הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מדיטציה

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
אני לא בנאדם רוחני בלשון המעטה, אפשר אפילו לומר ציניקן גדול, קצת קשה לי להתחבר לכל עולם הרוחניות וזה תמיד נתפס בעיניי כאקט טיפשי ומביך אבל לאחרונה אני מבין שהמחשבה שמדובר ברוחניות מגיעה מבורות מצידי ושהמטרה העיקרית היא להגיע ליכולת ליצור שליטה עצמית רוגע פנימי וריכוז ושומע על המון שזה עוזר להם, מישהו פה התנסה? אם כן אז איך מתחילים, כמה זמן, והאם זה באמת עזר לכם גם אם לא שינה את חייכם מקצה לקצה?
תודה.

בשביל מדיטציה, מספיק 10 דקות דבר ראשון בבוקר ו/או דבר אחרון לפני שינה בערב. אתה יכול לחפש משהו ביוטיוב. הדגש יהיה על לשבת עם גב זקוף, לעצום עיניים, לשים לב לכל שאיפה ונשיפה, לתת לדברים לעבור דרכך בלי להיקשר לאליהם, לראות את הפעילות של המיינד והאגו ולהבחין שזה לא אתה באמת. מומלץ בחום לקרוא את הספר Eckhart Tolle- The Power of Now. אני מתרגל מדיטציה מספר שנים כל יום בבוקר ובערב וזה מאוד עוזר. מתרגל גם יוגה אבל זה משהו אחר.

אנסה לשתף בחוויה ובהסתכלות האישית שלי על הנושא. יש הרבה מאוד כלים ושיטות (דרך נשימות, דרך תנועה, דרך התבוננות, דרך מנטרות, קשיבות לגוף וכן הלאה והלאה), וכדאי לזכור שאלו רק כלים, ואתה מתנסה ובוחר מתוכם מה שמתאים לך.
אי אפשר באמת לארוז את המדיטציה בהגדרה אחת, ואפילו לא לסכם את המבוקש שלה במשפט אחד.
לי נוח לראות את המצב המבוקש כמצב של איחוד, של קשיבות, של flow, של שקט, של היפרדות מהאגו, של ביטול ההפרדה בין הדבר שאני מתבוננת בו וביני המתבוננת. וזה יכול לקרות בכל כך הרבה דרכים.
- היו זמנים שלהתבונן בחלב שמתערב לאיטו בקפה היה רגע מדיטטיבי נפלא. בכלל קפה של בוקר, רק לנשום אותו, את הריח, להרגיש את החום, לנשום עמוק. לא לתת לשום דבר אחר לתפוס ממשות. בזמן הזה הייתי נותנת למחשבות לחלוף עליי, בלי להיאחז בהן ובלי להילחם או לנסות להתרכז במשהו אחד בלבד. זה הסגנון החביב עליי, אפשר לקרוא על טכניקות מיינדפולנס, זה נראה לי נמצא שם. וזה לובש פנים רבות.
- ריכוז בנשימה: גם טכניקה פשוטה מאוד (יש הרבה) וקל מאוד להקדיש כמה דקות לזה. לי זה עוזר להירגע ולהתנקות. לא משנה לי בישיבה או בשכיבה. בתקופה היחידה בחיים שלי שהכרתי מה זה נדודי שינה וכמה שזו בעיה נוראית זה מה שהציל אותי לבסוף. גם אם זה אמר להתרכז חצי שעה ויותר רק בנשימה זה עבד לי. הטכניקות האהובות עליי הן כמה טכניקות ספירה, ועוד אחת של התרכזות בתחושה באיבר מסויים בנשימה (הכי נוח לי להתמקד ביחס בין תנועת בית החזה והבטן).
זה יישמע מוזר, אבל משהו נוסף שעובד לי מאוד כהקדמה לכל זה זה פשוט להגיד פיזית "ששש.." למחשבות שלי. פשוט, מוזר, אבל עובד. בצירוף למדיטציה כלשהי.
- משהו מורכב בהרבה הוא מדיטציה בהתבוננות מרוכזת ברעיון, זה ביצעתי פעמים לא רבות והוא דורש הרבה הרבה יותר, וזה גם הרבה פחות מובנה, ועדיין לא ממש ברור לי.

יש לי עוד הרבה דוגמאות שיכולה להציע מההתנסות שלי (עוד לא אמרתי כלום על תנועה למשל), אבל מה שהיה חשוב לי להציע זה שתתנסה ואל תתקבע. זה לא אמור להיראות כמו דבר מסויים. קל אולי להתחיל מכמה דקות (עדיף בעיניי על סטופר שיחסוך לך את הדאגה על הזמן ויאפשר לך להתרכז) של נשימה או של טכניקת קשיבות כלשהי שמוצאת חן בעיניך. מתי שמתאים לך במהלך היום.

לי זה מאוד עוזר ואני מכירה אנשים שאפשר לומר שזה עשה שינוי ממשי בחייהם. חושבת ששווה להשקיע בזה.

מישהו פה התנסה?
צ'י קונג,עושה פלאים (לנשמה וללחימה)

יוטיוב בעיקר
חושב שיש לי כמה סרטונים של הסיפו שלנו,אם אמצא אשלח לך

נסה את זה:
ל

תלוי בך
זה יכול להיות כמה דק' ואפילו שעה +
לאחרונה כל שיעור נפתח אצלנן בעשר דק בערך של צ'י ונשימות

והאם זה באמת עזר לכם
אני די בשלב ההתחלה,אז לומר 'שינה את חיי' עוד לא..אבל אני בכיוון של זה (רגוע ןנינוח רוב היום)
מה גם שאצלנו זה די קשור יד ביד ללחימה (הקאטה הידועה של הרך קשה )אז מרוויח מכל העולמות

נערך לאחרונה:
זה בהחלט כלי הרבה יותר רציני וקונבנציונלי מאשר הסטריאוטיפ שיש לו. זה לא אומר שומדבר (לדעתי) על רוחניות, אלא מן הדרכה לרגיעה ושליטה / הקשבה לגוף. ממליץ לגגל / יוטיוב MINDFULNESS

מינימום 40 סקוואטים כבדים בשבוע עם brace וטכניקה נכונה כמו שצריך (כמובן בלי באונס) אלא בשליטה זה ההמלצה שלי לשליטה/הקשבה לגוף, שליטה בנשימות ועוד ועוד

וכדי לסדר את זה שיהיה ברור (1.3 משקל גוף ומעלה עונה להגדרה כבד לצורך העניין), סתם הגדרתי שרירותית

לפחות פעמיים בשבועיים לשבור שגרה ולצאת לריצה עם איזה בטהובן ככה ברקע, כמובן שעדיף יותר, כל אדם ככל יכולתו

וכמובן, הכי הכי חשוב מתיחות לפני אחרי, סתם זה בתכלס עונה להגדרה 'מנוחה' טובה מבחינתי כי אם לא הצלחת להרפות את השריר לא תצליח לנוח כמו שצריך..

ותכלס הכי הכי חשוב זה לשתות מספיק נוזלים אם זה מים או ירקות או פירות אם יש לכם סגנון חיים יותר איכותי, אנשים נוטים לדלג על זה אבל זה הכי הכי הכי הכי חשוב, צריכת נוזלים! @elchonon שותה 4 ליטר נוזלים כל יום ממים אמיתיים ועוד 4 ליטר נוזלים מירקות ופירות, בחור טוב

מינימום 40 סקוואטים כבדים בשבוע עם brace וטכניקה נכונה כמו שצריך (כמובן בלי באונס) אלא בשליטה זה ההמלצה שלי לשליטה/הקשבה לגוף, שליטה בנשימות ועוד ועוד

וכדי לסדר את זה שיהיה ברור (1.3 משקל גוף ומעלה עונה להגדרה כבד לצורך העניין), סתם הגדרתי שרירותית

לפחות פעמיים בשבועיים לשבור שגרה ולצאת לריצה עם איזה בטהובן ככה ברקע, כמובן שעדיף יותר, כל אדם ככל יכולתו

וכמובן, הכי הכי חשוב מתיחות לפני אחרי, סתם זה בתכלס עונה להגדרה 'מנוחה' טובה מבחינתי כי אם לא הצלחת להרפות את השריר לא תצליח לנוח כמו שצריך..
אני מסכים איתך שהדברים שציינת עוזרים לך להתנתק מבחוץ ולהיכנס בפנים עצמך. אבל זה לא בהכרח שיחרור של לחץ וסטרס או חיבור רוחני לכולם כמו שמדטציה פשוטה עושה.
ותכלס הכי הכי חשוב זה לשתות מספיק נוזלים אם זה מים או ירקות או פירות אם יש לכם סגנון חיים יותר איכותי, אנשים נוטים לדלג על זה אבל זה הכי הכי הכי הכי חשוב, צריכת נוזלים! @elchonon שותה 4 ליטר נוזלים כל יום ממים אמיתיים ועוד 4 ליטר נוזלים מירקות ופירות, בחור טוב
למה לא, אני שותה 8 ליטר דם חם כל בוקר.
@elchonon
כמה זה יוצא בברכות 'אשר יצר'?
100 ברכות בכל יום 😛
אני לא בנאדם רוחני בלשון המעטה, אפשר אפילו לומר ציניקן גדול, קצת קשה לי להתחבר לכל עולם הרוחניות וזה תמיד נתפס בעיניי כאקט טיפשי ומביך אבל לאחרונה אני מבין שהמחשבה שמדובר ברוחניות מגיעה מבורות מצידי ושהמטרה העיקרית היא להגיע ליכולת ליצור שליטה עצמית רוגע פנימי וריכוז ושומע על המון שזה עוזר להם, מישהו פה התנסה? אם כן אז איך מתחילים, כמה זמן, והאם זה באמת עזר לכם גם אם לא שינה את חייכם מקצה לקצה?
תודה.
תתחיל קטן, תנסה 2 דקות אפילו, ולאט לאט תבנא הלאה.
אישית אני מאמין שעדיף לעשות לפעמים מדטציה 2 דקות 5 פעמים ביום מאשר 10 דקות במכה אחת.

יש הרבה גישות במדטציה, אני אישית התחברתי לפשוט לנשום עמוק לבטן, להכניס מהאף ולהוציא מהפה. להיות בתנוחה נוחה או בתנוחה נחשקת אם זה על הרצפה או מזרון.

אפשר להשים מוזיקה מרגיע או דממה, אפשר לעצום עיניים או פשוט לתת למבט לנדוד בלי להתפקס.
אפשר לחשוב על מנטרות או להקשיב להדרכת חשיבה או פשוט לתת למוח לנדוד לאן שמחשק לו בלי לנסות לעצור אותו.

אני אוהב להתרכז באוויר שנכנס ויוצא מהגוף שלי, ופשוט להרגיש את הגוף שלי עם המוח, ופשוט להיות נוכח ובמקום שאני בו.
אפשר גם לסיים או להתחיל עם תפילה לבורא העולם או לכוח הטבע או למשהו שאתה מאמין שגדול ממך ודואג לך. שמעתי אנשים שמנסים להתקשר פשוט עם ה"אני" שלהם. בסופו של דבר הרוח והנשמה הם כוח רוחני מדהים ועוצמתי בתוך כל אחד מאיתנו.

אין סוף לאן אפשר לקחת את זה, אבל זה רוחני, ככה שכל אחד צריך למצוא את הדרך שלו, ולא להינעל על דבר אחד בלבד או לנסות להתפלסף ולהבין את זה עד לפרטיו הקטנים. והדבר האחרון שתעשה, זה לקרוא מחקרים או דעת מדעית על זה, מדובר כאן ברוחניות והרגש, כאן המוח רק מפריע.

בתור צייר, המוח מאוד חוסם אותך, פשוט תשתחרר ותרגיש עם חושים חדים יותר מהאינטלגנציה.

קינג דיוויד גאה בך

נו,תראה יצירה שלך
IMG0497A.jpg

מלבד חזק וצדיק אתה גם כישרוני..זה יפהפה

וזה סתם ציור או קרוב שלך/בן משפחה?

מסתכל באייפון הישן (זה שדיברנו עליו),מוצא שטויות מפעם
ציור שציירתי (בין האחרונים שלי) בכיתה יא בערך:
IMG-20200604-WA0023.jpg
פחות כישרון להוציא מהראש,יותר להעתיק אחד לאחד ממה שרואה (אולי משם הזיכרון צילומי?)

נערך לאחרונה:
למדיטציה יש הרבה יתרונות, ולא רק כדרך להתמודד עם לחץ ומה לא, היא גם מגובה מחקרית כיעילה למוח.
זה לא חייב להיות משהו רוחניקי, להיות חלק מכת או נזיר בהודו, אתה פשוט צריך ללמוד לנקות את הראש, ויש המון דרכים לעשות זאת.
יש גם אפליקציה נחמדה שנקראת headspace, היא די טובה כדי ללמוד שיטות שונות למדיטציה, כולל התאקלמות

מלבד חזק וצדיק אתה גם כישרוני..זה יפהפה

וזה סתם ציור או קרוב שלך/בן משפחה?

מסתכל באייפון הישן (זה שדיברנו עליו),מוצא שטויות מפעם
ציור שציירתי (בין האחרונים שלי) בכיתה יא בערך:
צפה בקובץ המצורף 55627
פחות כישרון להוציא מהראש,יותר להעתיק אחד לאחד ממה שרואה (אולי משם הזיכרון צילומי?)
תודה.
זה ילד שאני מכיר, הרגשתי שמשהו אישי ממני יעזור לו עם כמה מהתמודדויות שלו, אז נתתי לו את הציור הזה.
ברוך ה', הוא כבר לא ילד, והוא עבר ועובר מצב לא קל כמו גיבור.

אהבתי את הסגנון ציור שלך.
הצבע מעולה, ממש יפה.
יש גם אפליקציה נחמדה שנקראת headspace, היא די טובה כדי ללמוד שיטות שונות למדיטציה, כולל התאקלמות
שמעתי על זה דברים טובים.

תודה.
זה ילד שאני מכיר, הרגשתי שמשהו אישי ממני יעזור לו עם כמה מהתמודדויות שלו, אז נתתי לו את הציור הזה.
ברוך ה', הוא כבר לא ילד, והוא עבר ועובר מצב לא קל כמו גיבור.
אתה מלאך אמיתי
<3

תודה חביבי
אבל אין כל כך סגנון,יותר העתקת פרטי פרטים
שאגב הניבה לי הצעה להיות מקעקע (וויתרתי מטעמי דת)

תודה חביבי
אבל אין כל כך סגנון,יותר העתקת פרטי פרטים
שאגב הניבה לי הצעה להיות מקעקע (וויתרתי מטעמי דת)
בחרת להעתיק סגנון ספציפי.
יכולת להעתיק נוף או תמונה ריאלית.
יכולת לצייר שחור לבן, הבחירה שלך שלך מאוד מעניינת.

בחרת להעתיק סגנון ספציפי.
יכולת להעתיק נוף או תמונה ריאלית.
יכולת לצייר שחור לבן, הבחירה שלך שלך מאוד מעניינת.
היה לי סגנון (לוקח לך את המילה) העתקה ספציפי אז (תקופת התיכון)
אחפש עוד כמה ציורים מאז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית