הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלוקת אימון לפעמיים ביום

יוסי ג

משתמש מתחיל
45
3
נק' מוניטין:
3
45
3
יש לי מכשירי כושר ואני יכול להתאמן. הבעיה שאימון ארך של שעה מצריך הכנה מוקדמת. האם אפשר לעשות אימונים כל יום אבל קצרים? שיקחו עד 20 דקות? אין בעיה לעשות פעמיים או שלוש ביום, כל יום. איזה תרגילים אתם ממליצים לעשות?

מצריך הכנה מוקדמת.
מה הכוונה?איפור ומייק אפ?

לרוב המקצוענים עושים חלוקה כזאת (שחקני פוטבול שאני עוקב אחריהם)
אין טעם אם אתה לא כזה
אם אתה עושה אירובי אז אפשר להפריד בין זה לבין אימון כוח

• פותח/ת השרשור
אפשרי, למה???
אני שואל כי אני מעוניין להתאמן כח פעמיים שלוש ביום. אני מבין שצריך לחלק תרגילים לפי קבוצת שריר. אשמח אם תציין 20 תרגילים שאני יכול לעשות בכל יום לסירוגין ( 10 בכל יום).

ניר: התכוונתי בהכנה מוקדמת שצריך לפנות זמן לאימון ולכן רבים פורשים. אני מעוניין להתאמן באופן ספונטני

שצריך לפנות זמן לאימון
זה כבר עניין שלך איך לסדר את זה בהתאם לחיים (עבודה/אישה/חתלתול)
מעוניין להתאמן באופן ספונטני
תנסה וספר לנו איך היה

אישית אני מתכנן את זמני האימון (לא משנה אם משקולות/פוטבול/אומנויות) רואה בזה גם הכנה מנטלית לפני

בכל מקרה,מוואפק ידידי

בהחלט אפשר. המינוס היחידי זה הטרחה והזמן. זה הכל. אם היה לי ציוד בבית וזמן במהלך היום - גם אני הייתי מתאמן פעמיים ביום. יש לזה אפילו הרבה יתרונות, אבל רוב האנשים לא מיישמים את זה, כי זה לא ריאלי לאנשים עם חיים מעבר למכון בדר״כ.

יש שיטה כזו. היא נקראת grease the groove.
אפילו אם יש לך מעט זמן ביום היא יכולה להיות אפקטיבית, אבל זה דורש תכנון קפדני של האימון ואף פעם לא להגיע קרוב לכשל משום שאתה לא באמת יכול להתחמם כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
בהחלט אפשר. המינוס היחידי זה הטרחה והזמן. זה הכל. אם היה לי ציוד בבית וזמן במהלך היום - גם אני הייתי מתאמן פעמיים ביום. יש לזה אפילו הרבה יתרונות, אבל רוב האנשים לא מיישמים את זה, כי זה לא ריאלי לאנשים עם חיים מעבר למכון בדר״כ.
אז זה בדיוק היתרון אצלי שיש לי מקום וזמן. ובגלל שאני עובד בשעות לא קבועות ויש לי גישה לרכב במהלך העבודה אז אני תמיד יכול לתפוס גם בעבודה זמן להתאמן.
אז מה אני יכול לעשות? יש לי גם מכשירים וגם משקולות חופשיות ואולי גם אני אבנה חדר כושר פתוח בחצר (אם אתם מכירים מישהו שעשה אצלו אשמח אם תפנו אותי אליו כי אני צריך לדעת איך כדאי לבנו מקבילים-עץ/מתכת/פלסטיק...)

אפשר לחלק ל״עבודה עיקרית״ תרגילים מורכבים ״קשים״ ואז בחלק השני של היום עבודה יותר ״פאמפ״ של תרגילים מבודדים יותר עם פחות מנוחה למשל. אין ממש כללים קבועים, טכנית אתה יכול לחלק איך שבא לך / נוח לך.

לחלק את האימון לכמה פעמים ביום רק לוקח יותר זמן כי אתה צריך על כל פעם להוסיף זמן הגעה וחזרה וחימום, אבל אם זה מה יש לך אז אין בעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית