הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש למישהו אימון לבנות

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
שיגרום למישהי שאני מכיר להרגיש יותר טוב עם עצמה וגם יהיו תוצאות ללא יותר מדי תכנון התקדמות, מקום לטעויות או ציוד.
אני חייב עזרה, לא יכול להתמודד עם זה כרגע.

לדעתי לא צריך להיות הבדל משמעותי בתכנון בין גברים לנשים.
אשמח אם תענה לשאלות הללו וכך אוכל לעזור בצורה יותר טובה.
מה המטרות שלה? היא מחפשת להשתפר בתחום ספציפי?
מה הרמה שלה? מתחילה מאפס?
יש לה רק רצפה בתור ציוד או שיש דברים נוספים?

• פותח/ת השרשור
לדעתי לא צריך להיות הבדל משמעותי בתכנון בין גברים לנשים.
אשמח אם תענה לשאלות הללו וכך אוכל לעזור בצורה יותר טובה.
מה המטרות שלה? היא מחפשת להשתפר בתחום ספציפי?
מה הרמה שלה? מתחילה מאפס?
יש לה רק רצפה בתור ציוד או שיש דברים נוספים?
תודה רבה על היחס.
1. להרזות ולהראות יותר טוב, עם התזונה אנסה לעזור לה.
2. לא.
3. מתחילה מאפס, כן.
4. יש ספה, משקולות, מוטות ומוט מתח(לא חושב שהמוט רלוונטי), מזרון יוגה, חבל קפיצה וסטנדים לשכיבות סמיכה. כנראה שמשקולות בשילוב עם סטריט יהיה מצוין.
שתנקה את הבית...
🤣

תכלס שתכנס לyoutube ותחפש , יש מלא אימונים גם לנשים בכל מיני דרגות קושי..
כן אבל נראה לי אני אחפש לה תכנית עם אפשרות להתקדם ולא סקאם של בחורות "כוסיות".

השאלה שאתה באמת צריך לשאול את עצמך בשביל לתת לה תכנית הוא מה יגרום לה להתמיד? The best program is the one you will follow.
אם יש לה מוטיבציה הייתי בונה לה תכנית FBW יחסית פשוטה שתיתן לה עבודה טובה. אם החלק שחסר לה זה מוטיבציה והיא סובלת מלהתאמן היא צריכה כנראה משהו יותר בסגנון של חוגים שיגרמו לה להזיע אבל היא תהנה בהם יותר.
אני אתן לך את הדוגמא של מה שאני עושה עם אמא שלי ועם אחותי הקטנה (רק בתרגילים מעט שונים כי אני עובד איתן גם עם TRX ותרגילי "דאמבלים" עם פלטות של 1.25-5~).
באימון-2 הראשונים 2 סטים של שכיבות שמיכה (אחרי סט חימום), 2 סטים של חתירה (אחרי סט חימום) ו3 סטים של סקוואטים.
אחרי זה העלתי את השכיבות שמיכה והחתירה ל3 סטים.
אחרי שהן הסתגלו טוב לזה התחלתי להוסיף עוד תרגילים - בהתחלה 2 סטים של מכרעים, 2 סטים של הרחקת כתפיים ופייספולס, ועכשיו הן כבר עושות 2 סטים של הרחקה לצדדים, 2 הרחקה לפנים, 2 פייספולס, הוספתי להן 2 סטים של כפיפת ברכיים, 2 סטים יד קדמית ו2 של יד אחורית.

לדעתי זה חשוב מאד במיוחד עם נשים שמרגישות הרבה חוסר ביטחון עם אימונים לדאוג שהן ירגישו טוב ולא יהרגו את עצמן כי זה יהרוג להן את המוטיבציה. בגלל זה חשוב לדאוג בהתחלה שהאימון יהיה קצר ולא יהרוג אותן, ובהתאם לפידבק מהן הוספתי לאט לאט סטים ותרגילים ככה שהן גם הרגישו טוב שהן מצליחות לעשות יותר וככה יוצא שהן מתאמנות באופן דיי קבוע.

חשוב להשדל שהן יתחילו בגישה של 3 אימונים בשבוע אבל שאם מתפספס אימון או שהוא נדחה זה לא סוף העולם. במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה לא צריך להיצמד ל"ראשון שלישי וחמישי" אלא פשוט לכוון להתאמן כל יומיים אבל אם לא מתאפשר פשוט דוחים ביום או יומיים ולא קרס העולם.

בכל מקרה אם המוטיבציה שלה נמוכה ולעשות דבר כזה ישעמם אותה (במיוחד אם היא מתאמנת לבד) כדאי אולי למצוא לה דברים יותר "כיפיים".

The best program is the one you will follow. לא יכול להדגיש את המשפט הזה מספיק!

• פותח/ת השרשור
השאלה שאתה באמת צריך לשאול את עצמך בשביל לתת לה תכנית הוא מה יגרום לה להתמיד? The best program is the one you will follow.
אם יש לה מוטיבציה הייתי בונה לה תכנית FBW יחסית פשוטה שתיתן לה עבודה טובה. אם החלק שחסר לה זה מוטיבציה והיא סובלת מלהתאמן היא צריכה כנראה משהו יותר בסגנון של חוגים שיגרמו לה להזיע אבל היא תהנה בהם יותר.
אני אתן לך את הדוגמא של מה שאני עושה עם אמא שלי ועם אחותי הקטנה (רק בתרגילים מעט שונים כי אני עובד איתן גם עם TRX ותרגילי "דאמבלים" עם פלטות של 1.25-5~).
באימון-2 הראשונים 2 סטים של שכיבות שמיכה (אחרי סט חימום), 2 סטים של חתירה (אחרי סט חימום) ו3 סטים של סקוואטים.
אחרי זה העלתי את השכיבות שמיכה והחתירה ל3 סטים.
אחרי שהן הסתגלו טוב לזה התחלתי להוסיף עוד תרגילים - בהתחלה 2 סטים של מכרעים, 2 סטים של הרחקת כתפיים ופייספולס, ועכשיו הן כבר עושות 2 סטים של הרחקה לצדדים, 2 הרחקה לפנים, 2 פייספולס, הוספתי להן 2 סטים של כפיפת ברכיים, 2 סטים יד קדמית ו2 של יד אחורית.

לדעתי זה חשוב מאד במיוחד עם נשים שמרגישות הרבה חוסר ביטחון עם אימונים לדאוג שהן ירגישו טוב ולא יהרגו את עצמן כי זה יהרוג להן את המוטיבציה. בגלל זה חשוב לדאוג בהתחלה שהאימון יהיה קצר ולא יהרוג אותן, ובהתאם לפידבק מהן הוספתי לאט לאט סטים ותרגילים ככה שהן גם הרגישו טוב שהן מצליחות לעשות יותר וככה יוצא שהן מתאמנות באופן דיי קבוע.

חשוב להשדל שהן יתחילו בגישה של 3 אימונים בשבוע אבל שאם מתפספס אימון או שהוא נדחה זה לא סוף העולם. במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה לא צריך להיצמד ל"ראשון שלישי וחמישי" אלא פשוט לכוון להתאמן כל יומיים אבל אם לא מתאפשר פשוט דוחים ביום או יומיים ולא קרס העולם.

בכל מקרה אם המוטיבציה שלה נמוכה ולעשות דבר כזה ישעמם אותה (במיוחד אם היא מתאמנת לבד) כדאי אולי למצוא לה דברים יותר "כיפיים".

The best program is the one you will follow. לא יכול להדגיש את המשפט הזה מספיק!
אתה פשוט מדהים. תודה רבה.
עכשיו, לגביי התקדמות, מה הלוז? מעבר להוספה של תרגילים או סטים, לתת לה להתקדם כשהיא יכולה או עדיף אולי משהו לינארי? נראה לי זה יותר בפאן הנפשי אבל אין דרך טובה יותר המתקדמות בשביל לעזור לזה.(טוב, מעבר לפתירת הבעיה מהשורש)

אתה פשוט מדהים. תודה רבה.
עכשיו, לגביי התקדמות, מה הלוז? מעבר להוספה של תרגילים או סטים, לתת לה להתקדם כשהיא יכולה או עדיף אולי משהו לינארי? נראה לי זה יותר בפאן הנפשי אבל אין דרך טובה יותר המתקדמות בשביל לעזור לזה.(טוב, מעבר לפתירת הבעיה מהשורש)
בתור התחלה אל תתן לה לשבור את הראש יותר מדי על התקדמות. ברגע שתתחיל להיות התמדה והנפח כבר יהיה סביר תתחיל לדבר על אפשרויות להתקדם. הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות הוא ליצור התמדה. התכנית הכי טובה בעולם שווה לתחת אם היא לא מתאמנת

• פותח/ת השרשור
בתור התחלה אל תתן לה לשבור את הראש יותר מדי על התקדמות. ברגע שתתחיל להיות התמדה והנפח כבר יהיה סביר תתחיל לדבר על אפשרויות להתקדם. הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות הוא ליצור התמדה. התכנית הכי טובה בעולם שווה לתחת אם היא לא מתאמנת

תאמין לי, לא מבין מאיפה היא נפלה עליי עכשיו.
אם אלוהים קיים, הוא פשוט צוחק לי בפרצוף.

• פותח/ת השרשור
מי היא בשבילך שזה ככה "נפל עליך"?
אם לא איכפת לך ממנה באמת אז למה אתה משקיע ככה בשבילה?
אני עוזר לה כמו שאני רוצה שיעזרו לי.
עצוב לי מזה..
ורשמתי את זה כי היא "נופלת" עליי עם דברים שמפריעים לי גם כן ואני בקושי עם עצמי מתמודד אז.. קשה.

אני עוזר לה כמו שאני רוצה שיעזרו לי.
עצוב לי מזה..
ורשמתי את זה כי היא "נופלת" עליי עם דברים שמפריעים לי גם כן ואני בקושי עם עצמי מתמודד אז.. קשה.
סבבה... בהצלחה

The best program is the one you will follow.
קראתי את זה ואמרתי "וואלה, אני מסכים איתך".
ואז כתבת
אני אתן לך את הדוגמא של מה שאני עושה עם אמא שלי ועם אחותי הקטנה
יש לי כבוד עצום בשבילך, אני לא מבין איך הצלחת.
אני לא דוחף את המשפחה שלי להתאמן, והם גם לא מבקשים, כולם אצלי בטטות.
הם מגיעים לתחרויות שלי ותומכים, אבל יזרקו לי "איזה מגניב מה שאתה עושה, אבל אני לא מבין בזה, זה כבד?".

אין לי מושג איך אתה עושה את זה, אולי תכתוב איך גורמים למשפחה להתאמן. זה ממש מסקרן אותי.

• פותח/ת השרשור
קראתי את זה ואמרתי "וואלה, אני מסכים איתך".
ואז כתבת

יש לי כבוד עצום בשבילך, אני לא מבין איך הצלחת.
אני לא דוחף את המשפחה שלי להתאמן, והם גם לא מבקשים, כולם אצלי בטטות.
הם מגיעים לתחרויות שלי ותומכים, אבל יזרקו לי "איזה מגניב מה שאתה עושה, אבל אני לא מבין בזה, זה כבד?".

אין לי מושג איך אתה עושה את זה, אולי תכתוב איך גורמים למשפחה להתאמן. זה ממש מסקרן אותי.
לרגע חשבתי שאתה מתכוון להעמיד אותו על טעותו. חח נייס.
ואם הם לא רוצים לשנות בעצמם משהו או אוהבים/רוצים להתאמן אז למה?

סקוואט, בנץ, דדליפט, פרס, מתח וחתירה. כל תוכנית פשוטה שתשלב את התרגילים האלה פעמיים - שלוש בשבוע לנפח סביר תעבוד, העיקר שתהיה התקדמות קבועה במשקלים.

• פותח/ת השרשור
סקוואט, בנץ, דדליפט, פרס, מתח וחתירה. כל תוכנית פשוטה שתשלב את התרגילים האלה פעמיים - שלוש בשבוע לנפח סביר תעבוד, העיקר שתהיה התקדמות קבועה במשקלים.
בכוונה רשמתי לבנות.. סתם היא צריכה את זה לנפש שלה ואין לה באמת מטרה כמו משקלים גבוהים.
ברור לי שנשים יכולות ואף רצוי שיתאמנו כמו גברים..
מה שכן, אולי היא תרצה דגש לפלג גוף תחתון(אימוגי תוהה)

בכוונה רשמתי לבנות.. סתם היא צריכה את זה לנפש שלה ואין לה באמת מטרה כמו משקלים גבוהים.
ברור לי שנשים יכולות ואף רצוי שיתאמנו כמו גברים..
מה שכן, אולי היא תרצה דגש לפלג גוף תחתון(אימוגי תוהה)
אם המטרה שלה זה גוף חטוב, אז היא צריכה לעלות במסה קודם.

• פותח/ת השרשור
אם המטרה שלה זה גוף חטוב, אז היא צריכה לעלות במסה קודם.
אבל היא רוצה להרזות ואין לה שום רקע אז נראה לי להעלות מדי שבוע את הנפח ולהתקדם השקל יעזור לנפש ולגוף גם אם היא תהיה בגרעון קלורי.

זה טוב ויפה בתיאוריה אבל לא עובד עם רוב הנשים. אולי יסכימו לעשות סקווט במקרה הטוב וגם זה יהיה בלי מוט כי זה כואב בגב. צריך לשבת לשאול מה בדיוק המטרה, מה מוכנות להשקיע, כמה זמן יש, להקשיב היטב ולתכנן בהתאם. וכן, לפעמים עדיף "תכנית של כוסיות שחברה שלי עושה מיוטיוב" ולא משהו שיזנח אחרי שבוע. עדיף התמדה במשהו מכלום.

בחורה שלא מוכנה לעלות במסה בשביל שריר או קוואדס יפים ורק רוצה להרזות ולהיות חטובה אבל לדלג על הקטע של הצבירת שריר ומסה...

תצטרך להסביר לה קצת על תזונה ואנטומיה כי אם הגישה של לא לאכול כלום כדי להיות חטובה ועם זאת להתאמן ולחשוב שזה יעשה לה צורה...

היא צריכה להבין לאיפה היא נכנסת...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית