הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גל טסטוסטרון

• פותח/ת השרשור pep123
  • פורסם בתאריך

pep123

משתמש מתחיל
37
5
נק' מוניטין:
5
37
5
עשיתי בדיקות דם לא מזמן והטסטוסטרון שלי היה ברצפה,
לאחר שבועיים הוא עלה לקצה התחתון של הטווח התקין אבל עדיין אני מרגיש די חלש וחסר חשק לעשות דברים ביום יום (בכללי וכמובן גם מיני)

הייתי אצל אנדוקרינולוג שבהתחלה אמרה שזה תקין ואין מה לטפל אבל אחרי שאמרתי שאני מרגיש ממש רע המליצה על טסט בג'ל (testomax 50mg) אבל ששאלתי אם זה יכול לפגוע בציר ההורמונלי היא התחרטה ושוב אמרה שלא כדאי, ואז שאמרתי שאני לא מרגיש טוב שוב חזרה בה והמליצה על הג'ל

היא ממש ערערה אותי כי מצד אחד היא נתנה לי מרשם ואמרה שכדאי, ומצד שני אמרה שלא כדאי ושזה מסוכן ובכל זאת נתנה לי (אומנם ביקשתי ואמרתי שאני מרגיש ממש לא טוב, אבל היא נתנה לי הרגשה שהיא גם לא בטוחה בעצמה)
לצערי אני לא יכול ללכת לרופא אחר עד שיגמר הרבעון

השאלה שלי האם זה באמת פוגע ועד כמה, והאם לדעתכם כדאי לקחת
**לא נמצאה בעיה בבלוטת מוח באמ.אר.אי

(נ.ב. אני בן 22)
מצרף את התוצאות מלפני חודש ומלפני שבועיים
(התמונה עם הtest 4.3 זה מהלפני חודש, כל השאר מלפני שבועיים) IMG_20200529_141219.jpg IMG_20200529_141302.jpg IMG_20200529_141235.jpg IMG_20200529_141317.jpg

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
זה המינון ההתחלתי המקובל. תעשה בדיקת דם בעוד חודש (או מתי שהרופא אמר) ותראה מה המצב ובהתאם ישנו לך את המינון.
אני אישית התחלתי עם מינון דומה של חצי כדור 3 פעמים בשבוע והטסט שלי עף מעבר לסף הבדיקה אז הייתי צריך לרדת במינון.
1.תוך כמה זמן הרגשת שינוי והתחלת להרגיש טוב (ליבידו, חשק לחיות, מצב רוח וכו..)

2. לכמה זמן לקחת את הכדור? מה קרה אחרי שהפסקת את הטיפול?
אני די חושש שאצטרך לקחת את זה כל החיים, אחרי שהפסקת הרמות טסט נשמרו דומות?

3. לא שזה בשביל זה אבל אם כבר אז למה לא, איך היו התוצאות מבחינת פיתוח גוף? צברת מסת שריר בקלות יחסית לקודם?

נערך לאחרונה:
עוד שאלה - לגבי TRT - בזריקה - עדיף את הזריקה השבועית או את הזריקה שמספיקה ל - 12 שבועות? (לא זוכר את שמות החומרים)
לעניות דעתי אין בtrt זריקה שבועית
יש שתי אופציות
  1. טסטווירון שזה טסטוסטרון אנטט שנותנים 1 לחודש
  2. ואת הנבידו שזה טסטוסטרון עם אסטר ארוך יותר..אנדקנואט (כמו זה שיש בבולדנון)את האסטר הזה נותנים בtrt אחת ל12 שבועות.
אך יחד עם זאת לtrt יש גם מחירים ולכן לדעתי עדיף שאת השיקולים תעשה עם הרופא שלך ולא איתנו שחוץ מלהכיר את הנישה של הסטרואידים כסוג של שפני ניסיון..אין לנו יותר מידי
אם לא נוח לך עם אחד ...תחליף..מותר לך גם אם לא עבר רבעון

3. לא שזה בשביל זה אבל אם כבר אז למה לא, איך היו התוצאות מבחינת פיתוח גוף? צברת מסת שריר בקלות יחסית לקודם?
כלומיד לא אמור לפגוע בך..להיפך הוא אמור לעזור לגוף שלך לנסות לפתור את הבעיה בכוחות עצמו, לטווח הארוך.
trt זה כבר סוג של הרמת ידיים לגבי היכולת של הציר ההורמונלי והאשכים להתעורר לבד..
לעניות דעתי לרוב זה ניתן כפיתרון אחרון כאשר הבעיה לא מוצאת פיתרון בדרכים השמרניות יותר ומשפיעה על איכות החיים של הפציינט..אבל לא כותב זאת מניסיון אישי..לא עברתי טיפול כזה.
אני במקומך הייתי מנסה להוביל קו יחד עם המטפל שלי של לנסות לעזור לגוף להצליח לייצר כמות מספקת לבד..(יש תרופות שמיועדות לכך..בינהן זו שהזכרת)אם זה לא יצלח..תוכל יחד איתו לשקול את היתר..
אתה לא צריך להתבייש לשאול..להתבייש לתהות וגם לרדת לפרטים..רופא שיראה בזה התקרצצות, תברח ממנו!
לפני חפירה ארוכה - יש בסוף גרסת TLDR;

1. תודה על התשובה.
2. מסכים שבצדק לא נוסה.
3. איזה רמות טסט ייתנו ערך מוסף (שמצדיק את התופעות לוואי)?
4. זריקות טסטוסטרון אנדקנואט - ניתנות כל 10 - 14 שבועות, (לדוגמא Nebidoׂ) - מינון מקובל 1000מ"ג כל 12 שבועות. הבנתי שזה טיפול מקובל, לפחות בארה"ב. גם לי נראה שזה לא אופטימלי או לא חכם, אבל מצד שני, זה טיפול רפואי מקובל, ככה שכנראה שהתוצאות לא כל כך נוראיות לגבי הרמה של החומר בדם לאורך כל התקופה. מישהו מכיר? ניסה?
5. ממש לא סתרתי את עצמי במשפט אחד יותר מ - 3 פעמים. תקרא שוב ותראה שסתרתי את עצמי 3 פעמים בדיוק! סתם מעליב. 🤬

בגלל שהג'ל ממש לא פרקטי למי שחי עם בת זוג וילדים. מצריך המון זהירות (ולחיות בפחד מלקום בבוקר ולגלות שלמרות הזהירות לאשתך ולבנות צמח זקן...) - אז נראה הגיוני לעבור לזריקות.

השאלה בעצם כזאת - אם כבר TRT, אז יש מקום לדחוף את הטיפול קצת קדימה? מהתשובה אם הבנתי נכון, אז עד רמה מסוימת התוספת תהיה בעיקר בתופעות לוואי, ומעל רמה מסוימת, תהיה תועלת של בניית שריר (שתצדיק או לא תצדיק את התופעות לוואי). אסתכן ואסכם כך:

TRT

עליה מרמה נמוכה לנורמאלית = הפחתה של תופעות לוואי של חוסר בטסט.
בטווח הנורמאלי (נניח בין 300 ל - 900) = שאלה - האם כדאי לכוון את המינונים, כדי להגיע למספרים הגבוהים של הטווח?
בטווח שמעל לנורמה = שאלה - האם כדאי לכוון את המינונים למספר מסוים? איפשהו על הסקאלה, זה הופך מטיפול ל"סייקל" (נכון - השימוש במילה "סייקל" ממש לא נכון בהקשר, אבל מקווה שהובנתי - ואם לא, אז נסכים שסתרתי את עצמי פעמיים במשפט הזה - אבל לא יותר).

מודה מאוד על תשובה ממישהו מנוסה.

לגבי ההקשר - בעבר הרחוק - אחרי 5 שנות אימון אינטנסיביות (5 פעמים בשבוע, 3 שעות כל אימון - וכן, ככה חשבנו לפני 30 שנה שמועיל. נראה הגיוני שאם 12 סטים חזה זה טוב, אז 40 הרבה יותר טוב. וכן - התעדכנו ולמדנו שלא הולכים על מה שנראה הגיוני) - שני סייקלים של דקה ואנדרוקסון (2 כדורים ליום ועליה הדרגתית עד ל - 8 ליום - ובסוף ירידה הדרגתית ל - 2 ליום. לגבי הדקה - ממש לא זוכר. מדובר בעבר רחוק - 30 שנה בערך). התוצאות אז - פעמיים עליה מטורפת בכח ומאסה - BENCH לפני - PR1 160KG, אחרי סייקל 1 - 190KG, אחרי סייקל 2 - 220KG. עליה במאסה - 92KG משקל התחלתי, כל סייקל עליה של בערך 9 ק"ג ואח"כ ירידה של 3 ק"ג.
אחרי בערך 30 שנה (כמעט בלי לבקר את המשקולות), חזרה לאימונים (משקל גוף התחלתי - בערך 30 קילו פחות ממשקל השיא לפני 30 שנה).

אחרי כמה חודשי אימונים, בדיקת דם הראתה טסט בטווח הנמוך מאוד. טיפול TRT ג'ל (כרגע). מכיוון שזה מעיר את ה"חיידק" שמגרד אחרי 30 שנה, עולה השאלה עד לאן לקחת את ה TRT. מטרות: לעלות במשקל (הגוף והמשקולות). ברור שבשלב זה (אחרי כמה חודשי אימון) "סייקל" אמיתי לא בא בחשבון. יקלקל את היחסים הטובים יחסית שבניתי לאורך השנים עם הגידים והמפרקים... אבל יש TRT והפיתוי להוסיף "עוד קצת" קיים.

חפרתי בלי סוף. אם יש למישהו סבלנות, מודה מראש על התייחסות.

TLDR

בטיפול TRT בהקשר של אימוני כח/מאסה - לאיזה רמת טסט בדם כדאי לכוון?
חפירה זו הגדרה סלחנית למה שקרה פה..אבל בכל זאת
trt (בעולם הרפואה..לא מה שסייקליסט x או y יכול לכנות) זה בסה"כ לסייע לגוף באמצעות טסט סינטטי חיצוני להגיע לנורמה בהתאם לגיל שלך כמובן או קרוב לזה..זה לא משפר ביצועים ולא יוסיף לך מסה.(אם נדמה לך 250mg/m יעשה משהו בעניין..ברכות!)
ספורט ברמה מבוקרת..בלי להשתולל גם יטיב עם המצב שלך הורמונלית אם כי מעט וגם יחזק את המערכת(עצמות..מפרקים..גידים..שרירים) באופן מבוקר והדרגתי כך שאם פעם תתפתה למינונים שקרובים יותר לסייקל..תגיע מוכן יותר ולא תיפצע.

לגבי הסייקל מלפני שלושים שנה..חחח איזה מוזר לשמוע על נבידו בכדורים..היום אנדרוקסון בעולם הבילדינג זה מושג שכמעט ולא קיים
לגבי הדקה לא ציינת...אבל אם לקחת אותם בנפרד ולא יחד באותו סייקל..זה יכול לתת סיבה לא רעה למצב הציר ההורמונלי שלך היום

נערך לאחרונה:

1. תוך מספר שבועות. מבחינת ליבידו, זה מעט טריקי הכלומיד, אמנם הוא יכול להעלות טסטוסטרון בצורה משמעותית וגם את הביצועים אבל באופן לא ברור החשק לא עלה (זה לא בדיוק התיאור הנכון, זו הרגשה קצת מוזרה בקטע הזה). כנראה זאת תופעת לוואי. מה שכן, דווקא במינונים נמוכים יותר הרגשתי טוב יותר מהבחינה הזאת.

2. לקחתי 3 חודשים במינון יורד. אחרי הפסקת הטיפול, בערך שבוע וחצי אחרי הרגשתי נפילה למשך איזה חודשיים ואחרי זה הייתה עלייה בחזרה לנורמה. אני אמנם ללא דכאון אבל בלחץ כרוני וזה מין הסתם משפיע על הטסטוסטרון משמעותית אפילו. שנה אחרי חזרתי שוב והפעם במינונים מזעריים לחלוטין.

3. רוב הזמן שלקחתי כלומיד בדיוק נפל על איזה וירוס נוראי שחטפתי ככה שלא יצא לי לנצל את זה מהבחינה הזאת. אבל חד משמעית, בימים שהתאמנתי הביצועים היו טובים יותר. זה הגיוני כי עליתי מאזור 8-10 ללמעלה מ50 (מעבר ל50 במכבי לא מציינים מספר).

• פותח/ת השרשור
בערך שבוע וחצי אחרי הרגשתי נפילה למשך איזה חודשיים ואחרי זה הייתה עלייה בחזרה לנורמה. אני אמנם ללא דכאון אבל בלחץ כרוני וזה מין הסתם משפיע על הטסטוסטרון משמעותית אפילו. שנה אחרי חזרתי שוב והפעם במינונים מזעריים לחלוטין

החזרה לנורמה הייתה בלי לקחת? לכמה ירדת וכמה עלית אחרי ההפסקה?

ולמה אחרי שנה חזרת לקחת? ומה זה מינון מזערי מבחינתך?

החזרה לנורמה הייתה בלי לקחת? לכמה ירדת וכמה עלית אחרי ההפסקה?

ולמה אחרי שנה חזרת לקחת? ומה זה מינון מזערי מבחינתך?

עניתי לך בפרטי כי זה דברים אישיים. רק אומר שהחזרה לנורמה הייתה בלי לקחת.

לעניות דעתי אין בtrt זריקה שבועית
יש שתי אופציות
  1. טסטווירון שזה טסטוסטרון אנטט שנותנים 1 לחודש
  2. ואת הנבידו שזה טסטוסטרון עם אסטר ארוך יותר..אנדקנואט (כמו זה שיש בבולדנון)את האסטר הזה נותנים בtrt אחת ל12 שבועות.
אך יחד עם זאת לtrt יש גם מחירים ולכן לדעתי עדיף שאת השיקולים תעשה עם הרופא שלך ולא איתנו שחוץ מלהכיר את הנישה של הסטרואידים כסוג של שפני ניסיון..אין לנו יותר מידי
אם לא נוח לך עם אחד ...תחליף..מותר לך גם אם לא עבר רבעון

כלומיד לא אמור לפגוע בך..להיפך הוא אמור לעזור לגוף שלך לנסות לפתור את הבעיה בכוחות עצמו, לטווח הארוך.
trt זה כבר סוג של הרמת ידיים לגבי היכולת של הציר ההורמונלי והאשכים להתעורר לבד..
לעניות דעתי לרוב זה ניתן כפיתרון אחרון כאשר הבעיה לא מוצאת פיתרון בדרכים השמרניות יותר ומשפיעה על איכות החיים של הפציינט..אבל לא כותב זאת מניסיון אישי..לא עברתי טיפול כזה.
אני במקומך הייתי מנסה להוביל קו יחד עם המטפל שלי של לנסות לעזור לגוף להצליח לייצר כמות מספקת לבד..(יש תרופות שמיועדות לכך..בינהן זו שהזכרת)אם זה לא יצלח..תוכל יחד איתו לשקול את היתר..
אתה לא צריך להתבייש לשאול..להתבייש לתהות וגם לרדת לפרטים..רופא שיראה בזה התקרצצות, תברח ממנו!

חפירה זו הגדרה סלחנית למה שקרה פה..אבל בכל זאת
trt (בעולם הרפואה..לא מה שסייקליסט x או y יכול לכנות) זה בסה"כ לסייע לגוף באמצעות טסט סינטטי חיצוני להגיע לנורמה בהתאם לגיל שלך כמובן או קרוב לזה..זה לא משפר ביצועים ולא יוסיף לך מסה.(אם נדמה לך 250mg/m יעשה משהו בעניין..ברכות!)
ספורט ברמה מבוקרת..בלי להשתולל גם יטיב עם המצב שלך הורמונלית אם כי מעט וגם יחזק את המערכת(עצמות..מפרקים..גידים..שרירים) באופן מבוקר והדרגתי כך שאם פעם תתפתה למינונים שקרובים יותר לסייקל..תגיע מוכן יותר ולא תיפצע.

לגבי הסייקל מלפני שלושים שנה..חחח איזה מוזר לשמוע על נבידו בכדורים..היום אנדרוקסון בעולם הבילדינג זה מושג שכמעט ולא קיים
לגבי הדקה לא ציינת...אבל אם לקחת אותם בנפרד ולא יחד באותו סייקל..זה יכול לתת סיבה לא רעה למצב הציר ההורמונלי שלך היום

תודה !!!

כן - לפני בערך 30 שנה זה היה לרוב אנדרוקסון ודקה - ורוב בתי המרקחת פשוט מכרו בלי מרשם ככה שהיה פשוט מאוד להשיג.

נלקחו ביחד, לא בנפרד... משהו כמו 4 כדורים ליום, עליה לכיוון 12 ליום ואז ירידה. ממש לא מצליח לזכור כמה דקה, אבל אם הייתי חייב לנחש, נראה לי שזריקה כל שבוע בהתחלה, עליה למשהו כמו כל יומיים שלושה ואח"כ ירידה. מה המינון - אין סיכוי שאזכור... מה שמכרו בזמנו... 200 או 250 נשמע הגיוני, אבל ממש בלי להתחייב.

לא מכיר מה הולך היום... אבל למה אנדרוקסון זה מושג שכמעט לא קיים?
למיטב זכרוני זה היה עובד פגז ביחד עם הדקה אצל כל מי שניסה... ועקרונית אמור להיות עם ממש מעט רעילות לכבד (אם בכלל) - בפרט ביחס למשהו שבא בכדור...

לגבי הציר ההורמונלי - בקרוב בדיקה נוספת, נראה מה המצב...

תודה !!!

כן - לפני בערך 30 שנה זה היה לרוב אנדרוקסון ודקה - ורוב בתי המרקחת פשוט מכרו בלי מרשם ככה שהיה פשוט מאוד להשיג.

נלקחו ביחד, לא בנפרד... משהו כמו 4 כדורים ליום, עליה לכיוון 12 ליום ואז ירידה. ממש לא מצליח לזכור כמה דקה, אבל אם הייתי חייב לנחש, נראה לי שזריקה כל שבוע בהתחלה, עליה למשהו כמו כל יומיים שלושה ואח"כ ירידה. מה המינון - אין סיכוי שאזכור... מה שמכרו בזמנו... 200 או 250 נשמע הגיוני, אבל ממש בלי להתחייב.

לא מכיר מה הולך היום... אבל למה אנדרוקסון זה מושג שכמעט לא קיים?
למיטב זכרוני זה היה עובד פגז ביחד עם הדקה אצל כל מי שניסה... ועקרונית אמור להיות עם ממש מעט רעילות לכבד (אם בכלל) - בפרט ביחס למשהו שבא בכדור...

לגבי הציר ההורמונלי - בקרוב בדיקה נוספת, נראה מה המצב...
הייתי בטוח שאתה מטריל עד שראיתי ברשת שיש דבר כזה.
תראה לי חברה אחת היום שמציעה את האופציה הזו או משתמש שמריץ אופציה כזו..ההיגיון אומר שכשמדובר באסטר ארוך האופציה האוראלית ממש לא המועדפת ולכן אני לפחות עד שאתה העלית את הנושא לא הכרתי אופציה כזו ומאוד הופתעתי שהיתה בכלל קיימת ועוד בבית מרקחת..חח
בנבידו אגב אתה מקבל במכה, 1 גרם באמפ של 4 מיל
בכדורים זה 40-50 מג בערך וזה לשימוש יומיומי..
ממה שקראתי פה ברשת..
האסטר עובד אורלית מעצם זה שבנוי כך שמסןגל לעוקף את הכבד דרך מערכת הלימפה..כלומר לא מתפרק בכבד..
כל יום אני לומד משהו חדש 😕

נערך לאחרונה:
הבדיקות דם שלך ממש דומות לשלי. אני בן 29. האם יש איזה אנדוקרינולוג מומלץ? לי לא הומלץ על טיפול בטסטוסטרון ואשמח טיפול בקלומיד. לא מצאתי רופאים טובים שמתעסקים בזה.

אולי תחשוב על hcg כי אני רואה שה lh שלך ברצפה וhcg יכול מאוד לעזור לעלות את רמת ה lh שלך עכשיו בתכלס תמיד מנסים לעלות את רמות הטסטוסטרון בדרכים אחרות לפני שמשתמשים בטסט

תשמע זה מדהים שזה הביא אותך למספרים כאלו.
לפי המדדים אתה באחוז שומן נמוך?
אם אפשר להשיג את הגל הזה בזול
סייקל הבא אני מגרבץ אותו כל בוקר ובקטנה איזה אנטט אחד לשבוע בשביל חיזוקית, נשמע מעניין

אם אפשר להשיג את הגל הזה בזול
סייקל הבא אני מגרבץ אותו כל בוקר ובקטנה איזה אנטט אחד לשבוע בשביל חיזוקית, נשמע מעניין
🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
מקווה בשבילך שאתה צוחק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית