הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים במפרק כף היד

SweetBamba

משתמש כבוד
8,677
1,546
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,850
8,677
1,546
אני סובל לאחרונה מכאבים במפרק כף-יד שמאל.
מה ניתן לעשות כדי למנוע את הכאבים?
והייתי רוצה לדעת גם לגבי מניעת כאבים עתידיים בעזרת תרגילים , מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא? לאחרונה זמן המחשב הממושך בתקופת הקורונה התחיל לגבות מחיר.

תודה 😃

תרגיש טוב אחי.
קודם תנסה את כל התנועות האפשריות ותראה מה מעלה את הכאב. כמו flextion, ulnar devi. וכו. תרגילים בתנועות האלה עם התנגדות יוכלו לחזק את האזור. עקרונית זה מקום מורכב ולי יש שם בעיה די הרבה זמן פשוט זורם עם זה. לפיזיו גם אין איך לעזור
. מקווה שאצלך זה קליל יותר

בעיקרון תרגילי כוח עם התאמות לפי הכאב. בדרך כלל תצטרך לבצע את אותם תרגילים עם עומס נמוך יותר או בטווח תנועה קצר יותר.
אם זה לא מסתדר תוך מספר שבועות צור קשר עם פיזיותרפיסט ותתאם לך אבחון וטיפול.
תרגיש טוב אחי.
קודם תנסה את כל התנועות האפשריות ותראה מה מעלה את הכאב. כמו flextion, ulnar devi. וכו. תרגילים בתנועות האלה עם התנגדות יוכלו לחזק את האזור. עקרונית זה מקום מורכב ולי יש שם בעיה די הרבה זמן פשוט זורם עם זה. לפיזיו גם אין איך לעזור
. מקווה שאצלך זה קליל יותר
היית אצל יותר מפיזיותרפיסט אחד?

אני סובל לאחרונה מכאבים במפרק כף-יד שמאל.
מה ניתן לעשות כדי למנוע את הכאבים?
והייתי רוצה לדעת גם לגבי מניעת כאבים עתידיים בעזרת תרגילים , מישהו יכול לשפוך קצת אור בנושא? לאחרונה זמן המחשב הממושך בתקופת הקורונה התחיל לגבות מחיר.

תודה 😃

אני גם שמתי לב שמאז הקורונה שאילצה אותי להתאמן משקל גוף, ומשקל גוף + משקל. כל המפרקים פתאום נהיו הרבה יותר רגישים.. פתאום כאב בשורש כף היד פתאום "מרפק טניס"... התחלתי לעשות חימומים של 25 דק כולל מוביליטי, יחד עם אימון כשהאזור הבעייתי מכוסה בשביל שיהיה חם, מאוד עוזר

בעיקרון תרגילי כוח עם התאמות לפי הכאב. בדרך כלל תצטרך לבצע את אותם תרגילים עם עומס נמוך יותר או בטווח תנועה קצר יותר.
אם זה לא מסתדר תוך מספר שבועות צור קשר עם פיזיותרפיסט ותתאם לך אבחון וטיפול.

היית אצל יותר מפיזיותרפיסט אחד?

לא. הייתי אצל מומחה כף יד שאמר שלא יעזור. שזה repetitive strain injury כתוצאתה מגמישות יתר (בכללי יש לי גם negative ulnar אבל הוא אמר שזה לא קשור...)
אני אישיתי מאמין ממש בפיזיו אז נתתתי הזדמנות

אתה יכול לנסות אצל פיזיותרפיסט אחר.
כדאי שתדבר איתו לפני כן, ותגיד לו מה עברת בטיפול הקודם כדי שלא יהיה עוד ממה שלא עבד.

יש טיפול לתסמונת התעלה הקרפלית?
סבלתי רבות מזה, רופא המליץ על "קפיץ" שמוכר לנו כגריפר... קניתי מאייבי מברזל אמריקאי, פעמיים בשבוע עשיתי בו וזה עם הזמן החלים. לא חושב שזה טיפול אבל לי אישית זה עזר ואמליץ לך.

יש טיפול. שילוב של התאמת השגרה והאימונים, עיסוי, תרגול ועוד.
אבל לפני כן צריך לראות שהאבחנה נכונה כי יש מצבים שמאוד דומים לזה.
גש לפיזיותרפיסט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית