הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הקשר בין סוג המזון לשריפת תאי שומן או שריר

manotaur

משתמש מתחיל
93
7
נק' מוניטין:
7
93
7
היי,
אני הרבה קורא בפורום EVB מי שמכיר על IFFYM - כלומר, קלוריה זו קלוריה ומה שמשנה זה הערכים הסופיים ואני מבין שבשביל עלייה וירידה במשקל משנה כמות הקלוריות שהכנסתי לעומת הקלוריות שהוצאתי.

השאלה היא האם לסוג המזון שממנו מגיעים הערכים יש קשר בין הירידה/עלייה במשקל לטובת השריר?
למשל, אם בן אדם ישיג את הערכים שלו מסניקרס ואבקות חלבון לעומת בן אדם שמשיג את הערכים שלו ממזון "נקי". האם הרכב הגוף של שניהם מבחינת השריר ישתנה באותה הצורה?

ראיתי גם את הסרטון הבא הבא של דני קגנוביץ שעונה על השאלה בדרך עקיפה ואשמח לשמוע עוד דעות:

עיקר הסרטון מתעסק בהשלכות הבריאותיות מהחלטות לא נכונות של סוגי המזון (אכילה מלוכלכת).
עם השלכות גם על ירידה ועליה במשקל וגם התחזקות בכללי.

אותם השלכות הם לפי מייק ישראטל 10%. שזה לא הרבה, אבל זה לא מעט.
דהיינו, אם תהיה במינוס קלורי, אתה תרד במשקל, ואם תהיה בפלוס קלורי, אתה תעלה במשקל. אם אכלת מספיק חלבון והתאמנת, אתה תשמור על השריר, זה כזה פשוט.

אבל ההשפעה של סוגי המזון על השריר זה 10%, שזה אומר שעם מסה "מלוכלכת", פלוס חיטוב "מלוכלך" אתה תגיע לאותם תוצאות של המסה ה"נקיה" שלך, וכנראה גם בזמן די דומה.

לכן השיקול לדעתי לאכול נקי בשביל השריר לעומת השומן הוא מקבל חשיבות משנית בגלל ההשפעה הנמוכה שלו על המצב, אבל גם 10% יכול להיות ההבדל בין המנצח או המפסיד בתחרות.

הטענות שלו על בריאות, סוכרת, ומחלות בכללי הם דבר מאוד נכון ואמיתי. וסיבה מספיק טובה לבחור את הקלוריות הנכונות.

אבל אל תתפלא אם תראה אנשים עם תוצאות ספורטיביות מטורפות עם תפריט מאוד מלוכלך, ואנשים בלי תוצאות עם תפריט נקי. כי בסופו של דבר, הקלוריות ואבות המזון תופסים 80% מהתוצאות.

אני חושב שדני הלך לקיצון בהסבר, זה גם דיי לגיטימי אליו כי הוא שואף לרמות הכי גבוהות

אבל למתאמן רגיל אין בעיה פשוט לאזן ביניהם אני אישית לא רוצה לחיות על שוקולד ואבקות חלבון אני אוהב גם סלטים וסתם אורז וחזה עוף ואם לא אהיה קיצוני לא אפגע מהקצת שוקולד פה ושם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית