הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סייקל והקזות דם

• פותח/ת השרשור Gnfit
  • פורסם בתאריך

Gnfit

משתמש קבוע
1,218
1,540
נק' מוניטין:
2,556
1,218
1,540
מה קורה חברים
משום מה ההמגולובין ממשיך לעלות ואיתו ה-hct, לא יודע אם זה יכול לנבוע ממריצים, אחרי 8 חודשים בלי חומרים, אחרי ה-pct שסיימתי חזרתי שוב ל-18. עד כמה זה מסוכן נניח אחרי ההקזה של 400cc הקרובה להיכנס לסייקל, וכל חודש לעשות הקזה?

רק מי שמבין בלי תגובות מיותרות, תודה.

• פותח/ת השרשור
אולי @kotzer ישפוך קצת אור על כמה דם זה בסדר לאבד בכל פרק זמן נתון
אני אשמח.
אציין שעשיתי הקזה לפני כחודשיים, והתחלתי pct לא יודע עד כמה זה טרם לעליה של ההמגלובין.

מטפל בי רופא המטולוג צמוד, גם ככה אני סובל עם ההקזות לפחות שיצא מזה משהו.

כל חודש לעשות הקזה?
הפלזמה משלימה את עצמה תוך 24 שעות ותאי הדם האדומים יחזרו לרמה תקינה תוך 4-6 שבועות,כלומר אם תעשה הקזה כל חודש יכול להיות תגיע לגרעון שלהם. אני חושב שעדיף שכל חודשיים תעשה בדיקת דם רק לHCT וRBC, לא אמורה להיות בעיה להוציא את זה מקופה

הפלזמה משלימה את עצמה תוך 24 שעות ותאי הדם האדומים יחזרו לרמה תקינה תוך 4-6 שבועות,כלומר אם תעשה הקזה כל חודש יכול להיות תגיע לגרעון שלהם. אני חושב שעדיף שכל חודשיים תעשה בדיקת דם רק לHCT וRBC, לא אמורה להיות בעיה להוציא את זה מקופה
בגלל זה מרשים תרומות דם רק כל 3 חודשים?

• פותח/ת השרשור
הבנתי. רשמתי לך בפרטי

• פותח/ת השרשור
מה ההבדל בין הקזת דם לתרומת דם?
באיזה אחוז של hct מומלץ לבצע הקזת דם?
שמגעים לטווח ה-55 זה כבר מסוכן מאוד.
עושים 400 cc , וההבדל שרק המטולוג יכול לתת וזה נעשה בבית חולים.
לא תורמים דם כזה לכן אי אפשר לתרום.
פרוצדורה לא נעימה בהחלט .
מחזיקים לך אצבעות אח יקר.
תודה אח יקר
למרות שכבר אין לי חשק לזה. יהיה מה שיהיה.

שמגעים לטווח ה-55 זה כבר מסוכן מאוד.
עושים 400 cc , וההבדל שרק המטולוג יכול לתת וזה נעשה בבית חולים.
לא תורמים דם כזה לכן אי אפשר לתרום.

תודה אח יקר
למרות שכבר אין לי חשק לזה. יהיה מה שיהיה.
אם ה hct מתחיל לעלות לכיוון ה 50, יש משהו שכדאי לעשות ?

• פותח/ת השרשור
אם ה hct מתחיל לעלות לכיוון ה 50, יש משהו שכדאי לעשות ?
בעיקרון טוב לתרום דם , זה עוזר לשמור על הלחץ דם תקין, ולמנוע בעיות כמו שבץ, התקף לב אי תחושה בידיים, וכו' 50 זה הלימט לסייקל , מכאן רק הקזה תרומה, אני כרגע על 55 אני חייב בדחיפות אין לי כוח לזה, לא מאחל לאף אחד.

• פותח/ת השרשור
להקפיד יותר על שתיית נוזלים

צודק...
אז למה אתה עושה הקזה ולא תרומת דם בעצם, גם פחות בלגן ולא צריך להגיע לבית חולים אלא למרכז רפואי הקרוב
אי אפשר לעשות תרומת דם במצב שלי. לא משקרים בשביל לדאוג לתחת שלך ולסכן אחרים. מי שעושה את זה בידיעה צריך לקבל כדור בראש.

אי אפשר לעשות תרומת דם במצב שלי. לא משקרים בשביל לדאוג לתחת שלך ולסכן אחרים. מי שעושה את זה בידיעה צריך לקבל כדור בראש.
תפתה את האחות התורנת שם שתקח לך דם ואז תזרוק אותו לפח, בשביל מה יש לך גוף אם לא בשביל זה חחחחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית