עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא גורם לאף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה. המשפחה שלי התחילו להתאמן כי הם רוצים. ההורים שלי שמנים ורוצים לדאוג לבריאות שלהם. אמא שלי לא רצתה ללכת לחדר כושר אז בשנים האחרונות היא הייתה בקבוצה של אירובי בבריכה וכל מני כאלה. בשלב מסויים הצעתי לה שנרכוש TRX כדי שאוכל לעזור לה להתאמן בבית כדי לחזק את השרירים שלה כדי לעזור עם הכאבים שלה (אישה שמנה בת 50+ עם כאבי כתפיים, ברכיים וכו') ובניתי לה את התכנית שתיארתי פה קודם. היא התמידה בזה קצת בהתחלה ולאט לאט הזניחה את זה יותר עד שהאימונים היו לעיתים רחוקות יותר, אבל בשנה האחרונה היא הצטרפה לקבוצת ריצה של נשים שלא בכושר שעזרה לה להתמיד ושם הן עושות גם קצת תרגילי כח. מאז שהתחילה הקורונה והיא עובדת מהבית ויש לה קצת יותר זמן בעקבות זה וכשקניתי ציוד לבית היא התחילה להצטרף אלי בזמן שאני מתאמן ביחד עם אחותי הקטנה שהיא חיילת שרצתה להתחיל להיכנס לכושר בחודשים האחרונים (הצטרפה לקבוצת הריצה של אמא שלי) כדי להרגיש יותר טוב עם עצמה בהיבט הנפשי. זה נתן לשתיהן את המוטיבציה להתחיל להתאמן פה יחד איתי אז אחותי התחילה ואמא שלי חזרה לאימון עם הTRX ולאט לאט בניתי להן אותו יותר ויותר תוך הרבה הקשבה לגוף שלהן. טפו טפו מאז הקורונה הן מתמידות מאד ולא חושב שהן פספסו יותר מ2 אימונים מאז שהתחילה המגיפה.קראתי את זה ואמרתי "וואלה, אני מסכים איתך".
ואז כתבת
יש לי כבוד עצום בשבילך, אני לא מבין איך הצלחת.
אני לא דוחף את המשפחה שלי להתאמן, והם גם לא מבקשים, כולם אצלי בטטות.
הם מגיעים לתחרויות שלי ותומכים, אבל יזרקו לי "איזה מגניב מה שאתה עושה, אבל אני לא מבין בזה, זה כבד?".
אין לי מושג איך אתה עושה את זה, אולי תכתוב איך גורמים למשפחה להתאמן. זה ממש מסקרן אותי.
אתה קצת מגזים פה, המלך האמיתי של זה הוא סטן אפרדינג, the best program is the one you will do and the best diet is the one you will follow זה משפט שלו והוא פשוט מדוייק.אני חושב שכל הדיון מיותר, המלך של הנושא לדעתי הוא אך ורק @yanivgoft הבן אדם מצליח לאמן את אחותו ואמא שלו.
כל מילה מיותרת.
הוא נתן את עיצת הזהב לדעתי, התוכנית הכי טובה, זה תוכנית שהיא תעשה, גם אם מדובר בריקודי בטן.
אין טעם להשתמש בהגיון כדי לחדור לרגש של הבחורה, תראה לה מה שאתה עושה, תשתף אותה בתהליך של שינוי גוף, ותראה מה מושך אותה.
אולי היא נמשכת יותר לארובי או לכוח. כדי להיות מאמן טוב לדעתי צריך ללמוד להיות התלמיד של המתאמן.
תן לדעות והרגשות של המתאמן לכוון אותך לתוכנית המתאימה שהמתאמן ידבק בו.
מה אני אגיד לך, זה השראה.אני לא גורם לאף אחד לעשות משהו שהוא לא רוצה. המשפחה שלי התחילו להתאמן כי הם רוצים. ההורים שלי שמנים ורוצים לדאוג לבריאות שלהם. אמא שלי לא רצתה ללכת לחדר כושר אז בשנים האחרונות היא הייתה בקבוצה של אירובי בבריכה וכל מני כאלה. בשלב מסויים הצעתי לה שנרכוש TRX כדי שאוכל לעזור לה להתאמן בבית כדי לחזק את השרירים שלה כדי לעזור עם הכאבים שלה (אישה שמנה בת 50+ עם כאבי כתפיים, ברכיים וכו') ובניתי לה את התכנית שתיארתי פה קודם. היא התמידה בזה קצת בהתחלה ולאט לאט הזניחה את זה יותר עד שהאימונים היו לעיתים רחוקות יותר, אבל בשנה האחרונה היא הצטרפה לקבוצת ריצה של נשים שלא בכושר שעזרה לה להתמיד ושם הן עושות גם קצת תרגילי כח. מאז שהתחילה הקורונה והיא עובדת מהבית ויש לה קצת יותר זמן בעקבות זה וכשקניתי ציוד לבית היא התחילה להצטרף אלי בזמן שאני מתאמן ביחד עם אחותי הקטנה שהיא חיילת שרצתה להתחיל להיכנס לכושר בחודשים האחרונים (הצטרפה לקבוצת הריצה של אמא שלי) כדי להרגיש יותר טוב עם עצמה בהיבט הנפשי. זה נתן לשתיהן את המוטיבציה להתחיל להתאמן פה יחד איתי אז אחותי התחילה ואמא שלי חזרה לאימון עם הTRX ולאט לאט בניתי להן אותו יותר ויותר תוך הרבה הקשבה לגוף שלהן. טפו טפו מאז הקורונה הן מתמידות מאד ולא חושב שהן פספסו יותר מ2 אימונים מאז שהתחילה המגיפה.
את אבא שלי התחלתי לאמן לפני כ5 שנים כשהוא החליט שהוא רוצה להיות בכושר כדי לעשות טרקים. ראשית הוא טיפס את הקילמנג'רו לפני 4 שנים ולפני שנה טס לטפס לבייסקמפ של האוורסט. לפני הקילימנג'רו הוא ביקש שאעזור לו להתחזק ולשפר את הכושר שלו כדי לצלוח את הטיפוס, ובמיוחד לפני הטיפוס לאוורסט. אבא שלי כן היה מוכן להצטרף לחדר כושר אבל מטיבעו הוא עסוק מאד ואין לו זמן לאימונים ארוכים וגם לא היה לו זמן שאלמד אותו הרבה. אז לא יריתי עליו עכשיו את כל התרגילים המורכבים כי ידעתי שאין לו זמן להשקיע בללמוד אותם. אז בתור התחלה התרגיל המורכב היחיד שהוא עשה היה בנץ'. אחרי שהוא תפס את הטכניקה של בנץ' הוספתי לו סקוואט - וגם זה בהתחלה עדיין היה עושה לחיצת רגליים וקצת מתרגל איתי סקוואט כשהיה לו זמן (ברמת ה5-10 דקות מתרגלים קצת בסוף האימון והוא בורח הביתה).
בסוף הגיע ל100 בנץ' לחזרה או 2 ו140 סקוואט ל5 בערך. דדליפט לא נתתי לו ופרס גם לא נתתי לו כי ידעתי שהדברים החשובים הם שהוא יתמיד ויוכל באמת לשלב את זה בלו"ז שלו. הוא מעביר בממוצע 12-14 שעות ביום בעבודה+נסיעות ככה שאין לו זמן להשקיע יותר מ45 דקות בערך באימון.
עוד משהו שהיה צריך לשים לב איתו זה העבודה שהוא בן מעל 55 שעובד בעבודה משרדית. איך שהתחלנו הבנתי כמה הגוף שלו שבור והיינו צריכים לטפל בפציעות קטנות ולעבוד איתו המון על חימום טוב.
לסיכום אני חושב שהדרך היחידה לגרום לבני משפחה לא ספורטיביים מטבעם להתאמן היא רק אם הם ירצו לשפר את איכות החיים שלהם. אם יש להם כאבים מסויימים או מטרות מסויימות שיתנו להם מוטיבציה זאת נקודת התחלה טובה אבל הם לא יתמידו אם הם לא יהנו מהפעילות או מהתוצאות המיידיות שלה וצריך לדעת להתאים את זה להם ולהבין שלא כל אחד יכול או בכלל רוצה להתחיל להתעסק בעבודת טכניקה והתקדמות מורכבת בתכנית. צריך ליצור משהו שניתן לשמור לאורך זמן.
אתה קצת מגזים פה, המלך האמיתי של זה הוא סטן אפרדינג, the best program is the one you will do and the best diet is the one you will follow זה משפט שלו והוא פשוט מדוייק.
תמיד צריך לזכור את היררכיית החשיבות באימונים ותזונה - התכנית הכי טובה בעולם שווה לתחת אם לא עושים אותה. ואם הבחירה היא בין התכנית המושלמת והתזונה המושלמת שגורמת אחרי שבועיים למתאמן לפרוש או שיעורי זומבה ואירובי על גלשן שגורמים למתאמן להתמיד, איזה תכנית תיתן תוצאות טובות יותר?
במקרה הזה אין טעם שתתאמן בעיקר אם היא רוצה להיות חטובה, שבשביל זה צריך להשקיע ולעלות במסת שריר. חבל שהרבה נשים לא מבינות את זה.זה טוב ויפה בתיאוריה אבל לא עובד עם רוב הנשים. אולי יסכימו לעשות סקווט במקרה הטוב וגם זה יהיה בלי מוט כי זה כואב בגב. צריך לשבת לשאול מה בדיוק המטרה, מה מוכנות להשקיע, כמה זמן יש, להקשיב היטב ולתכנן בהתאם. וכן, לפעמים עדיף "תכנית של כוסיות שחברה שלי עושה מיוטיוב" ולא משהו שיזנח אחרי שבוע. עדיף התמדה במשהו מכלום.
החלק שאתה לא מבין פה הוא שמה שעדיף הוא דבר ראשון להתחיל. ברגע שכבר האימונים הם חלק משגרת החיים היא יכולה להיפתח לעוד אפשרויות בלי הסכנה שזה ירתיע אותה לחלוטין מאימונים. אתה באמת חושב שבחורה שלא מבינה ממש בתחום תתחיל לאכול כדי לעלות במשקל ולא תפרוש בשניה שהיא תראה במראה שהיא עלתה 200 גרם שומן?במקרה הזה אין טעם שתתאמן בעיקר אם היא רוצה להיות חטובה, שבשביל זה צריך להשקיע ולעלות במסת שריר. חבל שהרבה נשים לא מבינות את זה.
אז מה זה משנה איך היא תתחיל? את ה200 גרם שומן האלה היא תעלה בכל מקרה לא משנה מה.החלק שאתה לא מבין פה הוא שמה שעדיף הוא דבר ראשון להתחיל. ברגע שכבר האימונים הם חלק משגרת החיים היא יכולה להיפתח לעוד אפשרויות בלי הסכנה שזה ירתיע אותה לחלוטין מאימונים. אתה באמת חושב שבחורה שלא מבינה ממש בתחום תתחיל לאכול כדי לעלות במשקל ולא תפרוש בשניה שהיא תראה במראה שהיא עלתה 200 גרם שומן?
למה שתעלה בשומן?אז מה זה משנה איך היא תתחיל? את ה200 גרם שומן האלה היא תעלה בכל מקרה לא משנה מה.
אתה מכיר אותה?אם המטרה שלה זה גוף חטוב, אז היא צריכה לעלות במסה קודם.
יניב טען שהיא תעלה בשומן, ואם היא תעלה במסת שריר היא תעלה גם בשומן בכל מקרה.למה שתעלה בשומן?
אם הבנתי דבר או שנים בספורט, חשבתי שספורט שורף קלוריות.
פחות קלוריות = פחות משקל גוף ופחות שומן.
יש משהו שאני מפספס?
אתה מכיר אותה?
אולי יש לה מסה של ארנולד שוורצניגר, מכוסה בשיכבה עדינה של שומן של ריי וויליאמס?
איפה הוא טען?יניב טען שהיא תעלה בשומן, ואם היא תעלה במסת שריר היא תעלה גם בשומן בכל מקרה.
מתחילים יכולים לצבור שריר גם בחיטוב, דנו בזה רבות בעבר.פותח הפוסט רשם שהיא רוצה להרזות ולהיראות יותר טוב, אני מסיק מזה שהיא רוצה להתחטב, אם המטרה שלה זה סתם להרזות אז היא לא צריכה להתאמן בכלל.
"אתה באמת חושב שבחורה שלא מבינה ממש בתחום תתחיל לאכול כדי לעלות במשקל ולא תפרוש בשניה שהיא תראה במראה שהיא עלתה 200 גרם שומן?"איפה הוא טען?
מתחילים יכולים לצבור שריר גם בחיטוב, דנו בזה רבות בעבר.
חוץ מזה, גם לחיטוב, אימונים בהחלט עוזרים, אחרי הכל, זה שורף קלוריות.
הוא אמר שהמושג מסה מפחיד בחורות וירתיע אותן מלהמשיך."אתה באמת חושב שבחורה שלא מבינה ממש בתחום תתחיל לאכול כדי לעלות במשקל ולא תפרוש בשניה שהיא תראה במראה שהיא עלתה 200 גרם שומן?"
אין הבדל, שריר נבנא מאימונים ותזונה אצל גברים ונשים כאחד. וקלוריות נשרפות באימונים בין אצל גברים או נשים.לא יודע איך כל העניין עם לצבור שריר בגרעון עובד אצל נשים, כי בכל זאת יש הבדלים הורמונליים בינן לבין גברים.
אני מסכים, אבל אתה לא חייב להתחיל עם מסה לבחורה.מה ההגדרה שלך לחיטוב? חיטוב מבחינתי זה אחוז שומן נמוך ומסת שריר סבירה, בנאדם שסתם רוצה לרדת במשקל זו פשוט הרזיה ויש הבדל בין השניים.
כן, אבל אם היא תתחיל להתאמן ותתחיל לראות תוצאות חיוביות, כי כמו שאמרו לך, מתאמן מתחיל יצבור מסה לא משנה מה הוא יעשה. היא תראה יותר טוב, תהיה חזקה יותר, תרגיש יותר טוב עם עצמה ואז כשיהיה לה יותר ביטחון עצמי עם התחום ותחקור גם קצת בעצמה היא תוכל להיות פתוחה יותר עם הרעיון של תהליך מסה שכולל גם עליה מעטה בשומן באופן זמני כי היא גם תדע שיש לה כבר את הכלים להוריד אותו לאחר מכן ולא תיכנס לחרדות אם היא תצליח להוריד את הקילו שומן שהיא עלתה עכשיו.אז מה זה משנה איך היא תתחיל? את ה200 גרם שומן האלה היא תעלה בכל מקרה לא משנה מה.
התכוונתי שאימונים עוזרים לרדת במשקל כי זה גורם לשריפת קלוריות.קלוריות לא נשרפות באימונים
קלוריות נשרפות כתוצאה מאימונים
-בנייה ושיקום של שריר לאחר גירוי שלו
למעשה קלוריות 'נשרפות' כל הזמן לצורך תפקוד של הגוף, הרי אנחנו לא חיים על אדים, באימון קצת יותר, אבל הדבר הנכון לכתוב הוא קלוריות נשרפות כתוצאה מאימון... ובהתאם לתזונה