הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שתיית מים תוך כדי אימון

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם שתיית מים במהלך האימון בכמויות קטנות, ברמה של כמה לגימות כל 1-3 סטים יכולה לעזור בהתאוששות בין הסטים או סתם לשפר את ההרגשה הכללית ותחושת האנרגיה במהלך האימון?

יש מחקרים על אימון ללא שתיית מים לאימון עם שתיית מים בין הסטים שהראה יתרון לשתיית מים תוך כדי אימון?

*שואל את השאלה מאחר וברוב שנותיי לא הקפדתי על שתיית מים באימון כמעט לחלוטין, והיום באימון בנץ' שתיתי מים והרגשתי שזה עזר קצת לשמור על האנרגיה אבל אולי סתם זה היה פלסבו*.

מבחינה מחקרית אין לי מושג, אבל אני ספציפית מרגיש יותר סבבה כשאני שותה, לכל אימון אני מביא בקבוק מים ושותה שלוקון כל סט או שתיים, לרוב בסוף האימון נשאר לי בערך חצי בקבוק מים לפעמים פחות שאני מסיים אותו אחרי האירובי. בעיקר שותה כי זה מים קירים וקצת להרטיב את הפה

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאאמץ את זה לכמה אימונים ואבדוק איך זה עובד לי. זה ממש מפגר אה?! הייתי פעם מתאמן בשיא השמש עליות מתח בים ביולי ולא שותה מים כל האימון. או במיקלט עם חום אימה לא שותה בכלל. הרגשתי שזה נותן איזה 2% יותר כוח או משהו בסגנון. פתאום הסטים לא מרגישים כאילו כל השרירים יבשים ומתים. הרגשתי יותר טוב. לא יודע... אולי סתם אשליה.

שמע מההגיון שלי מים לא עושים רע, זה בסך הכל מים. וכל עוד זה לא כבד לך על הבטן, ואםילו אתה מרגיש יותר טוב, אז לך על זה.

צריך לעשות את ההבדל בין התייבשות או נטייה להתייבשות , לשתייה מספקת, ולאובר שתייה.

כל דבר שקשור להתייבשות\נטייה להתייבשות, יוביל לירידה משמעותית בביצועים בלי שתרגיש אפילו. מעבר לסיכונים שיש בזה.

שתייה מספקת זה המצב האידיאלי. וזה פשוט אומר = תשתה לפי ההרגשה שלך.

אובר שתייה, זה לשתות יותר מדי, זה להכריח את עצמך לשתות עוד, למרות שאתה לא צמא, כי "אתה באימון בחום המטורף". האם זה פוגע? לא ראיתי מחקרים יותר מדי קונקרטים על הנושא, אבל זה כן מוביל לבעיות במאזן האלקטרוליטים ולבעיות האלה יש פוטנציאל תיאורטי לגרום לך לפגיעה בביצועים.

מסקנה: תשתה כשאתה צמא. ותשתה כמה שצריך עד שאתה כבר לא צמא.
אל תשתה יותר מדי. תפסיק כשאתה רווי.
ואל תתעלם מצמא. תתייחס אליו.

• פותח/ת השרשור
פעמים רבות מאוד(אפשר כמעט להגיד שברוב המוחלט של הפעמים) הייתי מתאמן עם צמאון כזה או אחר או במצב של מחסור בנוזלים כזה או אחר(לעתים בבוקר אחרי שינה בלילה ולא הרבה שתייה) מהשהביא אותי הרבה פעמים באימון להרגיש שהשרירים מתכווצים או דועכים מהר מאוד בגלל מחסור בשתייה.

פעמים רבות מאוד(אפשר כמעט להגיד שברוב המוחלט של הפעמים) הייתי מתאמן עם צמאון כזה או אחר או במצב של מחסור בנוזלים כזה או אחר(לעתים בבוקר אחרי שינה בלילה ולא הרבה שתייה) מהשהביא אותי הרבה פעמים באימון להרגיש שהשרירים מתכווצים או דועכים מהר מאוד בגלל מחסור בשתייה.

ולפי מה שאתה אומר כאן אני ממליץ בחום לדחוף מים על הבוקר כשאתה קם, לפחות איזה חצי ליטר, לא חייב בצ'אג אבל כן לשתות טתזה בסמוך להתעוררות כי הגוף צריך את זה

וחשבתי שאני אוברטינקינג..
אם אני צמא אני אשתה אחרת אני אתחרפן.
בכלל, מעדיף להתאמן ברוגע ולנסות ליהנות מהאימון.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שככל שהאימון קרוב יותר לשעת ההתעוררות משנת הלילה, ככה המחסור בנוזלים יהיה מורגש בו יותר וככה שתייה לפני ובמהלך(לפי צורך) תועיל להרגשה. אני מתאמן לרוב בבקרים מוקדם אז על אחת כמה וכמה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית