הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית כוח לחובבנים עסוקים - ™Jack_Bristow

Jack_Bristow

משתמש קבוע
1,838
634
נק' מוניטין:
1,978
1,838
634
שלום לכולם,

בהקדים:
התוכנית שלהלן אינה מתאימה לכולם, היא מתאימה רק לאנשים עסוקים היינו שלא יכולים להתאמן במשקולות שלוש פעמים בשבוע מאיזה סיבה שתיהיה אם משפחה, עבודה או לימודים והיא גמישה המאפשרת לכם להתאמן שני אימוני משקולות בשבוע ומצד שני להעלות או לשמור את משקלי העבודה, התוכנית מתאימה למתאמן שסיים תוכנית אימונים ורוצה לשמור על התוצאות או למתאמן שבעבר הרים משקלים ורוצה לחזור אליהם בקלילות בלי תפריט משוגע אלא במאזן נטרליי או חיובי קל ואפילו למתאמן בחיטוב (בחיטוב רק שומרים על משקלי העבודה) בהזדמנות זאת, התוכנית שלהלן הינה הראשונה שאני כותב וגם מעלה לכאן ולכן אני מתנצל אם זה לא כתוב באופן שאתם רגילים ובכלל אין לי טאצ בעיצוב... כמו כן, המספרים הינם להמחשה ולא באים להצביע על אופן חימום מדויק או הכנה לאימון במשקל.

התוכנית:
FBW הכוללת את כל תרגילי הבסיס כאשר תמיד מתחילים בסקוואט באופן הבא: 4 סטים על בסיס 5 חזרות של חימום וסט עבודה אחד ל-5 חזרות (מוט ריק לא נחשב בתוכנית). מבצעים את כל התרגילים בכל אימון (מאחר והתוכנית גמישה יש אפשרות להוריד תרגילים אבל זה לא מומלץ).
בכל אימון מעלים 2.5 קילו (שוב, זאת לא תוכנית למתחילים ממש), ברגע שהגעתם ליעד או שתחליפו תוכנית או שתעברו לחיטוב - עם תוכנית זאת.
כפי שכתבתי לעיל התוכנית מתאימה גם לחיטוב בשילוב עם הליכות של 40 דקות ליום ובימי אימון משקולות לאחר האימון משקולות. כאשר אתם בחיטוב אין לבצע העלאת משקלים גם אם נראה לכם שאתם מסוגלים (מניסיון הצלחתי איתה לשבור שיא בבנץ ונפצעתי מה שווה?).

איך זה נראה במציאות? תראו להלן בטבלאות הממחישות:
התוכנית.JPG

סקוואט.JPG
בנץ.JPG
פרס.JPG
דדליפט.JPG
מתח.JPG

איך זה יראה אצל מתאמן שרוצה להעלות משקלים בשני ימי אימון במשך שלשה שבועות:
שגרה.JPG

כאשר נתקעתי לא החלפתי את התוכנית מאחר וכמעט ואין תוכניות לשני אימונים בשבוע, לכן החלטתי לעשות בה עוד שיפור באמצעותו הצלחתי להתקדם בה מצוין, לאט יותר אבל בטוח, באופן הבא:
קשה שגרה.JPG

אני משתף את התוכנית מאחר והיא אינה תוכנית גנרית שפורסמה ובעיני היא תהווה נכס לכל העסוקים בכל היבט שהוא שלא מצליחים עקב אילוצים לבצע שלשה אימוני כוח בשבוע.

התלבטתי אם לפרסם בפורום פאוורליפטינג או באימונים רגיל אבל החלטתי בסוף שכאן עדיף מאחר וזה שייך יותר לאימון חובבני ולא מקצועי תחרותי.

כמובן שאשמח לענות על שאלות ולסייע, מן הסתם פספסתי או השמטתי משהו - ט.ל.ח

בהצלחה!

נ.ב עבר עריכה להוספת המחשה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני בטח יודע כבר את התשובה אבל מעניין אותי מה הוא הפלוס הקלורי המומלץ לתוכנית?
תמיד פלוס קלורי מה שיותר מעלה עדיף בכל תוכנית גם בזאת. אולם, כפי שציינתי גם בגרעון קלורי הצלחתי לעבוד בתוכנית ואף לשבור שיאים אישיים.
תודה! מה להערתך משך הזמן לאימון כזה?
שעה עד שעה וחצי. ככל שהתוכנית תימשך יותר זמן ותתמיד ותרצה להעלות משקלים תגלה שזמן עולה ומגיע לשעה וחצי. עוד משהו, שים לב! זאת תוכנית FBW שעובדת על כל הגוף ועושים בה את כל התרגילים בכל אימון (אלא אם קרא בהמשך) אך יש אפשרות להוריד ממנה את הדדליפט לחלוטין או לעשות את הדדליפט ברוטציה עם המתח אבל ההתקדמות תהיה מאוד איטית.

ברשותך הוספתי טבלאות שיעזרו להבין כמה זמן לוקח האימון פלוס מינוס ואיך התוכנית עובדת.

תמיד פלוס קלורי מה שיותר מעלה עדיף בכל תוכנית גם בזאת. אולם, כפי שציינתי גם בגרעון קלורי הצלחתי לעבוד בתוכנית ואף לשבור שיאים אישיים.
הכוונה שלי בגודל למרות שאני כמעט בטוח שהתשובה היא יותר למאסה נקייה, מעניין אותי אם יש הצדקה גם למסה מלוכלכת

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי בגודל למרות שאני כמעט בטוח שהתשובה היא יותר למאסה נקייה, מעניין אותי אם יש הצדקה גם למסה מלוכלכת
לתוכנית הזאת אין שום הצדקה למסה מלוכלכת מאחר והתדירות והנפח שלה נמוכות יותר מכל התוכניות הנפוצות.

התוכנית רשומה בצורה מאוד ברורה וקריאה.
אפשר ורצוי להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע, וכדאי גם להוסיף נפח ולהאריך בכך את זמן האימון.\

אבל, למתאמן העסוק או המתחיל, זה בהחלט תוכנית מעולה.
אני מאמין שאשר להתקדם איתה אפילו במידה והטכניקה סבירה, והתזונה והשינה פחות או יותר מאפשרים התאוששות, שזה ממש לא מחייב להיות אובססיבי.

זה קצת צורב לי לראות תוכנית שלא דוחפת את המתאמן למקסימום האפשרי מבחינת נפח ועצימות, שכמובן תדרוש התאוששות טובה, והתמסרות.
אבל אני מבין שכנראה יש שוק לתוכניות פחות תובעניות, ואנשים שמחפשים רק קצת להתחזק.

נראה טוב, קל להבנה ודי ברור מבחינת חלוקת העומסים.
בתקווה שהמכוני כושר יחזרו לפעול בקרוב ונוכל לחזור ליישם את העקרונות הללו.

תודה רבה על השיתוף

נראה לא רע בכלל. השאלה היא כמה זמן לוקח אימון כזה, לי זה יקח המון זמן, לפחות 3 שעות בהנחה ואני עובד כבד ביחס ליכולות שלי.
אתה זריז, לא רואה איך אני מסיים תכנית כזאת בפחות מ4 שעות חחחח

• פותח/ת השרשור
התוכנית רשומה בצורה מאוד ברורה וקריאה.
אפשר ורצוי להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע, וכדאי גם להוסיף נפח ולהאריך בכך את זמן האימון.\

אבל, למתאמן העסוק או המתחיל, זה בהחלט תוכנית מעולה.
אני מאמין שאשר להתקדם איתה אפילו במידה והטכניקה סבירה, והתזונה והשינה פחות או יותר מאפשרים התאוששות, שזה ממש לא מחייב להיות אובססיבי.

זה קצת צורב לי לראות תוכנית שלא דוחפת את המתאמן למקסימום האפשרי מבחינת נפח ועצימות, שכמובן תדרוש התאוששות טובה, והתמסרות.
אבל אני מבין שכנראה יש שוק לתוכניות פחות תובעניות, ואנשים שמחפשים רק קצת להתחזק.
כפי שכתבתי והדגשתי לעיל, התוכנית דוחפת למקסימום של שני אימונים בשבוע. יש הרבה אנשים שזה הזמן שיש להם ולא כי הם לא אוהבים להתאמן, אלא כי החיים לא מאפשרים (עבודה, לימודים, משפחה וכו').
נראה לא רע בכלל. השאלה היא כמה זמן לוקח אימון כזה, לי זה יקח המון זמן, לפחות 3 שעות בהנחה ואני עובד כבד ביחס ליכולות שלי.
התוכנית לחובבנים ולא למקצוענים (כדוגמתך) שמתחרים. עדיין, 3 שעות לשלושה עד חמישה תרגילים שלכל אחד רק סט עבודה אחד נשמע לי לא הגיוני.
נראה טוב, קל להבנה ודי ברור מבחינת חלוקת העומסים.
בתקווה שהמכוני כושר יחזרו לפעול בקרוב ונוכל לחזור ליישם את העקרונות הללו.

תודה רבה על השיתוף
ואוו... שנים שלא ראיתי תגובות שלך כאן. מה המצב?
אשמח כאשר המכונים יחזרו, שתנסה אותה ותכתוב את דעתך לטוב או לרע.
אתה זריז, לא רואה איך אני מסיים תכנית כזאת בפחות מ4 שעות חחחח
שוב, לא מצליח להבין איך בתוכנית בעלת נפח כל כך נמוך (סט עבודה אחד לחמש חזרות) הגעתם לשעות אני בדרך כלל תוך שעה ועשרים כבר על ההליכון.

שוב, לא מצליח להבין איך בתוכנית בעלת נפח כל כך נמוך (סט עבודה אחד לחמש חזרות) הגעתם לשעות אני בדרך כלל תוך שעה ועשרים כבר על ההליכון.
כי זה RM5 בכמה תרגילים, זה דורש מנוחה כהוגן.

זה rm5 פעם אחת כמה זמן כבר אתה צריך לנוח אחרי סט אחד של rm5 שלא נגמר בכשל בסקוואט/דדליפט שאחריו אתה עושה כתפיים/חזה (אחרי כמה דקות כבר לא יהיה שום יעילות למנוחה)

זה rm5 פעם אחת כמה זמן כבר אתה צריך לנוח אחרי סט אחד של rm5 שלא נגמר בכשל בסקוואט/דדליפט שאחריו אתה עושה כתפיים/חזה (אחרי כמה דקות כבר לא יהיה שום יעילות למנוחה)
החימום שלי לכזה סקוואט יהיה לפחות חצי שעה אם לא יותר.
תחשוב על הדדליפט שאחריו, עוד איזה חצי שעה לפחות.
בנץ' ופרס באותו יום יהיה רצחני, אני אהיה חייב ארוחה שלימה בינהם כדי לשרוד ולזרום עם התחושות של הגוף שיכול להוביל לתהליך של שעה לכל אחד.
ובנוסף מתח אחרי דדליפט כבד, זה סיוט.
בתור אחד שעשה את זה, גם שעה מנוחה לא תספיק.

כפי שכתבתי והדגשתי לעיל, התוכנית דוחפת למקסימום של שני אימונים בשבוע. יש הרבה אנשים שזה הזמן שיש להם ולא כי הם לא אוהבים להתאמן, אלא כי החיים לא מאפשרים (עבודה, לימודים, משפחה וכו').

התוכנית לחובבנים ולא למקצוענים (כדוגמתך) שמתחרים. עדיין, 3 שעות לשלושה עד חמישה תרגילים שלכל אחד רק סט עבודה אחד נשמע לי לא הגיוני.

ואוו... שנים שלא ראיתי תגובות שלך כאן. מה המצב?
אשמח כאשר המכונים יחזרו, שתנסה אותה ותכתוב את דעתך לטוב או לרע.

זה לא סט עבודה אחד. החמישיות שלפני אמנם קלות יותר אבל זה לא חימום. ואם אני עושה למשל:
120x5
140x5
160x5
180x5
200x5
בסקוואט אני אצטרך 15 דקות להגיע אל ה120, אחריו 2-3 דקות ל140. אחריו 4-5 דקות ל160. אחריו 6-8 דקות ל180 ואחריו 10 דקות ל200. אחרי הסקוואט אצטרך 10 דקות כדי לנוח לפני שאנשים לבנץ.
זה בערך שעה סהכ לסקוואט.
בדדליפט שאחריו כנראה שאנוח אפילו יותר בחימומים הקלים כי כבר אהיה אחרי אימון ארוך. אז רק הסקוואט והדדליפט יקחו לי שעתיים שעתיים ורבע.
בבנץ אצטרך לעשות
90x5
100x5
110x5
120x5
130x5
10 דקות להגיע ל90, 2-3 דקות לנוח אחריו, אחרי ה100 3-4 דקות, אחרי ה110 5 דקות, ואחרי ה120 6-8 דקות. כל זה לא סופר את זמן הסט אפ והסט עצמו שלוקחים דקה וחצי - 2 דקות בערך כל אחד.
פרס יהיה משהו דומה, ויוצא בערך 45 דקות לכל אחד.
סהכ אני עומד פה על 3 שעות וחצי- 3 שעות ו45 ואז המתח יקח עוד איזה חצי שעה ככה שאני על לפחות 4 שעות.

בנץ' ופרס באותו יום יהיה רצחני, אני אהיה חייב ארוחה שלימה בינהם כדי לשרוד ולזרום עם התחושות של הגוף שיכול להוביל לתהליך של שעה לכל אחד.
כנראה שההבדל במשקלים בינינו משפיע ממש על התשישות ועל הצורך במנוחה. אם אתה אומר מניסיון מאמין שאתה יודע

• פותח/ת השרשור

כמה זמן מנוחה אתה צריך אחרי סט אחד של rm5?

ככל הנראה החימום אצלך הוא לא חימום קלאסי אלא חלק מסט עבודה.

זה לא סט עבודה אחד. החמישיות שלפני אמנם קלות יותר אבל זה לא חימום. ואם אני עושה למשל:
120x5
140x5
160x5
180x5
200x5
בסקוואט אני אצטרך 15 דקות להגיע אל ה120, אחריו 2-3 דקות ל140. אחריו 4-5 דקות ל160. אחריו 6-8 דקות ל180 ואחריו 10 דקות ל200. אחרי הסקוואט אצטרך 10 דקות כדי לנוח לפני שאנשים לבנץ.
זה בערך שעה סהכ לסקוואט.
בדדליפט שאחריו כנראה שאנוח אפילו יותר בחימומים הקלים כי כבר אהיה אחרי אימון ארוך. אז רק הסקוואט והדדליפט יקחו לי שעתיים שעתיים ורבע.
בבנץ אצטרך לעשות
90x5
100x5
110x5
120x5
130x5
10 דקות להגיע ל90, 2-3 דקות לנוח אחריו, אחרי ה100 3-4 דקות, אחרי ה110 5 דקות, ואחרי ה120 6-8 דקות. כל זה לא סופר את זמן הסט אפ והסט עצמו שלוקחים דקה וחצי - 2 דקות בערך כל אחד.
פרס יהיה משהו דומה, ויוצא בערך 45 דקות לכל אחד.
סהכ אני עומד פה על 3 שעות וחצי- 3 שעות ו45 ואז המתח יקח עוד איזה חצי שעה ככה שאני על לפחות 4 שעות.

אז אני הייתי בונה את ביתך החימום באופן אחר:
100x5
120x5
145x5
170x5
200x5

האם עבור פרימידה כזאת אתה צריך יותר מ25 דקות עד חצי שעה?

איך שזה נראה מדבריכם ככל שעולים במשקלים המנוחות ארוכות יותר כך שמן הסתם מתאמן שמגיע ל200kg הוא לא זקוק לתוכנית הזאת אשר נועדה למתאמנים חובבנים (ראו כותרת).

נערך לאחרונה:
10 או 20 דקות, תלוי בהרגשה.
אני משער RM5 לסקוואט שלי 182.5 ק"ג.
אני יעשה 2 סטים עם 70 ק"ג ל5 חזרות כל אחד.
100 ק"ג 5 חזרות
120 ק"ג ל3 חזרות.
150 חזרה אחת.
170 חזרה אחת.
בין החימומים 2-4 דקות.
ו8 דקות מנוחה בין החימום האחרון לכניסה.
כל סט זה בערך דקה.
זה מצטבר לחצי שעה גם בלי מתיחות או שום דבר אחר.
100x5
120x5
145x5
170x5
200x5
אתה לא יכול לבנות לו חימום, הוא מכיר את הגוף שלו יותר טוב מכולנו, אתה רק יכול להציע תוכנית, והוא יעשה את החימום שמתאים לו.
איך שזה נראה מדבריכם ככל שעולים במשקלים המנוחות ארוכות יותר כך שמן הסתם מתאמן שמגיע ל200kg הוא לא זקוק לתוכנית הזאת אשר נועדה למתאמנים חובבנים (ראו כותרת).
אכן, זה למתחילים ולאנשים עסוקים שאין להם יותר משעתיים שבועית.
לא שזה לא תוכנית טובה, זה מעולה למי שזה מתאים, זה הכל.

100x5
120x5
145x5
170x5
200x5

האם עבור פרימידה כזאת אתה צריך יותר מ25 דקות עד חצי שעה?

כמובן שזה עדיין יותר מחצי שעה. חוץ מזה שאני לא קופץ יותר מ20 גג 25 קילו בין חימומים. מצד שני אני עושה סינגל בחימום הזה אז אולי חמישיה עם 170 תהיה מספיק בשביל שאעלה ל200.
בכל מקרה מה שכנראה קשה לך להבין הוא שככל שהמשקלים עולים גדל הצורך במנוחה ארוכה יותר בין סטים כדי לקבל סט איכותי.
כדי שתקבל פרופורציה, החימום הרגיל שלי לחמישיה עם 200 שהולך:
מוט ריק ושיט
60X5
100X5
140X3
160X1
180X1
200X5
יקח לי בערך 45 דקות.

זה לא סט עבודה אחד. אם זה היה סט עבודה אחד, אני אישית מתחמם רק עם חזרה אחת החל מ140+ (50% בערך מהמקסימום שלי). אצלך זה 5 חזרות עד לאחוזים יחסית גבוהים לעומת הסט המקסימלי. זו פירמידה, לא סט עבודה אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית