הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הערכת אחוז שומן

tony2000

משתמש מתחיל
42
10
נק' מוניטין:
15
42
10
Imgur
בן 19 מתאמן כ4 שנים, אשמח להערכת אחוז שומן ומה לדעתכם נתון לשיפור/נקודות חזקות.
כרגע מתחיל במסה נקייה, מתאמן עם הרבה נפח בחלוקה של חזה/יד אחורית, גב/יד קדמית, כתפיים, רגליים.
אם תרצו אשמח להצעות לתכניות עם נפח גבוה ותדירות של פעם בשבוע שאתם מכירים.

נערך לאחרונה:
הייתי אומר איפשהו בין 11-12 אחוז.
בכל מקרה נקודות לשיפור תלויות במטרה שלך.
לגדול זו תמיד נקודה לשיפור, מה המ.ג?

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר איפשהו בין 11-12 אחוז.
בכל מקרה נקודות לשיפור תלויות במטרה שלך.
לגדול זו תמיד נקודה לשיפור, מה המ.ג?
שוקל 68 קילו ב1.75 יחסית משקל נמוך, מה היית מציע לעשות מבחינת תכנית אימונים בשלב הזה אחרי כ4 שנים של אימונים, מבחינת משקלים אני מודה אני חלש בצורה די מצחיקה(65 קילו בנץ לחזרות,עליון 50 קילו לא עושה דדליפט או סקוואט) אבל אני מתאמן לצורך אסתטי נטו.

הדבר היחיד שמפריע לי זה הכתפיים הקטנות מדי יחסית לידיים ולחזה.
ממליץ לך לתת להם יותר דגש בתקופה הקרובה.
מה עם תמונות של גב/רגליים?

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שמפריע לי זה הכתפיים הקטנות מדי יחסית לידיים ולחזה.
ממליץ לך לתת להם יותר דגש בתקופה הקרובה.
מה עם תמונות של גב/רגליים?
Imgur גב, כן גם לדעתי גב וכתפיים נקודות חלשות ואכן אשים דגש עכשיו כשהמכון נפתח, תמיד הייתה לי בעיה קטנה עם mind muscle connection עם הגב מנסה לשפר. אשמח להצעה לתכנית אימונים עם נפח גבוה ותדירות של פעם בשבוע שאתה יכול להמליץ מניסיון.

אין תוכנית מסויימת שתעזור לך,
הייתי מנסה לתת דגש באוברהד פרס, הנפה לצדדים וBOR, מתח / פולי אני משער שאתה עושה...

• פותח/ת השרשור
אין תוכנית מסויימת שתעזור לך,
הייתי מנסה לתת דגש באוברהד פרס, הנפה לצדדים וBOR, מתח / פולי אני משער שאתה עושה...
סבבה תודה, עושה את כל התרגילים שציינת כמובן, אני אשחק עם הנפח קצת ואראה לפי התוצאות.

תמיד הייתה לי בעיה קטנה עם mind muscle connection עם הגב
תרגיל מעולה שעזר לי לשפר את הקשר מוח-שריר בגב זה Straight Arm Pulldown.
אתה צריך ממש להתמקד בהבאת המוט לאיזור המותן ולכווץ את השרירים בגב בסוף החזרה (כמובן לשמור על ידיים ישרות על מנת למנוע כפיפת מרפק ומעורבות מיותרת של הבייספס).

קשר מוח-שריר טוב זה מעולה אבל למען האמת זה לא הדבר העיקרי שצריך להעסיק אותך בבניית מסת השריר.

הדבר הכי חשוב זה פרוגרסיב אוברלואד. בין אם זה דרך עלייה בנפח הכולל, ובין אם זה בהעלאת משקל עבודה.
לאחריו באה טכניקה נכונה. כי מה זה עוזר שהתקדמת ב-5 ק"ג בכפיפות מרפקים אם הטכניקה פח ושרירי המטרה לא באמת עובדים? כאן נכנסת החשיבות של קשר מוח-שריר, שאמור לדאוג לטכניקה טובה ולהתמקדות בשרירים הנכונים.
אבל שוב, פיתוח גוף זה אמנות, שמורכבת ממכלול של אמצעי עזר על מנת להגיע למטרה הנכספת שהיא בניית מסת שריר איכותית.
יש כאן היררכיה, ולמרות שקשר מוח-שריר בהחלט נמצא בה במקום גבוה, זה עדיין לא מספיק לבניית מסת שריר.

הייתי ממליץ לך לקחת תרגיל מורכב כמו מתח או חתירה, ולהתקדם בו במשקלי העבודה, כאשר לאחר הסטים העצימים אתה מבצע את התרגילים המבודדים.
כנ"ל לגבי הכתפיים. תתחיל את האימון בלחיצות כתפיים במוט, ולאחר מכן תשלים עם תרגילים מבודדים את הנפח הדרוש.

אשמח להצעה לתכנית אימונים עם נפח גבוה ותדירות של פעם בשבוע שאתה יכול להמליץ מניסיון.

בנוגע לתכנית עצמה, מעולם לא התנסיתי בתדירות של פעם בשבוע לכל שריר, אלא תמיד ביצעתי ווריאציות של AB או PPL למשל.

גם אם נלך עם הקונספט של פעם בשבוע, אני לא רואה סיבה לאמן ידיים פעם בשבוע. אלו שרירים שמתאוששים מאוד מהר. הייתי נותן להם פעמיים בשבוע.

בכל מקרה במחקר המדעי הראו שיש יעילות הרבה יותר גבוהה לתדירות של פעמיים בשבוע לכל שריר מאשר פעם בשבוע.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תרגיל מעולה שעזר לי לשפר את הקשר מוח-שריר בגב זה Straight Arm Pulldown.
אתה צריך ממש להתמקד בהבאת המוט לאיזור המותן ולכווץ את השרירים בגב בסוף החזרה (כמובן לשמור על ידיים ישרות על מנת למנוע כפיפת מרפק ומעורבות מיותרת של הבייספס).

קשר מוח-שריר טוב זה מעולה אבל למען האמת זה לא הדבר העיקרי שצריך להעסיק אותך בבניית מסת השריר.

הדבר הכי חשוב זה פרוגרסיב אוברלואד. בין אם זה דרך עלייה בנפח הכולל, ובין אם זה בהעלאת משקל עבודה.
לאחריו באה טכניקה נכונה. כי מה זה עוזר שהתקדמת ב-5 ק"ג בכפיפות מרפקים אם הטכניקה פח ושרירי המטרה לא באמת עובדים? כאן נכנסת החשיבות של קשר מוח-שריר, שאמור לדאוג לטכניקה טובה ולהתמקדות בשרירים הנכונים.
אבל שוב, פיתוח גוף זה אמנות, שמורכבת ממכלול של אמצעי עזר על מנת להגיע למטרה הנכספת שהיא בניית מסת שריר איכותית.
יש כאן היררכיה, ולמרות שקשר מוח-שריר בהחלט נמצא בה במקום גבוה, זה עדיין לא מספיק לבניית מסת שריר.

הייתי ממליץ לך לקחת תרגיל מורכב כמו מתח או חתירה, ולהתקדם בו במשקלי העבודה, כאשר לאחר הסטים העצימים אתה מבצע את התרגילים המבודדים.
כנ"ל לגבי הכתפיים. תתחיל את האימון בלחיצות כתפיים במוט, ולאחר מכן תשלים עם תרגילים מבודדים את הנפח הדרוש.

בנוגע לתכנית עצמה, מעולם לא התנסיתי בתדירות של פעם בשבוע לכל שריר, אלא תמיד ביצעתי ווריאציות של AB או PPL למשל.

גם אם נלך עם הקונספט של פעם בשבוע, אני לא רואה סיבה לאמן ידיים פעם בשבוע. אלו שרירים שמתאוששים מאוד מהר. הייתי נותן להם פעמיים בשבוע.

בכל מקרה במחקר המדעי הראו שיש יעילות הרבה יותר גבוהה לתדירות של פעמיים בשבוע לכל שריר מאשר פעם בשבוע.
כן אני משתמש בתרגיל שציינת ועכשיו שיכנעת אותי לא להחליף אותו, וכמובן מסכים עם שאר הדברים שאמרת.
לגבי התדירות של פעם בשבוע לשריר, ניסיתי הרבה דברים אך מצאתי שאני מעדיף להתאמן ככה, מקבל יותר הנאה מאימונים ואוהב את ההרגשה של הפאמפ והריכוז על כמות קטנה של שרירים באימון, יודע שזה פחות אפקטיבי כביכול אך כטבעי(לפחות בעשור הבא של חיי) שמתאמן כדרך חיים לטווח הארוך זה מתאזן, לכן מעדיף להתאמן בצורה שאני נהנה ממנה אפילו שאגדל קצת פחות מהר מאשר שהייתי עושה upper lower או ppl או משהו עם תדירות יותר גבוה.
כמו שבחור פה בפורום הציע לי אני הולך לשלב את הנפח ושאר ההצעות מהמדריך הזה The Hypertrophy Training Guide Central Hub לתדירות של פעם בשבוע וכמובן לשחק עם זה לפי התוצאות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית