הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חזרה לשגרת אימונים- פוסט תקופת הקורונה

• פותח/ת השרשור TMM
  • פורסם בתאריך

TMM

משתמש פעיל
534
2
נק' מוניטין:
148
534
2
היי,

בתקופת הקורונה התפנה לי זמן אז החלטתי להתחיל להתאמן בבית ולאכול "כמו שצריך". בפועל- עליתי בחודשיים 5 קילו+- שחלקם שריר וחלקם שומן. יש לי מבנה גוף מאוד דק ולכן טחנתי כמה שיכולתי ואני באופן יחסי מרוצה מהתוצאות.
בעברי התאמנתי בSS ודומיו אבל הפסקתי להתאמן באופן קבוע כבר תקופה די ארוכה ועכשיו אני חוזר לעניינים.

בניתי תוכנית AB ואשמח לשמוע שיפורים לתוכנית:

A:

רגליים:

סקוואט 4X5 ( חמש חזרות, ארבע סטים)

לחיצת רגליים במכונה 4X8.

חזה:

לחיצת חזה 4X8.

לחיצת חזה בשיפוע 60 מעלות דאמבלים 3X8.

פרפר 2X8.

יד אחורית:

כפיפת מרפקים 4X10.

B:

גב:

דדליפט 3X5.

מתח(אימון אחד רוחב כתפיים, אימון לאחריו מתח רחב) 3X6.

כתפיים:

מיליטרי פרס 4X5.

לחיצת כתפיים דאמבלים בישיבה 3X8.

הנפת דאמבלים לצדדים 2X8.

יד קדמית:

כפיפת מרפקים בעמידה דאמבלים 4X8.

השאיפה היא להתקדם בנפח עבודה מאימון לאימון(בדגש על עלייה במשקלי עבודה).

אשמח לעצות לשיפור מבחינת כמות הסטים, חזרות, תרגילים, שינוי בשילוב קבוצות שרירים(A/B).

תודה רבה!

היי,

בתקופת הקורונה התפנה לי זמן אז החלטתי להתחיל להתאמן בבית ולאכול "כמו שצריך". בפועל- עליתי בחודשיים 5 קילו+- שחלקם שריר וחלקם שומן. יש לי מבנה גוף מאוד דק ולכן טחנתי כמה שיכולתי ואני באופן יחסי מרוצה מהתוצאות.
בעברי התאמנתי בSS ודומיו אבל הפסקתי להתאמן באופן קבוע כבר תקופה די ארוכה ועכשיו אני חוזר לעניינים.

בניתי תוכנית AB ואשמח לשמוע שיפורים לתוכנית:

A:

רגליים:

סקוואט 4X5 ( חמש חזרות, ארבע סטים)

לחיצת רגליים במכונה 4X8.

חזה:

לחיצת חזה 4X8.

לחיצת חזה בשיפוע 60 מעלות דאמבלים 3X8.

פרפר 2X8.

יד אחורית:

כפיפת מרפקים 4X10.

B:

גב:

דדליפט 3X5.

מתח(אימון אחד רוחב כתפיים, אימון לאחריו מתח רחב) 3X6.

כתפיים:

מיליטרי פרס 4X5.

לחיצת כתפיים דאמבלים בישיבה 3X8.

הנפת דאמבלים לצדדים 2X8.

יד קדמית:

כפיפת מרפקים בעמידה דאמבלים 4X8.

השאיפה היא להתקדם בנפח עבודה מאימון לאימון(בדגש על עלייה במשקלי עבודה).

אשמח לעצות לשיפור מבחינת כמות הסטים, חזרות, תרגילים, שינוי בשילוב קבוצות שרירים(A/B).

תודה רבה!
רגליים הייתי משנה את הלחיצת רגליים ללאנגים 3 סטים (בולגרי או רגיל) ומוסיף 2 סטים סטיף לג דדליפט ל12-15 חזרות

חזה פרפר הייתי עושה לטווח חזרות של 12-15

יד אחורית זו פשיטה לא כפיפה.

גב דדליפט אין סיבה לעשות יותר מסט 1 כבד.

הייתי מוסיף 3 סטים של 8-10 חתירה כלשהי.

מתח אין סיבה לעשות רוחב כתפיים וגם יותר רחב התמורה היא כמעט זהה לחלוטין.

כתפיים הלחיצה מיותרת אם אתה מבצע מיליטרי פרס היא רק תפגע בהתקדמות, תוריד אותה.
הרחקה אתה יכול לעשות 3 סטים.

בהצלחה

קיבלת טיפ מעולה מאוראל ובמיוחד לגבי הכתפיים. אני חייב להצטרף ולכתוב שזה מתכון טוב לייצר רגישות באיזור עצמות השכם ושרירי הטרפז משום ששני תרגילים כאלו מייצרים עומס על הצוואר, כתפיים והגו וכל זאת בהנחה שאתה עובד כתפיים בצורה נכונה.
בהצלחה!

קיבלת טיפ מעולה מאוראל ובמיוחד לגבי הכתפיים. אני חייב להצטרף ולכתוב שזה מתכון טוב לייצר רגישות באיזור עצמות השכם ושרירי הטרפז משום ששני תרגילים כאלו מייצרים עומס על הצוואר, כתפיים והגו וכל זאת בהנחה שאתה עובד כתפיים בצורה נכונה.
בהצלחה!

מסכים, יכול להחליף בין הרגליים לכתפיים באימונים.

והשם אור אחי, תודה.

אין עם זה שום בעיה.
אבל, אם אתה מרגיש שאתה תשוש מאוד, הכוונה היא שאתה עושה "אימון מצפון" אז אל תעשה.

• פותח/ת השרשור
מסכים, יכול להחליף בין הרגליים לכתפיים באימונים.

והשם אור אחי, תודה.

יישמתי את העצה, מאז אני מרגיש קושי מאוד גדול באימוני חזה מכיוון והם מגיעים ישר לאחר אימון כתפיים.

הכוונה שאימון B אצלי הוא: כתפיים, חזה, יד אחורית.

קשה לי מאוד להתקדם במשקלים בחזה כי אני מרגיש שאני שהכתפיים שלי מגיעות עייפות לאימון חזה. דבר נוסף הוא שכתף שמאל אצלי יחסית רגישה וחלשה בכתף ימין(מעולם לא נפצעתי אבל זה מורגש באופן משמעותי בתרגילים). האם לדעתך כדי להמשיך בדרך זו? או לחזור למוטב? כי באימוני חזה יש שימוש נרחב בכתפיים

כדאי לעשות שני דברים - לעשות שינוי בסדר עבודה באימון/בפיצול. לא סביר כתפיים לפני חזה, קשה מאוד להתקדם ככה בלי הזנחה של החזה. יש מספר אופציות. בנוסף, במקרה של כתף רגישה, תבחר תרגילים שיותר יקלו על הכתף. אולי תימנע מלחיצה בשיפוע עליון, תעבוד בעיקר עם דאמבלים, תעשה פלייס בפולי עליון, מכונת לחיצת וכד׳. אלא תרגילים הרבה פחות מסוכנים לכתף.

יישמתי את העצה, מאז אני מרגיש קושי מאוד גדול באימוני חזה מכיוון והם מגיעים ישר לאחר אימון כתפיים.

הכוונה שאימון B אצלי הוא: כתפיים, חזה, יד אחורית.

קשה לי מאוד להתקדם במשקלים בחזה כי אני מרגיש שאני שהכתפיים שלי מגיעות עייפות לאימון חזה. דבר נוסף הוא שכתף שמאל אצלי יחסית רגישה וחלשה בכתף ימין(מעולם לא נפצעתי אבל זה מורגש באופן משמעותי בתרגילים). האם לדעתך כדי להמשיך בדרך זו? או לחזור למוטב? כי באימוני חזה יש שימוש נרחב בכתפיים

כמובן שאתה צריך לעשות חזה לפני הכתפיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית