הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גל טסטוסטרון

• פותח/ת השרשור pep123
  • פורסם בתאריך

pep123

משתמש מתחיל
37
5
נק' מוניטין:
5
37
5
עשיתי בדיקות דם לא מזמן והטסטוסטרון שלי היה ברצפה,
לאחר שבועיים הוא עלה לקצה התחתון של הטווח התקין אבל עדיין אני מרגיש די חלש וחסר חשק לעשות דברים ביום יום (בכללי וכמובן גם מיני)

הייתי אצל אנדוקרינולוג שבהתחלה אמרה שזה תקין ואין מה לטפל אבל אחרי שאמרתי שאני מרגיש ממש רע המליצה על טסט בג'ל (testomax 50mg) אבל ששאלתי אם זה יכול לפגוע בציר ההורמונלי היא התחרטה ושוב אמרה שלא כדאי, ואז שאמרתי שאני לא מרגיש טוב שוב חזרה בה והמליצה על הג'ל

היא ממש ערערה אותי כי מצד אחד היא נתנה לי מרשם ואמרה שכדאי, ומצד שני אמרה שלא כדאי ושזה מסוכן ובכל זאת נתנה לי (אומנם ביקשתי ואמרתי שאני מרגיש ממש לא טוב, אבל היא נתנה לי הרגשה שהיא גם לא בטוחה בעצמה)
לצערי אני לא יכול ללכת לרופא אחר עד שיגמר הרבעון

השאלה שלי האם זה באמת פוגע ועד כמה, והאם לדעתכם כדאי לקחת
**לא נמצאה בעיה בבלוטת מוח באמ.אר.אי

(נ.ב. אני בן 22)
מצרף את התוצאות מלפני חודש ומלפני שבועיים
(התמונה עם הtest 4.3 זה מהלפני חודש, כל השאר מלפני שבועיים) IMG_20200529_141219.jpg IMG_20200529_141302.jpg IMG_20200529_141235.jpg IMG_20200529_141317.jpg

נערך לאחרונה:
דווקא לי זה נראה שיותר מתאים לך איקקלומין מאשר טסטוסטרון בג'ל כי ה LH שלך ברצפה. השערה שלי, חצי כדור 3 פעמים בשבוע ותוך חודש הטסטוסטרון שלך מעל הגג. לא כל אנדוקרינולוג מטפל בצורה כזאת. מציע לך לשאול אותה על זה ובמידת הצורך ללכת לאנדוקרינולוג נוסף ברגע שיתאפשר. בהצלחה!

אז מה אתה אומר ? איך זה קרה לך ככה בפתאומיות ?
חייב להבין איך זה קרה כדי לטפל בבעיה ולא לשים פלסטרים לשבר ..
טסטו ג'ל זה הדבר הכי גרוע שאפשר להביא למקרה כזה ..

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה אומר ? איך זה קרה לך ככה בפתאומיות ?

הלוואי והייתי יודע
יש לי בדיקות מספטמבר שבדקתי סתם במקרה (ביקשתי מהרופא כי עניין אותי והוא הסכים לתת) והטסט היה על 11-12 שזה גם לא נראה לי תקין לגיל אבל זה עדיין יותר טוב מ4 ו8 לא זכור לי שבאותה תקופה היה לי דיכאון כמו עכשיו אבל אין ספק שגם אז לא הייתי סופר אנרגטי

טוב זה כבר עינייני רפואה לפנות לאנדוקרינולוג פרטי ומדגיש פרטי בטוח להתחלה ישלח אותך לMRi מוח ואשכים ..
שיהיה לך בהצלחה 🤩

• פותח/ת השרשור
טוב זה כבר עינייני רפואה לפנות לאנדוקרינולוג פרטי ומדגיש פרטי בטוח להתחלה ישלח אותך לMRi מוח ואשכים ..
שיהיה לך בהצלחה 🤩
Mri מוח נעשה, לא נמצא משהו
אבל מטופל אצל אנדו של קופח

אז עכשיו אשכים ובכלל אין מה להמשיך להגיב כאן .. מכאן זה בעיה רצינית אם זה לא סטרואידים שדורשת התייעצות אצל אנדו מומחה למקרים האלה .

• פותח/ת השרשור
אז עכשיו אשכים ובכלל אין מה להמשיך להגיב כאן .. מכאן זה בעיה רצינית אם זה לא סטרואידים שדורשת התייעצות אצל אנדו מומחה למקרים האלה .
אז לדעתך לא לקחת את הגל שקיבלתי?
אני מתלבט ממש כי מצד אחד מרגיש חרא ומצד שני היא נתנה לי אותו אבל לא נשמעה בטוחה בעצמה, היא כן אמרה שזה לא יפגע בי אבל לא הייתה בטוחה בעצמה וזה ערער אותי ממש

אין קשר אליך בכלל הג'ל לא קשור בכלל לסיפור
כל 1 שימרח אותו ירגיש קצת יותר כיף מתוספת טסט ואחריי שיעבור זה יתפוגג .. אין קשר מיוחד אליך

• פותח/ת השרשור
מעניין אותי
איך אתה מרגיש במהלך היום?
עייפות
ליבידו
עצבנות
דכאון
חוסר חשק
וכו וכו

עייף מאוד
חלש, במיוחד באימונים
מתאושש גרוע מאימונים
עצבני על דברים קטנים שלא אמורים לעצבן (נהגים בכביש, רעשים קטנים, מכל מיני שטויות)
חוסר חשק לצאת ולעשות דברים

מה שכן, כשאני מוציא את עצמי בכח לים מרגיש פתאום עם יותר חשק לחיות אבל גן זה נגמר די מהר (חשבתי אולי קשור לויטמין די אז התחלתי גם לתסף השבוע)

בתקופה האחרונה שהטסט באמת היה ברצפה זה היה קיצוני

אבל בכללי בשנה האחרונה חוויתי הרבה תקופות כאלה אמנם פחות קיצוניות, ועכשיו אני חושב שאולי זה היה קשור לזה שהטסט שלי גם אז לא היה בשמיים (אומנם תקין אבל שוב, בטווח התחתון ואני חושב שזה לא הכי תקין לגילי)

• פותח/ת השרשור
אותם הסיפטומים...
נקודה חשובה למי שירים את הכפפה ויעשה מחקר וכו וכו
אתה חושב שזה בהכרח קשור לטסט הנמוך? כי עד לא מזמן הייתי בטוח שאני פשוט בדכאון ולא הצלחתי למצוא מה הסיבה לזה, לא האמנתי שטסט נמוך יכול עד כדי כך להשפיע על היום יום
רק כשנפסק החשק המיני לגמרי התחלתי לחשוב שאולי זה בגלל זה

יש היגיון בתחושה שהרגשת בים. בזמנו קראתי מחקר על זה ששהייה בשמש מעלה את הטסטוסטרון בצורה משמעותית אם כי זמנית. צריכה של ויטמין D בתזונה לא משפיע באותה רמה.
מציעה לך באמת לקרוא קצת על איקקלומין (clomiphen citrate) בהקשר של העלאת טסטוסטרון. אני הייתי במצב דומה לשלך וזה ממש השפיע עלי לטובה. זה אמנם לא ישפיע בצורה זהה על כל אחד (במיוחד במצב של היפוגונדיזם ראשוני), אבל מהבדיקות ששלחת, זה נראה שאתה מקרה קלאסי שמתאים לזה. רק בריאות!

אגב, דיכאון יכול להוביל לטסט נמוך וטסט נמוך יכול להוביל לדכאון. קשה לדעת מה הוביל למה. בכל מקרה כדאי לתת פוש לאשכים שלך עם כלומיד כדי לנסות לצאת מהמעגל הזה. יש סיכוי לא רע שזה זמני והרמות שלך יחזרו להיות תקינות בצורה טבעית.

• פותח/ת השרשור
יש היגיון בתחושה שהרגשת בים. בזמנו קראתי מחקר על זה ששהייה בשמש מעלה את הטסטוסטרון בצורה משמעותית אם כי זמנית. צריכה של ויטמין D בתזונה לא משפיע באותה רמה.
מציעה לך באמת לקרוא קצת על איקקלומין (clomiphen citrate) בהקשר של העלאת טסטוסטרון. אני הייתי במצב דומה לשלך וזה ממש השפיע עלי לטובה. זה אמנם לא ישפיע בצורה זהה על כל אחד (במיוחד במצב של היפוגונדיזם ראשוני), אבל מהבדיקות ששלחת, זה נראה שאתה מקרה קלאסי שמתאים לזה. רק בריאות!

אגב, דיכאון יכול להוביל לטסט נמוך וטסט נמוך יכול להוביל לדכאון. קשה לדעת מה הוביל למה. בכל מקרה כדאי לתת פוש לאשכים שלך עם כלומיד כדי לנסות לצאת מהמעגל הזה. יש סיכוי לא רע שזה זמני והרמות שלך יחזרו להיות תקינות בצורה טבעית.
כל מה שמצאתי בגוגל על התרופה היה קשור דווקא לנשים וביוץ, אשמח אם תשלח משהו שמתקשר לגברים ולטסט

אגב מה התופעות לוואי של זה
תוך כמה זמן זה עזר לך
איך קיבלת? (אנדוקרינולוג המליץ?)

זה אכן מיועד במקור לנשים. אבל, ממש בקצרה, מנגנון הפעולה של התרופה גורם למוח להפריש יותר LH (וגם FSH), אצל נשים זה באמת יגרה ביוץ והפרשת אסטרוגן מהשחלות. אך אצל גברים זה יגרה את האשכים לייצר יותר טסט (ויעלה ספירת זרע). המינונים בין נשים וגברים שונים מאוד במקרה זה. חוץ מזה, לא סתם תראה פה בפורום אנשים שמשתמשים בזה לאחר סייקל כדי לגרות את האשכים ליצר זאת שוב. רק שהמינונים לאחר סייקל והמינונים במצב רפואי שלא ממצב סייקל שונים. לרוב, לגברים צעירים ניתן להסתפק במינונים מאוד נמוכים.
יש לזה תופעות לוואי שרואים בעיקר במינונים גבוהים. אני משתמש במינון מאוד נמוך ואין לי שום תופעות חוץ מקצת אקנה. העקרון פה הוא להשתמש במינון הכי נמוך שנותן תוצאות וככה אתה נמנע מתופעות לוואי.
העלאת הטסט קוראת די מהר, לתחושה של זה לוקח קצת יותר. אני לא דוגמא כי עלי זה השפיע באופן די קיצוני. אבל בבדיקה החוזרת אחרי חודש הייתה עלייה משמעותית בטסט.
קיבלתי מאנדוקרינולוג (אחרי שעברתי לפניו 2-3 אחרים שלא הציעו את זה).

Clomiphene Citrate Effects on Testosterone/Estrogen Ratio in Male Hypogonadism - PubMed

זה סתם דוגמא למחקר הראשון שעלה לי בעניין.

אגב, בניגוד לטסטוטרון חיצוני כמו ג'ל שפוגע לך בציר ההורמונלי הטבעי ובפוריות, כלומיד עוזר לשקם אותם. ככה שאתה יכול להפסיק בכל רגע בלי בעיה.

שאלה למנוסים יותר
מחקרים מראים שמריחה של טסט על ה scrotum מגדילה ספיגה בערך פי 8.
הג'ל הוא על בסיס אלכוהול ויכול לגרום לגירוי בעור (אבל לא תמיד)
מי שבר מזל ולא סובל מגירוי בעור, יכול להגיע לרמות סופרפיזיולוגיות (סייקל) על ידי מריחה נכונה?
מה דעתכם?
זה נמכר בחו"ל במשחות שמיועדות למריחה באיזור הסופג יותר, במינון יותר נמוך כ TRT...
אבל במינון של הג'ל שנמכר כאן (50מ"ג), עם ספיגה של פי 8 זה לא הופך למעניין?
כרגיל, זה סביב 10% ספיגה, ככה שנניח שתי חבילות ליום, = 10 מ"ג ספיגה, או בשבוע 70 מ"ג (TRT סביר).
אבל אם מדברים על פי 8 ספיגה, זה מעל 500מ"ג, כלומר סייקל???
ולא שמציע למישהו לנסות. יש תמונות מזוויעות של גירוי בעור שיכול להיגרם שם... אבל תיאורטית?

שאלה למנוסים יותר
מחקרים מראים שמריחה של טסט על ה scrotum מגדילה ספיגה בערך פי 8.
הג'ל הוא על בסיס אלכוהול ויכול לגרום לגירוי בעור (אבל לא תמיד)
מי שבר מזל ולא סובל מגירוי בעור, יכול להגיע לרמות סופרפיזיולוגיות (סייקל) על ידי מריחה נכונה?
מה דעתכם?
זה נמכר בחו"ל במשחות שמיועדות למריחה באיזור הסופג יותר, במינון יותר נמוך כ TRT...
אבל במינון של הג'ל שנמכר כאן (50מ"ג), עם ספיגה של פי 8 זה לא הופך למעניין?
כרגיל, זה סביב 10% ספיגה, ככה שנניח שתי חבילות ליום, = 10 מ"ג ספיגה, או בשבוע 70 מ"ג (TRT סביר).
אבל אם מדברים על פי 8 ספיגה, זה מעל 500מ"ג, כלומר סייקל???
ולא שמציע למישהו לנסות. יש תמונות מזוויעות של גירוי בעור שיכול להיגרם שם... אבל תיאורטית?
תיאורטית, עדיף כבר להזריק, כלכלית ופיזיולוגית
אם נתת כזה כמות של טסט אקסוגני, לגוף שלך לא יהיה אכפת אם זה הגיע מIM או דרך העור, הסיידס והגיינס יהיו אותו דבר חוץ מזה שמריחה זה יעלה לך הרבה הרבה יותר כסף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית