הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גל טסטוסטרון

• פותח/ת השרשור pep123
  • פורסם בתאריך

pep123

משתמש מתחיל
37
5
נק' מוניטין:
5
37
5
עשיתי בדיקות דם לא מזמן והטסטוסטרון שלי היה ברצפה,
לאחר שבועיים הוא עלה לקצה התחתון של הטווח התקין אבל עדיין אני מרגיש די חלש וחסר חשק לעשות דברים ביום יום (בכללי וכמובן גם מיני)

הייתי אצל אנדוקרינולוג שבהתחלה אמרה שזה תקין ואין מה לטפל אבל אחרי שאמרתי שאני מרגיש ממש רע המליצה על טסט בג'ל (testomax 50mg) אבל ששאלתי אם זה יכול לפגוע בציר ההורמונלי היא התחרטה ושוב אמרה שלא כדאי, ואז שאמרתי שאני לא מרגיש טוב שוב חזרה בה והמליצה על הג'ל

היא ממש ערערה אותי כי מצד אחד היא נתנה לי מרשם ואמרה שכדאי, ומצד שני אמרה שלא כדאי ושזה מסוכן ובכל זאת נתנה לי (אומנם ביקשתי ואמרתי שאני מרגיש ממש לא טוב, אבל היא נתנה לי הרגשה שהיא גם לא בטוחה בעצמה)
לצערי אני לא יכול ללכת לרופא אחר עד שיגמר הרבעון

השאלה שלי האם זה באמת פוגע ועד כמה, והאם לדעתכם כדאי לקחת
**לא נמצאה בעיה בבלוטת מוח באמ.אר.אי

(נ.ב. אני בן 22)
מצרף את התוצאות מלפני חודש ומלפני שבועיים
(התמונה עם הtest 4.3 זה מהלפני חודש, כל השאר מלפני שבועיים) IMG_20200529_141219.jpg IMG_20200529_141302.jpg IMG_20200529_141235.jpg IMG_20200529_141317.jpg

נערך לאחרונה:
תיאורטית, עדיף כבר להזריק, כלכלית ופיזיולוגית
אם נתת כזה כמות של טסט אקסוגני, לגוף שלך לא יהיה אכפת אם זה הגיע מIM או דרך העור, הסיידס והגיינס יהיו אותו דבר חוץ מזה שמריחה זה יעלה לך הרבה הרבה יותר כסף

מסכים ב - 100%. מבחינת מחיר זה סביב 500 ש"ח לחודש. 50% הנחה למרשם, ככה שלא סוף העולם. זה ממש לא נח בפרט אם יש גירוי בעור. לא אזור נעים.

לא ראיתי אף דיווח על מישהו שניסה.

מה שכן ראיתי מחקר, שמראה שג'ל יכול להביא לרמה של סביב 900 בדם (100 מ"ג ליום), מה שהעלה תהיה, אם חלק מהג'ל ייספג יותר טוב (יותר מ - 10%), אז רמות של 1500 - 2000 נראות אפשריות.

תהיתי אם מישהו ניסה.

מכל יתר הבחינות - ברור שזאת לא הדרך המועדפת.

עוד שאלה - לגבי TRT - בזריקה - עדיף את הזריקה השבועית או את הזריקה שמספיקה ל - 12 שבועות? (לא זוכר את שמות החומרים)

יש בעיה עם TRT שיביא לרמות של סביב 1200? כלומר רמה סופרפיזיולוגית, אבל עדינה?

לא ראיתי אף דיווח על מישהו שניסה.
-ובצדק

מה שכן ראיתי מחקר, שמראה שג'ל יכול להביא לרמה של סביב 900 בדם (100 מ"ג ליום), מה שהעלה תהיה, אם חלק מהג'ל ייספג יותר טוב (יותר מ - 10%), אז רמות של 1500 - 2000 נראות אפשריות.
-רמות של 1500-2000 לא יתנו לך שום ערך מוסף חוץ מערימות של תופעות לוואי

עוד שאלה - לגבי TRT - בזריקה - עדיף את הזריקה השבועית או את הזריקה שמספיקה ל - 12 שבועות? (לא זוכר את שמות החומרים)
-איזה זריקה יש שמספיקה ל12 שבועות או שאתה מדבר על לדחוף כמות גבוהה מאוד מאוד שייקח הרבה זמן עד שאסתר שלה יתפנה מדם? לא רעיון חכם במיוחד

יש בעיה עם TRT שיביא לרמות של סביב 1200? כלומר רמה סופרפיזיולוגית, אבל עדינה?
-Trt, רמה סופרפיזיולוגיות, עדינה, ברכותיי הצלחת בפחות ממשפט לסתור את עצמך יותר מ3 פעמים

לפני חפירה ארוכה - יש בסוף גרסת TLDR;

1. תודה על התשובה.
2. מסכים שבצדק לא נוסה.
3. איזה רמות טסט ייתנו ערך מוסף (שמצדיק את התופעות לוואי)?
4. זריקות טסטוסטרון אנדקנואט - ניתנות כל 10 - 14 שבועות, (לדוגמא Nebidoׂ) - מינון מקובל 1000מ"ג כל 12 שבועות. הבנתי שזה טיפול מקובל, לפחות בארה"ב. גם לי נראה שזה לא אופטימלי או לא חכם, אבל מצד שני, זה טיפול רפואי מקובל, ככה שכנראה שהתוצאות לא כל כך נוראיות לגבי הרמה של החומר בדם לאורך כל התקופה. מישהו מכיר? ניסה?
5. ממש לא סתרתי את עצמי במשפט אחד יותר מ - 3 פעמים. תקרא שוב ותראה שסתרתי את עצמי 3 פעמים בדיוק! סתם מעליב. 🤬

בגלל שהג'ל ממש לא פרקטי למי שחי עם בת זוג וילדים. מצריך המון זהירות (ולחיות בפחד מלקום בבוקר ולגלות שלמרות הזהירות לאשתך ולבנות צמח זקן...) - אז נראה הגיוני לעבור לזריקות.

השאלה בעצם כזאת - אם כבר TRT, אז יש מקום לדחוף את הטיפול קצת קדימה? מהתשובה אם הבנתי נכון, אז עד רמה מסוימת התוספת תהיה בעיקר בתופעות לוואי, ומעל רמה מסוימת, תהיה תועלת של בניית שריר (שתצדיק או לא תצדיק את התופעות לוואי). אסתכן ואסכם כך:

TRT

עליה מרמה נמוכה לנורמאלית = הפחתה של תופעות לוואי של חוסר בטסט.
בטווח הנורמאלי (נניח בין 300 ל - 900) = שאלה - האם כדאי לכוון את המינונים, כדי להגיע למספרים הגבוהים של הטווח?
בטווח שמעל לנורמה = שאלה - האם כדאי לכוון את המינונים למספר מסוים? איפשהו על הסקאלה, זה הופך מטיפול ל"סייקל" (נכון - השימוש במילה "סייקל" ממש לא נכון בהקשר, אבל מקווה שהובנתי - ואם לא, אז נסכים שסתרתי את עצמי פעמיים במשפט הזה - אבל לא יותר).

מודה מאוד על תשובה ממישהו מנוסה.

לגבי ההקשר - בעבר הרחוק - אחרי 5 שנות אימון אינטנסיביות (5 פעמים בשבוע, 3 שעות כל אימון - וכן, ככה חשבנו לפני 30 שנה שמועיל. נראה הגיוני שאם 12 סטים חזה זה טוב, אז 40 הרבה יותר טוב. וכן - התעדכנו ולמדנו שלא הולכים על מה שנראה הגיוני) - שני סייקלים של דקה ואנדרוקסון (2 כדורים ליום ועליה הדרגתית עד ל - 8 ליום - ובסוף ירידה הדרגתית ל - 2 ליום. לגבי הדקה - ממש לא זוכר. מדובר בעבר רחוק - 30 שנה בערך). התוצאות אז - פעמיים עליה מטורפת בכח ומאסה - BENCH לפני - PR1 160KG, אחרי סייקל 1 - 190KG, אחרי סייקל 2 - 220KG. עליה במאסה - 92KG משקל התחלתי, כל סייקל עליה של בערך 9 ק"ג ואח"כ ירידה של 3 ק"ג.
אחרי בערך 30 שנה (כמעט בלי לבקר את המשקולות), חזרה לאימונים (משקל גוף התחלתי - בערך 30 קילו פחות ממשקל השיא לפני 30 שנה).

אחרי כמה חודשי אימונים, בדיקת דם הראתה טסט בטווח הנמוך מאוד. טיפול TRT ג'ל (כרגע). מכיוון שזה מעיר את ה"חיידק" שמגרד אחרי 30 שנה, עולה השאלה עד לאן לקחת את ה TRT. מטרות: לעלות במשקל (הגוף והמשקולות). ברור שבשלב זה (אחרי כמה חודשי אימון) "סייקל" אמיתי לא בא בחשבון. יקלקל את היחסים הטובים יחסית שבניתי לאורך השנים עם הגידים והמפרקים... אבל יש TRT והפיתוי להוסיף "עוד קצת" קיים.

חפרתי בלי סוף. אם יש למישהו סבלנות, מודה מראש על התייחסות.

TLDR

בטיפול TRT בהקשר של אימוני כח/מאסה - לאיזה רמת טסט בדם כדאי לכוון?

בטיפול TRT בהקשר של אימוני כח/מאסה - לאיזה רמת טסט בדם כדאי לכוון?
טיפול trt שבועי/דו שבועי מביא בדרך כלל לרמות של 35-40 nmol/l שהם מעט סופרפיזיולוגיות. ייתכן שתרגיש יותר טוב והתאוששות טובה יותר

נערך לאחרונה:
דווקא לי זה נראה שיותר מתאים לך איקקלומין מאשר טסטוסטרון בג'ל כי ה LH שלך ברצפה. השערה שלי, חצי כדור 3 פעמים בשבוע ותוך חודש הטסטוסטרון שלך מעל הגג. לא כל אנדוקרינולוג מטפל בצורה כזאת. מציע לך לשאול אותה על זה ובמידת הצורך ללכת לאנדוקרינולוג נוסף ברגע שיתאפשר. בהצלחה!
פתרון לחצי שנה במקרה הטוב.
עם רמות של 8-9 לא יתנו רוב הסיכויים שום טיפול ברפואה ציבורית.

יש כאלו שיושבים על טיפול כזה במשך שנים עם תוצאות.
מסכים שיהיה לא קל למצוא אנדוקרינולוג ברפואה הציבורית שיטפל בו, אבל זה אפשרי. לא הייתי מוותר מראש.

לגבי הג'ל - ההבדל בין רפואה ציבורית לפרטית לא גדול. סה"כ 50% הנחה. המחיר בלי הנחה סביב 250 ש"ח לחודש (או כפול, אם נרשם מינון כפול).

הבדיקות מעבדה יותר יקרות, אבל רופא משפחה הגון, לא עושה בעיות להפנות לבדיקות דרך הקופה, לפי מרשם "פרטי".

• פותח/ת השרשור
אז מה עושים עם זה
אני פשוט אשאר ככה בגיל 21 ללא תפקוד מיני ועם עצבים וחוסר חשק "לחיות" בגלל שזה בטווח התקין?

אז מה עושים עם זה
אני פשוט אשאר ככה בגיל 21 ללא תפקוד מיני ועם עצבים וחוסר חשק "לחיות" בגלל שזה בטווח התקין?

לא, תילחם.
תציף את הבעיה מול הרופא שלך ואל תוותר עד שאתה מקבל מענה, גם אם זה דורש תורים מרובים ושיח מתמשך מול הרופאים. תקבע תור לאנדוקרינולוג מומחה.
בהצלחה אחי תעדכן!

קודם צריך לשלול בעיות אחרות. לא הכל מגיע מרמות טסט נמוכות (אחרת היו לגברים יותר אופציות לטיפול). יכול להיות שיש לך דכאון קליני או מחלת נפש אחר לדוגמא, אז כמובן קודם לבדוק לעומק את מצב הבריאותי בלי להתבייש מאורלוגים ורופאי אנדו
ש כאלו שיושבים על טיפול כזה במשך שנים עם תוצאות.
בהחלט, אבל הבחור פה מחפש פתרון שירים לו את הטסט לתמיד.

מחזק את מה שהרוקח אמר
רמות טסט נמוכות או ביטוי שלהם זה לא בהכרח ה'בעיה', זה יכול להיות תסמין של בעיה יותר עמוקה, הרבה פעמים זה מצב נפשי/תזונה לקויה/שינה לא מכוילת או בעיה הורמונלית אחרת

וכאשר מטפלים בשורש הבעיה אז פתאום אין בעיה עם רמות טסט לכאורה

שינה ותזונה זה דברים שצריך לבדוק אותם ב״לונג ראן״
אולי אותו אדם עם כמות טסט נמוכה מלכתחילה?
והאם בכלל כמות לדוגמא כמו אצלי של 8 ננומל,מספיקה לפעילות תקינה של הגוף אך לא לאימוני אנאירובי או אירובי
מקווה שמבינים את הנקודה שלי

• פותח/ת השרשור
שינה ותזונה זה דברים שצריך לבדוק אותם ב״לונג ראן״
אולי אותו אדם עם כמות טסט נמוכה מלכתחילה?
והאם בכלל כמות לדוגמא כמו אצלי של 8 ננומל,מספיקה לפעילות תקינה של הגוף אך לא לאימוני אנאירובי או אירובי
מקווה שמבינים את הנקודה שלי
אני חושב שאצלך זאת כמות יותר הגיונית לעומתי
אני באחוז שומן נמוך, ובן 21

אגב, יש לי בדיקת טסט מאוגוסט שהייתה 12 (גם לא הכי גבוה..)

אני חושב שאצלך זאת כמות יותר הגיונית לעומתי
אני באחוז שומן נמוך, ובן 21

אגב, יש לי בדיקת טסט מאוגוסט שהייתה 12 (גם לא הכי גבוה..)
ניסית להפסיק להתאמן לגמרי לתקופה?
אולי אתה באובר טרנינג

רוקח
זכור לי שרשמת משו,כמה באמת ״זינק״
עוזר להפרשת טסט?
אני משתמש כבר שבועים בטסטרול של gat
בהחלט יש שיפור בהתאוששות

אפשרי .. יש מצב שיעלה ..
לא מבין אותך למה אתם לא מחפשים את הסיבה קודם ..
כי יש מצב שנגיד הכלומיפלן מעלה טסט טבעי אבל לא מטפל בבעיה אז איך שיסתיים ..
יחזור לרדת

• פותח/ת השרשור
אפשרי .. יש מצב שיעלה ..
יחזור לרדת
מי אמר שלא מחפשים
עשיתי כל בדיקה אפשרית

אפשרי .. יש מצב שיעלה ..
יחזור לרדת

הבחור עשה MRI מח ואני מניח שגם את כל בדיקות הדם המתאימות. יש מצב שזה נובע אצלו מסטרס (אם זה מלחץ כרוני או דכאון), דווקא להעלות את הטסטוסטרון עם כלומיד יכול לעזור לו לצאת מזה יותר בקלות (כמובן שגם צריך לשנות את אורח החיים בהתאם) ואם זה באמת מלחץ אז כשהוא יתאושש מזה יכול להיות שאפילו הוא לא יצטרך להמשיך עם הכלומיד והוא ישאר עם רמות נורמליות ובלי סימפטומים.

היי הייתי אצל אורולוג, קיבלתי כלומיפן 50 מג חצי כדור פעם ביומיים,
מה דעתכם?

זה המינון ההתחלתי המקובל. תעשה בדיקת דם בעוד חודש (או מתי שהרופא אמר) ותראה מה המצב ובהתאם ישנו לך את המינון.
אני אישית התחלתי עם מינון דומה של חצי כדור 3 פעמים בשבוע והטסט שלי עף מעבר לסף הבדיקה אז הייתי צריך לרדת במינון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית