הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה שאלות בנוגע לתחילת חיטוב

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
כניראה עוד חודש אני יתחיל חיטוב קצר וזה פעם ראשונה אז כמה שאלות.
1.קודם כל אני לוקח כרגע קריאטין , אז,להפסיק איתו בחיטוב?
2.עד כמה חייב לעשות אירובי? אפשרי לעשות חיטוב בלי אירובי בכלל ופשוט לאכול פחות? כי הבנתי שהמון עושים אירובי בשביל שיהיה אפשר להוסיף עוד אוכל.
3.אימון משקולות במסה הוא דומה לאימון משקולות בחיטוב? כאילו אני יכול להישאר על אותה תכנית כמו במסה? צריך לשנות מספר חזרות?
4.עד עכשיו לא הייתי מאמן בטן כי יש הרבה תרגילים שבהם שרירי הבטן מופעלים. כדאי להתחיל לאמן בטן בנפרד עכשיו?
5.יש איזה דברים מסוימים שכדאי לקחת תוך כדי חיטוב שהתהליך יהיה יותר טוב לדוגמא תוספים כלשהם?

כניראה עוד חודש אני יתחיל חיטוב קצר וזה פעם ראשונה אז כמה שאלות.
1.קודם כל אני לוקח כרגע קריאטין , אז,להפסיק איתו בחיטוב?
2.עד כמה חייב לעשות אירובי? אפשרי לעשות חיטוב בלי אירובי בכלל ופשוט לאכול פחות? כי הבנתי שהמון עושים אירובי בשביל שיהיה אפשר להוסיף עוד אוכל.
3.אימון משקולות במסה הוא דומה לאימון משקולות בחיטוב? כאילו אני יכול להישאר על אותה תכנית כמו במסה? צריך לשנות מספר חזרות?
4.עד עכשיו לא הייתי מאמן בטן כי יש הרבה תרגילים שבהם שרירי הבטן מופעלים. כדאי להתחיל לאמן בטן בנפרד עכשיו?
5.יש איזה דברים מסוימים שכדאי לקחת תוך כדי חיטוב שהתהליך יהיה יותר טוב לדוגמא תוספים כלשהם?

1. קריאטין אפשר ומומלץ לצרוך גם בחיטוב וגם במאסה, יש שמורידים כי זה מעלה אותם בנוזלים, אני אישית צורך גם בחיטוב
2. תלוי בך, חיטוב = להיות בגירעון קלורי, אירובי = עוד קלוריות לתפריט
3. חיטוב/נייטרלי/מאסה מתבטא אך ורק במטבח
4. אין צורך, מספיק פעמיים בשבוע בתום אימון לתת תרגיל או שניים
5. למעט קריאטין אין תוסף תזונה מוכח שנדרש לקחת

• פותח/ת השרשור
1. קריאטין אפשר ומומלץ לצרוך גם בחיטוב וגם במאסה, יש שמורידים כי זה מעלה אותם בנוזלים, אני אישית צורך גם בחיטוב
2. תלוי בך, חיטוב = להיות בגירעון קלורי, אירובי = עוד קלוריות לתפריט
3. חיטוב/נייטרלי/מאסה מתבטא אך ורק במטבח
4. אין צורך, מספיק פעמיים בשבוע בתום אימון לתת תרגיל או שניים
5. למעט קריאטין אין תוסף תזונה מוכח שנדרש לקחת
תודה אח שלי שקלתי להפסיק רק כדי שאני ידע את המשקל האמיתי שלי למרות שאני חושב שהמשקל שלי לא השתנה עקב הקריאטין זה הגיוני? יש ימים שבהם אני שותה מלא ויש ימים שגם ליטר מים אני לא שותה זה קשור?
אגב בגב כרגע החלפתי במקום מתח אני עושה את הפולי הזה בישיבה שזה בול כמו התנועה של מתח אבל גם בו אני עובד על הבטן כמו שאני עובד במתח או שכדאי להחזיר למתח?

תודה אח שלי שקלתי להפסיק רק כדי שאני ידע את המשקל האמיתי שלי למרות שאני חושב שהמשקל שלי לא השתנה עקב הקריאטין זה הגיוני? יש ימים שבהם אני שותה מלא ויש ימים שגם ליטר מים אני לא שותה זה קשור?
אגב בגב כרגע החלפתי במקום מתח אני עושה את הפולי הזה בישיבה שזה בול כמו התנועה של מתח אבל גם בו אני עובד על הבטן כמו שאני עובד במתח או שכדאי להחזיר למתח?

עניין הנוזלים בקריאטין הוא אינדוידאולי, לכן הגיוני שלא ישפיע עליך מבחינת נוזלים.
חתירה בישיבה זה תרגיל שונה ממתח, אמנם שניהם עובדים על הרחב גבי אך השרירים המסייעים שונים, תגוון, פעם ככה ופעם ככה

• פותח/ת השרשור
עניין הנוזלים בקריאטין הוא אינדוידאולי, לכן הגיוני שלא ישפיע עליך מבחינת נוזלים.
חתירה בישיבה זה תרגיל שונה ממתח, אמנם שניהם עובדים על הרחב גבי אך השרירים המסייעים שונים, תגוון, פעם ככה ופעם ככה
הבנתי...
יש איזה מכשיר לבטן בחדר כושר שכחתי תשם , לעשות בסוף כל אימון? אז,אתה אומר שגם אם אני יפסיק לקחת קריאטין יש מצב שמהבחינה הזאת המשקל לא ישתנה כלל?

הבנתי...
יש איזה מכשיר לבטן בחדר כושר שכחתי תשם , לעשות בסוף כל אימון? אז,אתה אומר שגם אם אני יפסיק לקחת קריאטין יש מצב שמהבחינה הזאת המשקל לא ישתנה כלל?

שרירים של הבטן לא שונים משרירים אחרים, גם הם צריכים זמן להתאושש, מספיק פעמיים בשבוע.
וכן, לא בהכרח שהקריאטין מעלה אותך בנוזלים.

דניאל, אל תוותר על תרגילי מתח. יש מגוון תרגילי מתח שאתה יכול לעשות ואם קל לך תוסיף משקל. פולי עליון הוא לא תחליף למתח אלא סייען בלבד, כמו גרביטון למשל, כאשר אתה מבצע אותו בטכניקה מדוייקת. בנוגע לשתיית מים, ראיתי שרשמת שיש ימים בהם אתה שותה בקושי ליטר. חשוב מאוד לשתות כל יום יותר מ 2.5 ליטר מים ובטח ובטח כשאתה אדם שעוסק בפעילות גופנית. ההתקדמות שלך מאוד תושפע ממאזן הנוזלים בגוף.
רוב השריר שלך מורכב מנוזלים.
סינטזת חמצן-מים בגוף שלך מושפעת מזה מאוד.
שיהיה בהצלחה בחיטוב!

דניאל, אל תוותר על תרגילי מתח. יש מגוון תרגילי מתח שאתה יכול לעשות ואם קל לך תוסיף משקל. פולי עליון הוא לא תחליף למתח אלא סייען בלבד, כמו גרביטון למשל, כאשר אתה מבצע אותו בטכניקה מדוייקת. בנוגע לשתיית מים, ראיתי שרשמת שיש ימים בהם אתה שותה בקושי ליטר. חשוב מאוד לשתות כל יום יותר מ 2.5 ליטר מים ובטח ובטח כשאתה אדם שעוסק בפעילות גופנית. ההתקדמות שלך מאוד תושפע ממאזן הנוזלים בגוף.
רוב השריר שלך מורכב מנוזלים.
סינטזת חמצן-מים בגוף שלך מושפעת מזה מאוד.
שיהיה בהצלחה בחיטוב!

אין הבדל מבחינת היפרטרופיה בין פולי עליון למתח,
אפילו בפולי עליון יותר קל לשלוט על המשקל ולא לפצות עם כל מיני התנדנדויות מיותרות.

אהלן אור, ההבדל הוא בקבוצות שרירים המצטרפים לתנועת המשיכה. המטרה היא לא לשלוט במשקל אלא לשלוט בתרגיל ולכן מתח מהווה תרגיל בסיס שלא כמו פולי. בפולי עליון אתה מסתייע ברגליים ומלכתחילה תנועות ההתחלה והסיום שונות מה שמפחית את תרומתם של שאר השרירים ובעיקר השרירים הזוקפים. מתאמנים רבים נוטים להרים את עצמות המושב בתנועת פולי עליון ובכך עוד יותר תורמים לאיבוד האפקט של התרגיל. ישנם כמובן עוד הרבה הבדלים בין התרגילים.
בנוגע להיפרטרופיה, נכון בהחלט, כל גירוי של השריר מעבר לסף עומס מינימאלי ביחס לגוף מייצר גדילה. המונח מתייחס בעיקר למהירות סינתזת החלבון בגוף ופעמים רבות נעשה בו שימוש שגוי. השאלה כמה פוטנציאל אתה ממצא מתוך תרגיל מסויים ומה גודלו של הפוטנציאל מלכתחילה היא המרכזית וכאן נמצא ההבדל מבחינת היפרטרופיה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית