הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

אני טוען שמסורת היא לא עדות. אפשר להתווכח האם התנ"ך הוא עדות אמינה, אבל מסורת היא לא עדות.
וכן יש לה משמעות, פשוט מצומצמת ולא מוחלטת
איך לפי דעתך צריכה להיות המסורת כדי שהיא תחשב אמינה גם אם לא בא לך להאמין בה?

איך לפי דעתך צריכה להיות המסורת כדי שהיא תחשב אמינה גם אם לא בא לך להאמין בה?
אין צורה אמיתית שתגרום למסורת להיות אמינה מהטבע של מסורות, שהיא מערכת תרבותית של מנהגים, טקסים, דעות ואמונות, ערכים וכללי התנהגות, הנמסרים מדור לדור בקבוצה או בחברה (הועתק מויקיפדיה).
מסורת לא מתחשבת באמינות התוכן שלה, אלא אם המסורת תהיה אישוש המידע לכל העברה של המסורת.
דוגמא לזה תהיה המסורת של מסע לפולין, שבה כל דור הולך בעצמו לפולין כדי לראות במו עיניו שהמידע שהועבר אליו הוא לא שקרי.
מסורת מטבעה היא לא אמינה, התוכן שלה זה כבר סיפור אחר, וכל מסורת בנפרד

אין צורה אמיתית שתגרום למסורת להיות אמינה מהטבע של מסורות, שהיא מערכת תרבותית של מנהגים, טקסים, דעות ואמונות, ערכים וכללי התנהגות, הנמסרים מדור לדור בקבוצה או בחברה
או כמו שאומרים, "מסורת זה לחץ חברתי מאנשים מתים".

אני טוען שמסורת היא לא עדות. אפשר להתווכח האם התנ"ך הוא עדות אמינה, אבל מסורת היא לא עדות.
וכן יש לה משמעות, פשוט מצומצמת ולא מוחלטת
לא הבנתי, אתה מסכים ש:
מסורת נכונה- הדת נכונה
מסורת לא נכונה= דת לא נכונה?

עכבר אכל לך את החוטים של הסיב אופטי? יצאת לגלות? היית בכלא? חזרת בתשובה?
איך ב2020 היית בלי אינטרנט
בייני"ש....
אבל אם למישהו כל כך מפריע הדיון, אני יכול להפסיק
שרק יבקש

לא הבנתי, אתה מסכים ש:
מסורת נכונה- הדת נכונה
מסורת לא נכונה= דת לא נכונה?
אני לא מבין מה אתה לא מבין.
כמו שאמרתי כבר מאות פעמים, מסורת לא אומרת שום דבר על אמיתות התוכן, אלה 2 ישויות נפרדות.
קח לדוגמא אמונות טפלות, הן עוברות במסורת אבל זה לא אומר שהן נכונות, פשוט אין שום קשר ישיר בין מסורת לאמת. זה שמסורת יכולה להיות אמת ויכולה להיות לא אמת, אלה 2 אפשרויות לגיטימיות לחלוטין, בגלל שקיום מסורת לא מחייב את האמינות של התוכן של אותה מסורת.

אם נסתכל אובייקטיבית מה היא מסורת, היא בעצם העברת מידע מסויים מדור אחד לזה שאחריו, או חזרה על פעולה מסויימת בפרקי זמן קבועים.
בגלל שבתוכן של אותה מסורת נמצאת הצהרה, זה לא אומר שאותה הצהרה היא נכונה רק בגלל שהיא עוברת במסורת

אני לא מבין מה אתה לא מבין.
כמו שאמרתי כבר מאות פעמים, מסורת לא אומרת שום דבר על אמיתות התוכן, אלה 2 ישויות נפרדות.
קח לדוגמא אמונות טפלות, הן עוברות במסורת אבל זה לא אומר שהן נכונות, פשוט אין שום קשר ישיר בין מסורת לאמת. זה שמסורת יכולה להיות אמת ויכולה להיות לא אמת, אלה 2 אפשרויות לגיטימיות לחלוטין, בגלל שקיום מסורת לא מחייב את האמינות של התוכן של אותה מסורת.

אם נסתכל אובייקטיבית מה היא מסורת, היא בעצם העברת מידע מסויים מדור אחד לזה שאחריו, או חזרה על פעולה מסויימת בפרקי זמן קבועים.
בגלל שבתוכן של אותה מסורת נמצאת הצהרה, זה לא אומר שאותה הצהרה היא נכונה רק בגלל שהיא עוברת במסורת
אני חושב שהבנתי את החילוק שלך, נשאל אחרת, אתה מסכים שכדי להפריך את המידע שהמסורת מעבירה צריך להפריך את המסורת (כלומר לפגוע באמינות המסורת)?

אני חושב שהבנתי את החילוק שלך, נשאל אחרת, אתה מסכים שכדי להפריך את המידע שהמסורת מעבירה צריך להפריך את המסורת (כלומר לפגוע באמינות המסורת)?
לא, בגלל שלמסורת אין צורך באמינות, כמו שאמרתי, הקשר ביניהם הוא לא ישיר, מסורת יכולה להיות נטולת אמת לחלוטין ועדיין להתקיים

כמו שאמרתי, המידע שהיא מעבירה לא חייב להיות אמיתי כדי שהמסורת תימשך, כלומר לקיום המסורת אין שום קשר לאמיתות של המידע שמועבר
אבל לצורה שבה המסורת עוברת יש משמעות לגבי הידע שהיא מעבירה?

8A6748D3-5A94-433A-BA90-025347F62630.png

נתקלתי בזה היום, איך פתרו את הסתירה ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית