או חזרה על פעולה מסויימת בפרקי זמן קבועים.
בגלל שבתוכן של אותה מסורת נמצאת הצהרה, זה לא אומר שאותה הצהרה היא נכונה רק בגלל שהיא עוברת במסורת
לא, בגלל שלמסורת אין צורך באמינות, כמו שאמרתי, הקשר ביניהם הוא לא ישיר, מסורת יכולה להיות נטולת אמת לחלוטין ועדיין להתקייםאני חושב שהבנתי את החילוק שלך, נשאל אחרת, אתה מסכים שכדי להפריך את המידע שהמסורת מעבירה צריך להפריך את המסורת (כלומר לפגוע באמינות המסורת)?
דיברתי על המידע שהיא מעבירה...לא, בגלל שלמסורת אין צורך באמינות, כמו שאמרתי, הקשר ביניהם הוא לא ישיר, מסורת יכולה להיות נטולת אמת לחלוטין ועדיין להתקיים
כמו שאמרתי, המידע שהיא מעבירה לא חייב להיות אמיתי כדי שהמסורת תימשך, כלומר לקיום המסורת אין שום קשר לאמיתות של המידע שמועברדיברתי על המידע שהיא מעבירה...
אבל לצורה שבה המסורת עוברת יש משמעות לגבי הידע שהיא מעבירה?כמו שאמרתי, המידע שהיא מעבירה לא חייב להיות אמיתי כדי שהמסורת תימשך, כלומר לקיום המסורת אין שום קשר לאמיתות של המידע שמועבר
לאאבל לצורה שבה המסורת עוברת יש משמעות לגבי הידע שהיא מעבירה?
היית מאמין אם חבר היה מגיע עליך ומספר לך שהוא התקדם תוך חצי שנה ללא סטרואידים מ300 סקוואט ל330?